registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Luhačovice

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
18.5.2018 10:21

Re: Vila Vlastimila Luhačovice

Dětská ozdravovna Vila Vlastimila v Luhačovicích byl nově opravena:

Luhačovice

Počet příspěvků: 1081

Horydoly

avatar
18.5.2018 01:26

Vila Vlastimila

Vila Vlastimila rozšířila kapacitu dětských léčeben Lázní Luhačovice 

Poptávka po dětských léčebnách v Lázních Luhačovice, a.s., je především v hlavní sezóně velká. Alespoň část převisu po nich pomůže uspokojit na jaře letošního roku zakoupená vila Vlastimila, která přivítala první dětské pacienty 16. června 2016. K dispozici je dvanáct lůžek ve čtyřech dvoulůžkových pokojích, jednom čtyřlůžkovém apartmá a nechybí ani společenská místnost. Součástí je příjemná zahrada s altánkem. Služby budou malí pacienti s doprovodem čerpat v dětské léčebně Miramonti. Informoval o tom generální ředitel Lázní Luhačovice, a. s., MUDr. Eduard Bláha. 

Vila Vlastimila se nachází v městské památkové zóně Luhačovic, na okraji Pražské čtvrti, v těsné blízkosti dětské léčebny Vítkov. Byla navržena slovenským architektem Dušanem Jurkovičem v roce 1903. 

Lázně Luhačovice s odvoláním na informace čerpané z publikace Příběhy domů a vil (Ladislava Horňáková, Blanka Petráková) uvádějí, že realizace vily patří do první fáze Jurkovičovy tvorby, kdy se ještě výrazně projevoval vliv anglické moderny v kombinaci s podněty z oblasti lidové kultury. Romantickou malou vilku se skromným interiérovým vybavením navrhl architekt Jurkovič pro svého známého Františka Pospíšila, vedoucího strojovny, elektrárny a prádelny v luhačovických lázních. František Pospíšil (1849–1938) působil ve službách lázní celých 57 let, již od hraběcích dob. Pospíšilovi žili ve vile až do roku 1964. Vila následně patřila Ostravsko-Karvinským dolům a v roce 2005 přešla do soukromých rukou. 

Historie Pospíšilovy vily je však spjata nejvíce se jménem Leoše Janáčka, který zde několikrát bydlel v době svých léčebných pobytů v Luhačovicích a pracoval na významných dílech. Poprvé se ve Vlastimile ubytoval, když byla vilka čerstvě postavena, v letech 1904 a 1905, pak v letech 1914, 1916 a 1917. Většinu ze svých pětadvaceti pobytů v Luhačovicích strávil Mistr Janáček v zařízeních, které dnes patří akciové společnosti Lázně Luhačovice. Kromě vily Vlastimily bydlel i v Jestřabí, Růžové vile (dnešní vila Alpská růže) a Janově domě (dnešní hotel Jurkovičův dům). 

Lázně Luhačovice, a.s., letos vybudovaly i nový balneoprovoz v objektu dětské léčebny Miramonti. Zato získaly od Evropského svazu lázní jako vůbec první společnost v České republice prestižní certifikát za vítězství v soutěži ESPA Innovation Awards 2016 za nejlepší evropskou inovaci v oblasti léčebného lázeňství. Stalo se tak na konci května ve francouzských lázních Vichy. Oceněn byl projekt nového balneoprovozu, ve kterém jsou poskytovány uhličité koupele dětským pacientům. Cílem inovace bylo přivedení přírodního léčivého zdroje přímo do objektu dětské léčebny Miramonti a díky změně prostředí zajištění větší účinnosti těchto koupelí. Dalším výsledkem bylo zajištění možnosti pitné kúry minerální vody přímo v areálu dětských léčeben a používání minerální vody pro inhalace bez nutnosti ji přepravovat v nádobách. 

