Jak se lyžuje v cizině?

Jak se lyžuje v cizině?
San Martino di Castrozza, col Verde.
Autor snímku Kuba Turek
SDÍLEJ:

Nebyli jste nikdy lyžovat v cizině? Jste poslední mohykáni. V Alpách už lyžuje více Čechů, než na domácích horách. Vypravte se tam letošní zimu a vymažte nedostatky ve svém lyžařském vzdělání. Ale pozor - můžete se nakazit nemocí zvaná bílá touha a už se nikdy nebudete chtít vrátit zpět na české kopečky.

Jak na to

Turistické centrály na internetu

Česko: www.czechtourism.cz
Francie: www.skifrance.fr
Itálie – Jižní Tyrolsko: www.suedtirol.info
Itálie – Trentino: www.trentino.to
Německo: www.germany-tourism.de
Polsko: www.pot.gov.pl
Rakousko: www.rakousko.com
Slovensko: www.sacr.sk
Švýcarsko: www.svycarsko.info

AKTUALIZACE. Lyžování je doménou především Česka, Rakouska, Francie a Itálie, ale jezdí se po celém světe. Pro inspiraci uvádíme i dalších pár zemí, kam se vyplatí na lyžích aspoň jednou za život vyrazit.

Rakouské Alpy - pro všechny

Do Rakouska to mají Češi nejblíž. Cesta autem trvá jen pár hodin. Dá se tam tedy jezdit i na jeden den. Rakouské hory mají většinou dost přírodního sněhu, a tak se umělé zasněžování používá jen na vydřená místa na sjezdovkách.

Dá se jezdit i mimo sjezdovky. Pro snowboardisty je Rakousko zemí zaslíbenou, protože v téměř každém středisku je velký snowboardový park. Běžecké lyžování se provozuje výhradně v údolích na závodních trasách. Turistika na běžkách je zde exotickou zábavou.

V lepších střediscích se většinou lyžuje nad úrovní lesa a lanovky jezdí nejvýše do tří tisíc metrů nad mořem. Ubytování je v městečkách pod horami, a tak je nutno k lanovkám přijít pěšky nebo přijet skibusem. Za to si po lyžování můžete užít příjemnou atmosféru krámků, hospůdek, nebo třeba horských statků.

Horydoly.cz 5 tipů HORYDOLY do Rakouska

StubaiDeset kilometrů dolů. Ledovec je hlavním lákadlem obrovského údolí nad Innsbruckem, ale v zimě se tady lyžuje úplně všude. Tratě jsou tu především středně těžké a vybrat se dají vysokohorské pláně i lesní sjezdovky. Na podzim a koncem jara se tvoří fronty na hlavní lanovky, protože se sem stahují Italové, kterým příroda na druhé straně alpského hřebenu nadělila kratší sezonu.

Sportwelt AmadéLyžování jako dokonalý zážitek. Permanentka na osm set kilometrů sjezdovek drží evropské prvenství. Hory v okolí Salcburku skrývají mnoho středně velkých středisek, které spojuje právě permanentka a síť skibusů. Oblíbené je lyžařské safari, kdy se lyžuje každý den v jiném skiareálu.

Hinterstoder – nejbližší alpské středisko je téměř domovským kopcem pro české lyžaře, kteří sem houfně jezdí už od první zimy po otevření západních hranic v roce 1989. V současné době je denní permanentka stejně drahá jako ve Špindlerově Mlýně, ale sjezdovek je tu několikanásobně více a téměř nikdy se tu nestojí fronty.

KaprunNa Kaprun jedeme kvůli freeride. Na ledovci i zalesněných kopcích nad Zell am See tvoří Češi, Slováci, Poláci a Maďaři největší zahraniční klientelu. Mimo hlavní sezonu je jich tu dokonce více než Rakušanů. Kaprunský ledovec je zajímavější než většina jeho konkurence, protože to není jen placka, ale najdou se na něm široké carvingové svahy, úzké prudké tratě i klasické červené sjezdovky. Dobře značené jsou freeridové trasy v terénu.

