registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Kempovací vybavení

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
11.7.2017 12:31

Kempovací vybavení

Dovolená v kempu láká čím dál více lidí – odborníci radí nepodcenit výbavu

Poslední roky slaví české kempy velký návrat popularity. Loni do nich zavítalo na 1,1 milionu návštěvníků a odborníci odhadují stejné počty i letos. Pokud patříte k těm, kdo si chtějí kempování skutečně užít, pořiďte si správnou výbavu.

To, co si do kempu sbalíte, se jistě bude lišit podle toho, s kým do něj míříte – zda s rodinou, s partnerem či kamarády…, i jak tam budete cestovat. „Nejvíce lidí dnes do kempů vyráží autem, takže nemusí u výbavy až tolik řešit její váhu nebo velikost, a mohou se soustředit na komfort. Stany mohou být větší, klidně i rodinné, spacáky pohodlné dekové, karimatky vyšší nebo nafukovací, na kterých se velice pohodlně spí,“ vyjmenovává přednosti tohoto cestování Vít Hruška, manažer Výstavy stanů a vybavení do přírody, která až do 13. srpna probíhá v PVA Letňany, a kde se vybavíte na výlety, pod stan i na daleké expedice.

Mezi základní výbavu pro kempaře patří stan, karimatka a spacák. „Rozhodně nezapomeňte na čelovku, která se hodí více, než se může na první pohled zdát, stejně jako na kvalitní nůž. Pokud si budete vařit sami, vezměte si s sebou nádobí – to se dnes vyrábí z různých materiálů a v mnoha skladných minimalistických verzích.

Milovníci klasiky mohou zvolit hliníkové ešusy. Na vaření se vyrábí mnoho skladných vařičů, a pokud pojedete autem, můžete si s sebou vzít gril nebo dvouplotýnku s integrovaným grilem,“ doporučuje Jaroslav Skalka, odborník na outdoorové vybavení z e-shopu 4camping.cz s tím, že toužíte-li po větším pohodlí, můžete přibalit pohodlný a skladný kempinkový nábytek, ale v žádném případě nezapomeňte na minimálně základně vybavenou lékárničku!

Tipy na výbavu do kempu:

Stan pro pohodlí celé rodiny

Velmi pohodlný stan od dánské exkluzivní značky Outwell Lawndale 500 se může pochlubit dvěma Premium Bedroom ložnicemi, ve kterých se vyspí až 5 osob. Délka každé ložnice je 210 cm, což vystačí i tomu nejdelšímu spáči. Stan má klasické, velmi pevné durawrapové tyče a konstrukci tunelu, což poskytuje větší odolnost proti větru. Tropiko se chlubí dostatečným vodním sloupcem 3 000 mm, podlážka je kompletně přilepená k tropiku a vnitřní prostor je tedy plně izolován od vnější vlhkosti. Jistě oceníte speciální otvor pro kabel ve spodku tropika. Stan koupíte na Výstavě stanů a vybavení do přírody za doporučenou cenu 15 590 Kč.

Stan jako druhý domov

Rodinný stan Omega 4 značky Pinguin s velkoryse řešenou předsíní je vhodný pro dlouhodobé kempování rodiny či skupiny přátel. Na čtyřmístnou ložnici navazuje prostorná předsíň s dostatečnou výškou pro pohodlný pohyb dospělého člověka. Užitný prostor stanu lze zvýšit o přístřešek podepřením jedněch ze dvou vchodových dveří. Za nepříznivého počasí poskytne třemi okny prosvětlená předsíň dostatek místa na posezení i přípravu jídla. Stan koupíte na Výstavě stanů a vybavení do přírody za doporučenou cenu 8 180 Kč.

Na karimatce jako v postýlce

Pinguin Skyline L je z nové generace lehkých nafukovacích karimatek. Je vybavena integrovanou pumpou a opravnou sadou. Nová konstrukce s navařenými vnitřními přepážkami definitivně odstranila „studené spoje“, což v kombinaci se zateplením termoizolací BHB Micro uvnitř kanálů přineslo významné zvýšení hodnoty tepelného odporu. To vše při bezkonkurenčním komfortu 7 cm vysoké matrace a minimalistických rozměrech po sbalení. Koupíte ji na Výstavě stanů a vybavení do přírody za doporučenou cenu 1 446 Kč.

V teple a maximálním pohodlí

Dekový spacák Campion od dánské značky Outwell zaručí příjemný spánek v kempu, který se jistě vyrovná pohodlí domova. Je plněn materiálem Isofill z dutých vláken, na vnitřní i vnější povrch byl použit polyester, jehož vlákna jsou broušena pro příjemnější pocit při doteku s kůží. Spacák je možné rozepnout na deku. Zip je krytý légou a nedochází k únikům tepla. Koupíte ho na Výstavě stanů a vybavení do přírody za doporučenou cenu 1 446 Kč.

Kuchyně vždy po ruce

Venkovní kuchyně od značky Vango, Gastro Kitchen, je set stolku se závětřím na vaření, nechybí úložné skříňky ani dřez na nádobí. Konstrukce kuchyňky je z kvalitní nerezové oceli.

