registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Beskydy na lyžích

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
6.12.2023 15:06

Re: Beskydy na lyžích

V pátek 8. prosince bude zahájen provoz na sjezdovce Horal v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Současně se startem lyžařské sezóny se otevře také Lyžařská škola Razulák.

Ve Velkých Karlovicích je přibližně 25 cm přírodního sněhu a na sjezdovce u hotelu Horal je navíc dalších 50 cm technického sněhu.

„Podmínky pro lyžování jsou skvělé a lidé se na první zimní aktivity na horách velmi těší. Na nadcházející víkend zbývají poslední volné pokoje v Horalu i Lanterně a zájem je stále i o vánoční a povánoční pobyty. Věříme, že letos budou konečně svátky na sněhu a hosté si užijí tu pravou zimní atmosféru,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy. Rozběhne se také oblíbená lyžařská škola Razulák, o kterou je stále větší zájem. „Evidujeme rezervace na výuku lyžování přibližně o 30% větší, než v minulém roce a pokud vydrží podmínky, očekáváme rekordní návštěvnost. Na individuální lekce lyžování s instruktorem poskytneme nyní pro nadcházející dva víkendy slevu ve výši 20%," řekl šéf Lyžařské školy Razulák Jakub Neubauer.

Lekce lyžování pro děti a začátečníky se konají přímo na sjezdovce Horal, která je pro to ideální kvůli mírnému sklonu, nedaleký vlek na sjezdovce Razula bude i v této sezóně mimo provoz, a to především s ohledem na ceny energií. Resort Valachy ale poskytne Razulu právě milovníkům skialpů či sáňkování. Svah bude neupravený a hosté jej mohou vyzkoušet na vlastní odpovědnost.

Velké Karlovice jsou také rájem pro běžkaře a právě běžky si lze vyzkoušet už nyní. Běžkařské stopy jsou strojově upravené z centra obce až k hotelu Pod Javorem. Tam nově vznikl už třetí běžkařský okruh ve Velkých Karlovicích, tentokrát o délce téměř 400 metrů a navazuje tak na další větší okruhy na dostihové dráze a na louce pod Lanternou.

Resort Valachy nabízí návštěvníkům zvýhodněné zimní pobyty. Jejich nejlákavějším bonusem je volný vstup do Wellness Horal s termálními bazény a skipas na sjezdovku Horal. Při pobytu na dvě a více nocí hosté obdrží Beskydy Card, s níž mají 20% na skipasy Skiregionu Valašsko, který zahrnuje několik středisek v okolí včetně Bílé nebo Kohútky, a na další atraktivity v oblasti Beskyd.

Více na www.razula.cz

Michal Vala

Počet příspěvků: 1069

Horydoly Open

avatar
11.2.2022 09:24

Re: Beskydy na lyžích

Ski areál Razula zve na Valentýnské lyžování: za hubičku dostanou páry druhý skipas zdarma

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích opět připravil pro lyžaře netradičního Valentýna s nádechem recese. Od pondělí 14. do pátku 18. února mohou zájemci oslavit svátek zamilovaných na lyžích s oblíbenou akcí Valentýnské lyžování za hubičku.

Návštěvníci v těchto dnech obdrží k zakoupenému celodennímu skipasu druhý zdarma, když se dostaví k hlavní pokladně u sjezdovky Razula ve dvou a při koupi skipasu podají důkaz své zamilovanosti. „Způsob, jakým přesvědčí pokladní o svých vzájemných citech, je zcela na jejich fantazii. Respektujeme přitom, že zamilované mohou být i děti či osoby stejného pohlaví,“ uvedla mluvčí Ski areálu Razula Martina Žáčková. Akce platí po celou provozní dobu, tedy od 8:30 do 17:30 hodin.

Vítanou možností, jak zakončit společně prožitý „zamilovaný“ den ve dvou, se může stát následné posezení u nového Zimního menu a sklenky vína v zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna, nebo návštěva relaxačního centra Wellness Horal s termálními bazény a saunovými rituály. Wellness Horal je otevřeno každý den až do 21:30 hodin.

Kalendář akcí Resortu Valachy

12. a 26. 2. Kurz pečení frgálů

14. – 18. 2. Valentýnské lyžování za hubičku

5. a 19. 3. Kurz pečení frgálů 

6. a 13. 3. Kurz pečení pizzy 

13. 3. Maškarní lyžovačka

17. 3. Farská kuchařka Zbigniewa Czendlika

Více na www.razula.cz 
Martina Žáčková 

Počet příspěvků: 309

Horydoly

avatar
14.1.2022 23:43

Re: Beskydy na lyžích

Razula hlásí výborné lyžařské podmínky, nově pořádá i skialpovou výuku

Lyžařská sezóna ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích je už v plném proudu. Díky nové sněhové nadílce a hlavně ochlazení, které umožnilo znovu spustit sněžná děla, středisko v tomto týdnu zprovoznilo v plné délce hlavní sjezdovku Razula, která byla dosud sjízdná jen ve spodní třetině. Podmínky pro lyžaře jsou nyní výborné.

„Na sjezdovkách máme půl metru přírodního i technického sněhu. Počasí nám přeje a doufáme, že se splní předpověď a o víkendu opět něco nasněží, aby si přišli na své také běžkaři,“ uvedla mluvčí Ski areálu Razula Martina Žáčková. V neděli 16. ledna od 13 hodin se na sjezdovce Horal chystá další závod O pohár strašidýlka Razuláka pro děti. 

„Velký zájem je nyní o lyžařské lekce, které ve všedních dnech využívají školky a školy z okolí, o víkendu pak především hosté okolních hotelů a penzionů. Nově jsme do služeb naší lyžařské školy zařadili Skialp lekce s instruktorem, které mají skvělou odezvu. Je mnoho lidí, kteří by si rádi tuto sportovní disciplínu vyzkoušeli, ale nenašli k tomu příležitosti, nemají zkušenosti ani vybavení. Při naší lekci je seznámíme se základy skialpiningu na hlavní sjezdovce Razula, zajišťujeme i zapůjčení vybavení,“ dodala Martina Žáčková. 

Ski areál Razula také od tohoto týdne láká na oblíbenou akci Lyžuj a plav, s níž návštěvníci dostanou ke skipasu vstup do termálních bazénů relaxačního centra Wellness Horal, který mohou využít od 20. března do konce června. 

Sjezdovky ski areálu jsou otevřeny denně od 8:30 až do 17:30 hodin. 

Více informací: www.razula.cz

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
7.1.2022 21:27

Do Velkých Karlovic se vrátila zima, Ski areál Razula chystá závod pro děti

 

Několikadenní novoroční obleva konečně pominula. Ve čtvrtek 6. ledna se do Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích znovu vrátila zima: ochladilo se a dorazila i menší sněhová nadílka. Odpoledne přibylo pět centimetrů čerstvého sněhu, sněžení má pokračovat i v dalších dnech.  