RamsauRamsau/Schladming-běžky/sjezdovky. Lyžařský region Dachstein-West pod stejnojmenným štítem nabízí lyžování všeho druhu od skialpinistických túr v terénu, přes sjezdovkovou klasiku až po dětská lyžařská hřiště. Jeho klenotem jsou ale perfektně upravené běžkařské tratě. Pro běžkaře je to světová oblast číslo jedna.

Kaprun, freeride na trase X1.

Savojské Alpy - pro dobré lyžaře

Do Francie se jede dvacet hodin. Za to se však návštěvník dostane do lyžařského ráje. Nejsou zde výjimečné lanovky, které ho vytáhnou do čtyřtisícové výšky. Umělý sníh téměř nepřichází v úvahu a děla jsou obvykle jen na závodních tratích, případně na dojezdech, kde k večeru sjíždějí všichni lyžaři při návratu na ubytovny.

Užijí si milovníci jízdy v prašanu na lyžích i na snowboardu. Ve velkých výškách se ovšem často mění počasí, na slunci může být teplo ale přejezd do stínu je stejně rychlý jako skok do ledničky, a tak musí být lyžař připraven na všechno. Běžkaři ve Francii téměř neexistují.

Bydlí se v panelácích s miniaturními místnostmi přímo na sjezdovkách. Opěvovaná výhoda, že před ubytovnou stačí nazout lyže a jet, má však i svůj rub. Lyžař se občas nemůže zbavit dojmu, že se dostal do průmyslové mašinérie.

Horydoly.cz 5 tipů HORYDOLY do Francie

Tři údolíTři údolí, tři charaktery. Permanentka, lanovky i sjezdovky spojují obrovské prostory Savojských Alp. Lyžuje se tu od údolních lučních sjezdovek po třítisícové vrcholy. Během jednoho dne lze zažít tři lyžařské světy. Val Thorens je nejvyšší francouzské lyžařské středisko mezi ledovcovými velikány, v Méribelu a Menuires si můžete projet stovku kilometrů sjezdovek všech obtížností a v Courchevelu zažijete snobskou atmosféru, ale zároveň tratě strojově vyhlazené až k neuvěření.

ChamonixKompletní manuál lyžování v Chamonix. Středisko všech středisek, matka lyžařů, Mekka lyžování... ani všechny superlativy nedokážou popsat krásu lyžování pod nejvyšší horou Evropy Mont Blanc. Sjezdovky jsou tu sice pěkné, ale to nejlepší na celém světě tu jsou volné terény pro freeriding.

Alpe d´HuezČtyři dlouhé sjezdovky a šest freeridových zón. Tady si užijí milovníci slunce a lyžování pod modrou oblohou. Jihoalpské centrum poskytuje úplně všechno, co si můžete představit pod zimní dovolenou. Grandiózní lanovky, vyžehlené sjezdovky, bezpečný ledovec, plavecké bazény, kluziště, výborné hospůdky...

La GraveRáj panenského sněhu. V tomto středisku nejsou sjezdovky! Lanovky vyvážejí lyžaře pod čtyřtisícovou horu Ecrin, aby mohli sjíždět panenským sněhem a prudkými kuloáry nazpátek do údolí.

La NormaJak a za kolik do Normy. Malý a levný skiareál leží v údolí Maurienne poněkud stranou hlavního lyžařského ruchu. Kromě toho, že sem jezdí nejvíce českých turistů, vyhledávají ho místní specialisté na jízdu ve volném terénu. Závěje prašanu jsou po celou zimu nasypané v řídkém lese a vytvářejí tak bezpečné lyžařské eldorádo.

Lanovka nad ledovcem Mer de Glace, v pozadí se tyčí Obří zub a stěna Grandes Jorasses.

