registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Sex

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
26.2.2024 12:28

Nejčastější sexuální strachy

Ženy se bojí drsného sexu či škrcení, muži menstruace i prasklého kondomu

Přestože by sex měl být příjemným prožitkem, více než třetina žen a zhruba sedmina mužů zažila sex doprovázený strachem či obavami. Zatímco ženy se nejvíce bojí fyzického nebezpečí, u mužů je nejobvyklejším zdrojem obav menstruace partnerky. Častým zdrojem strachu je například i škrcení během sexu, které se zejména mezi mladými stává čím dál častější praktikou.

Sex by měl představovat pozitivní a příjemnou aktivitu, kterou si oba partneři užijí. Realita je však často jiná. Například podle průzkumu uveřejněného v odborném žurnále Journal of Sex and Marital Therapy zažilo zhruba 36 % žen a 14 % mužů během sexu situaci, kdy pociťovali strach či obavy. S ohledem na pohlaví se přitom „sexuální strachy“ lidí zásadně liší. 

Muži se dle studie nejvíce „bojí“ menstruačního cyklu ženy či prasknutí kondomu. Obavy v nich vzbuzuje i to, když nevědí, kolik předchozích sexuálních partnerů jejich partnerka měla. Naproti tomu u žen se strach nejčastěji týká zejména jejich fyzické bezpečnosti – bojí se například toho, že partner bude ignorovat jejich nesouhlas, strach mají i z příliš agresivního a drsného pohlavního styku či nekonsensuálního škrcení.

Škrcení během sexu zažilo až 13 % nezletilých dívek

Právě škrcení během sexu se přitom stejně jako anální sex stále častěji zobrazuje jako běžná sexuální praktika. „Jedná se o druh adrenalinového zážitku, který samozřejmě může být vítaným zpestřením milostného života, ovšem pouze za předpokladu bezpodmínečného souhlasu partnerky či partnera. Důležité je přitom vzít na vědomí, že souhlas je odvolatelný, a pokud tedy partner či partnerka při jakékoliv praktice pocítí diskomfort a bude chtít přestat, je nutné to bezvýhradně respektovat,“ uvádí Veronika Kubíčková, sexpertka z e-shopu Ruzovyslon.cz.

Výsledky studií však naznačují, že zejména mladí lidé ke škrcení přistupují jako k běžné součásti milostného aktu, k níž souhlas nepotřebují. Podle výše zmíněného průzkumu nečekané škrcení při sexu zažilo až 13 % sexuálně aktivních dívek ve věku od 14 do 17 let. Dle další studie provedené mezi více než 4000 pregraduálními studenty (ve věku 18 až 22 let) zažilo škrcení při sexu asi 26 % žen a téměř 7 % mužů. Výzkum ukázal, že značná část lidí se škrcením souhlasila jen proto, aby potěšila svého partnera či partnerku. Rozšíření praktiky škrcení neboli erotické asfyxie přitom odborníci z velké části přisuzují snadné dostupnosti tvrdé pornografie, kde je tato praktika běžná.

Klíčová je komunikace, a to i v průběhu sexu

Aby se lidé během sexu vyhnuli situacím, které v nich vzbuzují strach či obavy, klíčová je komunikace, a to nejen na začátku milostného aktu, ale především v jeho průběhu. „Zejména v případě partnerů na jednu noc či čerstvých známostí se běžně může stát, že i během chtěného a příjemného milování mohou nastat nechtěné nebo nepříjemné věci. Proto je průběžná komunikace mezi partnery klíčová, může pomoci vyhnout se strachu a traumatizujícím zážitkům,“ vysvětluje odbornice na zdravou sexualitu Veronika Kubíčková. Lidé by se podle ní neměli bát ozvat a nechat se přemoci studem. Komunikace toho, co je příjemné a co nikoliv, je totiž základem zdravého sexuálního života. Správná komunikace přitom ze strany příjemce informace zahrnuje naslouchání a vnímání jak verbálních, tak neverbálních projevů druhého partnera, jako jsou gesta, pohyby těla, tón hlasu nebo oční kontakt.