V Lázních Luhačovice se léčí u dětí respirační onemocnění, obezita, nemoci zažívacího ústrojí a také kožní a onkologická onemocnění. Lázeňská péče má pro děti nenahraditelné výhody, například zlepšení zdravotního stavu, zabránění zhoršení nemoci u chronických pacientů. Zároveň plní i sociální funkci, protože mohou být poté doma více s kamarády, když nejsou tak často nemocné. Právě taková léčba, s využitím přírodních luhačovických léčivých vod na čele s Vincentkou, může zlepšit zdravotní stav dětí. Ty mají nepřetržitě k dispozici lékaře i sesterské služby, a pokud s nimi jde rodič, nebojí se ani nového prostředí. Rodiče se také naučí nové postupy v rámci péče o nemocné děti, což využijí i po návratu domů. Počet alergiků se kvůli zhoršujícímu životnímu prostředí a nezdravé výživě stále zvyšuje a mnoho z těchto nemocí se projeví již v útlém věku, například bronchiální astma či atopický ekzém. Proto je vhodné vzít do lázní i malé děti, v Lázních Luhačovice, a. s., léčí děti již od 1,5 roku. V dětské léčebně v Luhačovicích je k dispozici 258 lůžek. 

Lázně Luhačovice jsou nejnavštěvovanějšími moravskými lázněmi. Nacházejí se v lůně krásné přírody a lákají návštěvníky nejen svými léčebnými a wellness pobyty či svými perfektními službami, ale i neopakovatelnou architekturou Dušana Jurkoviče. Lázně poskytují kvalitní komplexní péči o pacienty s onemocněním dýchacích cest, pohybového aparátu, trávicího ústrojí, látkové výměny (cukrovka), oběhového ústrojí a onkologická onemocnění. Luhačovice jsou ideálním místem pro relaxaci, nabízejí wellness víkendy i relaxační pobyty pro všechny věkové kategorie.

www.LazneLuhacovice.cz
www.HotelAlexandria.cz 

Počet příspěvků: 1081

Horydoly

avatar
18.5.2018 00:39

Při alergické rýmě přináší úlevu Vincentka

Alergie pomůže zvládnout Vincentka

Nastupující jaro bývá nejtěžším obdobím pro alergiky. Vzduch je plný pylů, plísní a prachových částí startujících odezvu imunitního systému, projevující se rýmami a zánětlivými procesy. Stejně jako při klasické rýmě přináší úlevu osvědčený lék našich babiček – Vincentka. Vincentka je 100% přírodní produkt, svou podstatou přírodní léčivá minerální voda vyvěrající v Lázních Luhačovice, s vysokým obsahem fluoridů a kyseliny borité.

Jan Šumšal, ředitel společnosti Vincentka, a. s., která vlastní práva na její plnění do lahví, k tomu poznamenává: „Vincentka pomáhá při pylových alergiích, když pomáhá udržovat fyziologickou čistící schopnost nosní sliznice, umožňuje optimální fungování tzv. slizniční imunity. Je doporučená alergology pro zvládání obtíží při pylových a prachových alergiích. Nejsnáze se aplikuje prostřednictvím nosního spreje Vincentka. Používání Vincentky není omezeno časově ani četností použití za den. Používá se pro zvlhčení sliznice celé nosní dutiny a nosohltanu především při pobytu v prostředí s nízkou relativní vlhkostí vzduchu, v prostorách vytápěných ústředním topením a prostředí znečištěném zejména prachovými částicemi. Stejně tak se doporučuje vyčistit si Vincentkou dutiny po příchodu domů z jarní procházky, kde se do dýchacích cest dostávají alergeny pylů, plísní a prachu.“

Vincentka především pomáhá zlepšovat dýchání, když přispívá k odstraňování sekundárních následků a nepříjemných průvodních projevů onemocnění dýchacích cest. Důležitou funkci plní při uvolňování hlenů, které blokují dýchací cesty, dutiny a hromadí se v hrtanu, nose a průdušnici. Svou konzistencí jen velmi těžko dovolují jejich vykašlávání či vyfoukání. Tehdy nastupuje Vincentka. Oxid uhličitý a soli v ní obsažené, mají tu schopnost, že rozpouštějí hleny a následně umožňují pacientovi, aby se jich zbavil. Obecně lze říci, že Vincentka je nejlepší podpůrný prostředek pro uvolnění dýchání při akutních a chronických onemocněních dýchacích cest a alergiích.

Vincentka má, kromě přinášení úlevy při rýmě alergické či klasické, i další použití. Celkovým složením hypotonické kyselky s obsahem jodidů příznivě ovlivňuje obranyschopnost ve smyslu prevence chronických bakteriálních infekcí horních cest dýchacích, chronické rýmy, sinusitidy a chronické polypózní nasopharyngitidy. U dětí preventivně působí proti rozvoji recidivující tracheobronchitidy a rhinitidy. Aplikace přípravku je vhodná i po stavech nosních operací. Doporučuje se také proti vzniku suchých zánětů nosní sliznice a na prevenci její recidiv. Četnost ani délka užívání není omezena. Sprej pomáhá i po operaci nosní sliznice a nosní přepážky a je možné ho doplnit Vincentkou z originálního balení 0,7 l.