Dolomity - pro pohodu

Italské hory nejsou daleko, protože autem se tam z Čech jede šest až osm hodin. Ve scenérii žlutých a růžových skalních štítů Dolomit si zalyžují hlavně začátečníci a rekreační lyžaři. Díky své poloze jižně od hlavního hřebene Alp mají Dolomity většinou slunečné počasí. Z toho ovšem vyplývá, že se často lyžuje na umělém sněhu.

Lanovky jezdí do necelých dvou a půl tisíce metrů nad mořem a naprostá většina sjezdovek je lehká. O Itálii je známo, že jsou zde sjezdovky nejlépe upravované z celé Evropy. Je zde velmi málo snowboardistů. Italské Dolomity jsou naopak zemí zaslíbenou pro závodní i rekreační běžkaře. Jejich tratě vedou nejen v údolích, ale do sedel mezi skalní velikány. Většina z nich je ukrytá v lese.

Mnohá střediska nejsou propojená lanovkami, a tak je potřeba počítat s dopravou pomocí skibusů. Bydlí se totiž v obcích hluboko v horských údolích.

Horydoly.cz 5 tipů HORYDOLY do Itálie

Sella RondaÚžasná Sella Ronda. Spojením čtyř údolí v Trentu a Jižním Tyrolsku vznikl okruh okolo obrovského skalního masívu Sella, který překonává čtyři sedla. Třicetikilometrovou celodenní jízdu skrze všechna údolí lze absolvovat dvěma směry. Po hodinových ručiček se jezdí nejčastěji po červených tratích, proti nim po lehkých modrých a zelených.

KronplatzNejvíce NEJ v Dolomitech. Lyžování s rakouskou precizností a italským temperamentem je předností střediska, které leží duchem v Dolomitech a geograficky těsně za jejich hranicemi. Kopec nabízí sjezdovky do všech světových stran a je možné tedy jezdit stále na slunci, nebo si naopak vybírat tvrdé tratě ve stínu.

Courmayeur - Závěje prašanu. Hranice na horách neexistují. Dokazuje to nejvyšší vrchol Evropy Mont Blanc. Za vysokohorským terény a výhledy se jezdí po ledovcových trasách z Francie i Itálie. Na obě strany stačí jedna permanentka. 

BormioNejlepší z nejlepších. Hlavní město italského sjezdového lyžování. Tady se pravidelně jezdí světové poháry a konalo se tu i mistrovství světa. Pokud nejste sportovně zaměření lyžaři, můžete využít nedaleká satelitní střediska San Colombano a Santa Caterina Valfurva.

Alpe di SiusiČarodějnická jízda na Seiser Alm. Ráj pro děti, začátečníky a milovníky modrých sjezdovek. Jako v obrovské misce vysoko na náhorní plošině v Dolomitech se rozložilo středisko přívětivé pro lyžaře, kteří si chtějí užívat spíš než bojovat s lyžemi a sněhem. Lanovky tu jezdí schválně pomalu, dětská hřiště jsou tu veliká a pláně protínají desítky strojově upravených stop pro běžkaře. Hodně se tu chodí pěšky v pohorkách nebo na sněžnicích.

Val Senales.

Slovensko - pro romantiky

Na Slovensku jsou ještě horší vleky a lanovky než v Česku, kopce také nic moc a ceny si s českými moc nezadají.

Suma sumárum to znamená, že na Slovensko může jezdit se sjezdovkami jen lyžař znuděný Alpami. Zato běžky a turistické lyže dobře poslouží při několikadenním přechodu některých z nižších hor a skialpinisté najdou svůj ráj v Roháčích nebo Vysokých Tatrách. Slovensko je prostě hřiště pro lyžařskou turistiku ve všech podobách.

Výhodou je, že večer si lyžař z Čech lehne do spacího vagonu, vlak ho odveze pod hory a ráno může vyrazit svěží přímo do kopců. Dá se tam tedy jezdit i na víkend.