Adam Durčák

Počet příspěvků: 1069

Horydoly Open

avatar
13.12.2022 12:00

Češi a sex o Vánocích

Třetina si pod stromeček pořizuje sexy dárky

V prosinci každoročně rostou nejen prodeje erotických pomůcek, ale i průměrná hodnota zakoupeného zboží. „Navzdory válce na Ukrajině a související energetické krizi oproti loňskému prosinci registrujeme nárůst prodejů o třetinu. Zvýšila se také průměrná cena zakoupeného zboží, která aktuálně činí 1 600 korun na jednoho zákazníka,“ popisuje Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.cz , který prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

Ze sexy dárků vede erotické prádlo. Třetina žen jím podarovává sama sebe

Z průzkumu také vyplynulo, že zhruba 35 % lidí bude pod stromeček pořizovat také nějaký sexy dárek. Nejčastěji půjde o erotické prádlo (asi 17 % lidí), masážní olej nebo svíčky (zhruba 13 %) či vibrátor (10 %), 8 % dotázaných ve věkové kategorii 18 až 26 let se pak chystá darovat pouta nebo jiné BDSM hračky. Nejvíce lidí podaruje sexy dárkem svého partnera či partnerku, přibližně pětina z respondentů si je ovšem kupuje pro sebe samotné.

„Podíl lidí, kteří si erotickou hračku koupí sami pro sebe, je nejvyšší v kategorii mladé generace do 26 let. A výrazně častěji jde o ženy – z celého vzorku respondentů si pro sebe sexy dárky pořídí téměř 31 procent žen, avšak jen zhruba 10 procent mužů. Ženy si samy pro sebe nejvíce pořizují sexy erotické prádlo, u mužů v tomto ohledu vede masturbátor,“ popisuje Adam Durčák. Ženy také poměrně častěji než muži kupují sexy dárky jako společný dárek, to je ostatně jejich celkově nejobvyklejší volba. U mužů má zase největší zastoupení koupě pro partnerku či partnera.

Jaký sexy dárek plánujete letos pod stromeček pořídit

Celkem % Muži Ženy
Sexy erotické prádlo 16,7 - 16,5 - 16,8
Masážní olej nebo svíčku 13,3 - 12,3 - 14,4
Vibrátor 10,1 - 11,1 - 9,1
Tlakový stimulátor pro ženy (Womanizer, Adore aj.) 3,7 - 3,3 - 4,1
Pouta nebo jiné BDSM hračky 3,6 - 3,8 - 3,4
Venušiny kuličky 3,5 - 3,5 - 3,4
Masturbátor nebo umělou vagínu 3,3 - 5,4 - 1,2
Erekční nebo stimulační kroužek pro muže 2,9 - 1,9 - 3,8
Žádné z uvedených 65 - 63,8 - 66,2

Tabulka 4: Pro koho budete sexy dárky kupovat?

Celkem % Muži Ženy
Pro sebe 19,9 - 9,9 - 30,9
Pro svého partnera nebo svou partnerku 41,5 - 59,6 - 21,3
Pro nás oba (bude to náš společný dárek) 33,1 - 26,5 - 40,4
Pro někoho jiného 5,6 - 4,0 - 7,4

Nejsou zahrnuti respondenti, kteří se tyto dárky pořizovat nechystají. Sběr dat byl realizován prostřednictvím aplikace Instant Research agentury Ipsos.

Pozn. Z důvodu zaokrouhlení se součty procent v tabulkách mohou lehce vychylovat od hodnoty 100. U některých otázek bylo možné zvolit více možností, proto se i v takových případech mohou součty procentuálních hodnot pohybovat nad hodnotou 100.

Počet příspěvků: 309

Horydoly

avatar
20.3.2021 00:04

85 % párů má rutinní sex

Mezi hlavní signály patří vzpomínky na sex s ex partnery nebo sny o nevěře

Stereotypní partnerský sex v současnosti trápí 85 % párů. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu seznamky illicitencounters.com. Podle něj více než muži touží po zpestření svého milostného života právě ženy. Mezi hlavní signály sexuální rutiny patří dle výzkumu vzpomínky na sex s ex partnery, sny o nevěře nebo nedostatek spontánnosti ve vztahu i milostném životě. 

