registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Bruslení

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
8.12.2023 13:00

Bruslení v Podolí

Městská část Praha 4 v letošním roce nabídne svým obyvatelům veřejné kluziště s technickým ledem. Bude umístěno v areálu sportoviště Podolská a v provozu bude od 6. prosince 2023 do 29. února 2024.

 

„Protože zimy bývají v hlavním městě poměrně teplé a nemůžeme spoléhat jen přírodní led na přírodních vodních nádržích, rozhodli jsme se nabídnout našim obyvatelům hlavně dětem, klasické umělé kluziště,“ uvedl starosta Ondřej Kubín (ODS). „To zajistí díky chlazení bruslení i ve dnech, kdy v Praze nebude mrznout.“

 

Veřejné kluziště bude otevřeno každý den od 9 do 21 hodin, na Štědrý den a na Silvestra od 9 do 15 hodin. V pracovních dnech, v době od 9 do 14 hodin, bude k dispozici pouze pro základní a mateřské školy, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 4. Veřejnost ho tedy v těchto dnech bude moci využít až od druhé hodiny odpoledne minimálně do osmi hodin večer. Naopak o víkendech už v době od 9 až do 20 hodin.

 

V době od 20 do 21 hodin je provozovatel oprávněn poskytovat kluziště třetím osobám k soukromému využití (vyhrazené užívání). Informaci o každém termínu vyhrazeného užívání poskytne provozovatel veřejnosti nejméně jeden den předem prostřednictvím vývěsky u provozního řádu kluziště.

 

Pro základní a mateřské školy zřizované MČ Praha 4 bude užívání kluziště v pracovních dnech od 9 do 14 hodin bezplatné. V ostatních dnech a hodinách je provozovatel kluziště oprávněn vybírat vstupné ve výši maximálně 90 korun na osobu a den, přičemž děti do šesti let budou mít vstup zdarma.

 

Provozování veřejného kluziště v areálu sportoviště Podolská zajistí společnost PERFECT ICE.

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
8.12.2023 10:55

Praha 5 otevře nad náplavkou novou ledovou plochu

V sobotu 2. prosince bude slavnostně zprovozněno nové kluziště na Hořejším nábřeží. Vybudovala ho městská část Praha 5 jako zimní variantu využití multifunkčního hřiště, které prošlo rozsáhlou revitalizací za téměř 46 milionů korun. Ledová plocha o rozměrech 40 x 20 m by měla sloužit veřejnému bruslení až do konce února.

Obnova smíchovského hřiště, které nyní nese název „Aréna sportu“, probíhala v posledních dvanácti měsících. V rámci unikátního víceúčelového řešení zůstala zachována možnost hrát zde v teplejších měsících fotbal, basketbal a další míčové sporty. Pod nový tartanový povrch hřiště byla navíc instalována chladicí technologie, takže přes zimu tu může vzniknout ledová plocha s hokejovými mantinely. Ta na Smíchově nahradí dosavadní kluziště, které fungovalo na náměstí 14. října.

Multifunkční hřiště nad smíchovskou náplavkou zahrnuje také renovovaný skatepark s betonovým povrchem a mobilními překážkami, přibyly stroje pro fitness cvičení, zpevněné mlatové plochy a cesty, osvětlení a technické zázemí v kontejnerech s dřevěnými obklady. V jednom z nich je umístěna rolba pro úpravu kluziště. Náklady na investiční akci vyšly městskou část na necelých 46 milionů korun, z čehož 13,8 milionů pokryla dotace od magistrátu.

Příprava rekonstrukce včetně výběru zhotovitele stavby spadá ještě do minulého volebního období. Současné vedení radnice potom při realizaci investice naráželo na různé technické problémy. „Hořejší nábřeží byl projekt, který nám dal opravdu zabrat. Stálo nás to hodně práce, protože jsme do poslední chvíle naráželi na jednu překážku za druhou. Všechno ještě není v ideálním stavu, ale již nám nic nebrání kluziště otevřít,“ konstatuje místostarostka Prahy 5 pro sport Monika Shaw Salajová (SEN 21).