Švýcarsko – trochu pro snoby

Kolébka sjezdového lyžování poskytuje instantní podobu tohoto sportu. Bohužel je pro většinu našinců velmi drahé. Tady leží ona proslulá střediska, jako superdrahý Davos, sportovně zaměřená Crans Montana, divoký ledovcový areál Jungfrau, Wengen se svými závody Světového poháru, rekreační Saas-Fee, snobský Svatý Mořic a velkolepý Zermatt pod Matterhornem.

Ke kořenům lyžování se dostanete při absolvování Haute Route, nejhezčího lyžařského přejezdu hor na světě. Celý týden budete na turistických lyžích stoupat a sjíždět po ledovcích mezi alpskými velikány. Tato cesta z francouzského Chamonix do švýcarského Zermattu je sice velmi frekventovaná, ale bez velkých zkušeností z lyžování v terénu, horolezectví a vysokohorské turistiky, anebo horského vůdce je nemožné ji absolvovat. 

Německo – takové normální lyžování

Německo má z velkých Alp jen malý kousek. Najdeme v něm proto jen jedno velké středisko světového střihu, známé Ga-Pa, neboli Garmisch-Partenkirchen. Daleko levnější a bližší jsou střediska v alpském a šumavském podhůří jako je Königsssee pod Watzmannem poblíž Salcburku, bavorský Bayrischzell, nebo Smrčina nad Lipnem a Javor (Arber) nad Železnou Rudou. V Krušných horách se pro osvěžení jezdí na Fichtelberg proti Božímu Daru, ale lyžování je tam dražší a horší než na blízkém Klínovci.

Němci mají několik velkých perfektně upravených běžeckých oblastí. Jedna je v Krušných horách nad Altenbergem, kam se lze dostat přes hraniční přechod Cínovec, a druhá pokrývá téměř celou jižní stranu Šumavy, kam lze přejet přes speciální hraniční lyžařské přechody nebo autem přes Železnou Rudu nebo některý z přechodů v okolí Lipna.

Španělsko

Na španělsko-francouzských hranicích se lyžuje především v Pyrenejích. Jsou tu dobře vybavená střediska, ale pro Čechy není důvod, proč zde pobývat. Lepší Francie je mnohem blíž.

Slovinsko

Poblíž rakousko-slovinsko-italského pomezí především v Julských Alpách je několik středisek, které stojí za jednodenní návštěvu. Kranjska Gora nabízí především slalomové svahy a krátké lyžování pod úrovní lesa na loukách v údolí. V Bledu se lyžuje na několika nenáročných lesních sjezdovekách.

Rumunsko

Balkánské lyžování je v současné době pro Čechy ryzí exotikou. V Rumunsku se sjezduje především v Semihradsku nad městem Brašov v pohoří Bucegi, kde je několik lanovek a pár vleků, a v oblasti Bilea Lac ve Fagarášských horách.

Bulharsko

Bulhaři mají své sjezdařské centrum přímo na okraji hlavního města Sofie v pohoří Vitoša. O kousek dál se jezdí v nejlepším bulharském skiareálu Bansko, které návštěvníci srovnávají s dobrým evropským standardem. Další menší střediska jsou v nedalekém pohoří Pirin.

Polsko

Poláci sice žijí na velké rovině mezi sudetskými a karpatskými horami na jihu a Baltským mořem na severu, ale přesto jim něco na lyžování příroda přidělila. V Krkonoších se sjezduje hlavně v Karpaczi, což je polská obdoba Špindlerova Mlýna. Sněhu je ovšem na návětrné straně pomálu, a tak například dlouhá tříkilometrová sjezdovka směrem od bývalé Obří boudy bývá v provozu jen pár dní v roce. Další střediska jsou v Orlických horách, největší z nich proti Deštnému. Dá se tam zajít pěšky od Masarykovy chaty. Vlajkovou lodí polského lyžování je Kasprov vrch ve Vysokých Tatrách, ale nejlepší a nejmodernější středisko leží kupodivu pod Tatrami v údolí hraniční řeky Dunajec. Czorsztyn je kompletně uměle zasněžovaný moderní skiareálek.