Pokračující koronavirová krize spolu s opatřeními jako lockdowny, home office a řadou dalších vysává lidem nejen psychické a fyzické síly, ale i chuť na milostný život. Ten buď dostává stopku, nebo se často stává jen rutinou. Podle nové studie britské seznamky pro zadané illicitencounters.com se se stereotypním partnerským sexem aktuálně potýká alarmujících 85 % párů. Zajímavé může být zjištění, že více než muži touží po zpestření svého milostného života ženy – podle uvedeného průzkumu je to 46 % mužů versus 58 % žen.

1) Časté vzpomínky na sex s předchozími partnery

Na tom, že si lidé sem tam vybaví své dávné lásky a milostné chvilky s nimi, není nic nepřirozeného. Pokud ale neustále s úsměvem vzpomínají na sex s bývalými partnery a často jej srovnávají se svým současným sexuálním životem, pak se nejspíš brzy nevyhnou vážným partnerským problémům. „Možná to znamená, že ke svým expartnerům stále chováte city, ale možná vás prostě jen sex s nimi více bavil a naplňoval. Pokud platí to druhé, máte dobrou šanci svou současnou situaci zlepšit. Jednoduše si zkuste s partnerem či partnerkou promluvit o tom, co vás v sexu baví, co vás vzrušuje a naplňuje. V klidu a bez emocí si o tom popovídejte a nestyďte se. Je totiž velmi pravděpodobné, že i váš protějšek má nějaké nevyřčené touhy a uvítá možnost se o ně podělit,“ radí AdamDurčák z e-shopu Ruzovyslon.cz, který prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou. Pamatujte si však, že s touto debatou nikdy nezačínejte hned po sexu, kdy se váš partner či partnerka mohou cítit více zranitelní.

2) Ve vztahu chybí spontánnost

Spontánnost je určitým protikladem rutiny, a tak není divu, že právě její absence poukazuje na stereotyp. Je váš den přesně nalinkovaný a vy se tohoto rozvrhu držíte? Milujete se vždycky ve stejný den a hodinu? Není divu, že se ze vztahu ztrácí jiskra a vášeň. Spontánní, neplánovaný sex přitom nabízí potenciál zvýšeného uspokojení. Zkuste narušit monotónnost a překvapte partnera nečekaným intimním momentem – a nemusí být nutně sexuální – při sledování televize nebo při večeři. Pozvěte ho na stejné rande, na jaké jste ho pozvali na začátku vašeho vztahu nebo oprašte oblíbenou zábavu či zvyk, které jste si společně užívali v minulosti.

3) Sníte o nevěře

To, že se sem tam zasníte o tom, jaké by to bylo pomilovat se se známou celebritou nebo prostě jen neznámým mužem či ženou, ještě to nutně neznamená, že je s vaším vztahem něco v nepořádku. Je to zcela přirozené. Podle jedné studie zveřejněné v odborném žurnálu The Journal of Sex Research sní čas od času o sexu s jinou osobou než svým partnerem 80 % žen a 98 % mužů. Mezi fantazírováním a touhou převést své sny do reality je ovšem značný rozdíl. Pokud se přistihnete, že o nevěře sníte až příliš často nebo ji dokonce už plánujete, je to jasný signál, že se váš partnerský vztah neubírá dobrou cestou.

4) Stále stejné milostné polohy

Vládne u vás v ložnici misionář, které jen občas zpestříte kovbojkou nebo pejskem? Někomu to může stačit, často ale lidé touží po něčem novém, jen se obvykle stydí změnu navrhnout. A tak si dál odbývají svou rutinu a jejich milostný život čím dál víc šediví. Dodejte si odvahu a s partnerem či partnerkou si promluvte. Vyhněte se však při tom jakémukoliv vytýkání nebo vyjmenovávání, co se vám nelíbí. Zvolte pozitivní komunikaci, pochvalte partnera za to, co se vám při sexu s ním líbí, a nadhoďte, co byste rádi vyzkoušeli nového – třeba právě novou pozici. Pokud se vám mluvení o sexu opravdu příčí, můžete také jednoduše při příštím milování převzít iniciativu a nové polohy rovnou implementovat. Nezapomeňte však dát svému protějšku prostor vyjádřit se, zda je jim to příjemné.

