registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

L’incendio del Mare

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
5.8.2012 11:27

L’incendio del Mare

Lignano Pineta se stane místem letní slavnosti s ohňostrojem

L’incendio del Mare se uskuteční letos už po osmnácté 16. srpna večer.  Letošní ohňostroj chce v mnohém předčít všechny předešlé.

Loni a letní ohňostrojové slavnosti vystupoval Ciro Manfredonia, známý italský kouzelník ohňů, jak mu tady zcela právem přezdívají. Letos se mohou fanoušci těšit na novou hudbu i novou choreografii letní večerní slanosti. Spolu s týmem bavičů AnimaVera vystoupí i známý Amici di Maria De Filippi. Program se bude odehrávat na náměstí Marcello D’Olivo večer od 21 hodin.

První tři salvy budou vypáleny z mola 300 metrů od pobřeží

Na letošním ohňostroji, jehož přípravy vrcholí, se podílí desítky lignanských společností, bank, agentur, restaurací a hotelů. Mezi nimi je třeba hotel President, Banca di Cividale, Concessionaria Audi Volkswagen Torresan, Agenzia Unitas Marina, Ristorante Pizzeria San Remo, Gelato Buonissimo nebo Gran Bar Park Palace a Green Village Resort.

Návštěvníci Lignana, kteří tu budou právě 16. srpna, se tak stanou součástí jedné z největších a letních slavností, které se během letních měsíců v Lignanu konají.

Kdo je Marcello D´Olivo

Jen pro připomenutí, Marcello D´Olivo je v Lignanu velmi vážený pán. Byl to architekt, díky kterému se zdejší jedinečné přímořské centrum zrodilo. Jeho první architektonické návrhy centra Lignana Pineta začal kreslit v roce 1953. Centrum této části Lignana je jedinečné tím, že ho navrhl a dokázal uskutečnit v kruhu. Na něj pak navazují jednotlivé ulice. Středem této unikátní urbanistické studie je velká barevná fontána.

Táňa Pikartová
viamedia.cz.eu@email.cz

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se