registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Zábavní parky, ráj pro děti

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
24.8.2019 11:46

Šesté setkání vícerčat v Parku Mirakulum

Pokud se narodí dvě, tři nebo dokonce více miminek najednou, bývá to často považováno za zázrak. Kde jinde by se tedy mělo konat setkání vícerčat než v parku plném zázraků, který navíc nese příznačné jméno Mirakulum. Ostatně přijďte se v sobotu 24. srpna podívat. 

Dvojčata u nás přicházejí na svět poměrně často – v roce 2017 se tak stalo 1584x. V roce 2016 se dvojčata narodila v 1667 případech a trojčata v deseti. Od roku 1950 se v České republice narodila více než tisícovka trojčat, jedenadvacetkrát to byla čtyřčata a jednou dokonce paterčata, jimž je letos už šest let. „Naše milovická paterčata jsou každoročně čestnými účastníky setkání vícerčat,“ připomíná Jiří Antoš, majitel Mirakula, že jediná česká paterčata žijí právě v Milovicích. 

Setkání se předposlední sobotu v srpnu koná pravidelně už od roku 2014. „Za těch šest let se stalo nesmírně populární. Už od jara se účastníci minulých setkání dotazují na termín,“ říká Jiří Antoš. Ostatně o popularitě milovického setkání svědčí fakt, že je spojeno s celou řadou rekordů. V roce 2017 tu vytvořili nejdelší mašinku z vícerčat, do níž se zapojilo 167 lidí. „Jsme také držitelem rekordu Nejvíce trojčat na jednom místě. V srpnu 2016 se zde sešlo šestero trojčat, celkem tedy 18 dětí pocházejících z trojčat,“ uvádí Antoš a připomíná rekord z loňského roku: „Vytvořili jsme lidskou duhu, ve které bylo 240 dvojčat, trojčat a vícerčat v barevných tričkách. Děti do jednoho roku měly trička červená, děti od jednoho do dvou let oranžová, ta mezi druhým a třetím rokem žlutá, tří až pětiletí se oblékli do zelené, šesti až osmiletí do modré a všichni starší do fialové.“ 

Ačkoli je Mirakulum určeno hlavně dětem, rádi tu v sobotu 24. srpna přivítají všechny generace od měsíčních miminek po dámy a pány ve zralém věku. „Zvláště bych chtěl pozvat rodiny s více dvojčaty – podle statistik u nás takové existují – a pak více generací z jedné rodiny, třeba takové, kde babička pochází z dvojčat a její vnučky či vnukové se také narodili v páru,“ uvádí Antoš a dodává: „Doufáme, že se setkání opět zúčastní i dvojčata z USA a Indie jako v minulých ročnících.“ 

Akce se koná pod záštitou místostarostky města Milovice Ludmily Šimkové, která ji spolu s majitelem parku ve 12 hodin slavnostně zahájí. Vícerčata, která se předem zaregistrují, budou mít vstup do parku zdarma. Dva členové jejich doprovodu pak zaplatí za celý den každý jen 140 korun. Registrovat se můžete už nyní na e-mailu skoly@mirakulum.cz.

Park ale bude samozřejmě otevřený i všem ostatním návštěvníkům, kteří zaplatí běžné vstupné. Těšit se mohou na workshopy a program v amfiteátru, kde proběhne show kouzelníka Navara či drezúra poníků. Kromě vodního světa, největšího lanového parku v republice, drezíny na lidský pohon a všech dalších lákadel, které Mirakulum nabízí, bude jezdit také mašinka a v provozu bude rovněž nedaleký Tankodrom. 

Program v amfiteátru:

12.00 slavnostní zahájení; počítání přítomných vícerčat

13.00 Kouzelník Navaro

14.00 Vystoupení s poníky

15.00 Kouzelník Navaro

16.00 Vystoupení s poníky 

Pár dat a čísel z parku 

* Park byl otevřen v září 2012, měl rozlohu zhruba sedm hektarů a první stavbou v něm byl hrad. Ten se stal jeho symbolem. Postupně se rozrostl na dnešních 10 hektarů a dvě stě atrakcí.

* Za dobu existence parku prošlo jeho branami přes milion návštěvníků.

* Přes zimu je park zavřený, navštívit ho můžete vždy od dubna do října.

* Zábavně-naučný park není určen pouze dětem, jeho předností je, že nabízí zábavu celé rodině – najdete zde lesní hřiště a kontaktní zoo, obří trampolíny a houpačky, lanová centra, podzemní chodby, prolézačky a v neposlední řadě i úzkokolejnou železnici, která park propojuje se sousedním Tankodromem. V letních měsících je také otevřen vodní svět a oázy s vodními hříčkami.