„Konečně taky můžeme obnovit zasněžování. I přes oteplení jsme během uplynulých dnů na sjezdovce Horal dál fungovali díky technickému sněhu, měli jsme tu i lyžařský kurz dětí z mateřských škol a svah využívali ubytovaní hosté našich hotelů, návštěvnost ale byla samozřejmě slabší. Sjezdovku Razula jsme měli tři dny zavřenou, v nepříznivém počasí ani nechodili lyžaři. Od čtvrtku je opět v provozu, sjízdná je spodní třetina a lyžujeme zde proto za poloviční ceny,“ uvedla Martina Žáčková, mluvčí Resortu Valachy Velké Karlovice, jehož je areál součástí.

Na víkend středisko připravilo první lyžařský závod sezóny pro děti O pohár strašidýlka Razuláka. Koná se v neděli 9. ledna od 13 hodin na sjezdovce Horal. Zájemci se mohou přihlásit v den konání od 11:30 do 12:30 přímo u sjezdovky. 

Novinkou tohoto týdne jsou Skialp lekce s instruktorem. Zájemci se mohou nechat zasvětit do tohoto stále oblíbenějšího sportu, vyzkoušet si výšlap po sjezdovce Razula i sjezd do údolí a načerpat praktické rady pro ovládání lyží i pohyb v terénu. „Pro ty, kdo nemají vlastní skialpy, zajišťujeme zapůjčení,“ dodala Martina Žáčková.

Ski areál Razula má oproti jiným střediskům v regionu delší provozní dobu, lyžuje se zde denně od 8:30 do 17:30 hodin. U hlavní sjezdovky Razula si mohou lyžaři odpočinout v Bistru Razula, které nabízí moderní občerstvení včetně valašských frgálů z vlastní pekárny. Funguje zde i půjčovna lyží, běžek a skialpů. Druhá sjezdovka Horal dlouhá 350 metrů s převýšením 40 metrů je vhodná pro začátečníky a rodiny s dětmi. K dispozici je tu ski bufet, dětský park s pojízdným kobercem, Lyžařskou školou Razulák a půjčovnou, při dostatku přírodního sněhu bývá v provozu jediný snowtubing ve Zlínském kraji. 

Více: www.razula.cz 

Kalendář akcí ve Ski areálu Razula zima 2022

9. 1. - závod O pohár strašidýlka Razuláka 

16. 1. - závod O pohár strašidýlka Razuláka 

29. 1. – testování skialpů Dynafit 

30. 1. - závod O pohár strašidýlka Razuláka 

5. 2. – Noční stopa Valachy 

14. – 17. 2. – Škola běžeckého lyžování 

14. – 18. 2. – Valentýnská lyžovačka „za hubičku“ 

6. 3. – Zimní želený hasič TFA

13. 3. – Maškarní lyžovačka na Horalu

Další akce v Resortu Valachy zima 2022

15. a 29. 1. - Kurz pečení valašských frgálů (hotel Galik)

29. 1. – Radim Uzel: Veselé historky z ordinace a soudní síně (Spa hotel Lanterna)

12. a 26. 2. – Kurz pečení valašských frgálů (hotel Galik)

5. a 19. 3. – Kurz pečení valašských frgálů (hotel Galik)

6., 13. a 20. 3. – Kurz pečení pizzy (Bistro Razula)

17. 3. – Farská kuchařka Zbigniewa Czendlika (Spa hotel Lanterna) 

Počet příspěvků: 1069

Horydoly Open

avatar
15.12.2021 11:04

Ski areál Razula v pátek 17. prosince zahájí lyžařskou sezónu

Roste zájem o zimní o pobyty

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích zahájí v pátek 17. prosince lyžařskou sezónu. Od pátku bude denně v provozu rodinná sjezdovka Horal u hotelu Horal včetně dětského parku s pojízdným kobercem a Lyžařskou školou Razulák. Vlek na hlavní, kilometrové sjezdovce Razula se rozjede pravděpodobně kolem Vánoc. Zatím dál pokračuje její zasněžování, přípravu zdržela obleva ze začátku tohoto týdne.

„Předpokládáme, že letos dá mnoho lidí přednost tuzemské zimní dovolené, napovídá tomu i zájem o zimní pobyty v našich hotelech. Personálně jsme proto před sezónou posílili naši lyžařskou školu, chystáme i novinky ve službách, třeba odpolední lyžařský kroužek pro děti z okolí nebo lyžařské a snowboardové kempy o jarních prázdninách. Opět jsme připravili i akci Lyžuj a plav, s níž lyžaři dostanou k vybraným skipasům hodinový vstup do termálních bazénů ve Wellness Horal, který mohou využít od 21. března do konce června,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Martin Pařízek. 

Ani Ski areálu Razula, který je spolu se čtyřmi hotely a relaxačním centrem Wellness Horal součástí karlovického Resortu Valachy, se nevyhnulo zdražování skipasů. Jejich cena v důsledku zdražování energií vzrostla průměrně o 20 procent, obdobně se zvýšily i ceny půjčovného a lyžařské výuky. 

Ski areál Razula má oproti jiným střediskům v regionu delší provozní dobu, lyžuje se zde denně od 8:30 do 17:30 hodin. U hlavní sjezdovky Razula si mohou lyžaři odpočinout v Bistru Razula, které nabízí moderní občerstvení včetně čerstvých valašských frgálů z vlastní pekárny. Funguje zde i půjčovna lyží, běžek a skialpů. Druhá sjezdovka Horal dlouhá 350 metrů s převýšením 40 metrů je vhodná pro začátečníky a rodiny s dětmi. K dispozici je tu i ski bufet, dětský park s pojízdným kobercem, lyžařskou školou a půjčovnou, při dostatku přírodního sněhu tu bývá v provozu jediný snowtubing ve Zlínském kraji. 

Středisko chystá na zimu i doprovodné akce, například 5. února běžkařský závod Noční stopa Valachy nebo 13. března Maškarní lyžovačku, konat se budou i pravidelné lyžařské závody O pohár strašidýlka Razuláka a po roční přestávce oblíbená čtyřdenní Škola běžeckého lyžování v hotelu Lanterna. Blízké hotely Lanterna a Horal lákají návštěvníky na zimní pobyty se skipasem, neomezeným wellness a nově i zapůjčením běžek v ceně. Právě Velké Karlovice jsou vyhlášenou běžkařskou lokalitou díky síti 90 km upravovaných stop v údolí i na okolních hřebenech. „Zájem o zimní pobyty v lednu a únoru je opatrnější než v minulých letech, navíc jsme kvůli covidu téměř přišli o návštěvníky ze Slovenska. V posledních dnech, kdy ve Velkých Karlovicích napadl sníh, ale rezervací začalo výrazněji přibývat. Velký zájem je také o termíny v závěru roku, a to i mezi svátky. Na Vánoce a Silvestr nám zbývají poslední volné pokoje,“ doplnil generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Martina Žáčková
Resort Valachy Velké Karlovice
www.valachy.cz
Počet příspěvků: 309

Horydoly

avatar
11.12.2021 02:20

Razula: děti lyžují od 13. prosince

Ski areál Razula Velké Karlovice zahájí lyžařskou sezónu s největší pravděpodobností příští víkend.

