registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Canon

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
6.9.2018 18:26

Referenční monitory Canon

Canon rozšiřuje řadu referenčních monitorů o dva modely s podporou standardu 12G-SDI: DP-V2421 a DP-V1711 

Canon rozšiřuje řadu 4K referenčních monitorů o dva nové modely kompatibilní s rozhraním 12G-SDI: DP-V2421 a DP-V1711. Současně přichází s novým servisním rozšířením technických možností, které i u vybraných stávajících monitorů významně zlepší kontrolu HDR úprav, zjednoduší produkční workflow a posílí možnosti spolupráce s produkty třetích stran. Nový firmware reaguje na stále rostoucí poptávku po špičkové HDR produkci ve 4K rozlišení. 

Hlavní přednosti referenčního monitoru DP-V2421:

  • Podpora vysokého dynamického rozsahu HDR včetně široké škály možností tohoto režimu

  • Podpora standardu 12G-SDI a pokročilá rozhraní

  • Přesná a opakovatelná reprodukce barev (podpora ITU-R BT.2020)

  • Podpora formátů XYZ, RGB, YCbCr a ICtCp

 

Hlavní přednosti referenčního monitoru DP-V1711:

  • Podpora vysokého dynamického rozsahu HDR včetně široké škály možností tohoto režimu

  • 17 palcový 4K UHD profesionální monitor s možností instalace do 19palcového racku

  • Podpora standardu 12G-SDI a pokročilá rozhraní

  • Přesná a opakovatelná reprodukce barev (podpora ITU-R BT.2020)

  • Robustní a kompaktní design zajišťující vysokou mobilitu 

Monitor Canon1

Rozlišení 4K

Canon DP-V2421 je 24palcový 4K HDR referenční monitor, který se může pochlubit vysokou svítivostí 1 200 cd/m2 i kvalitním podáním černé barvy. Jde tak o model, který najde uplatnění v různorodé HDR produkci využívající rozlišení 4K. Canon DP-V1711 představuje profesionální 17palcový 4K monitor určený ke sledování obrazu ve studiích i při vysílání z přenosových vozů. A stejně jako DPV2421 nabízí i tento menší „bratříček“ širokou škálou funkcí pro práci s vysokým dynamických rozsahem – uživatelé obou modelů mají mj. k dispozici osciloskop1, podporu zobrazení nepravých barev nebo nastavení rozsahu2. Užitečná je i funkce rozdělení obrazu, která umožňuje přímé porovnání originálního HDR snímku například právě s falešnými barvami nebo s SDR obrazem. 

Nové monitory disponují hned čtyřmi vstupy 12G-SDI, které umožňují přenášet data v rozlišení 4K při snímkovací frekvenci 50p prostřednictvím jediného kabelu. Redukce čtyř samostatných SDI kabelů do jednoho výrazně zjednodušuje zapojení a šetří drahocenný studiový prostor. Nové monitory podporují jak standardy Hybrid Log-Gamma (HLG) a Perceptual Quantization (PQ) definované v ITUR BT.2100 / SMPTE ST 2084, tak i proprietární gama korekce Canon Log, Log 2 a Log 3. 

Servisní rozšíření technických možností pro nové i stávající monitory

Produkce ve vysokém dynamickém rozsahu HDR vyžaduje kontrolu jasu i nastavení expozice, například za účelem vytváření působivých dramatických efektů. Díky novému firmwaru lze hodnotu jasu zobrazit na vybrané části obrazu – a tedy i velmi snadno ověřit správné nastavení nebo jej v případě potřeby kdykoli upravit. Uživatelé si přímo na monitoru mohou zobrazit maximální i průměrnou hodnotu svítivosti pro celou scénu a vyhodnocovat změny při přechodu mezi jednotlivými snímky. Novinkou je také podpora vzdáleného ovládání, a to z osobního počítače, tabletu nebo dalších kompatibilních zařízení. 

Mezi další přínosy nového firmware patří také automatické přepínání kvality obrazu, nastavení teploty barev, podpora zoomu při anamorfickém zobrazení, redukce zobrazení vstupu v rozlišení 8K na 4K obraz nebo možnost uložení snímku obrazovky do formátu JPEG.

Canon bude nabízet i placené servisní rozšíření technických možností, které u 17palcových monitorů DPV1711 a DP-V1710 zvýší maximální svítivost na hodnotu 600 cd/m23 . Tato aktualizace umožní snadnější sledování oblastí s vysokým jasem a ještě více tak usnadní HDR produkci.

 

Michaela Doležalová
michaela.dolezalova@accpr.cz

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
20.2.2018 22:39

Re: Canon - dárek k zrcadlovce

Canon vám k vybraným zrcadlovkám a kamerám přibalí dárek v podobě profesionálního příslušenství

Canon připravil pro své koncové zákazníky akci na podporu prodeje vybrané fototechniky a videotechniky Canon EOS. Cílem akce je odměnit nové majitele vybraných zrcadlovek a kamer dárkem za jejich pořízení. 

