Krakonošova stovka 2013

Krakonošova stovka 2013
Krakonošova stovka. Vrchlabí. Cíl! ...a je to tam!
Autor snímku Jirka Ransdorf
SDÍLEJ:

My kluci a holky, co spolu běháme Krakonošovu stovku, jsme tak trochu prdlí a zase jsme se ve Vrchlabí sešli 14. června. Co si budeme povídat, ono to nic chytrýho není! V devět večer vyrazit z Vrchlabí, někde za Žalým si rozsvítit lucerničky jako Karafiátovi broučci, plahočit se šílenýma sračkama, bahnem a rašelinou na polský straně, vyfunět Sněžku, dokutálet se na Pomezky a…a dál – dáli pánbůh do pelíšku.

Krakonošova stovka 2013
Na Krkonošských hřebenech svítá, bude líp.
Autor snímku Jirka Ransdorf

Horydoly.czJirka běžel už loni: Krakonoš za sto

Sojka poudala…

Oprava: do Pelíšku. Dům dětí a mládeže Pelíšek ve Vrchlabí to totiž zas organizoval. Úspěšně a pohodově. No a že to cestou bolelo? Dobře nám tak, nemáme tam lízt…Ale popořadě: Startoval nás jako vždy pán hor Krakonoš. A ten nám řekl, že sojka poudala, že Anče, Kuba i hajnej sou v pozoru a budou na nás dávat pozor. A Krakonoš taky poudal, že nemáme blbnout, není to závod, nejde o čas, jde o to dostat se zdraví zpátky…a tak dál a tak dál. A já zjistil, že my kluci a holky, co spolu blbnem na dlouhým laufu v Krkonoších, to povídání o sojce, Anče, hajným. posloucháme s otevřenou hubou jako malí haranti. Pak pan místostarosta střelil…a GO!!!

Krásnonohá pacemakerka

Kdo běhá s čelovkou, ví, že na něco se upnout musí, jinak v tý tmě zblbne. Krakonoš sice radil, že se máme koukat na bludné kořeny…jenže, když se vám do kuželíku světla dostane holka s neuvěřitelně krásnýma nohama a mini mini šortečkách, tak se jaksi na kořeny kašle. Tahle pacemakerka mi zrychlila tep i čas! Pak přišla Jilemnická, chladno a průser – slečna oblékla dlouhé elastiky! Život zešedl a já začal ztrácet.

Šílení poutníci

Tentokrát to bylo trochu jinak. Tedy s tou organizací. Dostali jsme čísla s čipem, takže nad nám velký bratr bděl skutečně všude. Někam ale nedohlédl. Něco musím prásknout: Nad Špindlerovou po zelený doleva! Co vy na to?! Tedy vy, kteří jste šlapali pořád nahoru po červený? Trochu úprava trati, co? Pro nezasvěcené: Nad Špindlerovkou se stoupá po zelené a červené značce. Ti, kteří dodržují trasu zahnou po zelené vlevo a dostanou se do pekla pod Pielgerzymy. Ti, kteří nechtějí mít rašelinu až v nose ( a to jsem ještě slušnej!) to vezmou po červený rovně. Je to snazší, je to pohodlnější – ale sorry, přátelé, tak trochu - jak by řekl Mirek Dušín – nečestné a nesportovní! Neva, v Domku Mysliwskem parku narodowego se to poznalo. Kdo byl čistej trochu švindloval, kdo byl zasranej až po uši si prošel šílenstvím Poutníků (Pielgrzymů).

Domek mysliwski parku narodovego

V Harrachově dostanete chleba se sádlem a cibulí, na Pomezkách chleby s džemem, škvarkama nebo pomazánkou, na Lužický super gulášovou, ve který stojí lžíce, a v Domku myskliwskim? Na objednávku čaj nebo kafe a nádherně sladký perníčky, oplatky, pišingry…Nevím jak komu,  ale mně osobně kafe snad nikdy nechutná  tak jako tady! Ale sednout si je ožehavý, protože: Mount Sněžka se tyčí před námi!!!

Sněžka: Zastavil se čas?

Nevím jestli to bylo tím rychlým startem…(respektive sledováním  té dlouhonohé pacemakerky), nebo tím, že chlap prostě mládne – ale já jsem byl na Sněžce v devět! (Loni v jedenáct!!!) tak jsem si říkal, že mi buď blbnou hodinky nebo blbnu já a přepálil jsem to. Začal jsem to řešit a přišel na to:  Nejde o to dokázat si, že jste mladej… To nejste! Jde o to, dokázat si, že nejste starej!!! Geniální, co?! To tak člověka napadaj věci…tedy když ztratí z pohledu ty dlouhý nohy – to pak je čas i na filozofii!

Krakonošova stovka. Vrchlabí.

