Alpy AKTUÁLNĚ 2006

Alpy AKTUÁLNĚ 2006
Grossglockner, jižní stěna.
Autor snímku Jan Urban
SDÍLEJ:

Přinášíme zprávy o podmínkách pro dobrodružství v Alpách. Průběžné zpravodajství pomáhá orientovat se, kam vyrazit do hor za dobrodružstvím.

28. prosince

Maltatal

V Maltatalu se začíná objevovat led, ale celkově jsou všechny ledopády stále nelezitelné. Přečtěte si podrobnosti.
(Gerhardt Schaar)

18. prosince

Ortler

Ve skiareálu Sulden narostla jako každý rok přírodní ledová a mixová stěna pod hlavní lanovkou k Schaubachhütte. Dostanete se k ní z mezistanice a najdete ji přímo pod dráty lanovky. Umělá ledová věž pod lanovkou Kanzel poblíž běžeckých tratí se právě dodělává. Lezení severních stěn Ortleru a Zebru je kvůli padání ledu extrémně nebezpečné. Skialpinistická túra ze Suldenu na Cevedale je možná, ale leží málo sněhu, trhliny v ledovcích jsou zakryté jen z části a místy se jede po ledu. Podívejte se na aktuální fotoreportáž ze Suldenu.
(Horydoly)

24. listopadu

Savojské Alpy

Ve francouzském Val Thorens dnes začala zimní sezona. Sníh leží na sjezdovkách v nadmořské výšce od 2200 do 2800 metrů. V provozu bude od 8:40 do 16:45 hodin pět lanovek. Ode dneška do 22. prosince stojí celodenní permanentka 26 eur.
(Valthorens.com)

14. listopadu

Lombardské Alpy

Na Passo Tonale začne jezdit lanovka ze střediska Pontedilegno od 2. prosince. Do minulé sezony na této trase jezdil skibus a místní autobusové linky. Ve spojení s lanovkami a vleky na ledovec Pressena je možné absolvovat sjezd na lyžích po sjezdovkách dlouhý jedenáct kilometrů. Podrobnosti najdete na adrese střediska.
(Horydoly)

12. listopadu

Omezení na Tauernské dálnici

Úsek Tauernské dálnice mezi rakouskými městy Gmünd a Spittal bude uzavřen do poloviny prosince. Dálnice těsně pod jižním úsekem alpského hřebenu je v opravě kvůli průhybu mostu u Altersbergu. Podrobné informace poskytuje Rakouský automotoklub.
(ÖAMTC)

31. října

Dolomity

V oblasti Sella se objevila nová obtížná lezecká stěna pod nástupem feráty Brigata Tridentina (Pisciadu Klettersteig). Jedno až dvoudélkové cesty nejsou mnohdy ještě dolezeny, a proto je možno dát místním práskům první RP přelezy. Přístup je z velkého neplaceného parkoviště pod sedlem Gardena 5 minut k převislé stěně.
(Horydoly)

25. října

Vysoké Taury

Grossglocknerská alpská silnice bude letos uzavřena 5. listopadu. Přečtěte si podrobnosti o silnici.
(Alpy.net)

7.10.

Gosaukamm

Turistické cesty v Gosaukamm a v okolí Adámkovy chaty pod Dachsteinem jsou stále dobře schůdné a bez sněhu. Přečtěte si podrobnosti.
(Alpy.net)

2.10.

Mont Blanc

Vallotova chata a chata Gonella na normálních cestách na Mont Blanc jsou uzavřeny z důvodů rekonstrukce. Přečtěte si podrobnosti.
(Lezec)

26.9.

Voda na Lammeru

Na řekách v rakouských Alpách vládne sucho. Menší a obtížnější říčky jsou většinou nesjízdné. O víkendu se zvedly hladiny řeky jen v Tennengebirge a byl sjízdný Lammer s přítoky. Voda ovšem rychle klesá i tam.
(Vodácký ráj)

25.9.

Höllental

V údolí Höllental mezi masivy Rax a Schneeberg u Vídně stále vládnou letní podmínky. Podívejte se na fotoreportáž z těžkých horolezeckých cest.
(Klíšťata)

21.9.

