registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Krkonoše na lyžích 2017/2018

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
9.4.2018 12:06

Špindl stále lyžuje

Lyžování nekončí. Skiareál ve Špindlu uzavře zimní sezónu až v polovině dubna

Až do 15. dubna si mohou zájemci užít jarní lyžovačku ve Špindlerově Mlýně. K dispozici je šestisedačková lanovka ve Svatém Petru, půl metru sněhu na sjezdovkách všech obtížností, prázdné svahy a nulové fronty u turniketů.

Přestože je jaro v plném proudu, v Krkonoších pokračuje lyžařská sezóna. Ve Špindlerově Mlýně si mohou zájemci užít lyžovačku až do neděle 15. dubna. „Sněhové podmínky jsou ve Špindlu stále vynikající, proto jsme se rozhodli prodloužit letošní sezónu ještě o týden. Lyžaři budou mít k dispozici červenou a modrou sjezdovku ve Svatém Petru a šestisedačkovou lanovku. Pokud bude počasí přát a podmínky to dovolí, otevřeme o víkend i černou sjezdovku,“ uvedl ředitel skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš. 

Jarní lyžovačku si můžete ve Špindlerově Mlýně zpestřit obědem či kávou v samoobslužné restauraci Stadion s terasou na dojezdu sjezdových tratí nebo v luxusní horské panoramatické restauraci Na Pláni na hřebenech hor.

Martina Voráčková

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
27.3.2018 10:59

VELIKONOČNÍ LYŽOVÁNÍ V ROKYTNICI ZA 300 Kč

Podmínky pro lyžování jsou i na sklonku zimní sezóny perfektní. Díky přírodní sněhové nadílce z minulého týdne jsou svahy Lysé hory v Rokytnici ve skvělé kondici a nabízejí lyžařům kvalitní zážitek z lyžování. Na velikonoční prázdniny je pro návštěvníky areálu Horní Domky připraven celodenní skipas jen za 300 Kč a jeden šťastlivec navíc vyhraje rodinný zájezd od CK Čedok ve velikonoční soutěži s názvem Pomlázka na lyžích. 

Na závěr sezóny jsme připravili tipovací soutěž s názvem Pomlázka na lyžích, v rámci které mohou účastnici hádat, kolik lyžařů bude lyžovat na Apríla v našem skiareálu. Respondent, který bude svým tipem nejblíže skutečnému počtu návštěvníků, vyhraje rodinný zájezd v hodnotě 45 000 Kč od cestovní kanceláře Čedok. Zájemci mohou zasílat své tipy prostřednictvím webových stránek www.skiroky.cz v období od 19. 3. do 31. 3. 2018. Jméno šťastného výherce uveřejníme na našem webu v pondělí 2. dubna nejpozději do 16:00 hodin. Na velikonoční prázdniny, tedy od pátku 30. 3. do pondělí 2. 4., je navíc pro všechny návštěvníky našeho lyžařského střediska připraveno zlevněné lyžování v podobě celodenního skipasu za 300 Kč pro dospělou osobu. Mládež a senioři zaplatí za celodenní lyžovaní jen 200 Kč a děti od 6 do 14 let dokonce jen 100 Kč. Děti do 6 let věku lyžují v našem areálu zdarma,“ uvádí k velikonočnímu provozu Vít Pražák, ředitel Skiareálu Rokytnice nad Jizerou. 

Lyžařské středisko Horní Domky je v provozu denně od 8:00 do 16:00 hodin. Rodinný areál na Studenově je uzavřen. Skibus z rokytnického náměstí do skiareálu Horní Domky jezdí v půlhodinových intervalech. 

Více informací na www.skiroky.cz nebo infolince +420 733 733 053.