V současné době se věnujeme zasněžování a finálním přípravám vleků a lyžařské školy. Zvažovali jsme, jestli přípravy urychlit a vzhledem k příznivému počasí pustit vleky již o tomto víkendu, ale nakonec jsme se rozhodli, že budeme ještě pokračovat v zasněžování a zdokonalení podkladu sjezdovek, aby nám vydržely ve skvělé kvalitě celou zimu. Na příští týden předpověď počasí slibuje mrazy a ideální podmínky pro zasněžování, chceme toho maximálně využít.

Na sjezdovce Horal bude pouze od pondělí 13. prosince v provozu na tři hodiny denně dětský park s pojízdným kobercem, máme zde naplánovaný první turnus příměstských lyžařských kurzů pro děti z mateřských škol z regionu. Od pátku 17. prosince bychom pak chtěli naplno a oficiálně odstartovat lyžařskou sezónu: otevřít sjezdovku Horal pro širokou veřejnost a to včetně lekcí lyžařské školy a - pokud budou dobré sněhové podmínky – zahájíme provoz také na hlavní, kilometrové sjezdovce Razula.

Martina Žáčková

Počet příspěvků: 1069

Invillkib Invillkib

avatar
16.4.2021 02:50

Příspěvek byl smazán autorem

Počet příspěvků: 3

gamepinupcasino gamepinupcasino

avatar
12.4.2021 19:51

Příspěvek byl smazán autorem

Počet příspěvků: 1

Horydoly Open

avatar
27.2.2021 16:57

Noční stopa Valachy je zrušené

O nadcházejícím víkendu, v sobotu 27. února, jsme plánovali ve Velkých Karlovicích pořádat běžkařský závod Noční stopa Valachy, který je tradičně první akcí seriálu závodů Valachy tour. Vzhledem k pokračujícím omezením jsme akci již dříve zrušili, místo ní nabídneme sportovcům závod Noční běh Valachy v sobotu 8. května. Věříme, že v tu dobu již bude možné akce pořádat. Půjde o noční běh okolními lesy s čelovkami, s individuálním startem a tedy minimálním kontaktem mezi jednotlivými účastníky. 

Martina Žáčková
www.valachy.cz

Počet příspěvků: 309

Horydoly

avatar
12.2.2021 20:49

Resort Valachy se připravuje na obnovení provozu

Posílám základní informaci o tom, jak přistupujeme k možnosti opětovného obnovení provozu Resortu Valachy a Bistrotéky Valachy poté, co nebyl prodloužen nouzový stav a ve hře je otevření provozů od pondělí 15. února. 

Nutno podotknout, že situace je – jistě nejen pro nás - nepřehledná a hlavně nejistá. Aktuálně to vypadá, že bychom mohli v pondělí otevřít, na druhou stranu vnímáme spekulace v médiích o tom, že budou politici usilovat, aby dosavadní omezující opatření nebyla zrušena a nouzový stav pokračoval dál. To není ta nejlepší výchozí situace pro to, začít okamžitě chystat plné obnovení provozu, začít přijímat rezervace na ubytování, masáže a další služby či objednat suroviny pro plný provoz hotelové restaurace, když v řádu hodin může být zase vše jinak.

Nechceme riskovat, že předčasnými přípravami nezískáme nic víc, než jen další ekonomické ztráty. Týká se to například nákupu surovin pro hotelové restaurace nebo vynaložených energií na vyhřátí termálních bazénů v relaxačním centru Wellness Horal. 

Každopádně připraveni JSME a pokud nebude od pondělí opět obnoven nouzový stav, počítáme s tím, že v Resortu Valachy:

  • Od pondělí 15. 2. pustíme vleky ve Ski areálu Razula a začneme poskytovat služby lyžařské školy
  • Od středy 17. 2. bychom mohli začít poskytovat masáže a otevřít saunový svět ve Wellness Horal (s tím, že termální bazény zatím nebudou k dispozici - potřebujeme více času na dohřátí vody na obvyklou teplotu, snad se podaří do pátku 19. 2.).
  • Od středy 17. 2. bychom mohli otevřít restauraci Wellness hotelu Horal
  • Od pátku 19. 2. bychom mohli začít poskytovat ubytování ve Wellness hotelu Horal
  • Od pátku 19. 2. bychom mohli začít poskytovat ubytování, služby restaurace a L-Spa také ve Spa hotelu Lanterna

Pokud naopak dojde k obnovení nouzového stavu, nebo budou schválena jiná omezení na úrovni krajů, budeme to respektovat a výše uvedené plány neplatí. 

Pokud jde o Bistrotéku Valachy, kterou provozujeme v Obchodním domě Zlín, i zde se připravujeme velmi opatrně na možnost opětovného otevření. Ani zde nechceme riskovat další ztráty tím, že bychom se kompletně zásobili surovinami pro plný provoz kuchyně, a v neděli se pak dozvěděli, že neotevřeme a byly to vyhozené peníze.

Pokud se situace nezmění a budeme moci v pondělí otevřít, pak začneme od pondělí 15. února nabídkou poledních menu a večeří. Úplný náběh na kompletní služby včetně snídaní směřujeme nejdřív ke středě 17. února. 

Martina Žáčková
Resort Valachy Velké Karlovice
www.valachy.cz

Počet příspěvků: 1069

regapepkina regapepkina

avatar
8.2.2020 14:32

Příspěvek byl smazán autorem

Počet příspěvků: 1

Horydoly

avatar
7.2.2020 10:53

City Cross Sprint Ostrava

Na start ČEZ City Cross Sprint se postaví i bratr slavného norského sprintera

Dolní Vítkovice nejsou jen národní kulturní památkou. V sobotu 15. února se promění v závodní trať, na které mezi sebou poměří síly sprinteři na lyžích. Uskuteční se tady již osmý ročník populárního závodu ČEZ City Cross Sprint. Ve startovní listině nebude chybět ani bratr dvojnásobného olympijského vítěze Pettera Northuga, Even Northug. V Ostravě se představí také vítěz z roku 2017 Phillip Bellingham z Austrálie nebo Ital Emanuele Becchis, který bude obhajovat loňské stříbro. Stejně jako v předešlých letech bude připravený i bohatý doprovodný program a dokud počasí dovolí i následný Týden sportování. 