Jedná se o plně funkční set nábytku pro vaření v kempu či na zahradě. Pevná deska disponuje odnímatelným závětřím a dřezem na špinavé nádobí. Celý set se snadno udržuje v čistotě, dveře úložného prostoru jsou na zip. Oceníte také transportní tašku s madlem. Koupíte ji na www.4camping.cz za doporučenou cenu 3 824 Kč.

Designové nádobí pro pohodlné vaření v přírodě

Designová sada nádobí od značky Vango Non-Stick Cook Kit 3 zahrnuje pánev, dva hrnce a tři šálky. Svrchní úprava je vysoce nepřilnavá a odolná vůči poškrábání. Nádobí je dodáváno spolu s obalem a navzájem do sebe pasuje. Koupíte ho na Výstavě stanů a vybavení do přírody za doporučenou cenu 740 Kč.

Ekologické a stylové nádobí

Jídelní sada Bamboo od značky Vango je vyrobena z bambusového materiálu, který je šetrný k přírodě, jeho výroba je ekologická a splňuje evropské normy pro nádobí. Snadno se udržuje a můžete ho mýt i v myčce. V sadě jsou 4 hrnky s uchem, velké a dezertní talíře a misky.

Koupíte ho na www.4camping.cz za doporučenou cenu 1 232 Kč.

Neskutečně skladná konvice

Konvice Collaps Kettle značky Outwell má objem 2,5 litru a přitom se dá složit do mnohem menších rozměrů. Je nárazuvzdorná a snadno se umývá. Nerezová ocel umožňuje postavení konvice na přímý zdroj tepla, silikon neobsahuje zdraví škodlivý BPA. Koupíte ji na www.4camping.cz za doporučenou cenu 890 Kč.

Gril a vařič v jednom

Dvouvařič s grilem Appetizer Cooker 3-Burner Stove od dánského výrobce Outwell má dva samostatné hořáky v kombinaci s grilem. To vše je velmi snadno sbalitelné do malého a lehkého kufříku na přenášení. Vařiče snadno zapálíte díky automatickému piezo zapalování pro jednotlivé hořáky. Samozřejmostí jsou protiskluzové gumové nožičky. Víko tvoří zábranu, kterou oceníte především ve větrných dnech. Koupíte ho na Výstavě stanů a vybavení do přírody za doporučenou cenu 1 299 Kč.

Skladná židle, kterou složíte za pár vteřin

Pohodlná židle Perce chair od léty prověřené dánské firmy Outwell nemůže chybět ve výbavě žádného vášnivého kempaře či rybáře. Lze ji složit i rozložit během několika vteřin a není nutná žádná montáž. Dodává se s taškou pro snadné uskladnění a přenášení. Koupíte ji na www.4camping.cz za doporučenou cenu 999 Kč.

Stůl, který zvládne i nerovnosti terénu

Kempinkový a zahradní stůl od značky Vango, s názvem All Weather Table, je 115 cm dlouhý odolný hliníkový stůl s nastavitelnýma nohama. Každá ze čtyř nohou stolu je výškově nastavitelná, takže si hravě poradíte s nerovnostmi terénu! Koupíte ho na Výstavě stanů a vybavení do přírody za doporučenou cenu 3 192 Kč.

Jako v obýváku…

Nafukovací křeslo Vango Inflatable DLX Chair je pěkný a stylový doplněk vašeho vybavení. Je vhodné jak pro venkovní použití, tak i v interiéru. Materiál tvoří pevné PVC. Hezký okrouhlý tvar a oříšková barva přispívají k atraktivitě křesla. Pro případ poškození materiálu je přibalena opravná sada. Koupíte ho na www.4camping.cz za doporučenou cenu 496 Kč.

Nůž do každé situace

Lehký, a přesto pevný zavírací nůž Remix značky Gerber je vyroben z korozevdorných materiálů, takže vám vydrží opravdu dlouho. Má chytrý otvor na uchycení karabinou a pro pevnější úchop. Nůž snadno a bezpečně otevřete i jednou rukou díky oboustrannému kolíku. Samozřejmostí je bezpečnostní pojistka při otvírání a zavírání nože. Koupíte ho na www.4camping.cz za doporučenou cenu 789 Kč.

Budiž světlo…

Čelovka SEO 5 výrobce Ledlenser poskytuje vysoký výkon v kompaktním provedení a mnoho užitečných funkcí: dvojnásobný světelný výkon, nastavitelné režimy svícení, patentovaný systém zaměření širokého světelného kruhu světla do ostrého svazku pomocí čočky, vyměnitelný a pratelný textilní pásek, výklopnou hlavu, nízkou hmotnost a je vodě odolná. Koupíte ji na Výstavě stanů a vybavení do přírody za doporučenou cenu 1 099 Kč.

Vybavená lékárnička

Lékárnička LittleLife Mini First Aid Kit obsahuje obvaz, žiletku, spínací špendlík, sadu náplastí, prášky proti průjmu, přípravky na horečku a na nachlazení, dezinfekci, nit, přípravek na popáleniny a prášky na alergii. Koupíte ji na www.4camping.cz za doporučenou cenu 503 Kč.

Zuzana Rybářová

Počet příspěvků: 1077

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se