registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Aplikace na hory, aneb jak vám v zimě smartphone pomůže

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
3.1.2013 09:43

Aplikace na hory, aneb jak vám v zimě smartphone pomůže

Chytré telefony s sebou vozíme i na dovolenou, a to nejen kvůli volání. Máme v nich totiž praktické pomocníky. Mezi „zimními aplikacemi“ je spousta zajímavých kousků usnadňujících lyžování i výlety a některé nám dokonce dávají pocit bezpečí. Spolu s Janem Švábem ze specializovaného obchodu na chytré telefony Sunnysoft.cz jsme vybrali několik zajímavých tipů, které by se vám na horách mohly hodit.

V případě nebezpečí na horách – aplikace Horská služba

Klíčovou aplikací napříč operačními systémy je bezesporu Horská služba. Její hlavní funkcí je zejména rychlé a snadné přivolání pomoci nejbližší Horské služby v případě nouze. Tato jednoduchá a efektivní aplikace umí i bez datového signálu odeslat Horské službě nouzovou SMS zprávu s přesnou polohou uživatele telefonu,“ říká Jan Šváb ze Sunnysoftu.

 

Několik praktických horských aplikací pro Android

Když nevíte, jak bude – Sněhové zpravodajství

Aplikace Sněhové zpravodajství vám pohodlně dodá informace o aktuálních sněhových podmínkách a počasí na českých horách. Díky ní tedy zjistíte, do kterého horského střediska se nejvíce vyplatí vyrazit, jaká je aktuální sněhová pokrývka i kvalita sněhu.

Ski map - lyžařská střediska v Česku a okolí

Aplikace Ski map je určena pro české lyžaře a kromě domácích areálů nabízí informace o střediscích střední a západní Evropy. Najdete zde praktické mapy sjezdovek, vleků i běžkařských tras, webové kamery, sněhové zpravodajství, zprávy o vývoji počasí, ceny, stručný popis a také proklik na další informace na příslušném webu.

Pro Apple: Ski tracks zaznamená vaši trasu

Aplikací Ski Tracks se z telefonu stává měřící zařízení, které pomocí GPS zaznamenává rychlost, najeté kilometry, převýšení, čas či nadmořskou výšku. Dozvíte se tedy, kolik jste toho na lyžích nebo na snowboardu najezdili nebo jakou nejvyšší rychlostí jste se řítili,“ uzavírá Jan Šváb ze Sunnysoftu. 

Petr Jarkovský
petr.jarkovsky@aspen.pr

Počet příspěvků: 309

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se