Berchtesgadenské Alpy

Uměle chlazená bobová dráha u německého jezera Königssee nedaleko Berchtesgadenu otevírá letos od 21. října možnost svézt se s řidičem bobu jako pasažér. Termíny je nutné předem objednat. Přečtěte si podrobnosti.
(Berchtesgadener-land.com)

5.9.

Totes Gebirge

V horách nad Hinterstoderem napadl o víkendu sníh a špatné počasí stále trvá. Podívejte se na zprávu ze školení českých horolezeckých instruktorů.
(Český horolezecký svaz)

30.8.

Dolomity

Ve vyšších polohách Dolomit o víkendu napadl první letošní sníh. Leží například na Marmoladě, Tofanách či na Cristallu. V nižších polohách jsou naopak ideální podmínky pro lezení na feráty. Lidí koncem prázdnin velmi ubylo a ledovce ani sníh neztěžují cestu. Cepín lze doporučit jen na Západním hřebenu a Normální cestě na Marmoladu, případně na putování po stezkách Bochette v masivu Brenty, kde se může hodit především na ledovci Sfulmini nad chatou Alimonta. Ostatní ledovce a firnoviska roztály, nebo je zasypalo kamení. Prohlédněte si aktuální fotogalerii z oblastí Brenta, Sella a sedlo Falzarego.
(Horydoly)

29.8.

Jižní Tyrolsko - řeky

Italská řeka Isarco pod Brennerským průsmykem, její přítok Rienz a jeho přítok Gader zpod sedla Valparola, mají střední stav vody. Spolu s ještě letní teplotou vzduchu je to ideální stav pro kajakáře.
(Horydoly)

28.8.

Grossglockner

Na Grossglockneru je mnoho nového sněhu. Stüdlgrat i Stará Kalská cesta jsou proto obtížně lezitelné. Přečtěte si o tom v diskusi.
(Lezec)

22.8.

Totes Gebirge

Dvoutisícové vápencové pohoří Totes Gebirge je v tuto dobu českým eldorádem. Na chatě Prielschutzhaus mluví nejméně polovina návštěvníků česky. Podmínky pro feráty, lezení i turistiku jsou ideální. Po sněhu zbývá už jenom několik firnových polí skrytých ve stinných zákoutích. Nejvíce je ho v kotli Klinser nad vodopádem stejného jména. Může dělat potíže jen při nouzovém sestupu ze Spitzmauer. Proslulá feráta na Spitzmauer má uříznutých několik prvních kramlí, aby se ukázalo, zda turisté na tento výstup mají, nebo ne. Menší postavy totiž mají na této ferátě potíže. Těžká feráta na Priel je v pořádku. Podívejte se fotogalerii z okolí chaty Prielschutzhaus.
(Horydoly)

17.8.

Matterhorn

Lví hřeben na Matterhorn z italské strany je stále kvůli pádu kamení a špatném počasí uzavřen. Zároveň vládnou v oblasti velmi špatné klimatické podmínky. Horští vůdci z Cervinie předpokládají, že by výstup měl být průchozí koncem srpna.
(Vítězslav Klika)

14.8.

Matterhorn

Výstup na Matterhorn z Itálie je stále na vlastní nebezpečí. Leží tam větší vrstva sněhu. Spojení na horské vůdce z Cervinie je zde: info@guidedelcervino.com
(Vítězslav Klika)

13.8.

Walliské Alpy

Výstup na Matterhorn z italské strany Lvím hřebenem byl minulý týden uzavřen. Mimo provoz byla Carrelova chata. Důvodem byl pád suti a skal pod chatou. Sníh na italských normálních cestách v oblasti Walliského hřebene je většinou nosný a výstupy jsou průchodné. Informace o stavu Matterhornu poskytne infocentrum v Cervinii.(breuil-cervinia@montecervino.it)
(Vítězslav Klika)

9.8.

Švýcarské Alpy

Vo Švajčiarsku je ako-také počasie, ale v centrálnych horách (kanton Glarus) napadlo nad 3000 m asi 1,5 m snehu.
(Alex Luczy - homepage)

3.8.