Ukrajina

Největšími turistickými centry Zakarpatské Ukrajiny jsou Rachov, Jasiňa, Mukačevo a Užhorod. Jezdí u nich několik vleků, které nestojí za samostatnou návštěvu. Za to ale nejvýchodnější Karpaty nabízejí téměř neomezené možnosti na lyžařskou turistiku. Náhorní plošiny bez lesa se táhnou desítky kilometrů liduprázdnou krajinou. Musíte ovšem počítat s vízovou povinností a možná i potížemi s pohraničníky na ukrajinsko-rumunském pomezí.

Skandinávie

Severský poloostrov je zaslíbený klasice. Běh a lyžařská turistika jsou tu národním sportem. Oblíbené je putování od chaty k chatě. Všechny jsou otevřené, bývá v nich dřevo, někdy i vařič. Často se jezdí po stopách od skútrů, které jsou v zasněžené krajině jediným fungujícícm dopravním prostředkem. Jedním z mála středisek alpského typu je norský Lillehamer, kde se konala zimní olympiáda.

Rusko

Nejvíce Evropanů jezdí do Ruska lyžovat na Kavkaz. Známé je především středisko pod Elbrusem. Pro návštěvníka z Čech je to ovšem návrat do dob socialismu, protože z pomalých lanovek odkapává olej, obsluha je nevrlá, často podnapilá a sjezdovky se příliš neupravují.

Kavkaz je proslulý hlavně heliskiingem, což není nic jiného, že vrtulník vynese lyžaře na vybraný kopec a ti pak sjíždějí panenským terénem. Vrtulníky jsou totiž v Rusku stále poměrně levné. Kuriozitou jsou tak zvané Moskevské Alpy, což je uměle nahrnutý kopec v úplné rovině ruského hlavního města, na kterém se sjezduje. Toto ministředisko vzniklo za vlády prvního sportujícícho ruského prezidenta Putina.

Nizozemsko

V naprosté rovině postavili Holanďané tři umělé lyžařském haly. Kopce v nich sice nedosahují převýšení ani sta metrů, ale na odpolední poježdění to stačí. Haly stojí u Roosendaalu, Zoetermeeru a Landgraafu.


Zobrazit místo Evropa - skiareály na větší mapě

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Zamyšlení

Dovolte mi jednoducé srovnání kvality a ceny:

U nás je průměrná mzda na hodinu cca 145,-Kč, v Rakousku cca 16e. Např. Beskydech na Bílé stojí 1 denní skipass 480,-, což vyděláte za 3,3hodiny a můžete lyžoivat 2km tratí! V rakouském Hinterstoderu je 1 denní skipass za 38,50e, což rakušák vydělá za 2,3hodiny a prohání se po 30km! dokonale upravených tratích.

Výsledek? Beskydy mají 1km sjezdovky za 1,6hodin v práci, Hinterstoder má 1km za 5minut v práci. 

Přepravní kapacitu srovnávat snad ani nebudu.

Reaguj
Holt příroda je příroda

České hory nikdy nevyrovnají slovenským, slovenské rakouským, rakouské francouzkým. Holt přiroda je příroda a to i peníze těžko srovnají.

