registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Rujana kempy?

Autor Zpráva

Kuba Turek

avatar
11.7.2016 03:34

Re: Rujana kempy?

Ahoj Petře!

My jsme jeli jeli ze Sassnitz do Dranske, takže spíš severní pobřeží obrácené k moři.

V NP Jasmund se spát nedá v podstatě nikde, opravdu tam procházejí strážci přírody po cestách i pobřeží a kemp nikde

Obrovský kemp je v Glove - ale je to taková německá kempová klasika, spousta lidí, stánky s buřtama a zmrzkou. Takže moc klidu neužiješ.

My jsme spali na obrovské dlouhé pláži Strand Glove směrem na Breege. Večer naprostá většina lidí odjede domů, ale spaní je tam povolené. Viděl jsme tam i lidi, jak si dělají oheň, ale to jsme nezkoušeli, měli jsme vařič. Mají to tam dobře vymyšlené - je tam několik parkovišť, ale ty je musíš autem opustit do tmy. Takže kdo tam chce zůstat, musí přijít pěšky nebo přijet na kole. Což účinně reguluje počet lidí.

V Beege je nepříjemný kemp daleko od vody (na druhé straně silnice), je to takový turistický průmysl ve velestanech. O kus dál na břehu je kemp Drewoldke. Ten nám připadal nejlepší. Byl relativně malý - což znamená stovky stanů a ne tisíce jako jinde :-), všechno v lese, teplá i studená sprcha na placené žetony. Vládne tu vojenský pořádek - všichni vstávají před osmou, všichni vaří přesně v šest a jsou spát před desátou.     

Další úsek není vhodný ke spaní, protože pobřeží je buď kamenité, nebo vysoko nad vodou. Na malé pláže se dostaneš jenom z vody.

Velký kemp je až Mövenort v Bakenberg a trochu dál od vody Ostseewid - ten je malý, ale zaměřený spíš na obytná auta. Bacha na Bakenberg - parkuje se auto na parkovišti daleko před kempem, odkud jezdí dovnitř kempu takový plaťák, který vozí turisty po obřím kempu. Naštěstí je celý v lese a tak ti nedojde, jak je obrovský. Můžeš zajet ke vchodu kempu a naložit/vyložit věci. My tam stáli ale víc než povolených 20 min, a tak jsme hned dostali pokutu.

Počet příspěvků: 153

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se