registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Akce v Praze

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
14.6.2023 13:02

RADOTÍN SPORTFEST představí už o tomto víkendu více než 20 sportovních disciplín

Městská část Radotín bude o nadcházejícím víkendu 17. a 18. června 2023 místem konání prvního ročníku akce Radotín Sportfest. Návštěvníkům nabídne více než dvě desítky sportovních odvětví – plavání, aquatlon, biatlon, badminton, plážový fotbal i volejbal, basketbal, atletické disciplíny, cyklistiku, lakros, gymnastiku, lezení, kuželky, softbal, tenis i souboj na dračí lodi. Všechny aktivity jsou zdarma. Jednotlivé sporty nabídnou závody nebo turnaje pro veřejnost, ukázkové tréninky či workshopy. 

Nebude chybět ani společný běh s olympioničkou Marcelou Joglovou, akci pro celou rodinu podporují i další známé osobnosti ze světa sportu – fotbalista Jan Koller, basketbalista Jiří Zídek, volejbalistka Markéta Nausch Sluková, biatlonista Ondřej Moravec a další. 

Infostánek k akci Radotín Sportfest bude k dispozici návštěvníkům kousek od vstupu na koupací biotop. Tam se zájemci dozví podrobnosti o aktuálním programu na jednotlivých sportovištích (program je také na internetové stránce www.radotinsportovni.cz). 

Většina sportovišť se nachází právě v blízkosti biotopu, kde vyroste pódium, na kterém se odehraje v sobotu i v neděli slavnostní vyhlášení výsledků jednotlivých disciplín. Kulturní program zajistí koncerty zpěváka Marcella s kapelou (v sobotu) a Story Time (v neděli).

INFO: www.radotinsportovni.cz 

Jan Barák, spoluorganizátor Radotín Sportfest

Lakros

Počet příspěvků: 1080

Horydoly

avatar
5.12.2020 14:28

Vánoční pop-up lokálních značek LEMARKET

12.–13. a 19.–20. prosince v eventovém prostoru Máj 4. patro

Máj 4. patro, s užitnou plochou skoro 2 500 m2 největší eventový prostor v užším centru Prahy, o víkendech 12.–13. a 19.–20. prosince zaplní LEMARKET. Vchodem přímo z Národní třídy se samostatným výtahem dostanete do nejvyššího veřejně přístupného podlaží legendárního obchodního domu, kde si můžete v bezpečném prostředí naplno užít dvanáctou edici oblíbeného vánočního pop-upu. Čeká vás kurátorovaný výběr lokálních prodejců a vstup je zcela zdarma! K pop-upu se letos nově přidává také online verze v podobě e-shopu https://www.lemarket.cz/eshop.

LEMARKET přivítá pravidelným návštěvníkům už dobře známá jména – od šperkařů, módních značek či dekorací až po delikatesy, kosmetiku, doplňky do bytu či dětské zboží – ale jako vždy také řadu novinek. Letos je to například značka designových doplňků do domácnosti TABLO, poctivé cukroví od ADIE dorty, ilustrované drobnosti Gigil, Keramika Koller, Une Bonne Histoire s originálními mikinami či VINNÁ – šperky ze dřeva vinné révy. Seznam všech značek je uveden na webu LEMARKETU na www.lemarket.cz

„Situace je letos mimořádná opravdu pro všechny, obzvláště malé značky však doslova bojují o přežití. Proto neustále hledáme způsoby, jak jim – kromě samotné události – pomoci,” říká Elena Janota, zakladatelka LEMARKETU. „Rozhodli jsme se proto založit e-shop, po kterém byla poptávka ze strany prodejců i návštěvníků již delší dobu. Nyní jde především o rychlou pomoc lokálním značkám, které se přihlásily na vánoční pop-up, a e-shop má v zásadě dvě funkce – funguje jako podpora prodeje v obchodně klíčovém období roku, ale také jako pojistka (a alespoň malá náhrada) pro případ, že by nakonec musel být LEMARKET na poslední chvíli zrušen,” doplňuje Janota. E-shop je dostupný na webu LEMARKETU a v rámci kampaně na pomoc malým lokálním značkám jej podpoří také řada influencerů, jako např. Tamara Klusová.

