registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Kniha

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
9.9.2019 21:20

Návrat do Valbone

Knižní novinka roku, která vám nedá spát

Autor bestselleru Habermannův mlýn, Josef Urban, uvádí na trh další z knih inspirovaných skutečnými událostmi. Tentokrát se hlavní hrdinové vydají do srdce albánských hor, kde budou pátrat po osudu ztracených českých studentů. Urbanův románový thriller je postaven na svědectví místních lidí i zahraničních vyšetřovatelů, která vedou k překvapivému konci a šokujícímu rozluštění letité záhady.

Ztracení studenti rodičům řekli, že jedou do Rumunska, ve skutečnosti všichni tři ujížděli z České republiky dál na jih. Psal se rok 2001. Poslední zprávy o nich pocházejí z albánské vesnice Teth. Jejich zmizení nikdo nevysvětlil, dokonce ani Interpol. Nebýt Josefa Urbana, na osud třech mladých dobrodruhů by se nejspíše zapomnělo. Ne nadarmo se říká, že nejhorším hříchem je lhostejnost.

V roce 2016 požádala matka ztracených synů Josefa Urbana, aby se na vlastní pěst pokusil zjistit, co se před osmnácti lety přihodilo. „Chtěl jsem vyhovět zoufalým rodičům, ale vůbec jsem netušil, do čeho se to zapletu,“ říká Urban. Autor podnikl do inkriminované oblasti několikvýprav, hned první ale byla zásadní. „Trasu, na které před lety zmizeli studenti, jsem celou prošel pěšky, abych si udělal představu o možnostech zbloudění či pádu do propasti, jak o tom psala česká média,“ popisuje autor. „V osamělé vesnici jsem jednoho večera narazil na muže, který si osudné události z roku 2001 pamatoval. Abych si doplnil a ověřil jeho informace, musel jsem objet půlku Evropy.“

A tak se začal psát románový thriller Návrat do Valbone – příběh plný dobrodružství, odhodlání nalézt pravdu, ale i obrovské lidské tragédie, zapříčiněné společenskou liknavostí a touhou po zisku. Tematika, která je právě nyní nanejvýš aktuální.„Kdo chce poznat pravdu svého života, musí se jí dotknout vlastní rukou, stejně jako hlavní hrdinové mé nové knihy. Chystám i filmovou verzi,“ dodává autor.

Knihu vydalo nakladatelství The Dog Trail Jany Vávrové. Ilustrace vytvořila Jana Kaufmanová. Předmluvu ke knize napsal světoznámý srbský režisér a hudebník Emir Kusturica, autorkou doslovu je uznávaná česká právničkaJUDr. Klára Alžběta Samková, Ph.D. Knihu je možné objednat již nyní v rámci předprodeje za cenu 250 Kč na www.navratdovalbone.cz. V knihkupectvích bude k dostání od 1. října.

Josef Habas Urban je český spisovatel, scénárista, přírodovědec, milovník zvířat, bývalý reprezentant ve sjezdu divoké řeky, a především dobrodruh tělem i duší. Jeho bestsellery Habermannův mlýn, 7 dní hříchu, román Tenkrát v ráji a další se dočkaly nejen řady zahraničních ocenění, ale rovněž filmového zpracování.

Erika Daňková

Počet příspěvků: 1069

Kuba Turek

avatar
29.11.2013 23:01

Re: Kniha

Dobrý den,
bohužel kniha je zřejmě ve všech knihkupectvích vyprodaná. Dala by se asi sehnat jen v antikvariátech. Zde je aspoň v elektronické podobě: http://warcenter.eu/radovan-kucha-10-velkych-st-n-t44840.html

Přečtěte si RECENZI

Radan Kuchař: 10 velkých stěn

Počet příspěvků: 153

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se