registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Jizerské hory na lyžích

Autor Zpráva

Petr Šlajer

avatar
13.1.2024 17:58

Jizerská magistrála 13.1. + Harrachov

Jizerská o.p.s. odvádí obdivuhodnou práci a hlavní stopy kolem Bedřichova jsou kupodivu sjízdné. Aktuálně několik cm čerstvého sněhu na ledovatém podkladu, spíše upraveno na plocho. V lese mezi Točnou a Krásnou Máří není skoro nic, jen poprašek na asfaltu. Na to se hodí jen běžky kameňačky. Místa s čouhajícím štěrkem jsou obecně hlavně v lesích cca od 900 m níže. Jinak výše (např. Jizerka - Smědava) problém není. Orle - Jakuszyce - velmi dobré, občas se objevuje jen led. Cesta Terex od Celnice - až na jedno místo sjízdné. Při sjezdu do Harrachova je třeba počítat s pár km nošení lyží v ruce.

Počet příspěvků: 4

Horydoly

avatar
20.9.2019 11:28

JEŠTĚDÉLE ZELENÝ JEŠTĚD

ÚKLID SJEZDOVEK A ROZDÁVÁ K TOMU SKIPASY

Lanová dráha Skalka nabízí svezení na Ještedský hřeben v září a říjnu pravidelně o víkendech, ale exkluzivně bude zdarma v provozu v pátek 20.září pro všechny dobrovolníky, kteří přijmou výzvu, aby přišli pomoci lesům je udržet v pořádku v rámci akce ZELENÝ JEŠTĚD. Uklízet areál od odpadků se bude již potřetí.

Cílem akce je zapojit občany města do čištění ještědských sjezdovek před zimní sezónou. V areálu se po létě objevují odpadky, které do přírody opravdu nepatří. Také se sjezdové tratě čistí od kamenů, aby nedocházelo při lyžování k narušení skluznice. „Program dne začíná od 8 hodin registrací a v 9 hodin vyvezeme lanovou dráhou Skalka všechny dobrovolníky nahoru, poté se jde sjezdovkami dolů. Konec akce plánujeme na 12. hodinu. Každý, kdo pomůže chránit přírodu na Ještědu, obdrží od Skiareálu Ještěd celodenní skipas na nadcházející lyžařskou sezónu 2019/2020 a výborný guláš,“ zve do skiareálu Renata Balašová, zástupce TMR Ještěd. Dobrovolníci se mohou přihlašovat na emailové adrese info@skijested.cz. Při prvním ročníku jich přišlo 80, další rok 200 a nyní je potvrzeno již 300 nadšenců přírody a lyžování. Pro všechny, kteří přijdou uklízet budou připraveny rukavice a pytle na odpad. Navíc si dobrovolníci mohou vybrat i jednu ze tří naučných stezek a na konci k dobrému obědu získat další odměnu, po absolvování Pivovarské stezky pivo, na Mlynářské palačinku a na nové otevřené Sklářské stezce skleněnou kostku od společnosti Lasvit.

Akce Zelený Ještěd se uskuteční jako součást nového projektu na ochranu životního prostředí JEŠTĚDÉLE, který reflektuje klimatický alarmismus. Téměř každý z nás už třídí odpad, snaží se nakupovat s rozmyslem a vařit zdravě. Stačí to však? Aktivisté hlásají, že ne, že nám jako lidstvu pomyslné přesýpací hodiny krátí čas tady na Zemi. Upozorňují nás na dramatické změny klimatu a mají k tomu vědecky podložené argumenty z Mezinárodního panelu pro změny klimatu (IPCC) při OSN. Dá se říct, že se šíří vlna paniky a bezmoci. Studenti nechodí jako znak rebelství v pátek do škol a žádají okamžitá opatření. V Londýně se blokují frekventované dopravní uzly. Klimatický alarmismus se objevuje pravidelně v médiích. Přes všechny nepříjemné přínosy má bezesporu ekologický aktivismus nezastupitelnou roli a nyní nás opět nutí začít aktivně problém životního prostředí na všech úrovních řešit. K projektu dodává Balašová: „Co můžeme my jako občané nebo firmy pro další generace našich dětí udělat? Začít každý u sebe dle svých možností a ovlivňovat okolí. Jako reakce vzniknul nový projekt JEŠTĚDÉLE a funguje cestou pozitivní výzvy firmy k ostatním společnostem k ekologickému chování při zachování udržitelnosti rozvoje a maximální ochrany životního prostředí. My nechceme lesům pořádat pohřeb, my je raději uklízíme a plánujeme spolu s městem Liberec provést výsadbu stromků ve Sportovním areálu Vesec.“ K TMR jako prvnímu příkladu se již připojily další firmy jako je Hannah, Pivovar Svijany, Mlýn Perner, Radio Contact 101,4 a Liberecká drbna. Těm všem velký dík za jejich osvícenost. Více o projektu naleznete na www.jestedele.cz.

