registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Lodní doprava

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
14.3.2018 09:45

Den Vltavy 18. března 2018

V neděli 18. března bude zahájena plavbami zdarma sezóna na Vltavě. Členové Vševltavského spolku, kterými jsou pražští rejdaři, převozníci, provozovatelé půjčoven lodí a sportovní kluby, umožní v tento den nejenom všem Pražanům projet se na Vltavě.

Zájemci tak mohou poznat kouzlo a romantiku této řeky téměř po celé délce jejího toku v samém srdci Prahy. Volný vstup bude rovněž do Muzea Karlova mostu. Návštěvníci mohou dále vyzkoušet veslařský trenažér ve veslařském klubu Slavie, naučit se vázat lodní uzle s legendárním kapitánem Mario Juhasem, zapůjčit si pramici v půjčovně Slovanka u Žofína, zhlédnout otužilecké plavání České otužilecké unie nebo se projet na jedné z velkých osobních lodí - Slapy, Classic River, Czech Boat, Maria, Fidelio nebo Salonní rychloloď Nepomuk. K dispozici bude i převozní loď Kazi a také loďky z půjčovny Slovanka a Lávka.

Vševltavský spolek má za cíl zejména dvě věci – ochranu profesních zájmů členů spolku a současně se my všichni chceme aktivně podílet na ochraně a rozvoji života v oblasti Vltavy a Berounky. I proto pořádáme kromě Dne Vltavy i další kulturní akce, které mají za úkol jediné – vrátit Vltavu místním,“ uvádí předseda spolku, Zdeněk Bergman, převozník pražský.

Den Vltavy 2018

 

Atraktivní doprovodný program oživí námořnická kapela Matylda – písně plavební, ukázka potápěčského a rybářského řemesla nebo vodnické hrátky nad hladinou pro nejmenší.

Program Dne Vltavy

Jízdní řád velkých výletních lodí

  • Slapy – Přístaviště Na Františku – nástupiště č. 11

Časy vyplutí: 9:00, 10:00, 11:00 (délka plavby 45 minut)

  • Classic River – Přístaviště Na Františku – nástupiště č. 17

Časy vyplutí: 10:00, 11:00, 13:00, 14:00 (délka plavby 45 minut)

  • Czech Boat – Přístaviště Na Františku – nástupiště č. 16

Časy vyplutí: 9:30, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 (délka plavby 45 minut)

  • Salonní rychloloď Nepomuk – Přístaviště Four Seasons – Platnéřská 191/2

Časy vyplutí: 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 (délka plavby 45 minut)

  • Fidelio – Z přístaviště Výtoň (u limigrafu) směrem k Four Seasons – Platnéřská 191/2

Čas vyplutí: 10:00 (délka plavby 120 minut)

Z přístaviště Four Seasons – Platnéřská 191/2

Časy vyplutí: 12:30, 13:30 (délka plavby 45 minut)

Z přístaviště Four Seasons směrem Výtoň

Čas vyplutí: 14:30 (délka plavby 120 minut)

Rezervace: 727 957 602

  • Maria – Přístaviště Na Františku, Nástupiště č. 16

Časy vyplutí: 10:00, 14:00 (délka plavby 45 minut)

Marie Kysilková
www.Czechtravelpress.cz 

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
13.4.2017 01:48

Od broadwayských muzikálů po lezecké stěny

Nabídka aktivit na palubě lodní společnosti Norwegian Cruise Line 

Vzduchem létají akrobaté, latinskoameričtí tanečníci a tanečnice se houpají v bocích a hudebníci ze všech koutů světa ovládají pódium. Počínaje světoznámými muzikály po strhující umělecká vystoupení a rodinná představení, zábavní program na palubě lodí společnosti Norwegian Cruise Line vyjde vstříc hostům všech věkových kategorií a zálib. Vedle uvedených přestavení nabízí mezinárodní plavební společnost komplexní řadu aktivit a zábavních programů. 

Zdviháme oponu, abyste se mohli seznámit s renomovanou zábavou na širém moři: Společnost Norwegian Cruise Line je známá svojí legendární řadou vystoupení, včetně tanečních, komediálních a kouzelnických. Mezinárodní plavební společnost uvádí na palubě originální provedení oblíbených broadwayských představení i vlastní profesionálně provedená představení. Mezinárodní tanečníci, zpěváci, akrobaté a komici se společností Norwegian Cruise Line cestují po světě a unášejí každý večer hosty do světů vzdálených všednímu životu. 