Martina Heřmanová a Renata Balašová
media@skiroky.cz

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
17.3.2018 01:55

Velikonoce v Rokytnici

ROKYTNICE PŘIPRAVUJE VELIKONOČNÍ SOUTĚŽ O ZÁJEZD OD CK ČEDOK 

Zima se pomalu chýlí ke konci, ale lyžařské podmínky na sjezdovkách v Rokytnici jsou stále dobré. Rodinný skiareál na Studenově byl pro nedostatečnou sněhovou pokrývku uzavřen, ale sjezdovky na svazích Lysé hory v areálu Horní Domky jsou díky práci zasněžovací techniky v dobré kondici a nabízejí skvělou jarní lyžovačku. Skipasy jsou již za ceny vedlejší sezóny a v důsledku odlivu prázdninových návštěvníků je nyní na svazích méně lyžařů. V neděli 25. 3. 2018 proběhne poslední kolo seriálu veřejných závodů ve slalomu ROKY OPEN CUP a na závěr sezóny připravuje Rokytnice velikonoční soutěž o zájezd od cestovní kanceláře Čedok 

Lyžařské podmínky na svazích v Rokytnici odpovídají ročnímu období a současným klimatickým podmínkám. V důsledku nedostatečné sněhové pokrývky jsme museli uzavřít lyžařský areál Studenov, který je závislý převážně na přírodním sněhu. Na sjezdovkách ve skiareálu Horní Domky jsou podmínky stále dobré zejména díky prvotřídní zasněžovací technice, pomocí které se nám podařilo vytvořit v průběhu zimní sezóny kvalitní základ. Uvítali bychom nyní hodně slunečných dnů, aby si návštěvníci mohli vychutnat to pravé jarní lyžování na jižních svazích Lysé hory. V neděli 25. 3. 2018 nás čeká závěrečné kolo veřejných závodů ve slalomu ROKY OPEN CUP a na Velikonoční pondělí 2. 4. 2018 připravujeme akci s názvem Pomlázka na lyžích, v rámci které budeme soutěžit o zájezd od cestovní kanceláře Čedok. Již brzy uveřejníme bližší informace,“ uvádí k provozu Vít Pražák, ředitel Skiareálu Rokytnice nad Jizerou. 

Lyžařské středisko Horní Domky je v provozu denně od 8:00 do 16:00 hodin. Z náměstí do skiareálu Horní Domky vozí lyžaře bezplatný skibus, který jezdí v půlhodinových intervalech.

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
16.3.2018 10:53

Snowhill16.3.2018

Skiareál Herlíkovice & Bubákov

16.3.2018 V provozu 30-50 cm Vlhký 1,4°C Oblačno

 

Příjezdové komunikace Sjízdné Parkoviště Zdarma / kapacita 500 míst Lyžařská zařízení Ski areálu Areál Herlíkovice v provozu lanovka Žalý (A), lyžařské vleky Herlíkovice I (C) a Žalý (B). Areál Bubákov v provozu lanovka Bubákov (E), lyžařský vlek Bubákov 800 (H) a přibližovací Kabinková lanovka Bubákov 2. Sjezdové tratě V provozu sjezdovky: Rodinná (č.1), Závodní (č.2), Severní (č.4), Bubákov (č.7), Bubákovská (č.10), Školní (č.11), Freeride Avia (č.9) a Freeride 200 (č.5). Večerní lyžování Večerní lyžování - Skiareál Herlíkovice na LV Herlíkovice I.: pátek, sobota = 18:00 - 21:00 hod. Večerní lyžování - Skiareál Bubákov: sobota = 18:00 - 21:00 hod. Běžecké tratě Běžecké tratě upravené. Další služby V provozu půjčovna lyží, snowboardů i lyžařská škola. Areál Eden v provozu. Skibusová doprava za akční ceny Praha - Herlíkovice každý den. Snowpark v provozu včetně bigairbagu - pátek, sobota a neděle. Akce pro veřejnost Denní provoz areálu od 8:30 do 16:00 hod. Perfektní stav sjezdových tratí. Snowpark v provozu včetně bigairbagu - pátek, sobota a neděle. Večerní lyžování ve dnech pátek a sobota 16.-17.3. Pravidelná úprava sjezdovek i před večerním lyžováním. Parkujte za hotelem Eden. Skibusová doprava za akční ceny Praha - Herlíkovice každý den. O víkendu 17.-18.3. se na skibaru s terasou u dolní stanice lanovky na Žalý koná akce s Bohemia Sektem. V nabídce budou různé druhy sektů, Avanti Spritz a Avanti Hugo. Od pondělí 19.3. užívejte prima jarní lyžovačku za poloviční ceny!