Letošní LEMARKET našel v eventovém prostoru Máj 4. patro ideální zázemí. „Prostor je přizpůsoben aktuální situaci, máme vlastní vstup odděleným výtahem, větraný interiér i venkovní terasu. Samozřejmostí je dodržování všech hygienických nařízení, v případě potřeby dokážeme zajistit i kompletní dezinfekci ozónem či termokamery pro automatické měření teploty u vstupu. Letos to opravdu nebylo jednoduché, ale rok 2021 se co do predikce situace vyvíjí lépe, přijímáme dokonce i rezervace na větší veletrhy, které se přesouvají na rok 2022,“ shrnujePavel Jeřábek, provozovatel prostoru Event space Máj 4. patro.

LEMARKET

LEMARKET je moderní tržiště, které objevuje a představuje lokální tvůrce a projekty. Návštěvníkům nabízí příležitost seznámit se s novými značkami a setkat se s jejich autory. Dbá na kurátorovaný výběr, příjemnou atmosféru, estetické prostředí, a hlavně na široký záběr značek. Kromě samotného marketu podporuje LEMARKET malé lokální značky na jejich cestě za úspěchem prostřednictvím projektu LEMARKET studio.

EVENT SPACE MÁJ 4. PATRO

Architekti John Eisler, Miroslav Masák a Martin Rajniš z libereckého ateliéru Sial v 70. letech 20. století postavili na Národní třídě jednu z nejvýznamnějších staveb české architektury – obchodní dům Máj. V roce 2006 byl prohlášen za kulturní památku a v roce 2022 má projít rozsáhlou rekonstrukcí. Než se tak stane, je v dočasně uvolněném 4. patře k dispozici jedinečný prostor pro uspořádání společenských, kulturních a komerčních událostí. Užitnou plochu skoro 2 500 m2 lze snadno přizpůsobit konkrétní situaci. Součástí je největší veřejně přístupná terasa v Praze 1 (1 000 m2), na níž je umístěn i základní kámen obchodního domu Máj.

Všechny potřebné informace najdete na 

maj4patro.cz/

www.lemarket.cz

www.instagram.com/lemarketprague/

www.facebook.com/LEMARKET.cz/

Iveta Brixí

Počet příspěvků: 1080

Horydoly Open

avatar
16.5.2019 12:08

Akce v Praze

Nedělní tip z Vnitroblocku: Dobročinné Báječné léto pro psy potřetí! 

Vnitroblock, oblíbené kreativní centrum Prahy-Holešovic, v neděli 19. května od 12:00 do 18:00 zaplní třetí ročník dobročinné akce Báječné léto pro psy. Originální market s potřebami, pamlsky a doplňky pro pejsky bude letos zase o něco větší a zábavnější, a to s jasným cílem – vybrat zase o něco více pro opuštěné pejsky. Tentokrát veškerá finanční a materiální pomoc, kterou se podaří shromáždit, poputuje Záchranné stanici pro československé vlčáky (http://pomoc-csvlcak.cz). 

„Chtěli bychom touto cestou alespoň trošku zpříjemnit život pejskům, kteří ještě nenalezli svoje nové domovy, a zároveň ulehčit finanční situaci dobrovolníkům a dočaskářům, co se o pejsky starají,“ zvou organizátoři. Báječné léto pro psy do Vnitroblocku přivede nejen čtyřnohé chlupáče a jejich páníčky, ale také české značky prodávající tematický sortiment, chybět nebude stylové občerstvení včetně speciálních hot dogů. Na programu jsou workshopy s výrobou vlastního vodítka, obojku či hračky, diskuze, přednášky, psí salon a v neposlední řadě sbírka materiálních věcí (deky, hračky, žrádlo, pamlsky apod.).

Radek Konečný

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se