V letošním roce se bude v Dolních Vítkovicích závodit na stejné trati jako loni. „Lehce bychom chtěli prodloužit zadní rovinku a postavit klopenou zatáčku, která zabezpečí větší diváckou atraktivitu, vše však záleží na tom, co nám dovolí počasí,“ uvedl Martin Kráčalík z pořadatelské agentury Seven Days Agency, který věří, že se i přes nepříznivé počasí podaří připravit kvalitní trať. „Situace není dobrá, vysoké teploty brání k zasněžování, my se ale nevzdáváme. S přípravou sněhu nám přislíbili pomoct také okolní areály v čele s lyžařským areálem Ski Bílá a společně pracujeme na několika variantách a společně uděláme maximum pro to, aby diváci opět viděli napínavé souboje v této unikátní lokalitě,“ vzkázal Kráčalík. 

Závod je otevřený pro všechny milovníky bílé stopy, a tak si v půlce února mohou v Ostravě zazávodit desítky amatérských lyžařů a diváci se mohou opět těšit na výkony závodníků z České republiky, ale také Itálie, Norska, Francie, Slovenska a Polska. 

Pořadatelé ČEZ City Cross Sprintu do poslední chvíle doufali také v akrobatickou show vítěze série mezinárodních závodů Red Bull Air Race Martina Šonky. Toho však na oblohu nepustí nečekaně dlouho trvající generální oprava jeho letounu. Diváci však o vzdušné představení nepřijdou a nad jejich hlavami se snesou parašutisti. Představí se Libor Jiroušek, člen Armádního sportovního oddílu Dukla parašutismu Prostějov se svým individuálním seskokem a COMPACT Skydive TEAM se svým dechberoucím vystoupením, kdy jsou parašutisti spojeni v šnůrách padáku druhého parašutistu. 

Diváci se pochopitelně nebudou bavit jen u závodní tratě. Kromě závodů totiž bude tradičně připravený i bohatý doprovodný program. Atraktivní podívanou slibuje exhibice nejznámějšího českého biketrialisty pod hlavičkou RedBull Petra Krause, trojnásobného mistra světa a pověstného tím, že se vždycky snažil posouvat hranice svého sportu. V Brazílii jezdil po střechách mrakodrapů, v Turecku s divokými koňmi a v Guatemale sjížděl lávovou horu. Chybět nebude ani laserová biatlonová střelnice, kterou si návštěvníci akce v předchozích dvou letech velice oblíbili a také exhibiční závod v biatlonu, při kterém mezi sebou poměří síly známé osobnosti. Malým návštěvníkům se pak v Dolních Vítkovicích bude věnovat Cirkus trochu jinak nebo CollieryCross Fit Ostrava s různými workshopy po celý den. Jak je již zvykem, tak na ČEZ City Cross Sprintu se bude pomáhat tam, kde je potřeba, a to díky Nadaci ČEZ a ČEZ Energy Zóně, která bude skrze běžkařský trenažer měnit body na peníze a předá jej na konci dne vybranému subjektu. Akce vyvrcholí after party, a sice koncertem kapely Monkey Business v klubu Brick House. 

Držím palce organizátorům, aby se prestižní běžkařský závod podařilo zdárně uskutečnit. A to nejen k jejich spokojenosti, ale i ke spokojenosti sportovních fanoušků a špičkových sportovců, kteří k nám mají naplánovanou cestu. Počasí milovníkům zimních sportů tuto sezónu opravdu nepřeje. O to víc stojí za uznání odhodlanost a energie, s jakou se letošní ročník připravuje. Věřím, že vše nakonec klapne a Dolní Vítkovice zažijí další z řady úžasných akcí, které zvyšují prestiž našeho regionu, řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák. 

Podobně mluví také ostravský primátor Tomáš Macura. „Industriální prostředí v Dolní oblasti Vítkovice se v průběhu roku přizpůsobuje potřebám jednotlivých akcí. Sníh je ale potřeba k jediné události, a tou je lyžařský závod City Cross Sprint. Věřím, že se organizátorům i v letošním nezvykle teplém roce podaří připravit takové podmínky, aby si závodění užili nejen lyžaři, ale také návštěvníci této akce. A ta samozřejmě není jen o běžkách - oceňuji pestrý program s exhibicemi a autogramiádami i možnost vyzkoušet si biatlonovou střelbu.“ 

V předešlých letech se stalo tradicí, že po skončení ČEZ City Cross Sprint je závodní trať zdarma přístupná široké veřejnosti. Nejinak tomu bude i letos, pokus příroda dovolí. V rámci Týdne sportování si zájemci mohou změřit čas v běhu soupaž na sto metrů, zapůjčit a zarezervovat si lyžařskou výbavu na webových stránkách www.citysprint.cz a chybět nebude ani biatlonová střelnice. 

Vstup na akci ČEZ City Cross Sprint 2020 je zdarma. 

Časový harmonogram závodů

11:00 hodin: zahajuje provoz biatlonová střelnice a sportovní workshopy

13:20 hodin: závod dětí

14:25 hodin: vyhlášení výsledků závodu dětí

15:00 hodin: parašutistická exibice

15:10 hodin: kvalifikace – dorost + muži/ženy

16:45 hodin: biatlonová exhibice

17:50 hodin: finále závodu dorostu

18:10 hodin: finále závodu mužů/žen

18:25 hodin: vyhlášení výsledků 

ČEZ City Cross Sprint 2020 pořádá agentura Seven Days Agency ve spolupráci s Dolními Vítkovicemi. Záštitu nad akcí dále převzal hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, primátor statutárního města Ostravy Tomáš Macura a policejní prezident Jan Švejdar. Generálním partnerem závodu je Skupina ČEZ. 

Více informací o akci na www.citysprint.cz.

 Jan Smekal
press@sevendays.cz 

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
7.2.2020 10:35

Noční stopa Valachy

Závod Noční stopa Valachy se v sobotu 8. února uskuteční, zachránilo ho sněžení

Po krátkém oteplení se do Velkých Karlovic vrátila pravá zimní atmosféra. Za poslední tři dny přibylo až 20 centimetrů čerstvého sněhu a teploty opět klesly pod nulu, což potěšilo také pořadatele závodu Noční stopa Valachy. Tato tradiční běžkařská akce ze seriálu Valachy tour se tak v sobotu 8. února může uskutečnit podle původního plánu.

„Měli jsme už připravenou i záložní variantu závodu v klasickém terénním běhu, počasí nás zachránilo v pravou chvíli. Podmínky jsou velmi dobré, stopa je dostatečně zasněžená a díky ochlazení i pevná. Před závodem bude ještě znovu upravena, aby nabídla co nejkomfortnější podmínky. Těšíme se na skvělou atmosféru v čerstvě zasněžené krajině,“ uvedl prezident Valachy tour Vladimír Sušil.

