registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Krkonoše / Karkonosze

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
2.1.2024 13:42

Kozí hřbety

FOTO: Prime Communications

Kozí hřbety

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
30.1.2021 14:27

Re: Krkonoše / Karkonosze

Na Pomezním hřebenu ležíá velké množství stěnu. Na lyžích je sjízdný až do Mladých Buků nebo Svobody. Na lyžích se dá jet také po silnici z Horních Alběřic až do Maršova. https://www.horydoly.cz/lyzari/pomezni-hreben-v-krkonosich-na-lyzich.html 

Pomezní boudy

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
31.1.2020 18:41

Špindl: Metr prašanu

„V uplynulých dnech napadlo ve Špindlu skoro půl metru čerstvého prašanu. Díky stálým teplotám pod nulou tak máme nyní na sjezdovkách přibližně devadesát centimetrů zmrzlé sněhové pokrývky. Sjezdovky jsou oproti minulým týdnům poloprázdné. Podmínky jsou tak opravdu skvělé a ve Špindlu vládne opravdová zima,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš. Lyžaři mají k dispozici 27 kilometrů sjezdovek, běžecké tratě nebo třeba ledové kluziště v centru Špindlerova Mlýna. V provozu je již také večerní lyžování na nejlépe osvětlené sjezdovce v Čechách – na Hromovce. Ta je dlouhá 1540 metrů a k dispozici je i půjčovna lyžařského vybavení nebo aprés-ski bar.

Více na www.skiareal.cz

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
15.1.2020 12:04

Klínovky, Dlouhý důl, Bílé Labe, Mapa republiky, Luční bouda

V Krkonoších je zmrzlý sníh, stopy jsou rozbité (přes den se rozšlapou a rozjezdí, odpoledne zmrznou). Na běžkařských trasách je stejně tolik skialpinistů jako běžkařů.

Klínovky - zmrzlá cesta a rolbami rozježděná Magistrála, do kopce chodí běžkaři pěšky

Luční hora - stoupání od Výrovky bezpečné, od Luční boudy částečně ledovaté, skialpinisté jezdí bezpečně mimo tyčové značení

Mapa republiky - dobře sjízdné pouze na hranici lesa (ale hlídané ochránci přírody)

Dlouhý důl - opatrně sjízdné pro skialpinisty, výstup bez problémů. Podrobnosti zde Sníh až do Svatého Petra, potom posypaná ledovka.

Bílé Labe - velmi málo sněhu, jízda podél potoka jen s vypětím sil a několika broděními, jízda po turistické cestě nebezpečná, v lese téměř nemožná. Sníh až na Dívčí Lávky, Medvědín a Špindlerův Mlýn. Pozor! U kluziště ve Špindlu je bez varování zasněžená cesta posypaná.

Sedlo mezi Luční a Studniční horou

Památka obětem hor

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
7.2.2019 16:04

Špindl

Počet příspěvků: 1074

Horydoly

avatar
21.2.2018 01:04

Ledopád v Labském dole

Foto od Radima z Rajčete:

Počet příspěvků: 1074

Kuba Turek

avatar
21.2.2018 00:19

Labský důl

Skitour: Labský důl po modré značce od Labské boudy je plně sjízdný až do Špindlu, nahoře trochu utažený sníh, v lese hluboký prašan. Stopa je projetá i okolo Labského vodopádu a skrz Labskou jámu (ochránci přírody tuto trasu zakazují). Lavinové nebezpečí nehrozí. Hančův a Vrbatův žlab a také Velká lavina jsou aktuálně sjeté na lyžích, na laviny je zde potřeba dávat pozor. Vysoké Kolo k Martinovce i Labské boudě má místy ledovaté plotny protkané hlubokým prašanem.

Iceclimbing: Jediný povolený krkonošský ledopád v Labském dole u stezky Buď fit je v dobré kondici a nateklé jsou dokonce i dva menší ledopády vlevo od hlavní stěny. V Labském dole jsou ovšem dobře nateklé i další ledy - celá Labská jáma (s výjimkou Labského vodopádu, který je pod sněhem), mixy se dají lézt na Krakonošově hlavě a vosokohorské dimenze nabývá dlouhý a rozsáhlý Pančavský vodopád, kde se střídá sníh a ledové stupně.

Počet příspěvků: 91

Horydoly Open

avatar
3.4.2015 14:39

Re: Krkonoše / Karkonosze

Počet příspěvků: 313

Pivon

avatar
3.4.2015 14:37

Re: Krkonoše / Karkonosze

Ona to Kubo není přesně Lomniczka. Je to bezejmenný stok skoro až z vrcholku Sněžky většinou pod sutí. Lomniczka přitéhá do údolí zleva (jakoby od  Slezského domu) známými vodopády.

Počet příspěvků: 34

Pivon

avatar
3.3.2015 16:08

Sowia dolina - 3 přístřešky

Kdyby se to někomu hodilo: Polootevřené přístřešky/chatky (lavice, stůl, střecha a tři stěny) jsou v Soví dolině na těchto místech: Široký most, rozcestí pod Bulawou, mostek přes Plomnicu. Cesta prošlapaná z Karpacze až na Soví sedlo. Přístřešek na Sovím sedle už neexistuje.  

Počet příspěvků: 34

Kuba Turek

avatar
3.3.2015 15:55

Re: Krkonoše / Karkonosze

Sněžka: Jih nesjízdný, žlábky většinou bez sněhu. Sever opatrně sjízdný, zvláště na suti koukají kameny ven, je potřeba se držet přesně v mělkém žlábku Lomniczky. 

Počet příspěvků: 153

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se