Pravidla akce:

  • Za nákup vybraného fotoaparátu nebo kamery Canon EOS uvedených v podmínkách akce můžete získat profesionální příslušenství zdarma

  • Produkt musí být zakoupen v termínu od 15. 2. 2018 do 31. 7. 2018 u vybraných prodejců v České republice

  • Podmínkou je registrace zakoupeného produktu na www.canon.cz/eospromo a to nejpozději do 15. 8. 2018 

Seznam produktů a informace o dárku:

  • Canon EOS 5D Mark IV + FOMEI LED WIFI-100D nebo Canon Speedlite 430EX III-RT

  • Canon EOS 5Ds + FOMEI LED WIFI-100D nebo Canon Speedlite 430EX III-RT

  • Canon EOS 5Ds R + FOMEI LED WIFI-100D nebo Canon Speedlite 430EX III-RT

  • Canon EOS 6D Mark II + FOMEI LED BAR 17W nebo Canon Speedlite 430EX III-RT

  • Canon Cinema EOS C100 Mark II + FOMEI LED WIFI-100D nebo Baterie BP-975

  • Canon XC10 +  FOMEI LED WIFI-100D nebo sada čtečka karet a 64GB CFast karta 

Kompletní informace k promoční akci jsou dostupné na stránkách www.canon.cz/eospromo 

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
2.6.2017 17:03

Nové rozšíření obrazových možností EOS 5D Mark IV

Nové rozšíření obrazových možností EOS 5D Mark IV nabídne dynamický rozsah a zjednodušené stupňování barev

Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, uvolnila nové servisní rozšíření technických možností digitální zrcadlovky EOS 5D Mark IV. Canon tak reaguje na podněty celosvětové komunity profesionálních fotografů a filmařů. Díky tomuto rozšíření může nyní uvedený fotoaparát získat funkci gama korekce Canon Log (C Log), která je běžně dostupná v kamerách z filmové řady Cinema EOS. Uživatelé EOS 5D Mark IV tak budou mít k dispozici širší dynamický rozsah záznamu i možnost snadnější barevné korekce obrazu (colour grading). 

Canon profil C Log navrhl tak, aby umožnil až osminásobné zlepšení dynamického rozsahu a minimalizoval ztrátu detailů ve tmavých a světlých oblastech snímku. Při použití této gama korekce se může zrcadlovka EOS 5D Mark IV pochlubit v případě hodnoty citlivosti ISO 400 největším dynamickým rozsahem 12 EV, díky kterému je ideálním přístrojem pro pořizování záběrů i za špatných světelných podmínek. 

Korekce C Log upravuje zpracování obrazových dat po pořízení záběru a zajišťuje tak maximální svobodu postprodukčních úprav. Díky tomuto přístupu příznivci natáčení videí snadno dosáhnou barevné shody se záběry pořízenými na jiných fotoaparátech a kamerách včetně těch z filmové řady Canon Cinema EOS. 

Gama korekce C Log navíc snižuje šum, a to zejména v oblastech stínů, které se mohou vyskytnout při stupňování barev. Nové servisní rozšíření technických možností dovoluje díky podpoře malého barevného posunu dosáhnout přesného podání barev a přináší tak větší flexibilitu pro colour grading záběrů. 

Nové rozšíření technických možností bude exkluzivně k dispozici jako placený upgrade u autorizovaných servisních center značky Canon. 

Michaela Doležalová

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
2.6.2017 17:01

Prestižní ocenění iF Design Awards pro sedm produktů Canon

Značka Canon získala ocenění organizace iF International Forum Design GmbH. Prestižní cenou iF Design Award pro rok 2016 bylo vyznamenáno sedm produktů Canon. Za zmínku stojí zejména 4K videokamera XC10, která obdržela nejvyšší možné ocenění v produktové kategorii – iF Gold Product Design Award 2016. 

Vítězný produkt: iF Gold Product Design Award 2016:

Vítězné produkty: iF Design Award 2016: 

Ocenění iF Design Awards získaly digitální zrcadlovky EOS 5DS / EOS 5DS R, ultra širokoúhlý objektiv EF 11-24mm f/4L USM, kompaktní systémový fotoaparát EOS M3, PowerShot G3 X se superzoomem, řada inkoustových tiskáren PIXMA MX490 a řada laserových multifunkčních tiskáren i-SENSYS MF220/210.

Ocenění iF Design Awards jsou udělována od roku 1953 a jsou považována za jedny z nejprestižnějších cen v oblasti designu. Mezinárodně uznávaní odborníci na design letos hodnotili 5 295 položek z 53 zemí v sedmi kategoriích – produktový design, obaly, komunikace, interiéry, architektura, design služeb a profesionální koncept.