Též během dne je nabízena široká škála aktivit a zábavních programů. Běžecká dráha, a podle konkrétní lodi též basketbalové či volejbalové hřiště nebo tenisový kurt a lezecká stěna, poskytnou aktivním hostům na palubě prostor ke sportování. Cvičit je možné i ve výborně vybavených fitness centrech s moderním zařízením a nabízenými lekcemi. Jejich škála sahá od spinningu přes step aerobic, zumbu, jógu a pilates. Ti, co potřebují znovu nabrat síly a odpočinout si, využijí velkou bazénovou palubu s někde až dvěma bazény, skluzavkami, teplými vířivkami a s velkou plošinou pro opalování. Na nejnovějších lodích umožňují hodiny zábavy aqua parky se senzačními skluzavkami a odvážnější hosté si užijí lanové stezky. 

Wellness procedury, relaxační masáž či koupel v thalasso bazénu jsou hostům nabízeny v moderní wellness zóně provozované lázněmi Mandara Spa®, jedním z předních světových poskytovatelů luxusních lázeňských služeb v letoviscích. Zregenerovat se můžete v některém z mnoha zařízení včetně teplých vířivek, finské sauny a thalasso bazénu, jakož i v několika místnostech s lázeňskými procedurami. Relaxační masáže celého těla, osvěžující pleťové procedury či manikúra a pedikúra, jsou jen malým příkladem široké nabídky wellness a zdravotních programů. Pohled na otevřené moře pak celý zážitek z palubního wellness jen umocní. 

K maximálnímu umožnění regenerace jsou hostům na lodi k dispozici klidové zóny a zóny pouze pro dospělé na vnějších palubách. 

Rodinám s dětmi společnost Norwegian Cruise Line nabízí sportovní, umělecké či divadelní aktivity vedle např. rozvoje týmových dovedností, sebevědomí a empatie u mladých výletníků. Děti ve věku od 6 měsíců do 2 let mohou využít interaktivních a senzorických mini cvičení pro rodiče s dětmi. Děti od 3 do 12 let se spolu mohou spřátelit v rámci tzv. Splash Academy a zóna Entourage pro teenagery je přístupná mladým lidem až do věku 17 let. 

Pro informování hostů o nabídce a aktivitách připravovaných na následující den, je každý večer do všech apartmá distribuován leták Freestyle Daily. 

TravelReps Katarzyna Byrtek 
czechrep@travelreps.pl 

 

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
4.4.2017 02:48

Zažít pocit nespoutanosti

Pestrost a flexibilita na širém moři 

Společnost Norwegian Cruise Line svým hostům nabízí komplexní prémiový program all inclusive, jednu z nejmodernějších flotil a báječné trasy po celém světě. 

Hosté, kteří mají zájem o speciální dovolenou, se přesvědčí, že společnost Norwegian Cruise Line nabízí více než jen konvenční výletní plavby: díky inovativnímu produktu výletních plaveb si hosté mohou naplánovat výletní plavby podle svých představ, přičemž prémiový program all inclusive jim umožní požitek z široké nabídky vysoce kvalitních služeb na palubě jedné z nejmodernějších flotil na moři. 

V posledních 50 letech se společnost Norwegian Cruise Line etablovala coby přední hráč v revolučním odvětví výletních plaveb. V roce 2000 plavební společnost uvedla v nabídce tzv. Freestyle Cruising, jenž hostům poskytuje maximální pohodlí, svobodu, pestrost a flexibilitu na palubě. Zážitek jednotlivých hostů z plavby stál vždy ve středu korporátní filozofie naší společnosti, jejímž motem je „zažít pocit nespoutanosti“. 

Hosté na palubě lodí společnosti Norwegian Cruise Line poznají pestrost a flexibilitu v každém ohledu: počínaje výběrem ubytování po gastronomii, zábavu a další aktivity. K dispozici jsou kajuty pro samotně cestující výletníky, luxusní rodinné kajuty či apartmá v prémiové odpočinkové zóně The Haven by Norwegian® – plavební společnost má zkrátka něco pro každého. Co se týče večeří, samozřejmostí je volný výběr místa k sezení bez pevně stanovené hodiny podávání jídel a otevírací doby. Hosté si mohou každý den vybrat, kdy, kde a s kým budou stolovat, a těší se z nabídky až 27 jídel. Vedle rozsáhlého sportovního a wellness programu společnost Norwegian Cruise Line svým hostům nabízí renomovaný animační program. Plavební společnost nabízí vhodné aktivity pro hosty všech věkových kategorií od světově známých broadwayských muzikálů po lezecké stěny, vodní skluzavky a lanové trasy. V ceně zahrnuty také programy pro děti a mládež, takže je zábava a legrace zajištěna i pro ty nejmenší. Hosté, kteří mají zájem o poznávání turistických lokalit, si mohou vybrat z řady nabízených pobřežních výletů, a prozkoumat tak neznámé země, města a kultury na horských kolech, pěšky či z koňského hřbetu nebo vyhlídkového autobusu. 