„Během těhotenství pomáhá zvládat pocit vysušené nosní sliznice, a jelikož příznivě ovlivňuje obranyschopnost ve smyslu prevence, je to velmi vhodný přírodní prostředek pro těhotné ženy. U kojenců je možné použít Vincentku nosní sprej Junior, ale je zapotřebí velké opatrnosti při aplikaci z důvodu poranění dítěte. Aby nedošlo k poškození dutiny u dětí, má Vincentka Junior speciální sprej s aplikátorem vyvíjející nižší tlak než běžný sprej. Nejlepší je ho použít v těsné blízkosti nosu tak, aby se nezasouval do nosní dírky. Maminky se nemusí bát ho aplikovat již malým kojencům,“ doporučuje J. Šumšal.

Vincentka je distribuována v lahvích prakticky beze změny. Výjimkou je odfiltrování železa, které by jinak zapříčinilo zakalení balené vody. Vincentka v lahvích má dvouletou záruku. Při správném skladování bez přístupu světla se její účinky ani po letech nesnižují.

Vincentka je tak účinná díky tomu, že obsahuje správné složení minerálních látek a oxidu uhličitého. Ty vytvářejí nepříznivé prostředí pro bakterie, rozpouštějí hleny, pomáhají zvládat projevy nemocí a působí i preventivně. Přispívá i to, že osmolarita Vincentky je podobná osmolaritě lidské krve.

Vincentka se při každém z onemocnění dýchacích cest aplikuje určitým preferovaným způsobem. Vincentku NASALIS a plastovou konvičku je nejlepší použít při dutinách. Aplikace Vincentky ve spreji je vhodná do nosu, případně do krku. Kloktání Vincentky přímo ze skleničky nebo z láhve je dobré na hrtan a horní část průdušnice. Aplikace vdechováním speciálními inhalátory je ideální na dolní cesty dýchací, kam se nedá dopravit předchozími způsoby. Vaření Vincentky v odkrytém hrnci v kuchyni, či její vdechování z vyvíječe páry, je také vhodnou formou inhalace. Dobře působí na horní i dolní cesty dýchací, i dutiny napařování pod ručníkem nad Vincentkou, protože i zahřátí samotnou párou má pozitivní účinky a to rozšiřování cév, jejich prokrvení a také pomáhá zbavit se studených hlenů.

Využití Vincentky je široké. Velmi vhodná je na choroby žaludku, ale i na úpravu žaludeční kyseliny po nadměrném požívání mastných jídel a alkoholických nápojů. Kvůli obsahu solí by měli být opatrní lidé s onemocněním ledvin a jater. Ve Vincentce, se kromě léčby akutních onemocnění, můžeme i koupat, což probíhá v Lázních Luhačovice, a. s. Minerální lázně zde pomáhají celkově organismu při pohybových onemocněních, ale i při atopických ekzémech, kožních problémech.


Firma Vincentka také vyvinula celou škálu výrobků, vyrobených na bázi Vincentky. Získává se z ní silný koncentrát a ten je zapracován do krémů, pastilek, či zubních past. Při onemocněních krku, angínách, ale i ztrátě hlasu jsou velmi dobré pastilky, které často používají i lidé, kteří pracují hlasem, jako jsou zpěváci, moderátoři a spíkři. Prokazatelně jim pomáhají vrátit zdraví v této oblasti. Pastilky jsou vyráběny s ovocnou a bylinkovou příchutí. Stejnou úlevu jak tradiční tekutá Vincentka přinášejí právě účinné soli z Vincentky, které jsou v nich aplikovány.

Více informací je na www.vincentka.cz.

Štefan Kuča

Počet příspěvků: 1081

Horydoly

avatar
17.5.2018 23:53

Přivezte si z Lázní Luhačovice originální dárky

Suvenýry: Vincentka a výrobky na její bázi, Luhačovická bylinná a pítko Nectarium


Z pobytu v lázních je zvykem si vozit dárky a suvenýry. Z každých lázní si tak návštěvníci vozí domů lázeňské oplatky a z Karlových Varů i 13. pramen – Becherovku. Nejvíc originálních suvenýrů si však můžou přivézt z nejnavštěvovanějších moravských lázní – z Luhačovic. K oblíbenému bylinnému likéru Luhačovická bylinná a minerální vodě Vincentka v lahvích a výrobků na její bázi, přibyla od 8. května 2016 i další luhačovická rarita – unikátní lázeňský pohárek Nectarium. 

