registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Ubytování v Chorvatsku

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
4.1.2018 10:51

Ubytování v Chorvatsku

Prodej First Minute dovolených v plném proudu. Odhaduje se prolomení rekordní hranice 40 % všech zájezdů 

Stále více Čechů plánuje s víc než půlročním předstihem letní dovolenou, počet prodaných First Minute zájezdů roste.Před loňským, pro mnoho cestovek rekordním létem, se podle Asociace cestovních kanceláří prodalo v předprodejích 34 % pobytů. A nyní poměr zcela jistě ještě stoupne. Dle odhadů některých prodejců až na 40 %. Česko se tak v trendech nákupu dovolených posouvá k některým zahraničním trhům – například v Německu se jich s předstihem vyprodá většina.

Nákup dovolené s předstihem si dlouhodobě získává popularitu i v České republice. Lidé si chtějí dobře vybrat a dovolenou si naplánovat podle svých představ. Trendu přispívá také dobrá ekonomická situace a nebude překvapením, když letos se takto prodá až 40 % všech dovolených,“ říká Tomáš Vondráček, CEO společnosti ZINDULKA, která nabízí dovolenou na 15 000 lodích po celém světě.

Hlavními důvody, proč lidé kupují letní zájezdy již v zimě, jsou výrazně větší výběr než v hlavní sezoně a sleva, která je často až v desítkách procent. Zatímco s cestovními kancelářemi vyrážejí Češi zejména do Chorvatska, Řecka, Španělska a Bulharska, lodě si pronajímají nejčastěji v Chorvatsku, Řecku nebo Itálii,“ dodává Tomáš Vondráček.

Dovolená koupená First Minute přináší také další benefity, kterými se cestovní kanceláře předhánějí v boji o zákazníka. Mezi nejčastější slibované výhody patří vedle slevy třeba záruka nejnižší ceny, nabídka pro dítě do 18 let zdarma, nízká složená záloha nebo bezplatná možnost změny destinace před odletem. 

Nejvíce Čechů tradičně na dovolenou opět zamíří do Chorvatska, ať už s cestovní kanceláří nebo po vlastní ose. Kromě přijatelné vzdálenosti pro něj hraje to, že se může pochlubit skvělou infrastrukturou. Tento dlouhodobý trend potvrzuje i zájem jachtařů, pro které je Chorvatsko ideálním místem se skvělým zázemím a dlouhodobě stabilním počasím.

Jan Hamrník

Počet příspěvků: 1067

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se