Mont Blanc

V Chamonix pod Mont Blanc vládnou dobré podmínky na kratší sněhové a ledové výstupy. Podívejte se na zprávu ze školení českých horolezeckých instruktorů.
(Český horolezecký svaz)

26.7.

Bergell

Jižní stěny Bergellu jsou bez sněhu a ledovce kvapem tají. Podrobnosti nabízí fotoreportáž.
(Horydoly)

14.7.

Eiger

Část východní stěny Eigeru se zřítila. Podrobnosti si přečtěte v článku.
(Horydoly)

12.7.

Eiger

Ve východní stěně Eigeru se odděluje od hlavního masivu obrovská skalní masa. Podrobnosti si přečtěte v angličtině.
(Guardian)

23.6.

Grossglockner

V Pallaviciniho žlabu a na Hoffmanově cestě na Grossglockner v Rakousku vládnou stále zimní podmínky. Přečtěte si fotoreportáž.
(Humanita Praha)

16.6.

Ortler

V severní stěně Grand Zebru je velké množství prašanu. Přečtěte si fotoreportáž.
(Lezec)

8.6.

Magrt

Na Mangrtu a Mangrtském sedle v Julských Alpách ještě leží sněhová pole. Podívejte se na fotogalerii.
(Horydoly)

7.6.

Alpy pod novým sněhem

V Rakousku byl vyhlášen na tuto dobu velmi neobvyklý 3. stupeň lavinového nebezpečí. Napadlo až tři čtvrtě metru nového sněhu. Na Dachsteinu leží sníh téměř v údolí. Ve Švýcarsku je situace podobná. V Titlis u Luzernu je hranice sněhu ve výšce cca 1700-1800.
(Horolezecký oddíl Humanita)

4.6.

Mont Blanc

Masiv Mont Blanc stále nabízí výborné podmínky pro skialpinistické túry. Přečtěte si fotoreportáž z pokusu o lyžařský výstup na Mont Blanc od Midi.
(Horské sporty Vratimov)

31.5.

Dachstein a Glockner

Na obou oblíbených kopcích Dachstein a Grossglockner sněží až k jejich úpatí. Horolezectví je tu teď nebezpečné, anebo aspoň velmi nepříjemné. Totéž se týká i Ortleru.
(Horydoly, Bergsteigen.at, HO Humanita)

24.5.

Similaun - skialp

V Ötztalských Alpách okolo Similaunu se dá ještě lyžovat v terénu. Podívejte se na fotoreportáž.
(HO Vsetín)

23.5.

Mont Blanc - skialp

Vyhlášené skialpové sjezdy v masivu Mont Blanku si vychutnejte v popisech jejich aktérů.
(Český horolezecký svaz)

5.5.

Grossglockner - otevřená silnice

V plné délce je otevřena Grossglocknerská silnice přes Vysoké Taury.
(Alpy.net)

28.4.

Ortler - jih ano, sever ne

Na jižní straně Ortleru se dají podnikat skialpové túry, sníh leží od výšky 2500 m n.m. Na severu je hodně sněhu už pod chatou Tabaretta. Severní stěnu nelze ještě doporučit k lezení, protože dole je velké množství sněhu a nahoře modrý led.
(Horydoly, Bergsteigen.at)

25.4.

Val Thorens - konec sjezdování

V nejvyšším francouzském lyžařském středisku Val Thorens leží sice stále hodně sněhu , ale provoz lanovek a vleků končí striktně 8. května. Podívejte se na podrobnosti a webkameru.
(Valthonews)

24.4.

Wiener Hausberge - skialp

Na konci zimní sezony se dají v rakouských pohořích Schneeberg a Raxalpen sjíždět extrémní žlaby. Podívejte se na jejich popis.
(Bergsteigen.at)

23.4.

Ötztal - skialp

V Ötztalských Alpách stále vládne zima. Přesto se musí lyže z parkovišť v údolí už nosit k prvnímu sněhu. Prohlédněte si fotogalerii.
(Climb On)

21.4.

Arco - skalní lezení

V italském Arcu již vládne jaro. Je to však velké množství lidí především na krátkých a lehkých cestách. Dlouhé a těžší jsou volné. Podívejte se na velikonoční fotoreportáž.
(Humanita)

13.4.