5) Příliš rychle hotovo

Rutinní sex se velmi často odbývá jen s minimální předehrou nebo úplně bez ní, a ještě je za pár minut hotovo. Muži i ženy přitom většinou touží po delších předehrách, takže se vůbec nebojte nějakou navrhnout. Zkuste třeba oblíbený role-playing či si vezměte na pomoc erotické pomůcky. „Pánové by měli vzít na vědomí, že ženám trvá dosažení orgasmu průměrně skoro 13 a půl minuty, takže je pro ně delší sexuální aktivita velmi vítaná k jejich uspokojení,“ připomíná Adam Durčák.

6) Vždy jen v posteli

Odehrává se většina vašeho milostného života jen v posteli? Ač je to místo nejoblíbenější a nejkomfortnější, mít sex výhradně jen tam nedokáže bavit napořád. V současné pandemické době je poněkud obtížné vyrazit si za sexem do přírody a zcela nemožné třeba do hotelu, přesto se jistě najde méně obvyklé místo, kde můžete partnera překvapit. Ve sprše, v obýváku na gauči, v kuchyni na stole… A pokud je postel v ložnici opravdu jediným místem, kde na milostné hrátky máte klid, zkuste si k tomu alespoň otevřít okno, čímž do ní vnesete dobrodružství sexu na veřejném místě.

Adam Durčák
media@ruzovyslon.cz

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
20.10.2020 01:18

Muži s hlubokým hlasem jsou častěji nevěrní

Ženy ale více přitahují

Muži s hlubokým hlasem mívají větší sklon k nevěře a příliš do vztahu neinvestují. U žen se naopak spojitost mezi polohou hlasu a věrností neprokázala. Vyplývá to z nejnovější studie, která zkoumala spojitost mezi lidským hlasem a sexuálním chováním. Už dřívější průzkumy přitom naznačovaly, že ženy považují muže s hlubším hlasem za častější nevěrníky.

Hluboký mužský hlas je pro dámy atraktivní, zvláště, je-li v něm určitá jemnost, která nevyvolává zdání agrese. Jak ale naznačuje nová studie čínských výzkumníků, muži s hlubším hlasem mají bohužel vyšší sklony k nevěře a tendence brát své romantické závazky k partnerce méně vážně. „Zajímavé je, že i v některých dřívějších průzkumech si oslovené ženy spojovaly hlubší mužské hlasy s větší pravděpodobností nevěry. Pravděpodobně proto, že muže s hlubším hlasem ženy hodnotí jako atraktivnější, přičemž právě takové muže dámy považují za přelétavější,“ komentuje Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz, který testuje a prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

Ženský hlas tendence k nevěře neprozradí

Zmíněného průzkumu se zúčastnilo 116 mužů, ale také 145 žen. U něžného pohlaví ovšem vědci žádnou korelaci mezi polohou hlasu a sklony k nevěře nevypozorovali. Co se týče ženského hlasu a hodnocení atraktivity, různé výzkumy již dříve prokázaly, že muži jako přitažlivější vnímají partnerky s vyšším hlasem. Podle průzkumu uveřejněného v odborném online žurnále PLOS One si lidé polohu hlasu spojují s tělesnými proporcemi mluvčího: hlubší mužský hlas naznačuje mohutnější postavu, zatímco vysoký ženský hlas postavu drobnější.

„Preference těchto tělesných rysů jednotlivých pohlaví je pak podle vědců v lidech přirozeně zakořeněná a odkazuje na pohlavní dimorfismus. Mohutnější muži v ženách vzbuzují větší jistotu, že se o ně a jejich potomky partneři lépe postarají. Drobnější dámy zase mužům připadají mladší, což je evolučně bráno jako signál dobré plodnosti,“ říká Adam Durčák.

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
3.5.2019 22:04

Ženy při randění předstírají větší zájem o sex

Muži se v projevech sexuálního zájmu krotí

Setkání s potenciálním romantickým či sexuálním partnerem bývá často adrenalinovou hrou na téma „chce mě – nechce mě“, při níž je potřeba vnímat různé jemné signály a nepřímé náznaky. Ačkoliv se obecně soudí, že ženy jsou v projevech sexuálního zájmu zdrženlivější, nedávná studie norských odborníků ukázala, že ženy naopak mají tendenci prezentovat svůj zájem o sex větší, než ve skutečnosti je. Muži své projevy sexuálního zájmu tlumí, zvláště pokud je žena přitahuje silně. Vůči vysoce atraktivním mužům jsou ostatně dle studie ostýchavější i ženy.

