registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Food fest

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
4.10.2023 11:08

Odstartoval Budějovický týden kávy

V Českých Budějovicích odstartovala akce Budějovický kávový týden. Na programu jsou tematické workshopy, cupping výběrové kávy či promítání světově uznávaného dokumentu AeroPress Movie. Lidé mohou vyrazit také do budějovických kaváren a za nasbíraná razítka získat balíček kávy. Celý program o víkendu završí druhý ročník Budějckého Coffee festu. 

Dobrá káva a kavárny jsou vyhledávanou součástí dovolené. Turisté často plánují návštěvu destinace právě podle nabídky kvalitních kaváren a takzvaný gastroturismus už není pouze o restauracích, ale zahrnuje také cesty za kávou. To si uvědomují manažeři Turistické oblasti Budějovicko, kteří pro letošní podzim připravili Budějovický kávový týden. “Budějovice nejsou jen městem piva, ale také městem dobré kávy a kaváren! Právě toto sdělení komunikujeme návštěvníkům krajského města, ale i místním obyvatelům. Motivujeme je k objevování budějovických kaváren a připravili jsme také týdenní tematický program,” uvádí ředitel Turistické oblasti Budějovicko Tomáš Polanský. K návštěvě a objevování budějovických kaváren, ať už tradičních, nebo těch výběrových, motivuje takzvaná Kávová stezka. V Turistickém informačním centru na českobudějovické radnici si zájemci vyzvednou účastnickou kartu do které sbírají razítka. Ty získají v zapojených kavárnách při konzumaci alespoň jednoho kávového nápoje. Za deset razítek je v informačním centru čeká odměna v podobě speciálně připraveného balíčku výběrové kávy. Seznam kaváren se stále rozšiřuje a spolu s dalšími informacemi je dostupný na webu budejce.cz/kava.

Od 1. října, na který připadá mezinárodní den kávy, se v Budějovicích rozjel také program kávového týdne. Ten zahrnuje workshopy zaměřené na přípravu kávy různými metodami, senzorický workshop na rozlišování kávových chutí a vůní nebo třeba ochutnávku kávových vzorků takzvaný cupping přímo v pražírně výběrové kávy. Do programu se zapojili zástupci budějovické kávové scény a baristé z výběrových kaváren. V pátek se bude promítat český dokumentární snímek AeroPress Movie, který mapuje vznik ikonického ručního kávovaru, který dobyl svět. Uznávaný snímek byl promítán ve více než 30 zemích světa a v Budějovicích ho uvede přímo producent Aleš Pospíšil.  

Budějckej Coffee fest

Program kávového týdne pokračuje o víkendu 7. a 8. října druhým ročníkem festivalu výběrové kávy Budějckej Coffee fest. V Riegrově 51 tak bude možné ochutnat vzorky od pražíren výběrové kávy z České republiky i ze zahraničí, proběhnou zde přednášky a workshopy i soutěž v latte art neboli kreslení vyšlehaným mlékem do šálku kávy. Festivalu se zúčastní špička české kávové scény a neměl by si ho nechat ujít žádný milovník kávy. Více info na https://www.riegrova51.cz/udalost/budejckej-coffee-fest-2023/ 

Vojen Smíšek 

Počet příspěvků: 309

FDDSFDSF DSFDSFDF

avatar
2.2.2022 10:41

Příspěvek byl smazán autorem

Počet příspěvků: 3

Horydoly

avatar
10.10.2018 23:33

Swiss Food Festival Praha

Jistě budete souhlasit, že gastronomie je součástí kultury národa a leccos o něm vypovídá. Švýcarská gastronomie je tak pestrá jako Švýcarsko samo. Speciality jsou tak spíše regionální než národní. Obvykle se jako první vybaví sýr a čokoláda, ale k ochutnání toho je mnohem víc. Znáte choleru, brisolée nebo vermicelles?
 
Nejlepší je samozřejmě vyzkoušet všechny pokrmy a nápoje přímo na místě. Podzim je ideální dobou, protože se sklízí, ochutnává a hodnotí. Vydat se můžete na trhy sýrové, kaštanové nebo třeba i cibulové. Aktuální přehled trhů a slavností najdete zde.
 
Švýcarské speciality se vám ale představí i v Praze na třetím ročníku Swiss Food Festivalu ve dnech 8.–13. 10. 2018. Celý festival vyvrcholí na farmářských trzích na Náplavce v sobotu 13. 10. Podrobný program celé akce naleznete na našich stránkách MojeSvycarsko.com/SwissFoodFestival.
 
Partnerem Swiss Food Festivalu je letos destinace Davos Klosters. Kromě specialit z regionu pro vás budou připraveny i turistické aktuality z této oblasti a soutěž o týdenní pobyt v Davosu pro 6 lidí od společnosti Interhome.
 
Na společnou ochutnávku Švýcarska se těší
Alena Koukalová

Počet příspěvků: 1069

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se