registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Cyklistické závody 2017

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
1.9.2017 12:57

Cream Bike Čeladná

Čtvrtý ročník cyklistického závodu Cream Bike Čeladná odstartuje již zítra. Jak si povede loňský vítěz Jaroslav Kulhavý? 

Čtvrtý zářijový den zaplní Základní školu Čeladná školáci, v areálu školy ale bude plno už o dva dny dříve. V sobotu 2. září se zde uskuteční čtvrtý ročník oblíbeného cyklistického závodu Cream Bike Čeladná. Několik stovek nadšenců na kolech, trasa vedoucí přes krásné Pustevny, bohatý doprovodný program a na startu řada špičkových sportovců v čele s olympijským šampionem Jaroslavem Kulhavým. Tak bude vypadat Cream Bike Čeladná 2017. 

Připravili jsem opět dvě cyklistické trasy. Od Základní školy Čeladná v 11:30 hodin odstartuje hlavní závod na 55 km, o patnáct minut později pak vyrazí na trať dlouhou 22 km další závodníci. Letošní novinkou je sjezd z Pusteven, který je bezpečnější a skýtá nesčetní množství rozhledů na Ondřejník a Radhošť. Zkrátka nepřijdou ani děti, o které se každoročně staráme. Ty mají start svých závodů naplánován od 9hodin, kdy bude pro ně připraven okruh dlouhý 500 metrů, který je součástí závodu MONETA Junior Bike Čeladná určeného speciálně pro děti,“ přibližuje aktuální ročník Martin Kráčalík z pořadatelské agentury Seven Days Agency. 

Obě trasy povedou těmi nejkrásnějšími místy Moravskoslezských Beskyd. Jejich přípravy se opět ujal biker a dvojnásobný účastník olympiády Radim Kořínek. Trasy jsou připraveny tak, aby kombinovaly krásné výhledy na hřebenech a zároveň nabídly zajímavý terén pro cyklistické souboje, ale vždy byly v souladu s CHKO Beskydy a vlastníky lesů tak, aby nenávratně nepoškozovaly přírodní ráz krajiny a biotopní druhy a byly citlivě zaneseny do chráněné oblasti. Trasa vede z obce Čeladná na hlavní hřeben Moravskoslezských Beskyd lesními cestami v údolí řeky Čeladenky, klasickou beskydskou hřebenovkou v oblasti Kladnaté, Martiňáku a Pusteven. Odtud následuje sjezd pod lanovkou a příjemná jízda po svážnici na historický lovecký chodník „singletrail Nořičí“ do Trojanovic, poté podhůřím, okrajem golfového areálu a podél řeky Čeladenky zpět do Čeladné. 

Na startu čtvrtého ročníku Cream Bike Čeladná nebude chybět tradiční účastník Jaroslav Kulhavý. Zlatý olympijský medailista z roku 2012 a stříbrný z Rio de Janeira 2016 zde vloni zvítězil. Jak dopadne letos? A jak ho proženou další hvězdní bikeři jako například Pavel Boudný. To se rozhodne 2. září. 

Pro návštěvníky bude připraven také bohatý doprovodný program, zahájí ho svým akrobatickým seskokem parašutisti Aeroklubu Frýdlant nad Ostravicí, poté se bikeři vydají na dlouhý závod. I nadále bude areál ZŠ Čeladná patřit doprovodným aktivitám, kterých bude celá řada. U cyklistického závodu nemůže chybět oblíbená exhibice Petra Krause v biketrialu, který pak zapojí samotné děti do bikové školky. Svůj prostor zde dostane i prevence a bezpečnost cyklistů a zejména pak dětí v rámci projektu V jedné stopě. Hry a zábava budu připraveny i v ČEZ Energy zóně a děti si užijí i nafukovací skákací hrad, trampolínu nebo malování na obličej v MONETA dětské zóně. Pro fanoušky olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého je připravena také jeho autogramiáda. 

Významným podporovatelem akce je samozřejmě i obec Čeladná, jejíž starosta Pavol Lukša opět celý závod odstartuje. „Jako starosta jsem rád, že podnik Bike Čeladná zapustil v obci kořeny. Rok od roku přitahuje větší pozornost profesionálů i amatérů, což přispívá i k propagaci obce Čeladná na poli sportu. Přeji všem hezký závod a věřím, že bude přát počasí.“ 

Při akci Cream Bike Čeladná 2017 nebude chybět ani charitativní projekt Nadace ČEZ Pomáhej pohybem. Jízdou na rotopedu mohou zájemci finančně přispět na vybranou organizaci. Výtěžek z této improvizované jízdy, kterou věnuje Nadace ČEZ, poputuje na podporu aktivit Handicap Sport Clubu Havířov a Mateřské školy Čeladná. 

