registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

České dráhy

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
3.5.2017 10:02

České dráhy

Cesta z Prahy do slovenské metropole Bratislavy vlakem Českých drah již od 325 Kč, z Brna, Olomouc nebo Břeclavi od 163 Kč a z Ostravy od 271 Kč.  To je od 28. dubna aktuální nabídka pro cesty s Včasnou jízdenkou Evropa.

Slovensko je dnes jednou z nejvyhledávanějších turistických destinací a slovenské hlavní město Bratislava může nabídnout příjemný víkendový pobyt. Nabízí vše, co má takové místo poskytovat. Příjemné historické centrum, typickou národní kuchyni a nápoje, příjemné a vyhlášené kavárny, množství památek v čele s Bratislavským hradem a dómem sv. Martina, který sloužil v letech 1563 až 1830 jako korunovační chrám Uherského království. Uskutečnilo se zde celkem devatenáct korunovací. Bratislava nabízí i moderní architekturu, vyhlídku z věže mostu SNP (UFO) nebo nákupy v moderních obchodních galeriích. Zajímavé jsou i výlety do blízkého okolí, např. na hrad Devín.

Praha, Pardubice, Brno a Bratislava jsou spojeny komfortními vlaky EuroCity každé 2 hodiny. Cestovat lze i nočním vlakem EN Metropol.  Přímé vlakové spojení existuje také mezi Ostravou, Přerovem a Bratislavou a využít lze celou řadu spojů s rychlým a pohodlným přestupem v Břeclavi. Doba jízdy z Prahy do Bratislavy je cca 4 hodiny, z Pardubic 3 hodiny a z Brna jen 1,5 hodiny. Doba jízdy z Olomouce a Ostravy do Bratislavy je podobná a pohybuje se kolem 2 a ¾ hodiny. Moderní spoje EuroCity nabízejí klimatizované vozy, elektrické zásuvky pro napájení drobné elektroniky, restaurační vůz, v označených vozech Wi-Fi připojení k internetu a mnoho dalších doplňkových služeb. V našich spojích mohou cestovat také osoby na invalidních vozících a cykloturisté (Bratislava je jednou ze zastávek na Dunajské cyklostezce a lze z ní vyrazit také kolem Moravy zpátky do naší republiky).

České dráhy se svým slovenským partnerem ZSSK nabízejí rychlé a pohodlné spojení také do dalších destinací, například do Nových Zámků a Štúrova, kde se nachází řada letovisek s termálními prameny. Horská turistika v Malé a Velké Fatře i Vysokých a Nízkých Tatrách je snadno dostupná spoji SC Pendolino, EuroCity s přestupem v Žilině na vnitrostátní vlaky ZSSK a nočními vlaky EuroNight. Denní vlaky mezi ČR a severním Slovenskem jezdí přes Valašsko i Ostravsko v průměru každé dvě hodiny. Rychlovlak SC Pendolino Košičan pak nabízí nejrychlejší spojení Čech se slovenskými horami. Cestu Praha – Liptovský Mikuláš urazí za 5 a půl hodiny, do Popradu-Tater za přibližně 6 hodin a do Košic za 7 a čtvrt hodiny. Z Košic lze podniknout například výlet do atraktivní oblasti Tokaj se známou značkou vína. Snadno dostupná je také oblast středního Slovenska – Banská Bystrica nebo Zvolen, kam jezdí přímé vlaky z Ostravska, které navazují na spoje z / do Prahy a Brna.   

Počet příspěvků: 1075

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se