Exkluzivní pohárek akciové společnosti Lázně Luhačovice 

Lázně Luhačovice mají od letošní sezóny svůj vlastní unikátní lázeňský pohárek. Nese název Nectarium, Luhačovický kvítek a jeho autorkou je studentka Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze Adéla Chorá, která nejlépe splnila hlavní kritéria designérské soutěže, tedy originalitu a inovaci. Svůj pohárek Nectarium stylizovala do podoby lučního kvítku. Nectarium je místem, kudy se na povrch rostlin dostává nektar, v případě pohárku neméně vzácná minerální voda. Pohárek má jednoduchý tvar, a přesto je hravý a originální. Do jeho středu je vsazeno brčko, které napodobuje pestík květu. Tvar nádobky je čistý a příjemně se drží. Je vyroben z vysoce kvalitního porcelánu. Pití Vincentky, Ottovky i Aloisky je základem lázeňské léčby v Luhačovicích. Minerální vody se pijí nalačno nejlépe ráno před snídaní a odpoledne před večeří.

Prodej pohárku je omezen pouze na zařízení akciové společnosti Lázně Luhačovice. Lázeňský pohárek Nectarium v dárkovém balení je k dostání – v recepcích hotelů Alexandria, Jurkovičův dům, Dům B. Smetany, Jestřabí, Palace, Morava a Společenském domě, v prodejně cukrovinek na kolonádě vedle haly Vincentka a v cestovní agentuře Luhanka. Hosté akciové společnosti si mohou zakoupit pohárek Nectarium v dárkovém balení za zvýhodněnou cenu. Lázeňský pohárek Nectarium je hezkým dárkem z lázní. Zatím bylo vyrobeno 1 000 kusů tohoto výjimečného pohárku. 

Minerální voda Vincentka a produkty s jejím obsahem se těší mimořádné oblibě 

Nejznámější minerální pramen vyvěrající v Lázních Luhačovice, proslulá Vincentka, se stala praktickým dárkem i suvenýrem, který si návštěvníci odvážejí z Luhačovic v podobě různých balení. A nejenom minerální vodu, ale i sady výrobků obsahujících Vincentku. Tyto léčivé sady vyrábí akciová společnost Vincentka Luhačovice, která má zároveň práva na její plnění do lahví. Společnost Vincentka neustále rozšiřuje počet svých doplňkových výrobků řady Vincentka, ve kterých využívá jedinečné složení léčivé minerální vody. Originální suvenýry a výrobky z Vincentky jsou k dostání nejen v obchůdcích na kolonádě, ale prakticky v celém městě a okolí. Prodávají se v obchodech se suvenýry, drogériích, ale i na recepcích hotelů a penzionů. Dokonce Vincentku v 0,7 l lahvích pro velký zájem prodává i samotná akciová společnost Vincentka přímo ve své administrativní budově v Luhačovicích. Návštěvníci si ji odnášejí v celých kartonech, které si dávají do kufrů aut při odjezdu z Luhačovic. Dělají tak po skončení léčení, nebo se zde zastaví během návštěvy Luhačovic. Vincentka se tam prodává zhruba za polovinu ceny, za jakou je možné ji dostat v prodejnách, či lékárnách v ČR. Kromě plnění minerální vody do lahví, se prodává také v nosních sprejových aplikátorech a jako koncentrát na výplach dutin. Ve spolupráci s farmaceutickou firmou se z ní vyrábějí finální produkty. Přidává se jako koncentrovaná sůl i do pastilek, zubních past, sirupů, hydratačních krémů a sprejů Vincentka. Praxí je ověřeno, že pozitivní účinky se zachovají i ve výrobcích. O pastilky je poměrně velký zájem, hlavně v ČR. Oceňují je především umělci a lidé, kteří pracují s hlasem – zpěváci, herci, moderátoři, spíkři, učitelé... Všichni ti, kteří si namáhají hlasivky. Balená Vincentka se používá i v některých zdravotnických zařízeních (i na Slovensku) především k inhalacím a výplachům, především pro alergiky.