Závod Cream Bike Čeladná 2017 vznikl ve spolupráci s CHKO Beskydy, Lesy ČR a za podpory obce Čeladná

info@sevendays.cz 

 

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
14.8.2017 11:21

Pozvánka do Jistebnice

V sobotu 19.8.2017 vás srdečně zveme do Jistebnice na třetí závod Galaxy Stevens série 2017 a zároveň šestý závod Jihočeského MTB poháru - Trek Jistebnický maraton. 

Děti a mládež, od těch nejmenších na odrážedlech až po juniorky a juniory, se zde utkají o titul Přeborníka Jihočeského kraje v maratonu pro rok 2017 v rámci Mistrovství Jihočeského svazu cyklistiky.

Ve čtvrtek 17.8.2017 ve 23:59 h se uzavře on-line přihlašovací systém a na náš závod se bude možné přihlásit nadále pouze na místě  - v pátek mezi 19 a 21 h a v sobotu od 8 do 11 hodin. Pokud se chcete vyhnout frontám u přihlašování a ještě jste tak dosud neučinili, neváhejte a přihlašte se: zde

 

Zázemí závodu najdete stejně jako v loňském roce na sportovišti u rybníka Smolík,kde proběhnou i vložené dětské závody. K dispozici pro vás bude parkoviště, kryté posezení, občerstvení, mytí kol, sprchy, WC. Pokud si nebudete vědět rady, se vším vám rádi pomohou pořadatelé akce v nepřehlédnutelných tričkách.

Závodní klání započne závodem odrážedel v 9:30 h a následovat budou další dětské kategorie. Každý malý závodník obdrží sladkou odměnu v cíli. Ti nejrychlejší pak budou v poledne slavnostně dekorováni na pódium. A než se tak stane, budou se děti moci vydovádět pod vedením lektorek zumby Jany a Pavly v půlhodinové Zumba taneční šou pro děti.

Ve 12:30 h pak z náměstí v Jistebnici odstartují závodníci na krátkou trasu 26 km a o půl hodiny později, tedy ve 13:00 h závodníci na trať dlouhou 45 km.

V 17:00 h pak odměníme vždy prvních pět závodníků na trati dlouhé a minimálně tři nejlepší na trati krátké, nechybět budou medaile v novém originálním designu vyrobené firmou Efaflex, vítězové juniorských a kadetských kategorie obdrží pohár pro Přeborníka Jihočeského kraje v maratonu mládeže pro rok 2017 a nezapomeneme ani na nejlepší rodinné týmy.

Na co se dále můžete těšit?

Závodníci na dlouhé trati zabojují o Vrchařskou prémii na Monínci - t.j. poukaz na ubytování pro 2 osoby v hotelu Monínec a možná je bude čekat něco, co v létě na závodech ještě nezažili - průjezd sněhovým polem :-) Děti mohou po celý den využít skákací hrad.

Samozřejmostí je hudba a tanec až do pozdních nočních hodin, takže nikam nespěchejte, zůstaňte tu s námi a pobavte se. A komu by se nechtělo jet domů, může přespat ve vlastních stanech či si domluvit ubytování v místní Sokolovně.

Další info: zde

Těšíme se na vás
Spolek pro sport všeho druhu Jistebnice


Další závody Galaxy Stevens série 2017:

  • 26.8. Galaxy Kenda Náměšťský cyklomaraton - Náměšť nad Oslavou
  •  
  • 23.9. Kutnohorský bike maraton - Kutná hora
  •  
  • 7.10. Tour de Brdy - Strašice

Karel Švec

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
16.6.2017 09:23

Bike Valachy

Velké Karlovice budou v neděli hostit Bike Valachy, přijede i paralympionik Ježek

Velké Karlovice budou již tuto neděli 18. června hostit tradiční závod horských kol BIKE VALACHY. Na start se postaví také šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa, cyklista Jiří Ježek, jenž zároveň bude patronem a startérem doprovodných dětských závodů.

Protože je Jiří Ježek specialistou na silniční cyklistiku a navíc před pár dny oznámil, že letošní sezóna je jeho poslední, je příležitost k setkání s ním na Bike Valachy unikátní příležitostí.

Do pátku 16. června je ještě možné se registrovat on-line za zvýhodněnou cenu, přihlášení pak bude možné i na místě v den konání. Podle předpovědi čeká závodníky optimální polojasné počasí s příjemnými teplotami kolem 18°C.

Start i cíl je tradičně u karlovického hotelu Galik v údolí Léskové, který slouží jako zázemí pro většinu závodů VALACHY TOUR. Dospělí mají na výběr dvě trasy. Delší varianta činí 45 km s převýšením 1 600 metrů a je i díky četným terénním a trailovým pasážím skutečnou výzvou pro zdatné sportovce. Lehčí trasa nabídne 20 km a 700 m převýšení.

Pro děti budou od 9.30 hodin dle věku připraveny závody v sedmi kategoriích na různě dlouhé vzdálenosti. Startovat je bude host, paralympionik Jiří Ježek. Sám se pak postaví v poledne na start hlavního závodu.