O ženách se často tvrdí, že při setkání s potenciálním romantickým partnerem nedávají svůj zájem tolik najevo a rády se nechávají „dobývat“. „Když se setkají dva lidé, mezi nimiž se rýsuje možný romantický či sexuální vztah, dochází z psychologického a sociologického hlediska k velmi zajímavé situaci plné určité míry nejistoty, nepřímých náznaků a jemných signálů. Oba potenciální partneři se během těchto námluv snaží vypozorovat, zda je zájem jejich protějšku reálný,“ popisuje Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz, který prodává a testuje erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou. Nová studie norských vědců uveřejněná v odborném žurnálu Evolutionary Behavioral Sciences ovšem ve vztahu k údajné ženské ostýchavosti přinesla zajímavé závěry: těmi, kdo své projevy sexuálního zájmu tlumí, jsou naopak překvapivě muži.

Ženy svůj zájem o sex mnohdy zveličují

Průzkum byl proveden mezi 435 vysokoškolskými studenty, kteří měli za úkol vybavit si situaci, kdy se posledně setkali s potenciálním sexuálním či romantickým partnerem a ohodnotit, jak velký zájem ve svém protějšku vzbudili a jak moc byli sami možným partnerem sexuálně přitahování. Zároveň měli také co nejpřesněji popsat vzájemné signály sexuální přitažlivosti. U žen přitom nebylo zjištěno, že by konzistentně projevovaly nižší zájem, než jaký v dotazníku přiznaly. Spíše většinou tíhnuly k tomu své signály mírně zveličit. U mužů byla situace opačná: i když popisovali větší zájem o sex, své signály spíše mírnili a předstírali zájem menší. „Zajímavým zjištěním byl ovšem i fakt, že jak muži, tak i ženy své signály sexuálního zájmu přizpůsobovali podle toho, jak moc je jejich protějšek přitahoval: čím sexuálně atraktivnější objekt jejich zájmu byl, tím byly jejich projevy redukovanější,“ popsal výsledky studie Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz. 

Adam Durčák
media@ruzovyslon.cz

 

 

 

 

 

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
20.12.2017 11:13

Ženy bez partnera jsou šťastnější než single muži

Přes 60 % žen bez partnera je ve svém single životě šťastných, ukázal nejnovější výzkum analytické společnosti Mintel. U mužů je toto číslo nižší, a to jen 49 %. Důvodem je podle studie fakt, že udržování vztahu klade na ženu poměrně vysoké emocionální i fyzické nároky. Single ženy navíc disponují většími možnostmi socializace než single muži, mají také širší síť přátel, díky níž si udržují potřebný společenský kontakt.

Podle aktuálního výzkumu analytické společnosti Mintel je ve svém single životě šťastných 61 % žen bez partnera, zatímco u mužů je to pouze 49 %. Průzkum rovněž zjistil, že nový vztah za poslední rok aktivně nehledalo 75 % single žen oproti 65 % single mužů. Důvodem je podle výzkumu fakt, že pro ženu je udržování heterosexuálního vztahu náročné a obecně pro ně znamená více úsilí než pro muže. Žena tráví více času domácími prácemi a i po emoční stránce je více zatížená, neboť se dle zjištění odborníků více snaží o řešení problémů.

Ženám pomáhají širší sociální vazby

K tomu, aby byly ženy bez partnera šťastnější než muži bez partnerky, dámám pomáhá také fakt, že žijí čilejším společenským životem a je u nich mnohem pravděpodobnější, že mají blízké přátele, na něž se mohou v případě potíží obrátit. Ženy mívají obvykle lepší alternativní sociální sítě a důvěrnější přátele. Muži naopak často v tomto ohledu spoléhají na své manželky a partnerky a obecně mívají méně dalších společenských vazeb. Odborníci se shodují na tom, že single ženy žijí bohatším sociálním životem a mají více přátel než ženy s partnery. S tím souvisí i fakt, že single ženy mohou vést v současnosti bohatý sexuální život. „I single život může být sexuálně bohatý. Existuje totiž množství erotických pomůcek vyrobených speciálně pro potřeby žen. Mezi ně patří různé vibrátory, Venušiny kuličky či vibrační vajíčka,“ popsal Adam Durčák se sexshopu Ruzovyslon.cz. „Ženy jsou navíc charakteristické tím, že shánějí často pomůcky pro sebe, ať už partnera mají či nikoliv,“ dodává k tématu Adam Durčák.