Společnost Norwegian Cruise Line nyní ve Spojeném království nabízí revoluční koncept premium all inclusive. Jeho součástí je široký výběr nápojů již se zahrnutím poplatků za obsluhu a spropitné. Hosté z apartmá si mohou navíc vychutnat gurmánské zážitky v restauracích podávajících speciality, 250 minut wi-fi připojení zdarma a palubní kredit ve výši 100 amerických dolarů na apartmá. 

Díky investičnímu programu The Norwegian Edge™ uvedenému na trh v roce 2015, nabízí společnost Norwegian Cruise Line jednu z nejmodernějších flotil, které dnes plují na mořích. Investice nebyly soustředěny jen na modernizaci flotily, zaměřily se na celkový zážitek hostů: počínaje výběrem z ještě širší nabídky jídel, přes neustálý rozvoj soukromého ostrova Great Stirrup Cay na Bahamách, po nejnovější turistické letovisko Harvest Caye v Belize. 

Hosté, kteří chtějí zažít moderní flotilu a jedinečnou nabídku premium all inclusive,se mohou těšit na vzrušující nabídku tras na léto 2017: společnost Norwegian Cruise Line vůbec poprvé nabídne pět lodí v Evropě. Loď Norwegian Jade (Norský jadeit) popluje z Hamburku či Southamptonu do působivých krajů Norska a Islandu v rámci celkem šesti plaveb. Druhá aktuálně nejnovější loď flotily, Norwegian Getaway (Norský výlet) poveze hosty z Warnemunde či Kodaňe do hlavních měst u Baltského moře. Tři lodě z flotily pak budou křižovat Středozemní moře: lodě Norwegian Epic (Norská sága), Norwegian Spirit (Norský duch) a Norwegian Star (Norská hvězda) poplují z Barcelony, Civitavecchie (Řím) a z Benátek. A pestré evropské trasy budou mít své pokračování i v sezóně 2018, kdy trasy v Baltském moři převezme loď Norwegian Breakaway (Norská frakce). Vedle evropských moří nabízí plavební společnost komplexní plavební trasy z Karibiku na Havaj, Aljašku a do Jižní Ameriky, a nechybí ani cesty do oblasti Pacifiku, Austrálie a na Nový Zéland.

Katarzyna Byrtek 
czechrep@travelreps.pl 

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
4.4.2017 02:47

Re: Lodní doprava

nvestiční program The Norwegian Edge™ zavádí nový standard kvality 

Mezinárodní plavební společnost Norwegian Cruise Line komplexně investuje do ještě luxusnější úrovně služeb pro účastníky plaveb výletními loděmi pomocí programu The Norwegian Edge™. Tento investiční program se soustředí na úplnou modernizaci flotily a poskytování nových kulinářských zážitků, jakož i na pokračující rozvoj soukromého ostrova Great Stirrup Cay na Bahamách a na otevření nejnovějšího turistického letoviska Harvest Caye v Belize. Dokončení modernizace osmi lodí je plánováno na rok 2018. Loď Norwegian Jade stráví nějaký čas v docích kvůli renovaci před vyplutím z Hamburku a Southamptonu do norských vod během letní sezóny 2017. 

Pro řadu hostů je nabídka jídel na palubě výletní lodi pro celkový zážitek zcela zásadní. Coby přední hráč, který hostům přináší větší svobodu a flexibilitu na palubě, a též v rámci konceptu „freestylového stravování“, nabízí společnost Norwegian Cruise Line hostům širší výběr jídel, která si mohou dopřát tehdy, kdy si přejí, namísto pevně stanovených časů v rámci jídelního prostoru. A program The Norwegian Edge™ posouvá kulinářský zážitek hostů na novou úroveň. V hlavních jídelnách se hosté těší nabídce nových menu, která jsou zahrnuta v ceně plavby. Nechybí v ní pestrost předkrmů, polévek, salátů, hlavních jídel a dezertů. Plavební společnost vedle toho zajišťuje také gastronomický výcvik a certifikaci pro celou posádku. 

