registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Akce pro děti v Česku

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
9.8.2021 16:38

Zábava v Praze

Na Rodinné výzvě si zasoutěží děti od tří let, jejich rodiče i prarodiče 

Přesně po roce v sobotu 11. září se Centrální park Prahy 11 opět promění v rozmanité hřiště plné aktivit. Stanoviště se soutěžními úkoly pro děti i dospělé, stánek s odbornou FYZIOporadnou a další doprovodný program – to vše nabídne zdarma jednodenní akce Rodinná výzva. Pro účast ve hře o hodnotné ceny je nutná on-line registrace předem.

Rodinnou výzvu pořádá v rámci Dnů Prahy 11 zdravotnické zařízení FYZIOklinika se svými partnery a sportovními kluby Jižního Města. Obvykle se koná dvakrát do roka a loni se jí zúčastnilo 771 soutěžících v 249 týmech, termíny v červnu 2020 a 2021 byly kvůli covidu-19 zrušeny. Podobný zájem organizátoři čekají i u chystaného 11. ročníku Rodinné výzvy. „Úkoly jsou vymyšleny tak, aby prověřily pohybovou zdatnost dětí od tří let, ale i jejich rodičů, prarodičů nebo starších sourozenců. Každé stanoviště se umí přizpůsobit všem věkovým kategoriím a plnění úkolů je tak zábavou pro celou rodinu. Účast není nijak časově omezena, někomu akce zabere dvě hodiny, jiný může soutěžit déle. Podle aktuálních vládních opatření bude k účasti potřeba prokázat bezinfekčnost, a to průkazem o očkování proti covidu-19 anebo negativním testem. Lidem, kteří budou antigenní test pro vstup potřebovat a nebudou mít nárok na test placený státem, tento test provede na své náklady sama FYZIOklinika v jejím zdravotnickém stanu přímo v parku,“ uvedl Zdeněk Bílek, ředitel FYZIOkliniky.

Ani letos by neměly na akci chybět disciplíny jako jízda na koloběžkách, dovednosti s fotbalovým nebo basketbalovým míčem, lukostřelba, bojové umění, tanec, úkoly pro rozvoj jemné motoriky a mnoho dalšího. „Každé stanoviště je jiné a pro účast v soutěži není nutné absolvovat je všechny. Ve vybraných úkolech pak za tým soutěží vždy jeden dospělý a jedno dítě. Na startu dostane rodina ke jménu přidělené pořadové číslo, kterým se bude na stanovištích prokazovat. Díky vlastní mobilní aplikaci, do které se zapisují body získané na stanovištích, je možné sledovat průběžné i finální pořadí všech zúčastněných. Na stanovištích se netvoří žádné zásadní fronty a vyhlášení vítězů s předáním cen proběhne okamžitě po ukončení akce v 17 hodin,“ popsal Zdeněk Bílek.

Rodinná výzva odstartuje v sobotu 11. září v 10 hodin dopoledne uprostřed Centrálního parku v Praze 11. Začátek plnění úkolů však už záleží na každé rodině zvlášť. Kromě soutěže o hodnotné ceny je na programu také řada nesoutěžních aktivit, jako například fitness pro maminky s kočárky, tzv. Strollering. „Kdo nechce soutěžit, nemusí. Mnoho zábavných stanovišť se chystá i mimo soutěž pro všechny návštěvníky akce, děti se budou moci vyřádit ve skákacím hradu, dospělí třeba využijí stan s fyzioterapeutickou poradnou zdarma.K dispozici bude také stánek se zmrzlinou, včetně stánku s teplými jídly a nápoji,“ doplnil Zdeněk Bílek.

