registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Karibik

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
22.9.2017 15:53

Karibik

Hurikán Maria se vzdaluje od pobřeží Dominikánské republiky, v turistických letoviscích nezpůsobil vážnější škody

Národní středisko pro hurikány stáhlo meteorologická varování pro regiony
Punta Cana, La Romana-Bayahibe, Juan Dolio, Santo Domingo a Barahona

Hurikán Maria se vzdaluje od břehů Dominikánské republiky a postupuje dále severozápad.Hurikán nezpůsobil výrazné škody na cestovní ruch v zemi. Americké Národní středisko pro hurikány (NHC) nadále udržuje varování pro oblast severního pobřeží, konkrétně pro Puerto Plata, Sosúa, Cabarete a na Samaná. Podle odhadů se klimatické podmínky zlepší už v průběhu dnešní noci.

Na severním pobřeží je situace pod kontrolou. Déšť a vítr tady způsobil pád několika stromů, přičemž celou oblast monitorujeme a můžeme konstatovat, že hotelová infrastruktura nebyla poškozena a dodávky elektřiny a vody fungují bez problémů. Silnice, která spojuje město s letištěm Gregorio Luperón, nebyla poškozena,” uvedl Julio Almonte, více ministr cestovního ruchu Dominikánské republiky pro oblast severního pobřeží.

Dominikánský institut civilního letectví (IDAC) obnovil povolení letového provozu na letištích v Punta Cana, La Romana a na Samaná. Itineráře leteckých společností by se měly vrátit do normálu v průběhu následujících hodin.

Hotely zaváděly bezpečnostní opatření postupně už od minulého týdne. „Do této chvíle jsme v turistických oblastech v zemi nezaznamenali žádné výrazné škody. Úklidové čety a zahradníci momentálně opravují věci, které byly vystavené silnému větru a dešti. Nejedná se však o nic, co by nám standartně zavedené postupy znemožňovaly,“ řekl Joel Santos, prezident Národní asociace hotelů a restaurací Dominikánské republiky (ASONAHORES).

Ernesto Veloz, prezident Asociace hotelů a cestovního ruchu pro východní pobřeží (ASOLESTE) k aktuální situaci uvedl: „Hotelová infrastruktura v Punta Caně neutrpěla vážné škody. Vydatně tady pršelo a foukal silný vítr, což je vzhledem k situaci vcelku běžné. Hotelové služby jsou klientům nadále poskytovány bez jakýchkoliv změn. Společně se specializovaným Bezpečnostním sborem pro cestovní ruch (CESTUR) jsme celou oblast procestovali, abychom ověřili stav silničních komunikací a obnovení elektrické energie v postižených oblastech.“

Prezident Asociace hotelů a cestovního ruchu na poloostrově Samaná (AHETSA) Juan Bancalari dodal: „Ze Samaná nemáme hlášeny žádné větší problémy. Provoz na dálnicích Autopista del Nordeste a Boulevard del Atlántico funguje normálně. Hotely nebyly výrazně poškozeny, dodávka elektřiny byla obnovena v jedné z postižených oblastí, a pobřežní promenáda byla sice místy zaplavena, nicméně tento problém vyřešíme v nadcházejících hodinách“. 

Pro Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky (MITUR) je bezpečnost návštěvníků absolutní prioritou. Situaci nadále bedlivě sledujeme a budeme přinášet aktuální zprávy dle potřeby, dokud hurikán svou cestu pro Karibiku nezakončí.

O Dominikánské republice:

Dominikánskou republiku objevil v roce 1492 Kryštof Kolumbus. Země je známá svou fascinující historií, krásnými přírodními scenériemi a kulturním bohatstvím, jehož součástí je hudba, umění a místní produkty jako rum, doutníky, jantar, larimar, káva a čokoláda. Dominikánská republika je špičkovou golfovou destinací v regionu celého Karibiku & Latinské Ameriky. Golfisté mají k dispozici celkem 26 golfových hřišť. Země nabízí rovněž bohaté možnosti ekoturismu a adrenalinového vyžití. Nachází se zde mnoho vodopádů a řek, nejvyšší hora Karibiku a chráněné přírodní oblasti. Zdejší hotely a resorty nabízejí skvělé zázemí pro pořádání svateb a pro trávení romantické dovolené. Dominikánská republika disponuje rovněž perfektním zázemím k pořádání kongresových akcí. V zemi funguje osm mezinárodních letišť. Dominikánská republika je tou pravou zemí nabízející vše, o čem sníte. Pro více informací nás sledujte na Twitteru @Dominikanska, Facebooku @godominicanrepublic.cz a Instagramu @GoRepublicaDominicana, nebo v aplikaci Go República Dominicana, kterou lze stáhnout v APP Storu a na Google Play.

Více: www.GoDominicanRepublic.com

Simona Juránková

Ministerstvo cestovního ruchu / Národní turistický úřad Dominikánské republiky
prague@godominicanrepublic.com

Počet příspěvků: 1067

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se