Podobného názoru je také ředitel Domu dětí a mládeže Praha 6 (DDM) Martin Vejvoda, jehož organizace se bude o areál starat: „Sportoviště jsme převzali asi se 14denním zpožděním, a tak bude ještě nějakou chvíli trvat, než si vše přesně sedne. Každopádně věříme, že postupně bude vše spolehlivě fungovat. Tohle místo má potenciál, aby si ho místní lidé oblíbili. Staráme se již o podobné kluziště na Vypichu u obory Hvězda, kam v minulé sezóně přišlo přes 30 tisíc návštěvníků.“

Provozovatel plánuje pro zimní bruslení doprovodný program, který odstartuje 5. prosince mikulášskou nadílkou. Ledová plocha bude pro zájemce přístupná zdarma, denně od 9.00 do 21.00 hod. K dispozici bude také půjčovna bruslí a občerstvení. Kromě podmanivého zážitku z bruslení takřka na hladině Vltavy a s výhledem na Vyšehrad se ale zájemci mohou těšit i na dění v dalších ročních obdobích. „Unikátní prostor, který přímo sousedí s náplavkou, může v létě sloužit třeba pro pořádání kulturních akcí. Krásně se tu nabízí spojení sportu, zeleně a veřejného prostoru,“ dodává místostarostka Monika Shaw Salajová.

„Zatím nechci nic slibovat, ale pokud půjde vše správným směrem, velice rádi se pustíme i do kulturního programu. Pohráváme si například s myšlenkou promítání filmů. Spravujeme ale hřiště, a tak se na jaře chceme nejprve zaměřit na spuštění sportovních kroužků pro děti, konkrétně by šlo o basketbal a minifotbal. Spolupracovat na tom budeme s našimi kolegy z DDM Praha 5,“ vysvětluje ředitel Martin Vejvoda.

David Šťáhlavský 

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
15.11.2022 16:37

Bruslení

V Praze se otevírají kluziště pro veřejnost. Víte kam vyrazit?

I během letošní zimy se mohou Pražané těšit hned na několik kluzišť určených pro veřejnost.
Sezona již na některých ledových plochách začala a bude pokračovat až do března. Projekt
Kluziště Praha nabídne hned několik kluzišť, která si mohou zájemci pronajmout i na
soukromou akci.

River Rink – nejenom kluziště

Mezi největší lákadla letos bude opět patřit ledová plocha River Rink v Karlíně, kde
návštěvníci najdou i zateplený stylový bar s širokou nabídkou občerstvení.

Karlínské kluziště River Rink druhým rokem nabídne prémiové bruslení s kvalitním a pečlivě
udržovaným ledem, zateplený Aprés Skate bar s gastro zónou a řadu doprovodných akcí.
Návštěvníci zde mohou zavítat na veřejné bruslení kdykoliv během týdne od 10:00 do 22:00,
během víkendu již od 9:00. V ranních hodinách bude ledová plocha k dispozici pro privátní
rezervace. Stejně tak ji budou organizátoři nabízet k pronájmu pro speciální akce – firemní
večírky, teambuildingy nebo například oslavy.

„Chceme návštěvníkům nabídnout zábavu na ledě i mimo něj. Proto bude součástí komplexu i
letos vytápěný stan s barem, kde si přijdou na své nejenom bruslaři ale také jejich doprovod,
a to i díky připravovanému programu. Naším cílem je přinést Pražanům místo, kde mohou
aktivně v zimě strávit klidně celý den,“ říká Vít Bouše, organizátor projektu Kluziště Praha.

To není vše!

Nelze opomenout ani další kluziště, kde mohou návštěvníci strávit zážitky nabitý zimní den.
Stačí si vybrat z ostatních lokalit, které se budou postupně otevírat. K dispozici bude kluziště
na Vypichu, Letné nebo u obchodních domů na Chodově a Černém mostě. Se spuštěním
ledových ploch zároveň organizátoři nabízí služby jako broušení bruslí, lekce bruslení a další.
Pro více informací lze sledovat web nebo sociální sítě @kluzistepraha

Inspiraci, na jakou plochu vyrazit, lze najít na portálu www.kluzistepraha.cz společně se
základními informacemi o jednotlivých ledových plochách. Vybraná kluziště umožňují
rezervaci celé ledové plochy pro sebe – ať už na firemní akci nebo třeba hobby hokej.
Stejnou možnost mají školy a školky, která kluziště mohou využívat v dopoledních hodinách
po rezervaci zdarma.

Vít Bouše

Počet příspěvků: 1078

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se