Pravidelně se snažíme vybrané závody zpestřit účastí profesionálních sportovců, kteří mohou být vzorem a motivací pro dospělé i děti. V minulosti u nás na Bike Valachy byl olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, hokejista Jiří Hudler či Jan Hruška, jediný český cyklista s růžovým trikotem z legendárního Gira. Jiří Ježek je díky svým výkonům pojmem mezi handicapovanými i zdravými sportovci a jsme moc rádi, že ho myšlenka Valachy tour oslovila a rozhodl se ji svou účastí podpořit,“ uvedl prezident Valachy tour Vladimír Sušil.

Závodů horských kol se účastním tak dvou tří za rok, o to víc si své starty v terénu vybírám. Jezdím to hlavně kvůli lidem a pohodové atmosféře, víceméně pro potěšení. Chci si tedy tuhle poslední sezónu užít společně s mými fanoušky, se sponzory a s přáteli, kteří mě po celou dobu mé závodní kariéry podporovali. Objíždím hlavně závody, které mám rád, nebo kde mají rádi mě,“ řekl Jiří Ježek, který spojí účast v závodu s krátkým relaxačním pobytem v karlovickém Spa hotelu Lanterna.

Vítězové závodu si mezi sebe rozdělí finanční odměny 15 tisíc korun a hodnotné dárky od sponzorů. V rámci doprovodného programu bude připravena půjčovna s testováním kol od Extrem sport Zlín, profi servis či stánek s kompresním oblečením CEP s ukázkou, jak při sportu pomáhá kompresní oblečení

www.valachytour.cz

Martina Žáčková

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
24.4.2017 09:54

Cyklistické závody 2017

V neděli 23.4. 2017 od 14 hod. se uskuteční již tradiční cyklistický závod dětí v Písku - Galaxy CykloŠvec Stevens. Součástí závodu je i zajímavý doprovodný program např. testování kol, elektrokol a koloběžek Galaxy, Stevens, Bulls, Crussis aj. Klub velocipedistů Písek předvede historická kola přímo na trati závodu. Do programu pro děti i dospělé budou zařazeny soutěže u stánků partnerů závodu.

Trať závodu v Písku je v areálu CYKLOŠVEC, U Hřebčince a JF Autocentrum Fiat 

Způsob startu - hromadný, postupně po jednotlivých kategoriích

         Kola s balančními kolečky, odrážedla, jízda s pomocí rodičů - nejmenší děti  2012 a mladší

         Kola U6W děvčata do šesti let, 2011 a mladší

         Kola U6M chlapci do šesti let, 2011 a mladší

         Kola U9W děvčata  - (7 - 9 let) - 2008 - 2010

         Kola U9M chlapci - (7 - 9 let) -  2008 - 2010

         Kola Mladší žáci M1 - (10 - 12 let) - 2005 - 2007

         Kola Mladší žákyně Z1 - (10 -12 let) - 2005 - 2007

         Kola Starší žáci M2 (13 - 14 let) -  2003 - 2004

         Kola Starší žákyně Z2 ( 13 - 14let) - 2003 - 2004

         Koloběžky K1 děvčata do 9 let - 2008 a mladší

         Koloběžky K2 chlapci do 9 let - 2008 a mladší

         Koloběžky K3 děvčata (10 - 14let) - 2003 - 2007

         Koloběžky K4 chlapci (10 -14let) - 2003 - 2007

Pořadatel Spartak Písek Galaxy CykloŠvec Stevens si vyhrazuje právo na změny, zejména v upřesnění soutěžních kategorií podle počtu účastníků.      

Vyhodnocení všech závodů se předpokládá nejpozději  20 minut po ukončení posledního závodu .

    - všichni účastníci dostanou na památku startovní číslo

    - první tři v každé kategorii obdrží medaili, diplom, věcnou cenu

Trasa závodu povede areálem Cyklošvec a JF Autocentra Fiat a na jejím budování se podílel mistr Evropy 2013 Jakub Říha.

ZDARMA se lze zaregistrovat do 21.4.2017 v prodejně CYKLOŠVEC, U Hřebčince 2509, v den závodu bude startovné za 30 Kč. 

Účastníci závodu budou rozděleni podle věku do jednotlivých kategorií. Ti nejmenší mohou poměřit síly také na kolech s balančními kolečky, či s odrážedly, ale i na koloběžkách.

Nejen na vítěze bude čekat sladké překvapení od Pekárny Zlivice a také medaile, diplomy a hodnotné ceny od partnerů závodu CYKLOŠVEC, Galaxy, JF Autocentrum Fiat, PROGRESS, Interhotel America, ČSAD, KMC, KENDA, CATLIKE, BikeStream a město Písek. Do zajištění akce se zapojí studenti středních škol.

Kolo musí být  v dobrém technickém stavu, při závodě je povinné použití cyklistické ochranné přilby ! Každý účastník startuje na vlastní nebezpečí. 

Info: prodejna CykloŠvec Písek U Hřebčince 2509, Tel.: 382 206 450  www.cyklosvec.cz

Karel Švec

Počet příspěvků: 1077

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se