Zájemci se mohou registrovat předem na www.valachytour.cz, přihlášení bude možné i v den závodu přímo na místě.

Běžkařský závod Noční stopa Valachy je unikátní tím, že se koná za tmy. Běžkaři si cestu osvětlují čelovkou, což vytváří neobyčejnou atmosféru nejen pro samotné závodníky, ale i pro diváky. Startuje se intervalově od 18 hodin od místního hotelu Galik. Trasa je vedena údolím Léskové po rozlehlých loukách pod hotelem Lanterna až k lyžařskému středisku Machůzky, což je nejoblíbenější běžkařská stopa ve Velkých Karlovicích. Závodníci ve stopě absolvují dva okruhy, celková délka závodu je 13 kilometrů.

Součástí Noční stopy Valachy budou i závody dětí, které se uskuteční ještě před setměním, od 16 hodin. Nejmenší děti do 6 let závodí v běhu, starší děti na běžkách na trase 700 metrů až 2,7 kilometru dle věkové kategorie.

Pro účastníky i návštěvníky je připravený doprovodný program s testováním bezúdržbových finských běžek Yoko s technologií Optigrip, které – stejně jako servis lyží a voskování pro závodníky - zajistí Hyra Sport. Zájemci si běžky mohou půjčit i do závodu. Na závěr se uskuteční bohatá tombola. Zázemí pro převlečení i občerstvení poskytne závodníkům hotel Galik.

Více: www.valachytour.cz

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
23.2.2019 17:16

City Cross Sprint v Ostravě už posedmé

Na zbrusu nové trati

Z oblíbeného lyžařského závodu pro veřejnost ČEZ City Cross Sprint v Dolních Vítkovicích se stává tradiční podnik, na který se těší stovky milovníku běhu na lyžích. Letos se pod vysokými pecemi bude v sobotu 23. února soutěžit už posedmé. Podobně jako v minulých letech se fanoušci mohou těšit nejen na výkony špičkových závodníků, ale také na bohatý doprovodný program a následný Týden sportování se Skupinou ČEZ.

Letošní ročník organizátoři opět okoření několika novinkami, a to nejen v doprovodném programu. Klíčovou změnou prošla především závodní trať. Kvůli teplému počasí není dostatek sněhu, aby trať vedla okolo Auly Gong "Vše špatné je k něčemu dobré, trať bude ještě o něco delší, než jsme původně plánovali. Budou na ní dvě otočky, čtyřikrát pojedou závodníci přes most a diváci je budou mít prakticky pořád na očích," řekl na tiskové konferenci den před závodem Martin Kráčalík z pořadatelské agentury Seven Days Agency. "Byli jsme nuceni ke změnám tratě přistoupit poté, co nás teplé počasí připravilo o tisíc kubíků umělého sněhu. To ale pro nás není nic nového, už jsme jednou v takto nepříznivých klimatických podmínkách pro lyžování závod bez problémů absolvovali. Pro nás je hlavní, aby trať měla dostatek sněhu a vydržela celý týden, kdy bude k dispozici pro veřejnost. A také aby ho bylo dost pro doprovodný program." 

Zítra si tak v Ostravě mohou zazávodit desítky amatérských lyžařů, kteří se mohou do závodu přihlásit i v sobotu dopoledne. Diváci se naopak mohou opět těšit na výkony lyžařských hvězd z České republiky, ale také Itálie, Norska, Francie, Slovenska a Polska. Přijede předloňský vítěz Phillip Bellingham z Austrálie a další skvělí závodníci. Na startu se například objeví sedmý muž Světového poháru Nor Troean Paal Aune. "Jsem v Ostravě poprvé a moc se na závody těším. Trať je zajímavá a hodně atypická. Občas se závodů ve městě účastním, minulý rok jsem startoval třeba v Drážďanech. Ovšem v takovém prostředí to bude premiéra. Viděl jsem fotky z loňského ročníku, koukal na nějaká videa a jsem rád, že letos budu při tom osobně," řekl norský reprezentant. A v podobném duchu hovořil také český závodník Jan Šrail. "Šest let jsem se na tento závod koukal jen v televizi a letos poprvé si ho vyzkouším na vlastní kůži. Za týden jedu závodit na legendární Vasův běh, takže tohle bude dobrá zkouška rychlosti. Rozhodně nedám specialistům sprinterům nic zadarmo."

 

Diváci se pochopitelně nebudou bavit jen u závodní tratě. Je pro ně připraven bohatý doprovodný program s řadou novinek. Tou první je možnost vsadit si na vítěze závodu v sázkové kanceláři Fortuna. Jeden z partnerů závodu bude mít přímo v areálu otevřen terminál, sázet bude pochopitelně možné i prostřednictvím internetu. Novinkou bude rovněž tzv. snowfotbal. Nedaleko auly Gong vyroste sněhové hřiště o rozměrech 10x15 metrů a na něm se v den závodů uskuteční turnaj tříčlenných fanouškovských týmů. Hned vedle fotbalového hřiště bude také probíhat soutěž ve střelbě na branku. Opět samozřejmě na sněhu a v roli brankářů se budou střídat bývalé i současné sportovní osobnosti. Chybět nebude ani vloni tolik oblíbená laserová střelnice a závod osobnostív biatlonu. Na letošním ročníku ČEZ City Cross Sprintu se mohou fanoušci těšit i na aktivity, které budou probíhat pod hlavičkou projektu SnowKidz. Ten funguje po celém světě a jeho cílem je dostat děti zpátky na sníh a přitáhnout je k aktivnímu trávení volného času v zimě. SnowKidz nabídne v rámci sobotního programu dva workshopy. 

"Jsem moc ráda, že si organizátoři před lety vybrali pro pořádání této akce právě Ostravu. Konkrétně Dolní oblast Vítkovice. Areál opět ožije jiným stylem. Moc se těším na sobotní závody a je skvělé, že týden po skončení akce bude trať k dispozici veřejnosti. Občané mohou skočit na tramvaj, zajet do areálu a zasportovat si na běžkách. Tohle je výjimečná možnost," řekla den před závodem náměstkyně primátora statutárního města Ostrava Andrea Hoffmannová a s úsměvem dodala: "Já na běžky občas vyrazím, takže pokud budou organizátoři chtít, abych závody zahájila na lyžích, nemám s tím problém." 