  • Autor waty
  • Datum a čas 1.11.2012 18:33
Reaguj
Re: Pár navštívených středisek
Za posledních pět let?
  • Autor Anonym
  • Datum a čas 28.11.2004 17:38
Reaguj
  • Autor Redakce
  • Datum a čas 25.11.2004 23:21
Reaguj
neznalost neomlouvá..........
Tak vážení,se sjezdovými lyžemi jsem projel Západní,Vysoké i Nízké Tatry/netvrdím,že všechna lyžařská střediska/,na vleky ani sjezdovky si nemohu stěžovat.Snad pouze úprava sjezdovek-ta trošičku pokulhává,ale tomu je tak ostatně i u nás a zažil jsem několikrát stejný případ i v Rakousku.Jinak všem lyžařům a snowborďákům vřele slovenské hory doporučuji.O ceně,kterou zaplátíte např. za týdenní lyžovačku,pobyt se stravou a s ubytováním si na českých horách můžete nechat jenom zdát.Místo týdne vám u nás peníze vystačí tak na 4-5dnů.Letos jsem tam byl už po čtvrté a v zimě jedu opět.Ty kopce,/ať si kdo chce,co chce mele/jsou vyšší než u nás.Kdo tvrdí opak,nedostudoval patrně ani zákl. školu/bylo to totiž ve vlastivědě/!
Reaguj
Re: Re: Porovnání pro autora článku
Mas jen tri moznosti: Semmering, Lakenhof, Hochkar (kvalita je ale v opacnem poradi), Hinterstoder je az prilis daleko, zato nejlepsi... Pak muzes nekam dal ale to je na delsi povidani. Pro podrobnejsi info napis treba mail.
  • Autor Andrew
  • Datum a čas 8.10.2004 16:33
Reaguj
Re: Porovnání pro autora článku
A kam jezdis z Brna - myslim tim nejake mensi stredisko. Diky
  • Autor Filip
  • Datum a čas 8.10.2004 08:39
Reaguj
Porovnání + pro autora článku
Bydlím v Brně, takže do Krkonoš, do Nízkých Tater nebo do Rakouska je to stejně cca pod 300 km.Jednoznačně i pro 1 denní lyžování upřednostnuji Rakousko, doprava je cca o 1,5 hod rychlejší. vyraznější slevy už od 11 hod dopoledne pro spáče. Super terény na volné lyžování. žadné poplatky za parking, žádné hádky , žádné fronty a tolerantní lidi. Možnost pohybu na skialpech bez omezení. Ceny od 15 EUR se snídaní, skibus v ceně pernamentky. Ceny sezonních pernamentek od 150 EUR dle velikosti střediska ,takže není co dodat.
  • Autor Thomas
  • Datum a čas 6.10.2004 15:39
Reaguj
Odkaz pre autora
Autor, bol si ty vôbec niekedy na Slovensku. Plácáš nezmysle a prestaň srovnávať nesrovnateľné. Aby si pochopil české horičky ešte nedorástli slovenských hôr.Pokial ide o lanovky, tak sa pozri čo za telemixe majú našé zimné strediská (napr. Jasná, Velká Rača, Malinô Brdo atď.) a potom píš inak zavádzaš ludí a znehodnocuješ stránky horydoly.
  • Autor Antal
  • Datum a čas 5.10.2004 23:26
Reaguj
Harrqachov
No, taky jsem byl (cca pres rokem?) v Harrachove. Permice 500, na 4-sedacku jsem cekal 15 minut, samozrejme ze nahoru nevyjela rychlejc nez za 10 min. Tzn. pri "male" fronte jsem si sjel svah 3x za hodinu a to se vyplati... Kdyz to srovnam s Val di Fiemme - ceny sice o neco vyssi (6deni permice tusim za cca 130€), ale vyber ne ze tri, ale z min 50 sjezdovek, fronta pri nejvetsim navalu tak na 3 minutky, sedacky vetsinou svizny, rek bych ze to je uz nekde jinde.
Reaguj
Celkem 23 příspěvků v diskuzi


Jak správně uschovat lyžařské vybavení po sezoně

Jak správně uschovat lyžařské vybavení po sezoně

Zážitek z lyžování je jedinečný a nezapomenutelný, ale když zimní sezóna skončí, je čas správně připravit lyžařské vybavení na dlouhodobé uložení.... celý článek

Chlum v Dolní Lomnici - zámeček zmizel

Siriški: Udržet výkonnost na kole a dělat zajímavý obsah YouTube

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Plisované sukně pro každou příležitost od značky Medicine