V rámci tohoto investičního programu společnost Norwegian Cruise Line přestavěla svůj soukromý ostrov Great Stirrup Cay na Bahamách a otevřela své nejnovější turistické letovisko Harvest Caye v Belize. Prémiové odpočinkové zóny, luxusní místa k relaxaci a bohaté možnosti stravování vedle interaktivních odpočinkových aktivit umocní celý turistický zážitek hostů. 

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
4.4.2017 02:46

Norwegian Cruise Line

Pestrost jídel dle vlastní volby 

Máte chuť na steak, sushi, teppanyaki či tapas, francouzskou, asijskou, italskou nebo brazilskou kuchyni? Anebo dáte přednost pestrému švédskému stolu či výběru z vícechodového menu? Jídelní prostory na palubách lodí společnosti Norwegian Cruise Line nabízejí pestrost jídel, jež uspokojí osobitá přání všech hostů. 

Počínaje čtyřchodovým menu s lahví dobrého vína v jedné z hlavních jídelen přes slavnostní rodinnou večeři po exotické speciality či hamburger na grilu na palubě, společnost Norwegian Cruise Line svým hostům nabízí svobodu a flexibilitu volby v rámci tzv. „freestyle stravování“ (Freestyle Dining). Hosté si mohou každý den vybrat, kdy, kde a s kým budou stolovat, a těší se z nabídky až 27 druhů jídel. Vedle hlavních jídelen zahrnutých v ceně, existuje na všech lodích flotily široká možnost volby z kulinářských specialit, jež se postarají o výjimečný zážitek.

Plavební společnost spolupracuje na tvorbě jedinečných zážitků pro hosty s předními šéfkuchaři z USA. José Garces, držitel titulu Iron Chef, vytvořil bayamské menu, ze kterého si můžete objednat jeho oceněnou verzi přípravy andaluského tapas a Latinskou Amerikou inspirovaná jídla evropské „bistro“ kuchyně. Drobné občerstvení a hamburgery jsou nabízeny za doprovodu karibské hudby v podniku Margaritaville at Sea Jimmyho Buffeta a miamská skupina Pubbelly provozuje na palubě lodi Norwegian Escape (Norský únik) podnik Food Republic. V tomto novém konceptu restaurace si hosté snadno objednávají výběr jídel inspirovaných světovou kuchyní pomocí iPadu. Americká kulinářská federace navíc vyškolila a k dokonalosti dovedla personál kuchyně prostřednictvím investičního programu The Norwegian EdgeTM tak, aby zajišťoval vysoký standard služeb v rámci celé flotily. 

Mezinárodní plavební společnost též nabízí počítačově řízený informační systém rezervací jednotlivých jídelních prostor. Po celé lodi jsou rozmístěny obrazovky s informacemi o obsazenosti jednotlivých jídelních prostor a o možných dobách čekání. Pokud není v požadované restauraci aktuálně k dispozici volný stůl, hosté si mohou vyzvednout pager, kterým budou kdekoli na lodi ihned informováni o uvolněných místech. 

Díky prémiovému programu all inclusive jsou již všechny nápoje a spropitné zahrnuty v ceně pobytu na lodi.  

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
4.4.2017 02:45

Lodní doprava

Společnost Norwegian Cruise Line (NCL) v České republice představuje program Premium all inclusive. 

Společnost Norwegian Cruise Line uvedla na český trh svůj nejnovější originální plavební koncept, jehož prostřednictvím mění tvář dovolené na moři tím, že přenáší trend dovolených all inclusive do světových luxusních plaveb.

3. dubna 2017 spustí společnost Norwegian Cruise Line v České republice program Premium all inclusive, který nabídne hostům nebývalou flexibilitu a nový trend v soudobé oceánské plavbě na velkých lodích. Předem uhrazená částka za plavbu bude zahrnovat další položky, a hosté si tak při plavbě s touto společností mohou užít ještě více klidu a pohody.Program Premium all inclusive zahrnuje:

• pestrou nabídku alkoholických i nealkoholických nápojů ve všech barech, saloncích a jídelních prostorách během celé plavby výletní lodí, od tvrdého alkoholu po čepovaná a lahvová piva, vína, koktejly až po nealkoholické nápoje;

• neomezenou konzumaci džusů, vody a nealkoholických nápojů pro děti a teenagery;• kávové speciality Lavazza podávané během jídel;

• v apartmá zdarma láhev vody na osobu a den;

• poplatky za obsluhu a spropitné;

• přípravu vynikajících jídel v hlavních jídelních prostorách na palubě, jejichž součástí jsou bistra s grily přímo na palubě, neformální jídelny a až tři hlavní značkové jídelny na lodi;

• renomovanou zábavu včetně broadwayských muzikálů, divadelních her a komediálních vystoupení;

• špičkové volnočasové vybavení pro všechny věkové kategorie;

• další exkluzivní výhody mají hosté ubytovaní v apartmá The Haven by Norwegian®.

