Se zimou přichází do Grund Resort Golf&Ski nový jídelní lístek
Změny v jídelním lístku odráží zpravidla příchod nového šéfkuchaře, inovace a v neposlední řadě i sezónnost surovin, ze kterých jsou pokrmy připravovány. Odhoďte obavy. Nadějný a talentovaný šéfkuchař krkonošského Grund Restaurantu, Jiří Středa, je stále na svém místě a je připraven překvapit své hosty nejednou delikatesou z kompletně proměněného jídelního lístku.
Pro nové zimní menu jsou typické houby, zvěřina a různé druhy masa. Z lístku je patrný italský a francouzský gastronomický vliv.
V nepříznivém počasí, kdy se vrátíte do Grund Resort Golf&Ski promrzlí z lyžování, se můžete zahřát Soupe a l'oignon. Komu tradiční francouzská cibulačka není vhod, může se přiklonit k bramborovému krému s restovanou kořenovou zeleninou a hříbkovou kroketou nebo ke consommé s hovězím žebrem a jullien zeleninou.
Malé předkrmy se hodí spíše pro uspokojení chutě, než hladu a přináší pestrý výběr. Tartar z muškátové dýně doplněný chipsy z bílého chleba a ovčím sýrem potěší svojí překvapivou kombinací. Kdo má konzervativnější chutě, tak může vyzkoušet králičí ledvinky na červeném víně nebo srnčí hřbet obohacený pistáciovými oříšky a kaštanovým pyré. Nabídku předkrmů uzavírají mušle svatého Jakuba s pyré z fava fazolí.
Jiří Středa neopomněl ani na ty, kdo upřednostňují saláty či pokrmy s vyšším podílem zeleniny. Co takhle vyzkoušet Ratatouille, francouzský slaný koláč Quiche Lorraine, marinované hříbky nebo uzené kachní prso na listech salátu?
Ani milovníci těstovin a noků nepřijdou zkrátka. Tagliatelle jsou podávané na Grund Restaurantu od začátku listopadu s restovaným kuřetem, krémovou omáčkou a špenátem nebo s jehněčím ragout a ovčím sýrem. Gnocchi pak s pancettou, cuketou a mini tomaty nebo hříbkovým ragout, sypané parmazánem.
Hlavní chody jsou přehlídkou rozličných druhů a úprav mas. Těšit se můžete na kuřecí, králičí, telecí, kachní, jehněčí nebo hovězí maso. Telecí řízek je například podáván s tradičním vídeňským salátem a bramborovou slámou. Kachní prsa zdobí pastyňákové pyré, omáčka z calvadosu a listy mladé kapusty. Konfitovaného králíka servírují na Grund Restaurantu se zeleninovými krupkami, glazírovanou šalotkou a slaninovými křížalami.
Komu by se zachtělo mušlí, tak může vychutnat svatojakubské hřebenatky s rizotem.
Každá opulentní hostina by měla být završena sladkou tečkou. K těžším dezertům patří mousse z mascarpone ozdobený griliášem, švestkovým coulis a karamelovou sušenkou nebo hutnější Varlhona créme brûlée. Pokud se chcete osvěžující dezert, tak sáhněte po variaci švýcarských zmrzlin a sorbetů.
INFO: Grund Resort
Diskuse
Diskuze k článku
Pašijový svatý týden Velikonoční
Velikonoce zalité krví i v magickém duchu středověku. Znáte zvyky z ciziny?
Nejčtenější články
Houby AKTUÁLNĚ 2024
Houbařské a mykologické akce 2024
Velikonoce zalité krví i v magickém duchu středověku. Znáte zvyky z ciziny?
Pašijový svatý týden Velikonoční
Regiony
Kalendář akcí Zobrazit všechny akce
AKCE | KDE | INFO | KDY | ČAS |
---|---|---|---|---|
Čarodějnický rej na zámku | Benešov nad Ploučnicí | 27.-28.4. | 27.4. | |
Spezi - veletrh | Německo, Lauchringen | 27.-28.4. Alternativní cyklistika | 27.4. | |
Beltain - keltský svátek | Nižbor | 27.4. | 12:00 | |
Mittelalterspektakel | Německo, Burg Hohnstein | 27.-28.4. | 27.4. | |
Lodě na Labi | Nymburk | 29.4.-8.5. | 29.4. | |
Hrnčířská sobota | Veselý Kopec | 4.5. | ||
ATM - veletrh | Spojené arabské emiráty, Dubai | 6.-9.5. | 6.5. | |
Wellnesstourism - veletrh | Japonsko, Tokio | 8.-10.5. | 8.5. | |
Hobby - veletrh | České Budějovice, výstaviště | 9.-12.5. | 9.5. | |
Cestoslet - festival | Běšiny | 9.-12.5. | 9.5. |
Diskuse
wfmbiyvh | canadian pharmacy world, 25.4.2024 3:12, 12 příspěvků |
Vrchlice | Klekí Petra, 24.4.2024 10:53, 4 příspěvky |
V Říčanech nejezděte rych... | Michael Beranek, 21.4.2024 18:21, 3 příspěvky |
Bernina | strašný news, 20.4.2024 11:13, 1 příspěvek |
Nedej na nějaké rádobychy... | Michael Beranek, 18.4.2024 17:34, 10 příspěvků |
Prostě nehoda | Horydoly, 18.4.2024 11:52, 10 příspěvků |
Prostě nehoda | EH, 18.4.2024 11:41, 10 příspěvků |
Marťan se zastyděl? | Lyžař, 18.4.2024 10:27, 10 příspěvků |
Marťan se zastyděl? | Prkoš, 18.4.2024 10:16, 10 příspěvků |
Test | test, 16.4.2024 18:32, 1 příspěvek |
Fórum Zobrazit všechny příspěvky
135 let turistického značení | Horydoly , 20.4.2024 19:20 |
EXPEDÍCIE (jar 2024) | Horydoly , 20.4.2024 17:50 |
ČSK media - změny na PR p... | Horydoly , 19.4.2024 12:00 |
S Winterbergem na Dobešku | Horydoly , 11.4.2024 0:02 |
Re: Praha | Horydoly Open, 10.4.2024 10:32 |
Tipy na dámské běžecké bo... | Horydoly Open, 10.4.2024 10:11 |
Zákolany | Horydoly , 8.4.2024 18:24 |
Lojzovka | Horydoly , 8.4.2024 18:23 |