Také hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák připomněl, že Ostrava se městem, které žije sportem. „Možnosti areálu Dolních Vítkovic mě nepřestanou fascinovat. V létě se tu hrála světová série v plážovém volejbale, posledních několik zim se zase těšíme na nejlepší běžkaře světa. Podobné akce dokazují, že má sport v našem regionu své důležité místo. Jsem přesvědčený, že návštěvnost a zájem o náš kraj rostou právě díky tomu, že máme našim hostům co nabídnout. Věřím, že i letošní ročník ČEZ City Cross Sprint bude výjimečnou událostí, kterou si užijí nejen profesionálové, ale i sportovní nadšenci z řad veřejnosti. Kraj zvýšil v letošním roce podporu této akce, protože podobných podniků je potřeba si vážit.“ 

Co se doprovodného programu týče, organizátoři nemyslí jen na ty, kdo si chtějí aktivně zasportovat. Proběhne například autogramiáda Lukáše Bauera, Jaroslava Sakaly, Jana Mazocha a Davida Svobodu.V areálu se divákům představí slacklinisté Gibbon Slacklines v čele s mistrem ČR Štěpánem Peckou a všichni společně budou držet palce, aby počasí dovolilo mistru světa prestižní série letecké akrobacie Red Bull Air Race Martinu Šonkovi ukázat své umění přímo nad industriálním komplexem. "Teplé počasí určitě přidělalo organizátorům starosti, ale podle předpovědi by v sobotu odpoledne měly být dobré podmínky, abych mohl nad areálem předvést free stylovou sestavu. Ta soutěžní trvá čtyři minuty, já jich budu mít k dispozici deset až dvanáct. Takže si to budu užívat a stejně tak věřím, že si to užijí i diváci. Pro ještě větší zážitek jsme se letos rozhodli, že budu svůj let komentovat rádiem přímo z kabiny. Nebude to při všem tom přetížení vůbec jednoduché, ale fanoušci v areálu vše uslyší a alespoň si udělají představu o tom, co v kabině během letu prožívám," láká na své vystoupení Martin Šonka. 

Příznivci běžkování si již zvykli, že po skončení ČEZ City Cross Sprint bude závodní trať zdarma přístupná veřejnosti. Nejinak tomu bude i letos. V rámci Týdne sportování se Skupinou ČEZ si zájemci budou opět moci změřit čas v běhu soupaž na sto metrů. K dispozici budou od rána až do večera dva instruktoři běhu na lyžích, půjčovna vybavení a na svém místě zůstane pro zájemce o netradiční míčové sporty i fotbalové hřiště. Během týdne pro veřejnost zůstane v areálu i biatlonová střelnice a řada zábavných aktivit v rámci oranžové ČEZ Energy zóny. 

V den závodů ČEZ City Cross Sprint si zde navíc každý zájemce může vyzkoušet styl soupaž „nasucho“ na běžkařském trenažéru s virtuální realitou a zároveň pohybem podpořit dobrou věc. „Ujeté metry přeměníme na finanční příspěvek Nadačnímu fondu Běh pro. Zdraví běžci na trenažéru tak mohou společnou energií finančně pomoci tělesně postiženým a nemocným lidem z Ostravy s nákupem speciálních zdravotnických pomůcek a úhradou rehabilitace,“ doplňuje ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková. 

ČEZ City Cross Sprint 2019 pořádá agentura Seven Days Agency ve spolupráci s Dolní Vítkovice. Záštitu nad akcí dále převzal hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, primátor statutárního města Ostravy Tomáš Macura a policejní prezident Jan Švejdar. ČEZ City Cross Sprint je zařazen mezi významné akce města Ostravy a Moravskoslezského kraje. Generálním partnerem závodu je Skupina ČEZ. 

Více informací o akci na www.citysprint.cz

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
24.1.2019 23:39

Testování skialpového vybavení ve Velkých Karlovicích

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
24.1.2019 20:19

Re: Beskydy na lyžích

Razula láká na sobotní testování skialpů a večerní skialpový závod 

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích připravil na sobotu 26. ledna speciální akci pro zájemce, kteří si chtějí vyzkoušet skialpining. Tento sport, založený na zdolávání horských terénů na lyžích se speciální skluznicí a vázáním, se v poslední době těší čím dál větší popularitě.

Zájemci si budou moci během dne až do 17:30 hodin na sjezdovce Razula bezplatně otestovat skialpové vybavení Dynafit. Půjčovat se budou nejen lyže s vázáním, ale k vyzkoušení budou také boty a hole nebo speciální sportovní kompresí oblečení CEP.

Od 18 hodin proběhne na sjezdovce Razula skialpový hobby závod pro širokou veřejnost na trase dlouhé 6 kilometrů s převýšením 600 metrů.

Podmínky pro lyžaře jsou ve Velkých Karlovicích stále výborné. Na sjezdovkách Ski areálu Razula je 80 centimetrů přírodního i technického sněhu, upraveny jsou také stopy pro běžkaře v údolí.

Už za dva týdny, v sobotu 9. února, se ve Velkých Karlovicích uskuteční další sportovní akce - noční běžkařský závod na 15 kilometrů Noční stopa Valachy. Součástí budou i odpolední závody pro děti na kratší vzdálenosti.

Více informací: www.razula.cz 

Další chystané akce:

  • 1.-3. 2. Zabíjačkové speciality na Razule

  • 2. 2. Saunová noc ve Wellness Horal

  • 9. 2. Noční stopa Valachy

  • 10. 2. Závod O pohár strašidýlka Razuláka

  • 14. 2. Valentýnské lyžování „za hubičku

  • 15. – 17. 2. Zabíjačkové speciality na Razule

  • 24. 2. Závod O pohár strašidýlka Razuláka

  • 1.– 3. 3. Zabíjačkové speciality na Razule

  • 2. 3. Saunová noc ve Wellness Horal

  • 10. 3. Maškarní lyžovačka na Horalu

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
15.3.2018 12:42

Velké Karlovice

Sezóna ve Ski areálu Razula ještě zdaleka nekončí 

Sezóna ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích ještě zdaleka nekončí. V údolí a na kopcích mimo lyžařské svahy už sice sníh roztál a po místní cyklostezce Bečva se prohánějí první cyklisté, obě hlavní sjezdovky - Razula i Horal - stále nabízí kvalitní lyžování na zhruba 40 centimetrech sněhu.

„Od příštího týdne, počínaje 19. březnem, jen mírně upravíme provozní dobu s ohledem na očekávanou návštěvnost, ale jinak stále pokračujeme. Díky skvělé práci našich vlekařů jsou sjezdovky ve výborném stavu. O víkendu čekáme ochlazení, což by mělo podmínky ještě vylepšit,“ říká šéf Ski areálu Razula Martin Pařízek.