 

Skiareál Šachty - Vysoké nad Jizerou

16.3.2018 V provozu 30-45 cm vlhký -2,8°C zatsženo

 

Příjezdové komunikace sjízdné Parkoviště přípravené Lyžařská zařízení Ski areálu Šachty - Double Max, Petruškovy Vrcha,VětrovI,VčtrovII Sjezdové tratě Stará Poma Petruškovy vrcha VětrovI VětrovII SpojovacíI,II Večerní lyžování Mimo provoz. Další služby Půjčovna a lyžařská škola otevřeny po dobu provozu vleků. Lyžařská školka na Ptroškách v provozu. Akce pro veřejnost 24.3.2018 Testování lyží horní stanice.

 

Skiareál Kamenec - Jablonec nad Jizerou

16.3.2018 V provozu 20-40 cm vlhký 3°C oblačno

 

Příjezdové komunikace sjízdné Parkoviště 2 parkoviště přímo u areálu, jedno vzdálené 300 m, zdarma, prázdné Lyžařská zařízení Ski areálu LV 1000 v provozu na denní a večerní lyžování TLV 12 mimo provoz Sjezdové tratě červená sjezdovka I. - otevřena červená sjezdovka II. - uzavřena modrá sjezdovka - uzavřena Večerní lyžování Večerní lyžování v provozu středa, čtvrtek, pátek a sobota od 18:00 - 21:00 hodin Před večerním lyžováním sjezdovka upravena! Běžecké tratě nesjízné: Kamenec - běžecké tratě (běžecký areál) Vysoké n.Jiz Další služby Restaurace u dolní stanice vleku, Bufet u horní stanice vleku - občerstvení přímo na sjezdovce. Půjčovna lyží a snowboardů Lyžařská škola Akce pro veřejnost Veřejný závod " O Kamenecký šutr " v obřím slalomu. Závod se koná na červené sjezdovce II.

 

Skiareál Mariánky - Mariánské Lázně

16.3.2018 V provozu 35-75 cm mokrý 1,5°C zataženo, déšť

 

Příjezdové komunikace čisté, mokré Parkoviště Jednosměrná Dusíkova ulice, podélné stání u chodníku a parkoviště u dolní a horní stanice lanové dráhy. Veškerá parkoviště ZDARMA. Lyžařská zařízení Ski areálu Kabinková lanová dráha - A Lyžařský vlek - C (levý) Posuvný koberec a lanový vlek v dětském parku Sjezdové tratě Sjezdová trať č.1 - Krakonoška Sjezdová trať č.3 červená -(Slalomák levá) Dětský park s posuvným kobercem a lanovým vlekem. Večerní lyžování Středa, pátek, sobota 18:00-21:00 Běžecké tratě Bez sněhu! Další služby Lyžařská škola, půjčovna, servis. Občerstvení u lanovky s venkovním posezením Akce pro veřejnost Maškarní den na sněhu 18.3.2018 9.00-16.00, děti v maskách mají po celý den vstup do Dětského parku ZDARMA. Kdokoliv s maskou má 15% slevu na zapůjčení vybavení v půjčovně Lyžařské školy Yellow poit.Závody pro děti ve slalomu.Dvě kategorie do 7 roků(prezentace 9.00-10.45) a 7-14 roků (prezentace 9.00-12.45).Závod kategorie do 7 roků staruje v 11:00, kategorie 7-14 roků ve 13:00.Startovné 30,-Kč.Součástí Maškarního dne bude diskotéka na sněhu (Dj Thunder).
Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
12.3.2018 00:40

Kdo předjede Ondřeje Banka?