Vysoké Taury - skialp

Okolí Rudolfshütte ve Vysokých Taurách nabízí ledovcové skialpinistické túry bez trhlin. Podrobnosti si přečtěte v diskusi.
(Horyinfo)

Rakouské Alpy - sjezdovky

Naprostá většina velkých lyžařských středisek v rakouských Alpách bude přes Velikonoce v provozu. Po sněžení tento týden přituhlo a na sjezdovkách leží jeden až dva metry dobrého firnu.
(Country radio, Horydoly)

7.4.

Julské Alpy - skialpinismus

Ve vyšších dolinách Julských Alp je je ještě dostatek sněhu na lyžařské túry. Sníh je ovšem už místy mokrý. Přečtěte si fotoreportáže z posledních dní.
(Matijana a Marko)

4.4.

Hochkönig - skialpinismus

Hochkönig je velmi lavinézní. Nedaleký Preber je ideální na jarní túry, a proto je tam teď dobře vyšlapaná stopa, ale také hodně skialpinistů. Podívejte se na fotogalerii.
(Humanita)

Stubai - skialpinismus

Na Stubai je většinou těžší sníh, místy i prašan. Podmínky pro skialpinismus jsou dobré.
(Humanita)

2.4.

Dolomiti di Brenta - freeride

Sjezd ze sedla Grosté nad Madonna di Campiglio do údolí Vallesinella vede sice po mokrém sněhu, ale ještě je sjízdný po celé délce až do S. Antonio. Přečtěte si popis túry.
(Horydoly)

31.3.

Vysoké Taury - skialpinismus

Ve Vysokých Taurách začíná hlavní skialpinistická sezona. Podívejte se na snímky z okolí Rudolfshütte.
(Climb On)

28.3.

Brenner - ledy

Několik dlouhých a většinou lehčích ledopádů zbylo na východní zalesněné straně údolí pod Brennerem nad dálnicí mezi Brixenem a Sterzingem.
(Horydoly)

Wetterstein - ledy

Nad sedlem Scharnitzpass ve východních srázech je ještě několik lehčích a kratších ledopádů, hledejte je ve skalnatých zářezech v travnatých svazích.
(Horydoly)

25.3.

Val di Sole - skialpinismus

Ve středisku Peio je na skialpových lyžích naposledy schůdná trasa údolím od chaty Dos del Gembri do sedla mezi třítisícovky Taviela a Vioz. Stopa je prošlapaná. Od příštího roku tímto údolím povede nová lanovka a sjezdovka.
(Horydoly)

24.3.

Wetterstein - běžky

Upravené běžkařské tratě údolím od vesnice k vesnici nad Mitterwaldem jsou na německé straně sedla Schranitzpass (když jedete od Ga-Pa do Innsbrucku). Ideální je, že údolím jede vlak, který umožňuje jet asi třicet kilometrů po upravené stopě pro klasiku i bruslení stále mírně dolů a nechat se dovézt ke startu túry.
(Horydoly)

23.3.

Val di Sole - freeride

Marilleva a Folgarida je sice především sjezdovková oblast, ale dá se jezdit mezi upravenými tratěmi. Teď se jedná o ježdění v terénu po tvrdém sněhu v řídkém lese. Místy je už jarní firn a někde se zachoval ještě prašan. Volného terénu je však dost především nad hranicí lesa v Marillevě.
(Horydoly)

21.3.

Mnichov - kiteboarding

Na sněhových pláních u Mnichova se prohánějí kiteboardeři. Jedna ze známých a právě využívaných lokalit je louka mezi sídlištěm a dálnicí u tahu č. 99. Dostanete se k ní, když jedete po vnějším okruhu od Regensburgu do Garmische a než přijedete do města, tak je to po pravé straně dálnice.
(Horydoly)

5.3.

Maltatal - ledové lezení

Jeden z nejznámějších ledopádů v rakouském Maltatalu - Kathedrale - je stále dobře lezitelný. Podívejte se na snímky.
(Marko Dukši)

4.3.

Švýcarsko - freeride a mixy

Ve Švýcarsku vládnou dobré podmínky pro freeride v mnoha lyžařských střediscích. Podívejte se na fotoreportáž.
(Laviny.cz)

V pohoří Berner Oberland v oblasti Lauterbrunnertal byla vylezena extrémní mixová cesta ve velké stěně. Přečtěte si fotoreportáž.
(Bergsteigen.at)

2.3.