Od druhé půlky března, kdy končí období jarních prázdnin, návštěvnost lyžařských středisek tradičně slábne. „To je ideální čas pro ty, kteří si u nás chtějí zalyžovat stále kvalitně, přitom bez čekání na vlek a navíc i levněji, protože už platí mimosezónní ceny. Otevřeno máme až do 17:30 hodin, v některých dnech nově do 18, což je zvlášť pro zájemce z blízkého okolí ideální příležitost přijet si zalyžovat po práci či s dětmi po škole,“ láká Martin Pařízek.

Stále také pokračuje bonusová akce Lyžuj a plav, díky níž návštěvníci k celodennímu skipasu obdrží hodinový vstup zdarma do termálních bazénů relaxačního centra Wellness Horal ve všedních dnech.

Termín ukončení lyžařské sezóny ve Ski areálu Razula zatím není dán. „Záleží na zájmu lyžařů a také na vývoji počasí a na tom, jak rychle se bude oteplovat,“ doplnil Martin Pařízek. V současné době se počítá s tím, že by mohly vleky jet i o velikonočních svátcích. 

Otevírací doba Ski areálu Razula:

Do 18. 3. 8:30 – 17:30

Po 19. 3. Zavřeno

Út 20. 3. 14:00 – 18:00

St 21. 3. Zavřeno

Čt 22. 3. 14:00 – 18:00

Pá 23. 3. 14:00 – 18:00

So 24. 3. 8:30 – 17:30

Ne 25. 3. 8:30 – 17:30

Po 26. 3. Zavřeno

Út 27. 3. 14:00 – 18:00

St 28. 3. Zavřeno

Čt 29. 3. 14:00 – 18:00

Velikonoce Pá 30. 3. – Po 2. 4. 8:30 – 17:30

Martina Žáčková

 

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
15.2.2018 16:30

Razula hlásí výborné podmínky

Chystá se závod na skialpech i Valentýnské lyžování

Návrat mrazů spolu s čerstvou sněhovou nadílkou výrazně vylepšily podmínky pro lyžaře ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích. Díky mrazům mohli vlekaři opět podpořit povrch sjezdovek technickým sněhem ze sněžných děl, od úterý navíc přibývá i přírodní sníh.

Zima se vrátila v pravý čas, na začátek období jarních prázdnin, které jsou pro nás stěžejním obdobím zimní sezóny. I v dalších dnech mají příznivé podmínky pokračovat a to včetně sněžení, což by bylo skvělé kvůli běžkařům,“ říká šéf Ski areálu Razula Martin Pařízek. V posledních dnech byl běžkařské stopy v obci nesjízdné s výjimkou pár krátkých úseků, posouval se kvůli tomu i termín běžkařského závodu Karlovská padesátka. „Věříme, že sněžení to nyní změní,“ dodává Martin Pařízek. 

V sobotu 10. února si mohou zájemci u sjezdovky Razula vyzkoušet skialpining - stále populárnější sportovní disciplínu spočívající v pohybu na lyžích ve volném horském terénu, při němž chůzi ve sněhu do kopce umožňuje speciální vázání a protiskluzný pás na skluznici. Bezplatné testování skialpů Dynafit bude probíhat od 9 do 17 hodin.

V 18 hodin pak naváže večerní skialpový závod na sjezdovce Razula, při němž se účastníci utkají na trase 1,5 km stoupání a 1,5 km sjezdu. Ti, kteří nemají vlastní skialpy, si mohou půjčit testovací vybavení.

Od pondělí 12. do středy 14. února Ski areál Razula nabídne originální oslavu Valentýna s nádechem recese. Při akci Valentýnské lyžování za hubičku obdrží lyžaři k jednomu celodennímu skipasu druhý zdarma. Podmínkou je přijít na pokladnu s partnerem či partnerkou společně a podat zde libovolným způsobem důkaz své zamilovanosti. 

Ski areál Razula je součástí Resortu Valachy s trojicích hotelů Lanterna, Horal a Galik. Ty jsou v únoru, během jarních prázdnin, již téměř vyprodané, v příštím týdnu například zbývá jen několik pokojů ve Spa hotelu Lanterna. Resort hostům nabízí pobytové balíčky se skipasem, volným vstupem do termálních bazénů, masáží a dalšími výhodami v ceně. Největším lákadlem jsou právě termální bazény a saunvoý svět v hotelu Horal, které nabízejí návštěvníkům zábavu po celém dni na sjezdovkách.

Martina Žáčková
www.razula.cz

Počet příspěvků: 1069

Horydoly Open

avatar
25.1.2018 17:30

skipas na Razulu za polovinu, koupání za korunu

 Dárky za vysvědčení

Hned dva dárky připravil pro školáky za pololetní vysvědčení Resort Valachy Velké Karlovice.

Ve Ski areálu Razula se mohou školáci těšit na slevu na skipas. Každý školák, který dostane na pololetní vysvědčení alespoň jednu jedničku, má 31. ledna a 1. února celodenní skipas do Ski areálu Razula za 190 Kč, tedy za polovinu běžné ceny. Akci mohou využít děti do 13 let, podmínkou je ukázat kopii vysvědčení u pokladny.

Dárek pro školáky připravilo také relaxační centrum Wellness Horal. Děti, které dostanou alespoň jednu jedničku na vysvědčení, mají ve stejném období - 31. ledna a 1. února - dětskou vstupenku do termálních bazénů za symbolickou korunu. Podmínkou je ukázat při příchodu kopii vysvědčení. Akci mohou využít děti do 13 let při současném doprovodu dospělého (maximálně 2 děti na 1 dospělého). 

Ski areál Razula nabízí v těchto dnech výborné podmínky pro lyžaře. Středisko je v provozu denně až do 17:30, což je v regionu ojedinělé. Využívají toho nejen hosté z místních hotelů a penzionů, ale pro řadu lyžařů z okolních měst a obcí je to vítaná příležitost přijet si i ve všední dny zalyžovat na chvíli po práci.

Od středy 24. ledna je již v plné délce sjízdná hlavní sjezdovka Razula, která byla dosud otevřena jen ve spodní části. (V neděli 28. ledna ale bude mimořádně uzavřena kvůli soukromé akci.)

Areál nabízí návštěvníkům akci Lyžuj a plav, díky které dostanou k celodennímu skipasu hodinový vstup zdarma do termálních bazénů relaxačního centra Wellness Horal.

Podmínky pro běžkaře jsou dobré, skútrem je projetá stopa v údolí mezi centrem obce a hotelem Galik. V lese je ale sněhu méně a podmínky jsou ztížené, navíc o víkendu se očekává mírné oteplení. Běžkařský závod Karlovská padesátka, plánovaný na sobotu 28. ledna, pořadatelé i z těchto důvodů přeložili na 10. únor. 

V nejbližší době Ski areál Razula chystá i několik akcí.

  • V neděli 4. února se koná lyžařský závod O pohár strašidýlka Razuláka, poté ještě 18. a 25. února a 3. března.

