registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Beskydy turistické

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
7.5.2018 13:31

10 důvodů, proč v létě navštívit Valašsko

K nejpřitažlivějším prázdninovým místům na Moravě patří bezesporu Velké Karlovice. Neporušená příroda Beskyd s dřevěnými chaloupkami, čistými lesy a stády ovcí na úbočích hor, spousta turistických i cyklistických tras s hezkými výhledy, k tomu nejrůznější aktivity i relaxační centra pro kvalitní odpočinek a vynikající valašská kuchyně: to jsou pádné důvody, proč si do této malebné obce v létě zajet – ať už na pár dnů, nebo třeba jen na výlet „na otočku“. 

Nechejte se inspirovat novinkami a dalšími tipy, co tu v létě podniknout. 

1. Kurz pečení valašských frgálů

Frgál patří společně s kyselicí a slivovicí k nejtypičtějším regionálním specialitám. Naučte se jej péct pod vedením pekařky Resortu Valachy. Kurzy pe

ení frgálů se budou o prázdninách konat vždy v úterý a v sobotu, trvají 3 hodiny a kromě nové kuchařské dovednosti si z nich odnesete vlastní frgál, certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského, zástěru na památku a hlavně – nové dovednosti a zážitky. Kurz je vhodný pro dospělé i děti. 

2. Zkuste Golf pro každého

Ještě nikdy jste nehráli golf a chtěli byste si ho vyzkoušet? Na Golfovém hřišti Horal připravili právě pro úplné začátečníky a rodiny s dětmi nový program Golf pro každého. Čeká vás procházka po golfovém hřišti s průvodcem, který vám během hodiny a půl vysvětlí základy golfu, zkusíte si základní údery, chipování, patování i samotnou hru a dozvíte se i řadu zajímavostí. Vše zábavnou a populárně načnou formou. 

3. Razulák, Kulíšek a další zábava s dětmi

Rodiny s menšími caparty jistě ocení Kulíškovu naučnou stezku kolem hotelu Horal. Děti se na trase dozví zajímavosti z přírody, vyřádí se na dřevěných zábavních prvcích a cestou mohou nakrmit ovečky granulemi z automatu. Pro větší děti je připravena turistická trasa Hledej poklad na Galiku, inspirovaná geocachingem, která vás zavede k rozhledně Miloňová. A navštívit můžete i zábavní park Razulák s lanáčkem, tubingem, aquazorbingem, vodním přístavem s lodičkami či půjčovnou koloběžek, nové dětské hřiště u hotelu Horal, které bude otevřeno od července, nebo každodenní ranní dětské saunování ve Wellness Horal. 

4. Jezero s draky, o kterých psal i Erben

Milovníci tajuplných příběhů by si neměli nechat ujít návštěvu karlovického Jezera, které se ukrývá v lese poblíž cesty na horu Soláň. Říká se, že v něm žijí draci, pověst o nich napsal i Karel Jaromír Erben do knihy Národních pohádek. Od Jezera se dá vyrazit po značené trase až třeba na Soláň s originální naučnou stezkou lemovanou dřevěnými sochami. 

5. Grilování a hudební večery na Horalu

K létu neodmyslitelně patří grilování. Vychutnat si ho můžete třeba na terase hotelu Horal s výhledem do údolí na lesy a chaloupky. O prázdninách se griluje o víkendech, příležitostně i s cimbálovou muzikou, a každou středu se konají podvečery s živou muzikou. Ochutnejte zdejší valašskou kyselici či zvěřinové speciality, jimiž je Horal vyhlášený. 

6. Zacvičte si jógu s indickým lektorem

Co může být příjemnějšího, než po ránu protáhnout tělo a nadechnout se svěžího horského vzduchu? Zajděte si na ranní lekci jógy s indickým lektorem. V létě se cvičí denně od 8 do 9 hodin u hotelu Horal. U Horalu mohou sportovně založení cestovatelé využít také tenisový kurt nebo půjčovnu segwayů a elektrokol. 

7. Pro náročné gurmány: zážitkové menu ve Vyhlídce

Nároční gurmáni si přijdou na své v zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. Kuchaři zde obměňují sezónní menu každé dva měsíce a vždy je snoubeno s víny jednoho vinařství. 

8. Týden kultury

Sedm dní plných kulturních zážitků vás čeká ve Velkých Karlovicích v závěru prázdnin při charitatim festivalu Týden kultury na Valašsku. Při ubytování ve Spa hotelu Lanterna na 2 noci máte vstupenku na jedno představení v ceně. 

9. Za klidem a relaxací do Spa hotelu Lanterna

Ve Velkých Karlovicích je spousta příležitostí k ubytování od apartmánů a penzionů přes stylové valašské chaloupky až po wellness hotely. Pro ty, kteří se chtějí před shonem ukrýt na klidnější místo, je ideální Spa hotel Lanterna. Letní pobyty tu navíc zahrnují i volný vstup do hotelového L-Spa i do blízkého Wellness Horal, masáž, romantickou večeři ve Vyhlídce nebo projížďku na segwayi. Navštivte Lanternu také třeba 8. července, kdy se tu uskuteční tradiční soutěž o nejlepší valašský sýr.  

10. Koupání ve „valašském moři“

Za odpočinkem i zábavou vyrazte do oblíbeného relaxačního centra Wellness Horal. Tři termální bazény se slanou vodou jsou otevřeny denně od 7 do 22 hodin. Sportovci mohou využít i klimatizované kardio fitness a milovníci relaxace zase saunový svět s nepřebernou škálou exotických masáží s rodilými maséry z Thajska, Srí Lanky, Filipín, Bali a Indie.