Ondřej Bank

Foto: Prime Communications

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
11.3.2018 11:28

Březen ve Špindlu

Lyžování bez čekání, více než 20 km sjezdovek a sportovní klání Hero Season Trophy

Dáváte přednost jarnímu lyžování se sluncem a poloprázdnými sjezdovkami? Vyrazte do Špindlerova Mlýna. Užít si můžete lyžování bez front, měřenou trať obřího slalomu, kluziště či snowpark. V sobotu 10. března pak bude skiareál hostit klání o titul Hrdiny sezóny. Zúčastnit se mohou lyžaři, snowboardisti a všichni nadšenci zimy. Těšit se můžete i na doprovodný program. Vyhrát můžete CHYTROU SEZÓNKU nebo třeba let vrtulníkem nad Špindlem.

Na sjezdovkách máme v současnosti padesát až osmdesát centimetrů sněhu. Podmínky jsou perfektní. V provozu je více než dvacet kilometrů poloprázdných sjezdovek a návštěvníci se nemusejí bát ani front u turniketů. Skibusy i parkoviště jsou zdarma,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že každý den se v největším krkonošském střediskukonají Happy hour a v restauracích a barech Špindl gastronomy navíc padají ceny drinků o desítky procent. Snowboardisti se mohou vyřádit v Burton snowparku Horní Mísečky, kde je k dispozici nová lanovka vedoucí na Medvědín, lyžaři zas mohou otestovat měřenou trať obřího slalomu Audi Race Track ve Svatém Petru. Poměřit si tu mohou své síly s časem známého českého sjezdaře Ondřeje Banka, který je zároveň tváří Skiareálu Špindlerův Mlýn. Za návštěvu rozhodně stojí i Špindlerovské LEDÁRIUM s výstavou ledových soch na téma Star Wars, bobová a sáňkařská dráha, kluziště v centru města nebo Snow Show.

Pokud se chystáte do Špindlu tento víkend, rozhodně si nenechte ujít premiéru sportovního klání Hero Season Trophy Tour – Hrdina sezóny 2017/2018 ve Svatém Petru. Do unikátních závodů v obřím slalomu se může přihlásit každý. Soutěží se v pěti kategoriích na malém hanku černé sjezdovky ve Svatém Petru a do závodu se mohou přihlásit lyžaři, snowboardisti, muži, ženy, děti. Pro návštěvníky jsme připravili celodenní program, Aprés-ski zábavu s DJ na terase Quattro Baru,přiblížil akci René Hroneš tím, že vítěz bude slavnostně korunován na hrdinu letošní lyžařské sezóny a získá hvězdnou Hero Season Trophy. Soutěžit se bude také o celosezónní skipasy a vyhlídkové lety vrtulníkem. Klání se zúčastní i Ondřej Bank. Nenechte si proto tuto zábavnou akci ujít.

Bližší informace k závodu a registraci naleznete na webu www.gopass.cz. Kapacita závodů je omezená, takže s registrací neváhejte.

Martina Voráčková

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
14.2.2018 16:53

Pašeráckej vejkend

 SVAHY V ROKYTNICI OVLÁDNOU LYŽNÍCI V DOBOVÝCH KOSTÝMECH 

Návštěvníky skiareálu Rokytnice nad Jizerou čeká o víkendu nevšední podívaná v rámci tradiční akce s názvem Pašeráckej vejkend. Na svazích se budou prohánět lyžníci v dobových kostýmech a maskách. Akce započne již v pátek jarmarkem na rokytnickém Dolním náměstí. Následovat bude večerní program v areálu Studenov, kde jsou připraveny hry a soutěže s Horskou službou, sjezd pašeráků z vrcholu Studenova a ohňová show. V sobotu nastoupí lyžníci na pašeráckou stezku v lyžařském areálu Horní Domky. Pro všechny lyžaře v dobovém oblečení je kromě zvýhodněného skipasu připravena hra pašerácká stezka s tematickými otázkami. Každý lyžník, který navštíví všechna stanoviště a zodpoví bez chyby soutěžní otázky, bude zařazen do slosování o hodnotné ceny. Pro návštěvníky areálu, kteří zastávají spíše moderní outfit a novodobé lyžařské vybavení, je připraveno více než 16 km sjezdových tratí, které nabízejí skvělé podmínky pro lyžování. 