 

Renata Balašová
www.skijested.cz

Počet příspěvků: 1075

Horydoly

avatar
19.1.2019 03:33

Ještěd 19.-20.1.

Dovolujeme si vám zaslat informace k provozu na nadcházející víkend ve Skiareálu Ještěd, kdy otevřeme všechny sjezdovky v délce 9,2 km. Po loňské absenci budou k dispozici rodinám s dětmi i celé Pláně, pro ty nejlepší lyžaře se otevře černý Slalomák. V areálu funguje nová lyžařská škola a půjčovna lyží Sporten, o které je takový zájem, že jsme pořídili další lyže, abychom uspokojili poptávku. Na víkend posilujeme pokladny a v provozu jsou také zařízení gastra, dva kiosky a zejména hlavní samoobslužná restaurace Můstek u lanovky Densoline (Černý vrch). Od 19.1. platí ceny hlavní sezóny. 

V rámci Světového dne sněhu 19.1. máme připravený program pro ty nejmenší lyžaře hned vedle Maxiland zóny, kde probíhá výuka lyžování pod taktovkou našich instruktorů.  

Víkend 19. - 20. 1. 2019

Otevíráme další sjezdovky:

- Slalomák (3),  Nové pláně (6, 7), Višňovka (8),  Staré pláně (9) 

DENNÍ LYŽOVÁNÍ (08:00 – 15:00)

- lanovka Černý vrch DENSO LINE (B)

- lanovka Skalka (C)

- lanovka Nové Pláně (D)

- vlek F10 (E)
- vlek Bucharka (F)

- vlek Na hřeben (G)

- vlek Staré pláně (H)
- sjezdovky F10 (1), Pod Lany (2), Slalomák (3), Liberecká (4), Skalka (5), Nové Pláně (6,7), Višňovka (8), Staré Pláně (9), Bucharka (10)
- Maxiland (11, 12) - 2 posuvné pásy
- JEŠTĚD MOTION (lyžařská škola/ půjčovna/ shop)
- JEŠTĚD GASTRONOMY (Restaurace MŮSTEK, Kiosek F10, Kiosek Skalka)
- parkoviště P1 (central), P2 (Bucharka), P3 (u můstků)
- pokladna F10, pokladny MOJ

- infocentrum MOJ 

VEČERNÍ LYŽOVÁNÍ (17:00 – 20:00)

- vlek F10 (E)
- sjezdovka F10 (1)
- JEŠTĚD GASTRONOMY (Kiosek F10)
- parkoviště P3 (u můstků)
- pokladna F10

- pouze v sobotu 19.1. 

Renata Balašová

Počet příspěvků: 1075

Horydoly

avatar
14.12.2018 16:26

Ještěd dnes začíná zimní sezonu

V Liberci dne 12.12.2018

Skiareál Ještěd startuje sezónu večerním lyžováním a otevřením nové lyžařské školy

Přírodní nadílka doplnila základ z technického sněhu, který sněžná děla ve Skiareálu Ještěd vyráběla průběžně dle klimatických podmínek již od poloviny listopadu. První lyžařskou sezónu pod taktovkou TMR Ještěd tak zahájí večerní lyžování na osvětlené sjezdovce F10 v pátek 14. prosince. O víkendu se také otevírá nová lyžařská škola, která využije dětské cvičiště MAXILAND se dvěma pojízdnými pásy. Zázemí pro JEŠTĚD SKI SCHOOL poskytne nová multifunkční budova přímo u centrálního parkoviště a konečné stanice tramvaje.

