registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Julské Alpy a Kamnišské Alpy

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
3.7.2020 18:09

Re: Julské Alpy a Kamnišské Alpy

Chorvatsko, Českou republiku a Francii přesunuli Slovinci ze zeleného seznamu epidemiologicky bezpečných zemí na žlutý seznam méně bezpečných států. 

Opatření kvůli koronaviru platí od soboty 0:00 h. Pokud je Slovinsko cílovou destinací a dotyčný Čech v něm nemá trvalý nebo dočasný pobyt, bude muset do 14denní karantény.

Češi, kteří směřují do Chorvatska nebo používají Slovinsko jako tranzitní zemi do jiných států, muset projet během 12 hodin a není jim povoleno přenocování. Na slovinských hranicích musejí předložit doklady prokazující účel a cíl cesty.

INFO: https://www.horydoly.cz/turiste/slovinsko-dava-cechy-do-karanteny.html

Počet příspěvků: 1074

Kuba Turek

avatar
18.2.2016 22:53

Zoncolan / Ravascletto

90 cm sněhu, ale teplo a nebezpečí lavin. Skitouring v podstatě možný jen po sjezdovkách a vyšláplých stopách ve skiareálu, zajímavá stopa vede po silnici, kterou stoupají v létě cyklisté v Giro d´Italia na Monte Zoncolan po silničce. Dolů výhradně po sjezdovkách. Na vrch Tamai je lanovka mimo provoz, a tak nejčastější túry vedou právě tam buď od horní stanice lanovky z Ravascletta, nebo od dolní stanice lanovky ze Zoncolanu. Za den tam dnes vystoupalo asi dvacet lidí.

Freeriding se jezdí jen těsně podél sjezdovek. Nového, ale už vlhkého sněhu je po kolena až po pás, na úzkých lyžích je to spíš za trest, než pro radost.

Počet příspěvků: 153

Kuba Turek

avatar
17.2.2016 23:18

Tarvisio freeride

Jízda mimo sjezdovky není možná kvůli lavinám, které sjíždějí při sebemenším zatížení po tvrdé vrstvě pod prašanem. Orientace v mracích a čestvém sněhu v lese je velmi obtížná, hrozí především sjezd do mnoha nenápadných, ale velmi nebezpečných roklí.

Tarvisio

Lepší je sedět v hospodě a pít pivo nebo bombardino.

Tarvisio bambardino

Počet příspěvků: 153

Kuba Turek

avatar
17.2.2016 23:14

Tarvisio freeride

Za 24 hodin napadlo přes půl metru sněhu, sjezdovky se změnily v bezpečné freeridové zony, prašan zůstával celistvý až do pozdního odpoledne.

Tarvisio

Počet příspěvků: 153

Kuba Turek

avatar
16.2.2016 23:57

Sella Nevea

Dva metry čerstvého sněhu! Stále sněží. Freeride možný jen podél sjezdovek, skialp nemožný kvůli velkému nebezpečí lavin. Nejezdí lanovky směrem do Slovinska už třetí sezonu. Hotely jsou skoro prázdné.

Příjezd autem je možný bez řetězů (ale v kufru být musejí!) , parkoviště zdarma. Permanentka platí na celé Frulánsko - v úvahu padá ale jen Tarvisio (20 km vzálené) a Zoncolan (100 km).

Počet příspěvků: 153

Kuba Turek

avatar
15.2.2016 21:36

Tarvisio aktuální skialp info

Nový sníh je nebezpečným očekávají se laviny kvůli teplu. Skialp se chodí v podstatě jen po značené skiroute z Tarvisia na Monte Lussari (1860 m) ke kostelu a hopodám a pak se jede po sjezdovce dolů. Sjezd po skiroute dolů nikdo nezkouší, protože se jedná o úzkou strmou stezku prošláplou jen v jedné stopě. 

Běžkařské stopy jsou uzavřené s výjimkou upraveného stadionu pro nordické lyžování.

Počet příspěvků: 153

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se