Pašeráckej vejkend má v Rokytnici již dlouholetou tradici a těšíme se, že i letos zavítá na naše svahy řada lyžníků v kostýmech z dob Rakousko-Uherska a nebo první republiky. Vedle bohatého doprovodného programu je pro účastníky v dobových maskách připravena pašerácká stezka, na kterou se vydají se skipasem za zvýhodněnou cenu. Přivítání pašeráků proběhne u pokladen lanové dráhy Horní Domky v sobotu 17. února od 9:00 do 9:45 hod. Každý účastník v dobovém oblečení získá poukaz na celodenní jízdenku za 100 Kč a mapu pašerácké stezky se soutěžními otázkami. Od 15:00 hodin pak proběhne u spodní stanice lanové dráhy na Lysou horu vyhlášení nejúspěšnějších pašeráků, kteří získají hodnotné ceny,“ uvádí k plánované akci Vít Pražák, ředitel Skiareálu Rokytnice nad Jizerou. 

Lyžařská střediska Horní Domky a Studenov jsou v provozu denně od 8:00 do 16:00 hodin. Z náměstí do skiareálu Horní Domky vozí lyžaře bezplatný skibus, který jezdí ve čtvrthodinových intervalech. Vzhledem k příznivým klimatickým podmínkám uplynulých dnů nabízejí sjezdovky v Rokytnici skvělé lyžařské podmínky. 

Tento víkend bude možné kromě pašéráků shlédnout na svazích Lysé hory také obdivuhodné výkony hendikepovaných lyžařů, pro které bude v sobotu a v neděli vyhrazena část Slalomového svahu v rámci konání Mistrovství ČR hendikepovaných sportovců,“ doplňuje pozvánku na víkend Vít Pražák. 

Provozní doba přepravních zařízení je denně od 8:00 do 16:00 hodin. 

INFOwww.skiroky.cz 

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
20.1.2018 12:00

Rokytnice - Lysá hora

Lysá hory Rokytnice

Foto: Roky

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
20.1.2018 02:29

ROKYTNICE NABÍZÍ SKVĚLÉ LYŽOVÁNÍ

DO HOR SE OPĚT VRÁTILA ZIMA

Po dlouhém oteplení, které trvalo téměř celou první polovinu ledna, se do českých hor konečně vrátilo zimní počasí. Uplynulý víkend se nesl ve znamení slunečného azura a mrazivých teplot a další dny s sebou přinesly dokonce vydatnou sněhovou nadílku. Díky tomu jsou sjezdovky v pátém největším lyžařském středisku v Čechách opět ve skvělé kondici a podařilo se dokonce znovu uvést do provozu lyžařský areál Studenov. Sjezdovky na Lysé hoře a na Studenově jsou v provozu denně od 8:00 do 16:00 hodin. Z náměstí do skiareálu Horní Domky vozí lyžaře skibus, který jezdí ve čtvrthodinových intervalech. 

Návrat zimního počasí nás velmi těší, zejména s ohledem na provoz sjezdovek na Studenově. Lyžařské podmínky ve skiareálu Horní Domky byly i navzdory dlouhotrvající oblevě stále dobré, ale Studenov, který je závislý převážně na přírodním sněhu, jsme museli v důsledku špatných sněhových podmínek na několik dnů uzavřít. Studenov je pro své mírné svahy oblíben zejména u rodin s dětmi a v tomto období je také hojně navštěvovaný školními lyžařskými kurzy, proto jsme rádi, že jsme jej mohli pro návštěvníky znovu otevřít. Předpověď počasí je stále příznivá, budeme tedy i nadále pracovat na vylepšování podmínek v obou našich lyžařských střediscích. Ve druhé půli ledna odstartuje v areálu Horní Domky závodní sezóna, kterou zahájíme už tento víkend republikovým kontrolním závodem juniorských kategorií pořádaným Svazem lyžařů ČR. Z důvodu konání těchto závodů bude ve dnech 20. a 21. ledna částečně omezen provoz na Slalomovém svahu. Příští neděli pak odstartuje seriál veřejných závodů ve slalomu s názvem ROKY OPEN CUP. Trénovat můžete už nyní, a to na sjezdovce Kaprun, kde je instalován měřený slalom s šestnácti brankami o délce 250 m,“ uvádí k provozu Vít Pražák, ředitel Skiareálu Rokytnice nad Jizerou. 