První fáze modernizace nejdostupnějšího střediska v ČR, která zahrnovala zejména služby, skončila a lyžaři i snowboardisté pocítí komfort v rámci sjednocení služeb do jednoho místa díky novému multifunkčnímu objektu s info centrem, půjčovnou lyží Sporten, obchodem se sportovním zbožím, pokladnami a hlavně s lyžařskou školou. „Rozšířená výuková zóna bude sloužit k privátním i skupinovým lekcím s našimi instruktory z JEŠTĚD SKI SCHOOL. Bude otevřena od soboty 15. prosince denně od 8 do 15 hodin, stejně jako je provozní doba sjezdovek. K výuce poslouží dva pojízdné pásy v délkách 32 a 42 m a také pohádkové slalomy a další atrakce,“ k nabídce doplňuje Renata Balašová ze Skiareálu Ještěd.

Po skončení denního provozu mezi 15:30 až 16:30 hod. nabízí sjezdovky další zábavu, a to formou ROLBA TRACKU, třiceti minutové zážitkové jízdy rolbou na sjezdové trati F10 a Pod lany. Průvodcem po ještědských svazích je vždy zkušený rolbař. „Pokud chcete Rolba Track věnovat svým blízkým k Vánocům, máme připraven i dárkový voucher. Cena tohoto originálního produktu je 999 Kč,“ dodává k nabídce ve skiareálu Ještěd Balašová. Jakmile zmizí rolby ze sjezdovek, otevírá se oblíbené večerní lyžování, které aktuální sezónu odstartuje již tento pátek 14.12. v 17 hodin. Nová provozní doba večerního lyžování od 17 do 20 hodin reflektuje přání rodin s dětmi. Sjezdovka F10 bude dále v provozu i na víkendové denní lyžování.

Renata Balašová
www.skijested.cz

Ještěd

Počet příspěvků: 1075

Horydoly

avatar
1.12.2018 02:24

Skiareál Ještěd hlásí: sezóna za rohem!

Sněžná děla ve Skiareálu Ještěd začala v sobotu 17. listopadu chrlit technický sníh. Lyžařská sezóna na ještědských 9 km sjezdovek je za rohem a 3 lanové dráhy s 5 vleky jsou připraveny zahájit provoz. Nejdostupnější lyžařské středisko v ČR dokončilo první fázi modernizace a nabídne lyžařům i snowboardistům mnoho novinek se zaměřením na zlepšení služeb. Patří mezi ně právě dokončená multifunkční budova s infocentrem, kvalitní půjčovna lyží Sporten a servis, obchod s doplňkovým zbožím, nová profesionální lyžařská škola, rozšířené dětské cvičiště Maxiland a obnovy se dočkal i odbavovací systém turniketů. Gurmáni ocení renovované gastro provozy.

První fáze modernizace skončila a odstartuje tak první sezónu Skiareálu Ještěd pod taktovkou TMR Ještěd a.s. jako nového provozovatele. Stavební úpravy se týkaly trojúhelníkového prostoru mezi centrálním parkovištěm, konečnou stanicí tramvaje a nástupní stanicí na lanovou dráhu Skalka, kde se otevřel nový prostor pro rozšíření dětského lyžařského parku s novým přízemním multifunkčním objektem. „Zbrusu nová budova na dojezdu Skalky a u centrálního parkoviště poskytne komfort v rámci sjednocení služeb do jednoho místa. Lyžař přijede tramvají nebo autem na parkoviště central P1 a hned vedle si může koupit skipas, využít infocentra, zapůjčit si nebo nechat servisovat lyže, dát dítě do lyžařské školy. Kdyby něco zapomněl, otevíráme nově i obchod se sportovním vybavením. A během lyžování může zavítat i do modernizované restaurace MŮSTEK,“ zve k návštěvě areálu ředitel Jakub Hanuš.

Skipasy či jednotlivé jízdné bude možné zakoupit nejen v multifunkční budově, ale i na pokladnách na sjezdovkách F10 a Bucharka. Ceník jízdného prošel proměnou, došlo ke zjednodušení a zrušení produktů, které se nevyužívaly nebo obchodně nedávaly smysl. 