V lázeňství se Vincentka používá v Lázních Luhačovice, a. s., zejména při inhalačních a pitných kúrách při nemocech dýchacích cest, hlasivek, poruchách látkové výměny, žaludečních vředech, chorobách dvanácterníku, při chronické pankreatitidě a diabetu. Obsahuje ionty sodíku, draslíku, vápníku, lithia, hořčíku, fluóru, chlóru, jódu a železa. Železo je však před stáčením do lahví odstraňováno. Vincentka je 100 % přírodní produkt. Je to velmi silně mineralizovaná, jodová uhličitá minerální voda z přírodního léčivého zdroje, hydrogenuhličitan-chlorido-sodného typu, se zvýšeným obsahem fluoridů a kyseliny borité, studená, hypotonická. Celková mineralizace dosahuje 9854 mg/l.

Vincentka je označována také jako "lék našich babiček". Její léčivé účinky prověřila staletí. Je vhodná jako doplněk při detoxikaci organismu, jako cenný zdroj jódu a jiných důležitých minerálů potřebných pro zdravý životní styl. Obsahuje biogenní prvky, jakými jsou lithium, rubidium, cesium, měď, zinek, vanad, chrom, kobalt ve fyziologickém poměrném zastoupení. Vincentka je vhodná jako přírodní doplněk výživy pro sportovce, děti, těhotné ženy a rekonvalescenty. Umožňuje rozpouštění hlenů na sliznicích dýchacích cest, žaludku a střevech svým obsahem a vyvážeností minerálních solí a biogenních prvků. Na Vincentku jsou obyvatelé Luhačovic patřičně hrdí. První písemná zmínka pochází z roku 1669, kdy fyzik a lékař Jan Ferdinand Hertod z Todtenfeldu vydal písemnou zprávu o chemickém složení luhačovické vody, o způsobech pitné kůry a o úspěšných výsledcích. Od roku 1780 se Vincentka vozila i do Vídně. V roce 1820 byla u pramene Vincentky postavena první plnírna lahví a vyvezlo se 160 000 ks 0,5 l lahví. Obliba Vincentky i ostatních produktů obsahující léčivou minerální vodu stále vrůstá a Vincentka dobývá i zahraniční trhy – vyváží se na Slovensko, do Číny, Ruska, na Ukrajinu, do Estonska a Maďarska.

Luhačovická bylinná 

Luhačovická bylinná je likér, který vzniká z 13 druhů bylin, koření a mladých smrčkových letorostů z okolních lesů. Je známo, že byliny působí příznivě na trávení a zlepšují funkci dýchacích cest. Originální receptura obsahuje mimo jiné květ divizny, heřmánek, mátu peprnou, pelyněk, kmín, skořici, hřebíček a pomerančovou kůru. Své jméno získala od proslulých lázní, které leží v blízkosti Vizovic. Zde se stala nedílnou součástí lázeňského koloritu. Výjimečná jemnost, vůně bylin a lahodná sladkohořká chuť Luhačovické bylinné byla oceněna v roce 1996 na potravinářské výstavě Siesta v Praze zlatou medailí. 

Více informací je na www.lazneluhacovice.cz , www.vincentka.cz

Počet příspěvků: 1081

Horydoly

avatar
17.5.2018 23:51

Kúpele Luhačovice ponúkajú akčný pobyt Wellness pre aktívne ženy

Načerpajte nové sily vďaka wellness pobytu v kúpeľoch

Wellness je v súčasnosti často skloňovaným slovom. Počujeme o ňom z rádia, čítame o ňom na internete či v časopise. Prečo teda nevyskúšať wellness na vlastnej koži? O svoje fyzické aj duševné zdravie by sme sa mali starať, najmä v tejto hektickej dobe, keď človek nemá čas ani na seba. Ženy, ktoré chodia do práce a starajú sa o deti, určite ocenia týždeň oddychu od zhonu z každodenného života. Kúpele Luhačovice, a. s. preto pripravili akčný pobyt Wellness pre aktívne ženy, určený špeciálne pre ženy všetkých vekových kategórii pod vedením profesionálneho trénera. Za 522 Eur získate ubytovanie s plnou penziou na 7 nocí, ale aj voľné vstupy do wellness centra, fitness centra, či nočného klubu. Začnite týmto pobytom nový životný štýl a postarajte sa o harmóniu svojho tela a duše.