Maltatal - ledopády

Ledu v Maltatalu v Rakousku je stále dost, ale místy na něm leží hodně sněhu a v některých ledopádech hrozí laviny. Podívejte se na fotogalerii.
(Climb On)

13.2.

Kandersteg - ledy

Ve švýcarském Kanderstehgu vládnou dobré podmínky pro mixové lezení. Podívejte se na fotoreportáž.
(Lezec)

7.2.

Bad Gastein - ledy

Údolí okolo Bad Gastein je poseté spoustou ledopádů. Podívejte se na aktuální fotogalerii.
(Petra Palečková)

6.2.

Wiener Hauseberge - skialp

V pohoří Schneeberg vládnou dobré podmínky pro skialpinismus. Místy je sního tvrdý a vyfoukaný. Není zde velké lavinové nebezpečí. Přečtěte si fotoreportáž.
(Humanita)

Maltatal - ledy

Ledopády v údolí nad Maltou v Kärnten za Tauernskými tunely jsou ve výborném stavu. Dají se lézt všechny až na dva na holé skále obrácené k jihozápadu, které se postupně řítí. Nejvyšší tři ledopády nad přehradou mohou být ohroženy lavinami. Autem se dá dojet až k tunelu. Podívejte se na fotogalerii z právě uplynulého víkendu.
(Horydoly, Martin Komárek)

Gasteinertal - ledy

Gasteinertal nabízí už jen nepříliš kvalitní ledopády, místy jsou dokonce nebezpečné. Přečtěte si detaily.
(Lezec)

31.1.

Salcbursko - ledy

Známé ledové oblasti v Salcbursku jsou většinou dobře nateklé. V ideálním stavu je Sigmund-Thunn-Klamm nad Kaprunem. Přečtěte si podrobnou zprávu.
(Lezec)

Zamrzlé Königssee

Velké jezero Königssee pod Watzmannem je zamrzlé a zasněžené. Dají se po něm podnikat pěší výlety z Ramsau k osadě Bartholomä, která je jinak dostupná jen lodí. Přečtěte si bližší informace.
(Koenigsseeportal.de)

20.1.

Stubai - ledy

Ledopády v údolí Stubai jsou v dobré kondici po lezení. Výstupy komplikuje jen velké množství na přístupu a hrozící pády lavin. Podívejte se na tipy tohoto víkendu.
(Bergsteigen.at)

16.1.

Algavské Alpy - skialpinismus

Skialpinistické trasy z německo-rakouského Klein Walsertal nedaleko Oberstdorfu jsou v ideálním stavu. Jsou dobře vysněžené a nehrozí na nich velké nebezpečí lavin. Celodenní přechody vedou z obce Baad před hřeben do Arlberska do udolí Lech a do švýcarské oblasti Bregenz. V oblasti mezi Hochifen a Steinmannl jsou projeté lehčí skitouringové stopy. Nejlehčí túry vedou od lanovek na hřeben mezi Fellhornem a Schlapppoldkopfem, kam lze dojít během několika desítek minut.
(Horydoly)

3.1.

Rakousko - ledopády okolo Kaprunu

Ledopády v údolí Gasteinertal v Rakousku jsou vyledněné pro lezení, ale v oblasti je mnoho sněhu a hrozí laviny. Soutěska Sigmund Thunn u Kaprunu je vyledněná výborně. Přečtěte si podrobnosti o jednotlivých ledopádech.
(Lezec)

2.1.

Itálie - ledy v Dolomitech

Ledopády v Dolomitech jsou již v dobré kondici na lezení. Týká se to především ledů nad výše položenými horskými středisky. Je ovšem potřeba dávat pozor na případné laviny. V nižších polohách je zatím jen mokro. Podívejte se na aktuální snímek známého několikadélkového ledu ve středisku Campitello. Pod ním na parkovišti vedle lanovky je již v provozu umělá ledová stěna, kde se bude konat italský pohárový závod v ledovém lezení.
(Horydoly)

31.12.