Single ženám pak podle odborníků nahrává i fakt, že se pohled společnosti na jejich život bez partnera mění. Koncept starých panen je na ústupu a společnost již dokáže pochopit, že si ženy cení i své nezávislosti. Single život se stal dnes zcela běžným jevem, dnes již neplatí, že by se na nevdanou ženu hledělo skrz prsty. Natož, že by se nebyla schopna finančně zabezpečit.

Adam Durčák
media@ruzovyslon.cz

Počet příspěvků: 1069

Horydoly

avatar
27.11.2017 02:11

Sex

Trh s erotickými pomůckami pro muže roste. Podporuje sexuální aktivity v páru i trend sexuálního wellness

Zatímco dříve se trh erotických pomůcek pro muže zaměřoval skoro výlučně na podpůrné pilulky a doplňky stravy, v posledních letech tento segment cílí na interakci partnerů a podporu sexuálních aktivit v páru. Zdůrazňuje se přitom i trend sexuálního wellness, tedy zdravé přirozené sexuality, která je spojena s respektem k vlastnímu tělu a péčí o něj. Mezi mužskými erotickými pomůcky jsou nejoblíbenější umělé vagíny a erekční kroužky.

Po dlouhá léta byl trh s erotickými pomůckami zaměřen především na ženy. V posledních deseti letech se však neustále rozšiřuje i nabídka sexuálních produktů pro muže. Zatímco dříve obsahovala skoro výlučně různé podpůrné pilulky a doplňky stravy, dnes se v ní lze setkat se širokou škálou produktů od speciálních znecitlivujících lubrikantů přes erekční kroužky, stahovače šourku, anální kolíky a stimulátory prostaty až po vakuové pumpy pro zvětšení penisu či připínací penisy.Přestože jsou tyto pomůcky v dnešní době stálicemi sexshopů, jejich marketing se v posledních letech podstatně změnil. Dlouhá léta v této oblasti totiž přetrvávalo negativní stigma, s nímž se pohlíželo na muže vlastnící erotické pomůcky. Mužská ješitnost v oblasti sexu občas způsobila, že muži sexuální hračky zaměřené na ně samotné odmítali. Posilující pilulky a doplňky stravy byly naopak diskrétní, s nimi problémy neměli.

Dnes vedou sexuální aktivity v páru, trend sexuálního wellness

Současný marketing erotických pomůcek pro muže se tedy spíše než na sólo masturbační aktivity zaměřuje na interakci partnerů a podporu sexuálních aktivit párů. Zdůrazňuje se přitom především trend „sexuálního wellness“, tedy zdravé přirozené sexuality spojené s respektem k vlastnímu tělu a péčí o něj. Dnešní muži chtějí o své tělo pečovat a chtějí vypadat dobře, což lze pozorovat kupříkladu na stále rostoucí popularitě fitness center. A vedle toho mají zájem i o to předvést dobrý výkon i v posteli. K tomu mají nyní k dispozici širokou škálu produktů v mnoha variantách. K těm nejoblíbenějším pak v současnosti patří umělé vaginy, pilulky na lékařský předpis, krémy či spreje pro snížení citlivosti, kroužky na penis a šourek, vakuové pumpy a anální pomůcky vč. stimulátorů prostaty.

V tuzemsku dominují umělé vagíny a erekční kroužky

K růstu na trhu se sexuálními pomůckami však samozřejmě přispívá i současná otevřenost veřejnosti k sexualitě a zájem o toto téma i v mainstreamových médiích. Lidé rádi nakupují erotické hračky po internetu, zejména pak přes mobilní zařízení, což jim dopřává vysokou míru soukromí. V loňském roce se zvýšila poptávka po erotických pomůckách pro muže. Absolutně nejoblíbenějšími erotickými hračkami jsou umělé vaginy a erekční kroužky.

Adam Durčák

Marketingový manažer

Sexshop Ruzovyslon.cz

media@ruzovyslon.cz

Počet příspěvků: 1069

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se