Modré bludičky na Lánovem

Kdo Krakonošovu stovku už běžel, ví, kdo ne…ať si to užije! Když už má člověk to nejhorší za sebou, čeká horor v podobě šíleného značkaře. Jde o ochranu krajinu a tudíž modrá značka nad Horním Lánovem najednou zešílí a začne se chovat jako potrefená sviňa. Chodíte  po ní tam a zpět, pak zpět a tam a najednou jste na místě odkud jste vyšli. Pamatuji na loňský ročník. Bloudilo nás tam čest. šest nasranejch…a pak přišel sedmej. Taky nasranej, ale s GPS a ten nás z tohoto začarovaného lesa vyvedl jako  princ na bílém koni. Tentokrát to bylo podobné, ale já už věděl koho se držet. Z posledních sil a se zbytkem naděje, že ještě někdy uvidím denní světlo. Viděl, protáhl se lesem, přes pole louky, louky, sakra a zase louky…(nic neutíká tak pomalu jako posledních pět kiláků z Lánova do Vrchlabí L)!... A pak najednou, kde se vzal, tu se vzal PELÍŠEK!!! Ufffffff. Jo, je to tam!!!

Dva ručníky pro Popelku

Tohle už je soukromé…ale i to sem snad patří. Bydlel jsem v penziónu a když jsem se po té stovce vracel, mrkal na mě pan domácí významně – jako chlap na chlapa a řekl. „Dal jsem vám tam dva ručníky…“ Prokrista, proč?!!! I kdyby mi tady na dveře škrábala nahá topmodelka, mohla by mi tak leda, řečeno se strýcem Pepinem z Postřižin: „Omévat přirození vlažnó vodó!“

Tak jo, máme to zas za sebou, vylepšil jsem si čas, ale to asi není to podstatné. Vždyť to poudal i Krakonoš: Důležitý je, že jsem přišel pobejt. A bylo mi krásně …i když trochu bolavo. Tak za rok ve Vrchlabí?

Horydoly.czPřečtěte si o běhání v Krkonoších: Jak nesedět za Pecí


Zobrazit místo Turistika na větší mapě

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Kbelská 10 přinesla jaro i běžecké rekordy

Kbelská 10 přinesla jaro i běžecké rekordy

Jen těsně o 35 kusů se nevyprodala navýšená kapacita 1500 startovních čísel. Kbelská desítka na severovýchodním kraji Prahy přesto nabídla řadu rekordů. V ideálním počasí - 13 stupňů, místy slunce a hlavně bezvětří - též... celý článek

GR8 Trails běžecké závody 2024

Běhej lesy 2024

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Fejfar dál vládne běhu na Petříně

Fejfar dál vládne běhu na Petříně

Vůně a obrazy kvetoucích třešňových stromů jako při májové premiéře před deseti lety vytvořily kulisy Trailu Praha i v půlce března. Místy vysvitlo teplé sluníčko, běželo se i kolem líbajících se milenců u sochy
Kbelská 10 přinesla jaro i běžecké rekordy

Kbelská 10 přinesla jaro i běžecké rekordy

Jen těsně o 35 kusů se nevyprodala navýšená kapacita 1500 startovních čísel. Kbelská desítka na severovýchodním kraji Prahy přesto nabídla řadu rekordů. V ideálním počasí - 13 stupňů, místy slunce a hlavně bezvětří - též

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Banální situace, fatální následky - přednáška Praha, Městská knihovna Prevence úrazů páteře 3.4. 17:00
Den Nahoru a Dolů Špindlerův Mlýn, Medvědín Skialpinismus 6.4.
Myslivost a příroda - veletrh Kroměříž, Výstaviště 6.-7.4. 6.4.
Orlice Cup - štafeta Choceň Běh, kolo, kanoe 6.4.
Vars - konec lyžování Francie, Vars 7.4.
Silva Regina - veletrh Brno, Výstaviště 7.-11.4. Myslivost a lesnictví 7.4.
ILTM - veletrh luxusního cestování Jižní Afrika, Cape Town 7.-9.4. 7.4.
Slovakiatour - veletrh Bratislava, Incheba 11.-14.4. 11.4.
Regiony České republiky - veletrh Lysá nad Labem 11.-14.4. 11.4.
Běh Štěpánkou Mladá Boleslav 13.4.

Diskuse

strašná rychlost Skiák, 26.3.2024 17:25, 1 příspěvek
INU Horydoly - Andrea Černá, 25.3.2024 13:57, 2 příspěvky
INU Honza, 25.3.2024 13:26, 2 příspěvky
Nebudeme přece poukazovat... Michael Beranek, 25.3.2024 9:42, 5 příspěvků
INU Pišišvor, 24.3.2024 23:21, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 20:40, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 16:35, 5 příspěvků
re kladivo, 23.3.2024 14:08, 2 příspěvky
O otázku jak se nám všem ... Michael Beranek, 23.3.2024 13:49, 6 příspěvků
Holandsko - země byciklů Michael Beranek, 23.3.2024 13:15, 5 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Re: Karel IV. Horydoly , 28.3.2024 15:06
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:46
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:45
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:42
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:40
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:37
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:36
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:35