  • V sobotu 10. února je připraveno celodenní testování skialpů, zakončené večerním závodem na hlavní sjezdovce Razula.

  • Ve stejný den, 10. února, se koná v obci i závod na běžkách Karlovská padesátka.

  • Od 12. do 14. února mají lyžaři příležitost k netradiční oslavě Valentýna. Díky akci Valentýnské lyžování za hubičku dostanou k jednomu celodennímu skipasu druhý zdarma. Stačí přijít na pokladnu s partnerem / partnerkou společně a podat libovolným způsobem důkaz své zamilovanosti.

  • V sobotu 17. února startuje u hotelu Galik první akce letošního seriálu Valachy tour. Závod Noční stopa Valachy přináší neobvyklý zážitek na běžkách za tmy, kdy si závodníci sami svítí na trať čelovkami. Start je v 18 hodin u hotelu Galik. Ještě předtím, než se setmí, proběhne také závod pro děti na kratších trasách.

  • Na 4. březen Ski areál Razula chystá nejoblíbenější zimní akci pro děti – Maškarní lyžovačku.

Martina Žáčková
www.valachy.cz

Počet příspěvků: 309

Horydoly

avatar
11.1.2018 15:52

Re: Beskydy na lyžích

Ve Ski areálu Razula budou o víkendu otevřeny sjezdovky Razula a Horal.  Zatímco sjezdovka Horal byla i přes zhoršené počasí v minulých dnech v běžném provozu bez přerušení, na sjezdovce Razula byly v minulých dvou dnech vleky zastaveny. Vlekaři tak chtěli v teplejším počasí uchránit její povrch pro víkendové lyžování, což se nakonec podařilo.

Od pátku 12. ledna tak bude i Razula opět otevřena od 8:30 do 17:30 hodin. Lyžuje se zatím v její spodní části a proto se slevou 20%.

Předpověď počasí slibuje postupné zlepšování podmínek, o víkendu má opět mrznout a jakmile to bude možné, opět plánujeme spustit sněžná děla.

V sobotu 13. ledna je pro lyžaře připravena také doprovodná gurmánská akce v Bistru Razula na úpatí sjezdovky Razula s nabídkou zabíjačkových specialit řezníka Luďka Matyščáka, vítěze soutěže o nejlepší valašskou klobásu Karlovského gastrofestivalu 2017. Lyžaři i další návštěvníci si mohou pochutnat na tlačence, jelitech, jitrnicích, uzených žebrech, vepřovém kolenu, zabíjačkové polévce a dalších specialitách. 

Martina Žáčková
www.valachy.cz

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
3.1.2018 16:46

Děti na lyžích v Beskydech

Beskydy maškarní

Razula

Razula

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
3.1.2018 16:38

Beskydy na lyžích

Lyžuj a plav ve Ski areálu Razula: ke skipasu hodinazdarma v termálních bazénech 

Ski areál Razula Velké Karlovice od 2. ledna opět nabízí lyžařům oblíbenou akci Lyžuj a plav, díky níž si mohou v ceně skipasu užít nejen lyžování, ale také koupání ve vyhlášených karlovických termálních bazénech.

Právě možnost spojit zimní sportování s následným odpočinkem ve slané vyhřívané vodě je velkým lákadlem areálu přitahujícím zejména rodiny s dětmi. Termální bazény se nachází hned vedle rodinné sjezdovky Horal, v relaxačním centru Wellness Horal.

Akce Lyžuj a plav se vztahuje na celodenní skipasy do Ski areálu Razula. Lyžaři ke skipasu obdrží volný vstup na jednu hodinu do termálních bazénů ve všedních dnech. Tuto výhodu mohou využít nejen v den zakoupení skipasu, ale ještě dva měsíce poté. Pokud se bonus rozhodnou využít v dubnu, mohou si po celý tento měsíc místo hodiny užívat bezplatného koupání 2,5 hodiny, což je letošní novinka,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Martin Pařízek.

Ski areál Razula je v provozu denně od 8:30 až do 17:30 hodin. Na sjezdovkách je aktuálně zhruba 50 centimetrů převážně technického sněhu. V provozu je sjezdovka Horal a spodní část sjezdovky Razula, kde se vzhledem k tomuto omezení lyžuje se slevou 20%. „Podmínky jsou i přes nedostatek přírodního sněhu velmi dobré, zvláště v brzkých dopoledních hodinách, kdy je sníh po nočních mrazících tvrdší,“ doplnil Martin Pařízek.

V neděli 7. ledna startuje na sjezdovce Horal tradiční seriál dětských lyžařských závodů O pohár strašidýlka Razuláka. Celkem se během sezóny uskuteční šest závodů. 

Ski areál Razula je součástí Resortu Valachy, tvoří jej tři sjezdovky situované u hotelů Lanterna, Horal a Galik. Velmi oblíbená je sjezdovka Horal zaměřená na děti, které tu mají bezpečné zázemí s lyžařskou školou, zimním parkem Razulák a snowtubingem. Letos zde nově přibyl ski bufet. Další možnost občerstvení nabízí Bistro Razula u hlavní sjezdovky Razula, která měří kilometr a patří tak k nejdelším v regionu.

Po několika letech areál přistoupil ke zdražení skipasů. Pohybuje se v řádu procent, současně se o hodinu a půl prodloužila otevírací doba. Vleky jsou v provozu denně do 17:30 hodin.

Ski areál Razula je vyhlášený také díky možnosti skloubit na jednom místě lyžování s relaxací ve Wellness Horal.Kromě termálních bazénů, jejichž využití mohou mít lyžaři zdarma v rámci akce Lyžuj a plav, lze navštívit také saunový svět se saunovými rituály a exotickými masážemi.

Během zimy se v areálu koná řada doprovodných akcí, k nejoblíbenějším patří Valentýnské lyžování za hubičku, Noční stopa Valachy nebo Maškarní lyžovačka.

Více informací: www.razula.cz 

Akce zimy 2018 ve Ski areálu Razula:

7. 1. Závod O pohár strašidýlka Razuláka

21. 1. Závod O pohár strašidýlka Razuláka

28. – 31. 1. Škola běžeckého lyžování

31. 1. – 1. 2. Lyžování a koupání za pololetní vysvědčení

3. 2. Saunová noc ve Wellness Horal

4. 2. Závod O pohár strašidýlka Razuláka

10. 2. Testovací víkend se skialpy

12. – 14. 2. Valentýnské lyžování za hubičku

17. 2. Noční stopa Valachy

18. 2. Závod O pohár strašidýlka Razuláka

25. 2. Závod O pohár strašidýlka Razuláka

3. 3. Saunová noc ve Wellness Horal

3. 3. Závod O pohár strašidýlka Razuláka

4. 3. Maškarní lyžovačka

Počet příspěvků: 1069

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se