I přes navýšení kvality služeb v segmentech JEŠTĚD GASTRONOMY a JEŠTĚD MOTION zůstaly ceny základních produktů na stejné úrovni jako v loňském roce. Denní skipas pro dospělého v hlavní sezóně stojí i nadále 590 Kč. Naopak díky cenové revoluci, která byla v měsíčních vlnách zahájena již v září, měli lyžaři možnost pořídit si sezónní skipas již od neuvěřitelných 999 Kč. „Revoluce s cenami sezónky zaznamenala velkýúspěch a my se již těšíme na lyžaře, kteří se k nám začínají vracet. Věříme, že zkvalitněním služeb, které jsme letos uskutečnili během modernizace, potvrdíme náš záměr vytvořit z Ještědu nejlepší příměstský skiresort. Součástí první fáze modernizace Ještědu je i nová marketingová strategie, s novým logem nebo webovými stránkami. Do nové sezóny rovněž vstupujeme se dvěma novými silnými partnery, a to se značkami DENSO a SEAT,“ dodává k dalším plánům za marketing Renata Balašová.

Pro rodiče s dětmi se nabízí nové cvičiště JEŠTĚD MAXILAND Pro výuku začátečníků, kde jsou instalovány dva pojízdné pásy a děti zabaví například pohádkový slalom a další výukové prvky a atrakce. Lyžařskými zážitky provedou začátečníky i pokročilé profesionální instruktoři.

Kdo z vás v dětství nechtěl být kosmonautem, popelářem nebo rolbařem? Pro ty, kteří stále touží zakusit jízdu rolbou, připravil Skiareál Ještěd „Rolba Track“, zážitek plný adrenalinu v komfortu a bezpečí kabiny rolby. Průvodcem po ještědských svazích je vždy zkušený rolbař. „Pokud chcete Rolba Track věnovat svým blízkým k Vánocům, máme připraven i dárkový voucher. Cena tohoto originálního produktu je 999 Kč,“ dodává k nabídce ve skiareálu Ještěd Balašová.

Změny jsou na Ještědu hlavním tématem a posun provozní doby to jen potvrzuje. Ve Skiareálu Ještěd se bude nově lyžovat již od 8 hodin ráno, aby se vyšlo vstříc lyžařům, kteří si ráno před prací chtějí zalyžovat na čerstvém manšestru. Odpolední lyžovačka končí v 15 hodin a poté bude fungovat osvětlená sjezdovka F10 od 17 do 20 hodin v rámci večerního lyžování.

SKIAREÁL JEŠTĚD – KALENDÁŘ AKCÍ SEZÓNA 2018/19

5.1. so S rodinou na Ještěd

11.1. pá Lyžovačka Bílí tygři

12.-13.1. so/ne LEKI Cup

19.1. so NORDIC DAY

31.1. čt Vysvědčení na lyžích

7.2. so SEAT (tisková konference)

16.2. so JUSTRIDE!

2.-3.3. so/ne SEAT

(roadshow modelů Tarraco a CUPRA Ateca)

16.3. so Tvoje lyže mají známou tvář

Počet příspěvků: 1075

Horydoly

avatar
17.3.2018 01:50

Poslední lyžovačka na Ještědu

Pozvánka na poslední lyžovačku na Ještědu v sezóně 2017/2018

Sněhové podmínky ve skiareálu Ještěd jsou stále dobré, počasí však už téměř aprílové. Severní strana Ještědu směrem k městu bude o víkendu 17.-18.3. naposledy v provozu včetně lanové dráhy a sjezdovky Skalka. To vše za ceny vedlejší sezóny.

„Vrtkavá zima se blíží ke svému konci a my nabízíme poslední lyžovačku na ještědských svazích, kde je velmi dobré lyžování hlavně v ranních a dopoledních hodinách. O víkendu pojede téměř celý Sever. Budeme mít v provozu lanovku na Skalku, Černý vrch a vlek na F10. Večerní lyžování bude fungovat ještě v pátek a sobotu. Sezónu zakončíme v neděli 18.3. denním lyžováním od 8:30 do 16 hodin,“ upřesňuje informace k zakončení sezóny skiareálu Ještěd Renata Balašová.

Společnost TMR Ještěd a.s. děkuje všem, kteří navštívili v aktuální sezóně Skiareál Ještěd.

Renata Balašová

Počet příspěvků: 1075

Horydoly

avatar
20.1.2018 01:58

Skiareál Ještěd láká na super víkendovou lyžovačku

Počasí se umoudřilo a nic nebrání tomu otevřít celou severní stranu Ještědu. Sjezdovka Skalka bude v provozu od soboty 20. ledna. Dětská Bucharka je také v dobré kondici a na dětském parku se pracuje. Zároveň se díky přírodní nadílce posledních dní upravují trasy běžeckého areálu Vesec.