Pokud potřebujete „vypnout“, ale nemáte čas na vícedenní dovolenou, zkuste Wellness den pro zdraví – celodenní pobyt s masáží a tříchodovým obědem.

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
18.8.2017 21:16

Týden kultury na Valašsku

Týden kultury na Valašsku láká pod šapitó na Duška, Sokola, Rodena i pohádku

Celkem devět divadelních představení v sedmi dnech nabídne 2. ročník charitativního divadelního festivalu Týden kultury na Valašsku. Uskuteční se tradičně na závěr prázdnin, 25. až 31. srpna ve Velkých Karlovicích.

Představení se budou opět konat v netradičním prostředí cirkusového šapitó, které bude pro tuto příležitost postaveno na louce pod hotelem Lanterna, u dětského parku Razulák. Pořádající Resort Valachy opět daruje výtěžek na dobročinné účely.

„Získané prostředky předáme rodině devítiletého Tomáška Koňaříka z Velkých Karlovic, jenž trpí svalovou dystrofií, a mobilnímu hospicu Strom života z Nového Jičína. Snažíme se pomoc cílit adresně do regionu. Loňský výtěžek 100 tisíc korun pomohl místnímu mladému dobrovolnému hasiči, který je po nehodě upoutaný na vozík,“ uvedl generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Festival zahájí v pátek 25. srpna Malé divadlo komedie s představením 1 + 1 = 3. V dalším programu jsou pro diváky připraveny již vyprodané Čtyři dohody a Pátá dohoda Jaroslava Duška, stand-up comedy Ondřeje Sokola, legendární představení Caveman a Rychlé šípy, Otevřené manželství Karla Rodena a Jany Krausové a one woman show Haliny Pawlowské. Děti se mohou těšit v sobotu 26. srpna na pohádku Princové jsou na draka s písničkami Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Po představení se navíc mohou pobavit v parku Razulák, kde je pro ně přichystán Razulákův pětiboj s řadou zábavných soutěží a tanečními ukázkami.

Speciální nabídku připravil k Týdnu kultury také karlovický Spa hotel Lanterna. Ubytovaní hosté mají vstupenky na představení v ceně srpnových pobytů.

Resort Valachy již několik let organizuje seriál závodů Valachy Tour, Karlovský gastrofestival nebo akce pro rodiny s dětmi. „Doplnění těchto akcí o kulturní festival byl dalším krokem v naší snaze nabízet návštěvníkům i obyvatelům regionu pestré zážitky. Navíc touto formou můžeme pomáhat potřebným,“ dodal Tomáš Blabla.

Více informací: www.tydenkultury.cz 

Program Týdne kultury na Valašsku

25. 8. Malé Divadlo Komedie: 1+1=3

26. 8. Divadlo pohádek: Princové jsou na draka 

26. 8. Studio DVA divadlo: Ondřej Sokol - Celebrity 

27. 8. Slovácké divadlo: Rychlé šípy

27. 8. Studio DVA divadlo: K. Roden a J. Krausová - Otevřené manželství(vyprodáno)

28. 8. Jaroslav Dušek: Čtyři dohody(vyprodáno)

29. 8. Jaroslav Dušek: Pátá dohoda (vyprodáno)

30. 8. Caveman - Jan Holík

31. 8. Halina Pawlowská: One woman show "Chuť do života"

Martina Žáčková
www.valachy.cz

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
13.4.2017 12:33

Beskydy turistické

V Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích startuje letní sezóna 

Tři týdny poté, co se zastavily vleky lyžařských areálů ve Velkých Karlovicích, startuje v místním Resortu Valachy letní turistická sezóna.

„Hned poté, co jsme ukončili lyžování v našem Ski areálu Razula, jsme se vrhli na jarní úklid a pravidelnou roční údržbu hotelů. Začátek jara je jediným obdobím v roce, kdy je na horách relativně méně turistů, čehož se snažíme využívat k naplánování co nejvíce prací na obnově vybavení, údržbě technologií i vylepšování interiérů a okolí hotelů. Nyní je již vše připraveno a od soboty 15. dubna začneme hostům nabízet vybrané letní aktivity,“ říká ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

O víkendu tak mohou návštěvníci poprvé využít půjčovnu segwayů a elektrokol či tenisový kurt. Připraveno je již také odpaliště Golfového hřiště Horal. Na jarní období se připravili i kuchaři, Spa hotel Lanterna servíruje speciální jarní bezlepkové menu ze sezónních surovin. Hotely Lanterna a Horal jsou na velikonoční svátky vyprodány, zbývá jen pár pokojů v hotelu Galik. Pro návštěvníky je připraven doprovodný program s ukázkami řemesel, folklórním vystoupením, posezením s cimbálovou muzikou Jánoš či vycházkou na rozhlednu Miloňová.

Jen dva týdny po Velikonocích, v sobotu 29. dubna, bude zahájena sezóna v letním dětském parku Razulák. V minulých dnech již začala instalace hracích prvků, které bývají na zimu uloženy ve skladech. Park bude až do léta otevřen vždy o víkendech a svátcích.

Návštěvníci už také mohou využívat turistické i cyklistické trasy v okolí, Kulíškovu naučnou stezku či Fotostezku Valachy.

První akcí letní sezóny v Resortu Valachy bude závod Valachy duatlon připravovaný na 6. květen. Poté se mohou návštěvníci těšit 13. května na zahájení grilovací sezóny na terase hotelu Horal s rybími specialitami a o týden později, 21. května na Zábavnou neděli (nejen) s golfem na golfovém hřišti.

Martina Žáčková
www.valachy.cz

Počet příspěvků: 1069

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se