Itálie - Dolomity

V italských Dolomitech jsou upravené téměř všechny klasické běžkové trasy. Protažená a sjízdná je trasa údolími Fassa a Fiemme, kudy se jezdí slavný maraton Marcialonga. Výborně preparované závodní tratě jsou v sedle Lavazé. Všechny rekreační trasy jsou upravené pro klasiku i bruslení v přírodním parku Schlern na náhorní plošine Alpe di Siusi. Podívejte se na stav běžecké stopy ve Val di Fassa.
(Horydoly)

23.12.

Vánice na Dachsteinu

V okolí Dachsteinu už několikátý den sněží, hrozí laviny a vánice. Podívejte se na snímky ze Schladmingu.
(Helena Havránková)

19.12.

Itálie - Dolomity, Schlern

Náhorní plošina Schlern začíná žít zimními sporty. Už jsou možné túry na sněžnicích mezi mezi masivy Langkofel a Rosengarten. Od chaty Zallinger je upravená sáňkařská dráha. Většina běžeckých okruhů je sjízdná a upravená, ale místy se ještě objevuje tráva. Za to jsou tratě skoro prázdné a jen občas potkáte postarší běžkaře na turistické vyjížďce. V provozu je zatím jen třetina všech vleků a lanovek, skibusy jezdí podle zimního jízdního řádu. Oblíbený skialpinistický vrchol Plattkofel je nesjízdný, protože na jeho úbočích leží málo sněhu. Na vedlejší Langkofel už se nedá vylézt ferátou ani oběma lehkými horolezeckými cestami. “Na policích a v kuloárech leží málo sněhu, ale je lavinézní,“ zdůvodňuje místní horský vůdce Martin. „Zase to půjde na jaře, až bude možné lézt po firnu.“ Podívejte se na aktuální fotogalerii z náhorní plošiny Schlern.
Horydoly

15.12.

Itálie/Rakousko - Brenner

Na ledopádech u Brennerského průsmyku se zatím neleze. Freeride na Latemaru není možný - ještě nenapadlo dost sněhu.
Horydoly

7.12.

Rakouské ledopády

Některé ledopády v Rakousku jsou již částečně lezitelné. Dobře vyledněné jsou oblasti Gesäuse Arena, Felbertauern a Gasteinertal. Podívejte se na podrobnosti.
(Lezec)

2.12.2005

Kandersteg - ledopády

Kandersteg ve Švýcarsku, jedna z nejlepších oblastí pro špičkové sportovní mixové a ledové lezení, již nabízí zamrzlé ledopády.
Ready2climb

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Diskuse na lezci
No, ten link na diskusi na lezci zas tak extrémně nefunguje...
  • Autor uplne jinej martin
  • Datum a čas 31.8.2006 19:52
Reaguj
Stejný ko....ny dělají Slováci taky...
  • Autor rip
  • Datum a čas 31.8.2006 19:22
Reaguj
Re: Tragedia v Zapadnych tatrach
hele ty čobole Fero. Teď jsem se dočetl na netu, že ubývají Češi a Poláci v Tatrách. Místo nich tam zvou agentury Rusy a Korejce. Tak se pomalu uč korejsky, abys mohl říkat o korejských přátelích, jestli se umí v horách chovat. A hlavně nes.r
  • Autor Manka
  • Datum a čas 16.6.2006 09:24
Reaguj
blazinci
Koukam pekny vylet no mozna priste zkuste jen lehke lyzovani v Alpach a nejlepe v lyzarskych strediscich. No kouknete na http://www.zimni-alpy.cz/cz/skimapy No tak cau Anca
  • Autor Anca
  • Datum a čas 1.1.2006 20:33
Reaguj
Tragedia v Zapadnych tatrach
Myslim si, ze nasi ceski priatelia si nedaju povedat, ako sa spravat v horach. Ved bol vyhlaseny 4 stupen lavinoveho nebezpecenstva. Ist v takejto situacii do zlabov je sialenstvo. Chodim na skialpy, ale v takych zlych podmienkach staci ist max. k vysokohorskym chatam.Som zvedavy kolko bude este nepoucitelnych do konca zimnej sezony.
  • Autor Fero
  • Datum a čas 31.12.2005 15:58
Reaguj
Celkem 5 příspěvků v diskuzi


Polský voják se zřítil z Malých Rysů

Polský voják se zřítil z Malých Rysů

ČERNÁ VDOVA Zpod tatranského štítu Malé Rysy / Niżnie Rysy (2430 m) se zřítil voják polských speciálních sil. Velmi dlouhý pád vedl k okamžité smrti.... celý článek

Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Kdo otrávil orly mořské pod Brdy?