K uvedení programu Premium all inclusive v České republice se Christian Boell, výkonný ředitel společnosti Norwegian Cruise Line pro Evropu, Střední východ a Afriku, vyjádřil takto: „Společnost NCL byla již dlouho inovátorem v odvětví výletních plaveb a zavedení programu Premium all inclusive posouvá náš bezstarostný a uvolněný styl plaveb na zcela novou úroveň. Značná část toho, co bylo dříve „nadstandardem“, je nyní běžnou součástí plavby, včetně široké nabídky prémiových nápojů a též veškerých poplatků za obsluhu a spropitné. Tyto nově zahrnuté nadstandardní položky jsou bonusem k řadě služeb, které z plaveb se společností NCL vždy činily zvláštní zážitek a mezi které patří úžasná nabídka stravování a zábavy na moři. Jelikož jsme již úspěšně vstoupili na několik evropských trhů, věřím, že naši čeští hosté si program Premium all inclusive též zamilují.

Jürgen Stille, nejvyšší ředitel pro obchodní rozvoj v kontinentální Evropě společnosti Norwegian Cruise Line, k tomu dodává: „Uvedení našeho programu Premium all inclusive mění pravidla hry na trhu oceánských výletních plaveb velkými loděmi a skýtá našim cestovním partnerům mnoho příležitostí. Vyzbrojili jsme je mocnými prodejními nástroji, které jim pomohou získat si klienty, kteří ještě o výletní plavbě coby možnosti dovolené neuvažovali, a také přivedou k produktu a značce NCL nové zájemce o plavby. Víme, že naši cestovní partneři zaznamenali nárůst poptávky po dovolených all inclusive a naše nová cenová nabídka bude dovolenou na výletní lodi NCL plnit jejich náročná očekávání.“

Na všechny rezervace, udělané mezi 3. a 30. dubnem, dostanou hosté slevu až 200 euro na kajutu.Hosté, plavící se v kajutách typu Studio, ušetří 50 euro, ti, kteří cestují ve vnitřních kajutách a kajutách s výhledem na moře, ušetří 100 euro, a hosté v kajutách s balkóny, kajutách typu mini suite, suite a Haven ušetří na každé kajutě 200 euro.

Program Premium all inclusive je k dispozici na všech 14 lodích plavební společnosti. Pro více informací a k vytvoření rezervace plavby se společností Norwegian Cruise Line v programu Premium all inclusive navštivte stránky www.ncl.eu nebo zatelefonujte našemu rezervačnímu pracovníkovi.

O společnosti Norwegian Cruise Line

Společnost Norwegian Cruise Line je inovátorem v oblasti plavebního cestovního ruchu s 50letou historií posouvání hranic tradičního pojetí výletních plaveb. Zvláště revolučním přínosem NCL pro odvětví výletních plaveb bylo poskytnutí svobody a flexibility hostům organizováním jejich ideální dovolené na výletní lodi podle svýchvlastních představ. NCL své hosty vyzývá, aby „zažili pocit nespoutanosti“ při prozkoumávání světa na jedné ze 14 speciálně vyrobených lodí, které hostům poskytují příležitost k tomu, aby si užili pohodovou dovolenou ve stylu luxusního letoviska na některé z nejnovějších a nejmodernějších lodí na moři.V nedávné době byla plavební společnost po deváté za sebou titulována jako „přední plavební společnost v Evropě“, a též si po třetí za sebou vysloužila označení „přední plavební společnost v Karibiku“ a po čtvrté za sebou získala označení „přední světová plavební společnost s velkými výletními loděmi“ v rámci Světových ocenění v cestovním ruchu (WTA), a poprvé i označení „přední světová plavební společnost“.Společnost si na objednávku nechala vyhotovit v říjnu 2015 dosud nejmodernější loď s názvem Norwegian Escape (Norský únik) pro 4 200 pasažérů a od firmy Meyer Werft si objednala tři další plavidla pro 4 200 pasažérů s dodáním na jaře 2017 a 2018 a dále na podzim roku 2019. Plavební společnost rovněž uzavřela dohodu s výrobcem lodí Fincantieri S.p.A. o čtyřech lodích nové generace s dodáním v roce 2022, 2023, 2024 a 2025 a zvažuje možnost objednávky dalších dvou.

TravelReps Katarzyna Byrtek
czechrep@travelreps.pl 

Počet příspěvků: 1069

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se