HARMONOGRAM AKCE:

Začátek: 10:00
Poslední startující týmy: 15:00
Ukončení soutěže: 16:45
Vyhlášení výsledků: 17:00

Eliška Crkovská

Počet příspěvků: 1078

Horydoly Open

avatar
22.8.2020 02:08

V Teplicích se nebudou nudit ani děti

 I když za chvíli už začíná nový školní rok, babí léto je ještě obdobím častých rodinných výletů za poznáním. Lázeňské Teplice mají co nabídnout i lidem s dětmi.

Jedním z atraktivních cílů je Pohádkový les v Janáčkových sadech, který skrývá jedenáct velkých dřevěných pohádkových postav. U každé z nich na děti čeká i lehký úkol nebo hádanka. Součástí parku jsou prolézačky a jeho návštěva je úplně zadarmo.

„Na výlet do Janáčkových sadů jezdí ze Zámeckého náměstí náš turistický vláček Humboldt. Cestující doveze i k dalším místům, kde to děti baví,“ říká Tomáš Jelínek, spolumajitel turistického centra VisitTeplice. Vláček Humboldt jezdí i kolem hvězdárny a botanické zahrady. Jízdenka na vláček vyjde na sedmdesát korun. „Jízda vláčkem stejně jako další atrakce je v ceně naší TepliceCARD, pro rodinu se investice do ní rozhodně vyplatí,“ dodává Tomáš Jelínek. Cesta do Janáčkových sadů se vyplatí i proto, že je odtamtud nádherný výhled na Teplice i Krušné hory.

Severočeská hvězdárna a planetárium v Teplicích nabízí pozorování denní i noční oblohy ze dvou kopulí o průměru pěti metrů. Kromě toho zde promítají i zajímavé filmy. Rodinné vstupné vyjde na pouhých 90 korun.

Botanickou zahradu ve městě založil kníže Clary-Aldringen původně jako městské zahradnictví. Dnes jsou ve čtyřech sklenících k vidění rostliny z celého světa. Největší je tropický skleník, kde na ploše tisíci čtverečních metrů pod střechou vysokou šestnáct metrů rostou rostliny z tropické Ameriky, Asie, Austrálie i Afriky, nechybí tu ani vodopád, jezírko, akvária nebo zřícenina mexické pyramidy. Vstup pro celou rodinu stojí dvě stě korun.

Aktivní pohyb a osvěžení ve vodě nabízí Aquacentrum s termální vodou, tobogánem, skluzavkami, houpací jeskyní a spoustou dalších atrakcí. Rodinné ceny na hodinu v Dětském světě jsou 80 korun pro dospělého, 70 korun pro děti od šesti do patnácti let a dvacetikoruna pro mladší děti. Delší pobyt pochopitelně vyjde levněji.

V Teplicích je také největší Lanový park v Ústeckém kraji, který nabízí tři různé trasy a více než pětadvacet atrakcí. Park je přímo v centru města na střeše supermarketu. Rodinné vstupné na dětskou trasu od tří let stojí 329 korun.



Pavla Lehnerová lehnerova@visitteplice.com

Zdeněk Fekar zdenek@evox.space

Počet příspěvků: 313

Horydoly

avatar
20.3.2019 09:22

Na Šumavě odstartoval druhý ročník dětských závodů Lyžuj lesy

Šest závodů v běžeckém lyžování dětí se v lednu a únoru uskuteční na různých místech rpubliky. První startuje ve Vimperku ve čtvrtek 10. ledna. Hlavním partnerem Lyžuj lesy je stejně jako loni státní podnik Lesy České republiky. 