Po velké oblevě se tento týden konečně klimatické podmínky změnily a umožnily nám zasněžování, k tomu připadlo až 20 cm čerstvého sněhu. Podařilo se dosněžit spodní část Skalky a bude poprvé v sezóně otevřena. Rodiny s dětmi jistě ocení spuštění Bucharky a Lyžařské Croco školy vedle centrálního parkoviště P3,“ na víkendzve do skiareálu Renata Balašová. Pozvánka platí i na legendární Spartan Race, který se uskuteční v sobotu 20.1. ve skiareálu Ještěd. Závod neovlivní běžné návštěvníky a lyžaře. Přes dva a půl tisíce závodníků z 20 zemí bude parkovat u Home Credit Areny a doprava je zajištěna kyvadlově ke startu. Pro lyžaře se otevře parkoviště P1, P2, P3, pouze P4 u skokanských můstků bude sloužit jako zázemí spartanů.

Víkend se v Liberci ponese i v duchu běžeckého lyžování ve Vesci. „Po uzavření smlouvy s Tatry mountain resorts o provozování skiareálu Ještěd jsme nyní provizorně došli k dohodě o výpomoci v rámci areálu Vesec a to na příležitostnou úpravu tratí. Dnes poprvé připravíme společně běžecké trasy. Věřím, že toho naši občané a turisté využijí,“ uvádí k situaci ve Vesci Tomáš Kysela, náměstek primátora pro technickou správu. 

Denní provoz od 8:30 do 16 hodin, večerní lyžování od 18 do 21 hodin.

V provozu sjezdovky Skalka, Liberecká, Slalomák, Pod lany, F10 a Bucharka.

Parkoviště k dispozici P1, P2, P3..

www.skijested.cz 

Počet příspěvků: 1075

Horydoly Open

avatar
28.12.2017 21:07

Prázdniny na lyžích ve skiareálu Ještěd

Vánoční svátky jsou za námi a oslavy Nového roku za rohem. Těm, kdo se chystají skončit rok 2017 nebo začít ten 2018 sportem, se nabízí ještědské sjezdovky v tomto složení: Liberecká, Pod lany, F10 a pro děti Bucharka. Přes oblevu minulých dnů se v horských partiích stále drží díky technickému zasněžování stabilní pokrývka, čemuž napomáhá i dnešní sněhová nadílka. Skiareál Ještěd je na silvestrovský víkend připraven. 

Teploty kolem Vánoc nás potrápily, ale i tak máme areál v provozu denně od 8:30 do 16:00 hodin v maximálním rozsahu, který jsme byli schopni zajistit pro sváteční lyžovačku. Kromě vleku na F10 a lanové dráhy na Černý vrch jsme od 27. spustili i čtyřsedačkovou lanovku Skalka. Funguje v obou směrech jako transfer nebo přibližovák z Centrálního parkoviště P3 na otevřené sjezdovky. Věříme, že návštěvníci areálu využijí volné dny a stráví je u nás na lyžích nebo snowboardu,“ zve Renata Balašová, zástupce skiareálu Ještěd. 

Místo silvestrovské oslavy skiareál Ještěd připravil na 5. ledna 2018 akci pro celé rodiny pod názvem S RODINOU NA JEŠTĚD. V rámci večerního lyžování zdarma čeká návštěvníky nabitý program již od 16:30 do 22:00 hodin. Kromě testování lyží Sporten, iQLANDIA laboratoře, lyžařské show a ukázek vozů VOLVO se můžete těšit na soutěže s hlavní výhrou zájezd do Egypta pro celou rodinu od CK Blue Style nebo ohňostroj na závěr. Hvězdou večera bude bezpochyby zpěvačka Katarína Knechtová se svým repertoárem. Akce je bez vstupného a lyžuje se zdarma. 

Parkování je možné kromě zpoplatněného P1, i zdarma na Centrálním parkovišti P3 a P4 u skokanských můstků nebo parkovišti Bucharka. V provozní doba skiareálu na denní lyžování od 8:30 do 16 hodin, na večerní od 18 do 21 hodin.

Infolinka: 737 222 499 www.skijested.cz 
Renata Balašová

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se