* V parku je 870 metrů podzemních chodeb – podzemní chodby najdete pod Hradem, v Lesním městě, kde je jich nejvíce (310 metrů), či v areálu Gaudí.

* 2539 metrů čtverečních parku zabírají gastrozóny.

*Autorem všech atrakcí je kolektiv parku Mirakulum, za vizuální podobou stojí výtvarnice Lucie Kozelská. Jejich nápady realizují mimo jiné i odsouzení z nedaleké věznice Jiřice.

* V parku celoročně pracuje do 30 lidí, v sezoně pak přibývá několik desítek brigádníků.

www.mirakulum.cz
Dana Samková 

Počet příspěvků: 301

Horydoly

avatar
12.8.2018 01:09

Den rekordů aneb Duha v Mirakulu

Dvě sotva se batolící drobounké holčičky v oranžových tričkách, tři osmiletí pihatí rošťáci v modrém a dva důstojní obrýlení pánové ve fialovém. Ne, nebojte se, nešálí vás zrak. Tak anebo nějak podobně to totiž bude vypadat 18. srpna v Parku Mirakulum, kde se bude už popáté konat Den rekordů.

„Náš Den rekordů je vždy zároveň dnem, kdy se v parku setkávají dvojčata a vícerčata. Právě s nimi jsou totiž naše rekordy spojené. Loni jsme například vytvořili nejdelší mašinku z vícerčat, celkem se do ní zapojilo 167 lidí,“ říká Jiří Antoš, majitel Parku Mirakulum, a zve na akci pořádanou ve spolupráci s Rodinným centrem Milovice všechny, kdo se narodili v páru, ve trojici, ve čtveřici.

Letos se v Mirakulu pokusí vylepšit rekord v počtu rodičů s dítětem v šátku či nosítku na jednom místě. Jsou totiž jeho hrdým držitelem z roku 2016, kdy se ve zdejším amfiteátru sešlo 457 maminek a tatínků s dětmi na břiše. A ačkoli je Mirakulum určeno hlavně dětem, rádi tu 18. srpna přivítají i ty, jejichž rok narození nezačíná dvojkou, ale jedničkou. „Těšíme se, že k nám opět zavítají i dvojčata a vícerčata, která už jsou rodiči či dokonce prarodiči,“ zve k návštěvě Jiří Antoš a připomíná, že pravidelnými účastníky srpnového Dne vícerčat jsou třeba dvě dámy, které již dávno oslavily padesátku.

Letošním hlavním rekordem bude lidská duha z vícerčat. „Právě proto bychom chtěli vícerčata požádat, aby přišla v barevných tričkách. Děti do jednoho roku by měly mít trička červená, děti od jednoho do dvou let oranžová, ta mezi druhým a třetím rokem žlutá a tak dále. Všichni společně pak v našem amfiteátru v jednu hodinu odpoledne složíme duhu,“ popisuje Jiří Antoš.

Vícerčata, která se předem zaregistrují a zapojí se do pokusu o rekord (registrace předem je nutná!), budou mít vstup do parku zdarma stejně jako „klokaní“ páry, tedy rodič s dítětem na břiše (v šátku či nosítku). Dva členové jejich doprovodu pak zaplatí za celý den každý jen 140 korun. Registrovat se můžete už nyní prostřednictvím formuláře na webu www.mirakulum.cz nebo e-mailem na skoly@mirakulum.cz

Park ale bude samozřejmě otevřený i všem ostatním návštěvníkům, kteří zaplatí běžné vstupné. Těšit se mohou nejen na rekordy, ale i na další program, třeba na Spejbla a Hurvínka či na unikátní hudebně-taneční představení Dog Dancing tedy tanec pejsků. Kromě Vodního světa, Lanového parku, dřevěného hradu s osmi věžemi či všech dalších lákadel, které Mirakulum nabízí, bude jezdit také úzkokolejná mašinka a v provozu bude rovněž nedaleký tankodrom.

Jakou barvu trička by si měla obléci vícerčata, jež se budou chtít zapojit do pokusu o rekord

Děti 1 – 12 měsíců: červené triko

Děti 13 – 24 měsíců: oranžové triko

Děti 25 – 36 měsíců: žluté triko

Děti 3 – 5 let: zelené triko

Děti 6 – 8 let: modré triko

Všichni od 9 – 100 let: fialové triko 

Rekordy vytvořené v minulých letech v Parku Mirakulum:

19. srpna 2017 dokázalo 198 návštěvníků pod vedením bubeníka Tokhiho a Groove army po dobu 3:45 minut vybubnovat společně skladbu We Will Rock You metodou „body percussion“ (bubnování na své vlastní tělo).