Plisované sukně pro každou příležitost od značky Medicine

Plisovaná sukně od Medicine je kvintesencí stylu, který oslovuje každého, kdo si cení rafinovanosti s nádechem svobody. Bez ohledu na příležitost, tato sukně dokáže proměnit jakýkoliv outfit v něco výjimečného, přidává mu
Těchto 5 kusů oblečení od značky TATUUM se osvědčí ve skříni každé minimalistky

Těchto 5 kusů oblečení od značky TATUUM se osvědčí ve skříni každé minimalistky

Minimalismus v módě není jen trend, je to životní styl, který umožňuje vyjádřit sebe skrze jednoduchost, funkčnost a stálou eleganci. Ve skříni minimalistky má každý prvek své místo a význam, a klíčem k úspěchu je
Výhody přes nejlepší zahraniční online casina v České republice 2024

Výhody přes nejlepší zahraniční online casina v České republice 2024

Svět herních kasin můžeme z pohledu českého hráče jednoduše rozdělit na dva základní tábory, a to česká kasina, která disponují přímo českou licencí, a zahraniční kasina, která nedisponují licencí od Ministerstva financí, zároveň
4 horolezecké čtyřky na pravém břehu Bielatal

4 horolezecké čtyřky na pravém břehu Bielatal

Bielatal je doporučován jako cíl prvního lezení v Sasku. V minulém díle jsme zavítali na levý břeh potoku Biela, abychom našli pár cest pro méně výkonné a více bojácné lezce. Nyní pojďme dát dohromady
Palán vyhrál stříbro a bronz ve speed skiing

Palán vyhrál stříbro a bronz ve speed skiing

Fantastický úspěch vybojoval rychlostní lyžař Radim Palán. Na mistrovství světa ve Vars získal stříbrnou medaili a na stejném místě potom ještě bronzovou ve světovém poháru. Je to nejlepší výsledek v disciplině speed

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Argentina - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Karel Štěpánek 25.4. 18:30
Noční běh pro Světlušku Praha, Výstaviště 25.4. 21:00
Padání - bouldering Žihle 26.-28.4. 26.4.
Černobylské deníky - diashow Brno, základní škola Svážná 26.4. 16:00
Prague Bike Fest Praha, Výstaviště Holešovice 27.-28.4. 27.4.
Beroun bikemaraton Beroun Cyklomaraton MTB 27.4. 19:00
Malše - splutí Římov   27.4.
Valné zhromaždenie JAMES Žilina, Dom techniky   27.4.
Krakonošovo Labíčko Labe, Vrchlabí ZRUŠENO! 27.-28.4. Divoká voda 27.4.
Porubajk - cyklomaraton Ostrava, Poruba Horská kola 27.4.

Diskuse

tlbwvolp online pharmacy denmark, 25.4.2024 10:30, 119 příspěvků
vxlkmmru escrow pharmacy online, 25.4.2024 10:25, 119 příspěvků
rlfvwljn pharmacy website india, 25.4.2024 10:13, 119 příspěvků
Vrchlice Klekí Petra, 24.4.2024 10:53, 4 příspěvky
V Říčanech nejezděte rych... Michael Beranek, 21.4.2024 18:21, 3 příspěvky
Bernina strašný news, 20.4.2024 11:13, 1 příspěvek
Nedej na nějaké rádobychy... Michael Beranek, 18.4.2024 17:34, 10 příspěvků
Prostě nehoda Horydoly, 18.4.2024 11:52, 10 příspěvků
Prostě nehoda EH, 18.4.2024 11:41, 10 příspěvků
Marťan se zastyděl? Lyžař, 18.4.2024 10:27, 10 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

135 let turistického značení Horydoly , 20.4.2024 19:20
EXPEDÍCIE (jar 2024) Horydoly , 20.4.2024 17:50
ČSK media - změny na PR p... Horydoly , 19.4.2024 12:00
S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11
Zákolany Horydoly , 8.4.2024 18:24
Lojzovka Horydoly , 8.4.2024 18:23