Letošní rok je pro společnost Canon již dvaadvacátým rokem v řadě, kdy na ocenění iF Design Awards dosáhla. Uznání za dokonalý design si Canon velmi váží a své produkty bude i nadále vyvíjet tak, aby byly stále synonymem nejlepšího výkonu a mohly se pochlubit špičkovým designem.

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
2.6.2017 11:55

Live for the story

Canon přichází s novou celoevropskou kampaní 'Live for the story' 

Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes odstartovala komunikační kampaň s názvem 'Live for the story'. Nová propagace značky Canon poběží napříč celou Evropou. Cílí na všechny příznivce focení a chce se více přiblížit mladší generaci prostřednictvím vyprávěním jejich vlastních příběhů. ‘Live for the story’ povzbuzuje lidi k tomu, aby ve svých každodenních životech vyhledávali unikátní okamžiky, bez ohledu na to, kde se aktuálně nachází nebo co právě dělají. 

360° kampaň byla navržena londýnskými agenturami VCCP a PHD a evropský zákazník na ni narazí v televizním vysílání, v kině, na ulicích, v retailu, a především v online světě. V České republice a na Slovensku je za implementaci kampaně zodpovědná agentura Emperium a pilířem lokální komunikace jsou především sociální sítě a eventy, včetně spolupráce s lokálními ambsadory a influencery. 

Zůstat silným hráčem v oblasti, která se neustále mění a vyvíjí, je velmi vzrušující. Využíváme k tomu nové přístupy, kterými oslovíme mladší publikum,“ říká Ladislav Paleček, ředitel Canon Česká republika a Slovensko. „Canon nabízí mnohem více než jen fotografie. Umímepříběhy tisknout, ukládat a pomocí aplikací, jako je třeba Lifecake, je i utvářet.“ 

Zážitky jsou velmi důležitou součástí našich životů a ‘Live for the story’ inspiruje k jejich opravdovému vychutnání. Každá součást této kampaně má jeden hlavní cíl: povzbudit nás k tomu, abychom mohli zachytit příběhy, které přináší každý nový den,“ dodává Ladislav Paleček. 

V rámci zahájení nové kampaně společnost Canon vypisuje unikátní soutěž, ve které hledá zájemce o jedinečnou roční dovolenou. Náplní této práce totiž budou cesty po celém světě. Tváří soutěže s názvem ‘365 Days of Summer’ je americká herečka, zpěvačka a modelka Zoë Kravitz. Stávající i noví příznivci značky Canon mohou sdílet své letní příběhy pod hashtagem #LiveForTheStory a @CanonCZSK a měli tak šanci vyhrát práci snů1. 

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 000 lidí. 

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou. 

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům - od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz. 

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho". V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody. 

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canoneurope.com a www.canon.cz  

1 Zájemci, kteří se domnívají, že mají předpoklady inspirovat další lidi k objevení jejich vlastních příběhů, mohou svůj nejpamátnější letní příběh sdílet na službě Instagram s hashtagy #LiveForTheStory a @CanonCZSK. Úplná pravidla a podmínky jsou k dispozici na www.canon.cz/live-for-the-story/terms-and-conditions/

Michaela Doležalová

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
21.2.2017 23:53

Re: Canon

Elegantní, tenký a stylový – Canon uvádí PowerShot G9 X Mark II

 

Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes rozšiřuje uznávanou řadu PowerShot G o nový a velmi tenký výkonný fotoaparát PowerShot G9 X Mark II v provedení ideálním do kapsy. Tento nejnovější model se může pochlubit rychlým kontinuálním snímáním až 8,2 snímků za sekundu, velkým snímačem typu 1,0 s rozlišením 20,1 megapixelů a obrazovým procesorem DIGIC 7 společnosti Canon. PowerShot G9 X Mark II tak nabízí dostatečný výkon a vynikající výsledky při každém stisknutí spouště. Novinka je ideální pro všechny pokročilé uživatele toužící po spolehlivém fotoaparátu, který mohou mít neustále u sebe – například jako lepší fotografickou alternativu k chytrému telefonu.

Skvělý výkon i přesnost

Canon PowerShot G9 X Mark II díky obrazovému procesoru DIGIC 7 i snímači CMOS přináší výrazně vyšší výkon a podstatně lepší výsledky. Součástí nového modelu je stabilizace obrazu s technologií dual sensing, která pomocí paralelní stabilizace zajišťuje korekci až 3,5 EV a umožňuje pořizování nerozmazaných snímků v pohybu. Uživatelé mají k dispozici kontinuální snímání rychlostí až 8,2 snímků za sekundu, které umožňuje zachytit jakýkoliv spontánní moment. Nový fotoaparát v sobě skrývá objektiv s trojnásobným optickým zoomem a s ohniskovou vzdáleností začínající na širokoúhlých 28 mm, který je ideální pro výjimečné portréty i nádherné snímky krajiny. Díky všem těmto vlastnostem a rychlému automatickému zaostřování pod 0,14 sekundy je Canon PowerShot G9 X Mark II fotoaparátem, který bude vždy připravený splnit přání uživatelů a zajistí, že nepromeškají žádný důležitý okamžik.