Ve stejný den se podařilo zformovat mašinku čítající 167 vícerčat, která se poté prošla po ploše amfiteátru.

Od srpna 2016 je Park také držitelem rekordu Nejvíce trojčat na jednom místě. V jednu chvíli se zde sešlo šestero trojčat, celkem tedy 18 dětí pocházejících z trojčat.

V roce 2016 zahrálo 586 návštěvníků pod vedením bubeníka Tokhiho a Groove army tradiční africkou skladbu zvanou Moribayassa. Zúčastnění hráli na 338 bubnů a další stovky boomwhackerů (ozvučné trubky různých délek a zvuků).

V témže roce se v mirakulovském amfiteátru sešlo 457 rodičů, jež nesli své dítě v nosícím šátku nebo ergonomickém nosítku upevněném na svém těle.

www.mirakulum.cz

Dana Samková
samkova@seteva.cz

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
26.4.2018 09:18

Park Mirakulum začíná sezonu

Mirakulum: Startujeme 14. dubna

Po zimní pauze se Park Mirakulum znovu otevře v sobotu 14. dubna. Pro svou už šestou sezonu park opět přichystal řadu novinek, takže si na své přijdou nejen ti, kdo v něm ještě nikdy nebyli, ale i ti, kteří do Milovic míří pravidelně. Po předchozích letech, které byly ve znamení velkého budování, se pracovníci parku letos zaměřili hlavně na zvýšení návštěvnického komfortu.

„Největším hitem a absolutní bombou je propojení Lesního města a Lanového centra,“ říká Jiří Antoš, majitel parku, a popisuje: „Lesní město patří k největším atrakcím Mirakula. Mezi vzrostlými stromy tu stojí několik věží a děti i jejich rodiče se tu mezi nimi můžou procházet vysoko nad zemí po lanových stezkách a visutých můstcích. Na dohled od Lesního města je pak Lanové centrum, které se řadí k největším v republice. My jsme tato dvě místa propojili 65metrovým bludištěm, kterévede korunami stromů. Vytvořili jsme tak téměř nekonečnou zábavu pro ty, kteří se nebojí pohlížet na svět z výšky.“ 

Vylepšení se dočkal i hrad s podzemními chodbami, jenž je dominantou parku od samého počátku. Přibylo do něj několik dalších nerezových tunelů, které doplnily schodiště, můstky, žebříky a skluzavky. „Všech osm věží je teď propojeno v několika úrovních a hrad, který tak získal svou definitivní podobu, funguje jako mohutná adrenalinová průlezka,“ říká Jiří Antoš.

S důrazem na detail

Velkou pozornost mirákulovští před letošní sezonou věnovali restauracím a dalším místům s občerstvením. Největší novinkou je v tomto směru terasa u občerstvení Rychlovky. Kávu a zákusek nebo limonádu si tak můžete vychutnávat s výhledem nejen na hrad, ale i do habrového labyrintu – mimochodem, stromy v něm zase o kousek povyrostly. „Kapacita terasy je 200míst a kromě návštěvníků se tu zabydleli také tři obrovští dřevění draci s třímetrovými hlavami. Pocházejí z autorské dílny naší dvorní výtvarnice Lucie Kozelské,“ dodává Jiří Antoš s tím, že proměnou prošly také všechny další stánky s občerstvením: „Dostaly stínicí stříšky a dřevěné obložení, které jim nebývale sluší. Jsou teď daleko veselejší, barevnější a vypadají stejně pohádkově jako celý park.“ 

Některé letošní změny jsou sice na první pohled méně viditelné, ale o to více oceníte jejich funkčnost. Jejich cílem totiž není ohromit, ale zvýšit pohodlí pro návštěvníky Parku. Takže došlo třeba na zpevnění cest, které jsou díky tomu nejen schůdnější, ale hlavně méně prašné. V parku také přibylo asi 60 stromů, které budou v budoucnu poskytovat stín i tam, kde dosud chyběl. Maminky s miminky mají nově k dispozici místnost s veškerým zázemím pro kojení a přebalování. Je poblíž občerstvení Hotovky U hodin. 

A ještě jeden zásadní přírůstek – u vstupu do parku je bankomat.

Tak vzhůru do věží a nejen do nich!