Dostat děti ven, probudit v nich zájem o sport, ale i podpořit mladé talenty, to má naši podporu,“ řekl generální ředitel státního podniku Lesy ČR Josef Vojáček. Loňského prvního ročníku se zúčastnilo 650 závodníků ze základních škol, kteří startovali na čtyřech místech. Letos dva závody přibyly, aby se na běžky dostalo co nejvíce dětí. „Kromě čtyř věkových kategorií také posuzujeme zvlášť výsledky registrovaných závodníků v lyžařském oddíle, a neregistrovaných bez větších běžkařských zkušeností. Tomu odpovídá i délka tratí,“ vysvětlil zástupce pořadatelů Lukáš Sacher, ředitel Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů České republiky. Stejně jako loni si účastníci vyzkouší například slalom, terénní vlny, jízdu pozadu, otočky, přeskoky, soupaž, rovnováhu na jedné noze, podlézání nebo výměnu lyží. Hlavně začínajícím běžkařům se bude hodit možnost vypůjčit si přímo na místě lyže, hole i lyžařské boty. Propozice ke každému závodu jsou zveřejněné na webu www.lyzujlesy.cz, přihlásit se děti mohou ještě den před závodem, nejpozději však půl hodiny před startem. Každý závod má svého ambasadora, tedy bývalého či současného reprezentanta České republiky. Například na Šumavu se za dětmi vydá Martin Jakš, do Jilemnice Květa Pecková – Jeriová, do Jablonce Martin Koukal a na další místa Lukáš Bauer, Jiří Ročárek nebo Adam Fellner.

Místo: Pořadatel: Termín:
Vimperk, areál Vodník Fischer Ski klub Šumava 10. ledna 2019
Boží Dar – areál Jahodová louka LK Slovan Karlovy Vary 16. ledna 2019
Ski aréna Jeseník FENIX SKI TEAM JESENÍK 22. ledna 2019
Běžk. areál Kolečko, Jablonec n. N. SKI KLUB JABLONEC 30. ledna 2019
Všesportovní areál Hraběnka, Jilemnice ČKS SKI Jilemnice 6. února 2019
Vysočina Aréna, Nové Město na Moravě SK Nové Město na Moravě 12. února 2019 

Eva Jouklová

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
30.1.2018 22:33

Akce pro děti v Česku

Pololetní prázdniny - od 2. do 4. 2. 2018

Mimořádká akce pro RODINY S DĚTMI! Celé Česko čte dětem STAROHRADSKÉ POHÁDKY!
Každému, kdo nám donese ukázat pololetní vysvědčení, jsme se rozhodli dát odměnu - originální českou POHÁDKOVOU KNÍŽKU Starohradské pohádky čaroděje Archibalda ZDARMA.
VÝLET PRO DĚTI I DOSPĚLÉ - Každé dítko z MŠ nebo ZŠ, které od pátku  2. 2.  až do neděle 4. 2. přijede s rodiči nebo prarodiči na Hrad a zámek  Staré Hrady s vysvědčením (nebo kopií), dostane k zakoupené  1 dětské a 1 dospělé vstupence  na prohlídkový okruh pohádkovou knížku ZDARMA - jeden ze sedmi dílů originálních Starohradských pohádek čaroděje Archibalda dle vlastního výběru (1 dítě - 1 knížka). 
Ani předškoláci smutnit nemusí - pololetní vysvědčení jim totiž mohou vystavit sami rodiče,  prarodiče nebo sourozenci. Navštívte - Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou - Zámecké pohádkové sklepení - Hradní pohádkovu půdu. Přijeďte - u nás se stále něco děje! Pro rok 2018 máme mnoho novinek a překvapení. Těšíme se na Vás! Pohádková knížka ZDARMA  -  jeden ze šesti sedmi originálních Starohradských pohádek čaroděje Archibalda. https://www.starehrady.cz/zpravodaj-za-pololetni-vysvedceni-pohadkova-knizka-zdarma-detail-364

Jarní prázdniny - otevírací doba, program 

O jarních prázdninách máme otevřeno každou středu, čtvrtek, pátek, sobotu a neděli od 10.00 do 17.00 hod. Navštívit můžete:
- Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou
- Zámecké pohádkové sklepení - novinka Vodovodní draci Potrubáci
- Hradní pohádkovou půdu 
- Čarodějnou Bestyjolu
Těšíme se na Vaši návštěvu.

Počet příspěvků: 1078

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se