Pomocí nového fotoaparátu uživatelé zachytí všechny důležité okamžiky do podoby perfektně čistých snímků, a to bez ohledu na konkrétní světlené podmínky. Snímač výrazně snižuje šum a vylepšuje dynamický rozsah – Canon PowerShot G9 X Mark II proto může nabídnout konzistentní výstupy jak během dne, tak i při nočním focení. Na skvělých výsledcích má podíl i objektiv, který díky světelnosti f/2,0 dodává snímači více světla a umožňuje používat nižší hodnoty citlivosti ISO nebo rychlejší závěrku a vytvářet snímky s nádherně rozostřeným pozadím. Užitečný je i nový automatický neutrální filtr, který naopak množství světla redukuje a dovoluje tak používat delší časy bez rizika přeexponování, například při pořizování snímků s rozmazáním pohybujících se objektů.

Filmy v profesionální kvalitě

S novým fotoaparátem mohou nadějní filmaři snadno popustit uzdu své fantazii a vytvářet působivé filmy ve Full HD rozlišení. Součástí obrazového procesoru DIGIC 7 je vylepšená technologie sledování objektů, což znamená, že autoři filmů mohou svými snímky zachytit prakticky cokoliv, od výrazných pohybů až po drobné změny ve výrazu obličeje.

Canon PowerShot G9 X Mark II využívá technologii dynamické stabilizace obrazu Canon, která automaticky koriguje chvění fotoaparátu a usnadňuje pořizování snímků z různorodých úhlů nebo během pohybu. Uživatelé tak s novým modelem nemusí stát na místě, ale mohou své vzpomínky zaznamenávat například během horolezeckého výstupu nebo procházky městem. Nejnovější model z dílny společnosti Canon podporuje i tvorbu časosběrných filmů, takzvaných time-laps, pro které nabízí škálu různorodých nastavení umožňujících maximální kontrolu nad tvůrčími nápady.

Opravdový pracant do kapsy

Canon PowerShot G9 X Mark II přináší perfektní výkon v minimalistickém provedení s důrazem na retro styl. Jeho elegantní a kompaktní hliníkové tělo je o celou čtvrtinu tenčí než fotoaparát PowerShot G7 X MARK II. Nový fotoaparát váží pouhých 206 gramů, hodí se tedy do jakékoli kapsy a může tak být neustále při ruce. Canon PowerShot G9 X Mark II ztělesňuje spojení minimalistického designu s intuitivním dotykovým displejem LCD, jenž přináší maximální kontrolu nad přístrojem bez nutnosti využívat tlačítka. Používání výrazně zjednodušuje i kroužek objektivu pro širší možnosti ovládání clony, rychlosti závěrky i zoomu.

Neustálé připojení a snadné sdílení kreativních snímků

Díky tlačítku Wi-Fi mají uživatelé k dispozici bezdrátovou konektivitu doslova na dosah prstů. Canon PowerShot G9 X Mark II se chlubí i funkcí Dynamic NFC, která nabízí jednodušší spárování s kompatibilními chytrými zařízeními včetně Canon Connect Station. Uživatelé tak mohou své fotografie i filmy velmi snadno sdílet a přenášet na bezpečné úložiště. Fotoaparát je navíc kompatibilní i s technologií Bluetooth dovolující neustálé propojení s telefonem či tabletem i při prohlížení nebo sdílení snímků v případě, kdy je fotoaparát například ukrytý v kapse. Tím ale možnosti této technologie nekončí. Chytrá zařízení lze využít i pro vzdálené bezdrátové fotografování a natáčení v situacích, jako je pořizování skupinových záběrů nebo netradičních selfie snímků. Výhodou je rovněž nabíjení prostřednictvím USB rozhraní, které nabízí pohodlné dočerpání energie kdykoli během dobrodružných výprav. 

Klíčové vlastnosti fotoaparátu PowerShot G9 X MARK II:

  • Model vhodný do kapsy, který zajišťuje vysokou obrazovou kvalitu snímků při jakýchkoli světelných podmínkách

  • Jednoduché ovládání

  • Snadné vytváření vynikajících filmů ve Full HD rozlišení

  • Předurčený pro zjednodušení kreativní tvorby

  • Možnost okamžitého sdílení snímků

Michaela Doležalová

michaela.dolezalova@accpr.cz

Počet příspěvků: 1077

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se