Praktické informace:

V dubnu bude Park Mirakulum otevřený pouze o víkendech, 28. dubna proběhne v parku a na nedalekém tankodromu tradiční Tankový den. Vstupné pro letošní rok zůstává beze změny.

Více informací na: www.mirakulum.cz nebo na www.facebook.com/ParkMirakulum

Dana Samková

Počet příspěvků: 1067

Horydoly Open

avatar
6.8.2012 09:31

Zábavní parky, ráj pro děti

Víte, jaký program na víkend vaše děti nejvíce potěší? Každé dítě má samozřejmě trochu jiný vkus, ale zaručeně výletem do zábavního parku nic nezkazíte. Kdo by se totiž nechtěl podívat do světa pohádek, her a zábavy. V sousedním Německu je pěkná řádka zábavních parků pro děti a každý přináší letos nějaké novinky. Pokud vyrazíte s Neckermann CK budete mít servis zkušeného partnera a možnost ubytování v prověřených hotelech. Do říše zábavy se tak dostanete snadno a pohodlně.

LEGOLAND Deutschland - 10 let zábavy a dobrodružství

Rok 2012 je pro LEGOLAND Deutschland v bavorském Günzburgu výroční. U příležitosti 10letého fungování jsou připraveny velkolepé oslavy,“ říká Pavla Sotonová z Neckermann CK. „Hosté se mohou těšit na nejrůznější představení, narozeninová překvapení a také na novou atrakci, která návštěvníky doslova vynese do vzduchu. Jmenuje se „Flying Ninjago“ a zažijete na ní dobrodružství turbulencí ve výšce 22 m. Neckermann CK sem pořádá autobusové zájezdy a velké skupiny jako školy či školky mohou využít skupinové slevy,“ dodává Sotonová.

Legoland potěší zejména milovníky proslulé stavebnice. Modely z více než 50 000 000 kostiček LEGO se nachází na území velikosti 26 fotbalových hřišť. Naleznete tu osm tematických oblastí s více než padesáti atrakcemi. Například horskou dráhu, na níž pojedete rychlostí 60 km/hod., dvanáctimetrový vodopád nebo setkání s ohnivým drakem. Malí badatelé budou obdivovat žraloky a rejnoky v podvodním světě nebo se vydají na expedici do hluboké exotické džungle.

 Tip na akce:

Až do 9. září 2012

Čínský národní cirkus

Hlavní atrakcí letošní sezóny je akrobatická show Lego Ninjago prezentovaná Čínským národním cirkusem od konce června až do začátku září. Čínský národní cirkus se vrací po velmi úspěšné loňské sezóně s novým programem.

28. září 2012

Český den v Legolandu

LEGOLAND Deutschland společně s Neckermann Cestovní kanceláří připravili na státní svátek 28. 9. 2012 velkou akci „Český den“ s originálním programem. Návštěvníci se mohou těšit na napínavé workshopy pro malé i velké, aktivně se zapojit do stavění obrovské mozaiky české a německé vlajky z více než 30.000 LEGO kostek a obdivovat známé stavby a krajiny při exkluzivní prohlídce s průvodcem v MINILANDU, který tvoří část srdce parku LEGOLAND Deutschland a je vytvořen z více než 25 miliónů LEGO kostek.

EUROPA-PARK

EUROPA-PARK je dnes největším zábavním parkem Německa a nabízí výběr z evropských zajímavostí na jednom místě. Na rozloze 85 hektarů nabízí více než 100 strhujících atrakcí. Můžete zde zažít bleskové zrychlení na dráze „Blue fire Megacoaster“ z 0 na 100 km/hod. za 2,5 vteřiny, rodinnou objevnou cestu po sopečném ostrově Island nebo poznávat svět divokých pirátů z Batávie z opravdového voru. Novinkou je gigantická dřevěná horská dráha, která je 1050 m dlouhá, dosahuje výšky 40 m a poletíte na ní rychlostí přes 100 km. Další novinkou je zážitkový hotel ve stylu Nové Anglie Bell Rock.

Tip na akce:

18. srpna 2012

Fotbalový den

18. srpna od 9 hodin najdete v Europa-parku spoustu fotbalových soutěží, hvězdy bundesligového týmu FC Shalke 04, s nimiž se budete moci třeba vyfotit nebo můžete vyhrát nejrůznější upomínkové předměty.

6. a 27. září 2012 19h

Večer, jak na Divokém západě

Vůně střelného prachu ve vzduchu, hrací karty na stole a ostří hoši bojují o srdce krásných žen. Na Divokém západě ve „Western saloonu“ Europa-parku.

www.ckneckermann.cz

Počet příspěvků: 301

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se