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Přírodní atrakce zadarmo v Nassfeldu

Přírodní atrakce zadarmo v Nassfeldu

Jestli znáte lyžařské středisko Nassfeld-Hermagor v zimě, vězte, že si ho můžete v létě užít zadarmo. Všichni ubytovaní hosté dostávají k dispozici kartu na vstupné do lanovek, na bobovou dráhu, do lanového parku
Jak se obléct na ryby?

Jak se obléct na ryby?

RADY DO OBCHODU Letošní teplé počasí již vylákalo ortodoxní rybáře k vodě. Na pstruhové potoky a řeky vyrazí v polovině dubna. Je proto nejvyšší čas na kontrolu rybářského vybavení, oblečení a obutí. Co chybí, je
Milovníci sportu, je sázení na sporty v Nomini casino a dalších kasinech náročné?

Milovníci sportu, je sázení na sporty v Nomini casino a dalších kasinech náročné?

Jste sportovní nadšenci? Sport rádi praktikujete i sledujete? Pokud jste do nějakého sportu opravdu zbláznění a vyznáte se v něm, dost možná vás už napadlo vyzkoušet sportovní sázení. Sázet na výsledky zápasů je
Raspberry Pi jako monitorovací a bezpečnostní nástroj

Raspberry Pi jako monitorovací a bezpečnostní nástroj

Raspberry Pi, malé a levné zařízení, způsobilo revoluci v mnoha aspektech DIY technologií, včetně monitorování a zabezpečení. Díky své všestrannosti a snadnému programování se Raspberry Pi stal oblíbenou volbou pro amatérské uživatele i profesionály, kteří
Jarní sjezd ze Zbojnické chaty do Tatranské Lesné

Jarní sjezd ze Zbojnické chaty do Tatranské Lesné

SKI GUIDE Do Vysokých Tater přišlo jaro velmi brzy. Ze Zbojnické chaty tedy sjíždíme na lyžích jarní trasou. Nahoře projíždíme Generál Šús, ve středu kličkujeme Húpačky a dole jdeme pěšky podél

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Stones, Trees, Clouds - fotovýstava Praha, Tibet Open House 26.3.-17.4. Fotografoval Petr Králík 26.3.
Rychlebské stezky - začátek sezony Černá voda Horská kola 29.3.
Šemberské stezky - otevření Tuchoraz 29.3.
Velikonoce Turnov, Dlaskův statek 30.3.
Lužnice - odemykání
Suchdol 30.3. 10:00
Chrudimka - splutí Seč 30.3.
Pool Party Špindlerův Mlýn, Svatý Petr 8.-9.12. 31.3.
Mastník - splutí Sedlčany, kasárna 31.3.
Island - diashow Domažlice, Čakan Přednáší Martin Loew  3.4. 19:00
Banální situace, fatální následky - přednáška Praha, Městská knihovna Prevence úrazů páteře 3.4. 17:00

Diskuse

čd-ariva Pišišvor, 29.3.2024 11:12, 1 příspěvek
strašná rychlost Skiák, 26.3.2024 17:25, 1 příspěvek
INU Horydoly - Andrea Černá, 25.3.2024 13:57, 2 příspěvky
INU Honza, 25.3.2024 13:26, 2 příspěvky
Nebudeme přece poukazovat... Michael Beranek, 25.3.2024 9:42, 5 příspěvků
INU Pišišvor, 24.3.2024 23:21, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 20:40, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 16:35, 5 příspěvků
re kladivo, 23.3.2024 14:08, 2 příspěvky
O otázku jak se nám všem ... Michael Beranek, 23.3.2024 13:49, 6 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Re: Karel IV. Horydoly , 28.3.2024 15:06
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:46
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:45
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:42
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:40
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:37
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:36
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:35