Výkonný riaditeľ Kúpeľov Luhačovice (Lázní Luhačovice), a.s., Ing. Jiří Dědek, MBA k tomu hovorí: ,,Príďte k nám do Luhačovíc a užívajte si. Príjemné procedúry vám zaručia relaxáciu a odreagovanie, čím sa postaráte o svoju psychickú pohodu. Akčný pobyt Wellness pre aktívne ženy zahŕňa vo svojom balíčku Spa rituál tváre, teda peeling, masku, masáž tváre a dekoltu trvajúce 50 min., prírodný uhličitý kúpeľ, či wellness kúpeľ s prísadou vonnej esencie. Tešiť sa však môžete aj na masáže, konkrétne klasickú čiastočnú, wellness podľa vlastného výberu a lymfoven – prístrojovú anticelulitídnu masáž, pričom každá z nich trvá 25 minút. Napriek tomu, že cena zahŕňa plnú penziu, zloženú z vyváženej energetickej stravy podľa zásad zdravej výživy, zúčastníte sa aj slávnostnej záverečnej večere vo Francúzskej reštaurácii. Okrem toho vám požičajú župan a aktualizovať môžete aj status na sociálnej sieti vďaka WiFi pripojeniu na izbe. To všetko je už v cene pobytu.“

Pokiaľ vás zaujíma, ako je na tom stavba vášho tela a či vám hrozí nejaké zdravotné riziko, aj to sa dozviete v rámci pobytu Wellness pre aktívne ženy pomocou vyšetrenia InBody, ktoré trvá len okolo 30 sekúnd. Informácie získané z tohto merania ocenia najmä ženy, ktoré sa snažia redukovať telesný tuk, držia rôzne diéty, či podstupujú úpravu stravovacích zvyklostí, športovkyne, ale aj ľudia po chorobe či ženy po menopauze. Vďaka tomuto prístroju sa dozviete napríklad o hodnotení vášho tukového a svalového tkaniva, BMI, vypočítajú vám percentuálny podiel telesného tuku atď. Absolvujete aj konzultáciu s lekárom, diagnostiku zdravotného stavu a pohybový program, ktorý závisí aj na želaní či počasí. Okrem toho, že sa 15-krát zúčastníte pohybovej aktivity, či už vonku, alebo vnútri, vypočujete si aj tri prednášky o zdravom životnom štýle. Počas celého pobytu máte denne neobmedzený vstup do fitness centra a môžete si aj zaplávať. 

Zaujal vás wellness pobyt, ale radšej by ste si ho užili s manželom, či rodinou? Pre vás majú Kúpele Luhačovice v ponuke jesenné, adventné, vianočné aj silvestrovské pobyty. Treba sa však rozhodnúť čo najskôr, tieto pobyty sú veľmi obľúbené a rýchlo sa vypredajú. Adventné pobyty si môžete vychutnať v Alexandrii, ale aj v Jurkovičovom dome. Ak však máte bolesti chrbta, vyberte si Zimný kúpeľný pobyt v hoteli Palace, kde vám lekár predpíše procedúry na vaše zdravotné ťažkosti. Vianoce si môžete vychutnať v Alexandrii, kde nebude chýbať stromček, imelo, cukrovinky, kapor, zemiakový šalát a koledy. Najväčší výber je však zo silvestrovských pobytov, kde máte 7 možností, medzi ktorými je napríklad Malá, či Liečebná silvestrovská kúra, Silvestrovský VIP wellness pobyt v Alexandrii, či Silvestrovský pobyt MINI. Vychutnajte si veľa zábavy, dobré jedlo, hudbu a relax v Kúpeľoch Luhačovice.

Všetci, ktorí prídu do Luhačovíc, sa môžu prejsť po "omladenom" kúpeľnom areáli, ktorý od konca minulého roka do júna prešiel najväčšou premenou v histórii. Luhačovice sú vzdialené od hraníc so Slovenskom len 25 km, od Trenčína 54 km a od Bratislavy 165 km. Pre Slovákov sú tak rovnako dostupné ako slovenské kúpele. Poteší aj jazyková a kultúrna blízkosť a v neposlednom rade tiež výhodný kurz eura.

Viac informácií je na www.LazneLuhacovice.cz a www.HotelAlexandria.cz

Počet příspěvků: 1081

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se