Lyžařský areál Horní Domky na svazích Lysé hory nabízí návštěvníkům kromě ukázkových sjezdovek také řadu doplňkových služeb pod značkou Roky. Přímo v hale lanové dráhy se nachází půjčovna RokyRENTAL s nabídkou špičkového lyžařského vybavení značek Rossignol, Dynastar a Lange. Zde si mohou návštěvníci zapůjčit kompletní lyžařské vybavení, případně využít služeb profesionálního ski servisu vlastních lyží či snowboardů. Vedle běžného sortimentu je půjčovna vybavena také nejnovějšími modely lyží Rossignol a letos nově nabízí také skialpinistické vybavení. Pro začínající lyžaře je připravena zóna RokyBABY s dětským pojízdným pásem, výukovými lekcemi a službou hlídání dětí v dětském koutku. Všechny Rokyslužby zajišťuje lyžařská škola Major Ski School. Skipasy do skiareálu Horní Domky mohou návštěvníci nakupovat za zvýhodněné ceny, a to prostřednictvím aplikace RokyPASS, která nabízí možnost nákupu skipasu online levněji – z pohodlí domova nebo cestou do Rokytnice. 

Na sjezdovkách v Rokytnici jsou nyní ty nejlepší podmínky pro lyžování. S nadílkou čerstvého prašanu se bohužel znovu otevírá otázka porušování zákazu lyžování mimo vyznačené sjezdové tratě. Rád bych touto cestou požádal návštěvníky o větší ohleduplnost při pohybu v chráněné zóně Krkonošského národního parku, v níž se nachází část našich sjezdovek na Lysé hoře,“ dodává k provozu Vít Pražák. 

Provozní doba přepravních zařízení je denně od 8:00 do 16:00 hodin. 

Více informací na www.skiroky.cz nebo infolince +420 733 733 053.

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
8.12.2017 16:42

Otevřené sjezdovky Špindl 8.-10.12.

Špindl

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
8.12.2017 14:31

World Ski Awards

Ocenění na World Ski Awards převzal ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek s obchodním a marketingovým ředitelem René Hronešem.

World Ski Awards 2017

Worlsd Ski Award 2017

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
8.12.2017 14:22

Špindl lyžuje od 8. prosince

Skiareál ve Špindlerově Mlýně oficiálně zahájí lyžařskou sezónu 9. prosince. Lyžařům nabídne třídenní víkendový skipas za cenu jednodenního. Od pátku 8.12. do neděle 10.12. se tak bude dát lyžovat tři dny jen za 730 korun 

Tradiční Ski opening nabídne o druhém prosincovém víkendu koncert Janka Ledeckého, lyžařské závody nebo exkluzivní předpremiéru nového filmu Špindl včetně autogramiády herců. Lákadlem bude ale především lyžovačka za zvýhodněné ceny. Třídenní skipasy pořídíte v rámci openingu jen za cenu jednodenního. 

O Ski openingovém víkendu, tedy od pátku 8. do neděle 10. prosince, nabídneme našim návštěvníkům třídenní skipasy za cenu jednoho. Tři dny lyžování tak vyjdou na pouhých 730 korun. Lyžaři ušetří přes dva tisíce korun," uvedl obchodní a marketingový ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že výhodné skipasy bude možné zakoupit pouze předem přes e-shop zákaznického systému GOPASS na www.gopass.cz. Pokud zájemci o lacinější skipasy ještě nemají věrnostní kartu GOPASS, stačí se zdarma zaregistrovat. Členové mají kromě výhodnějších lyžování po celou zimní sezónu i levnější občerstvení v restauracích a aprés-ski barech, nižší ceny v půjčovnách lyžařského vybavení a mohou čerpat spoustu výhod.

Návštěvníci Špindlerova Mlýna se mohou kromě lyžování těšit během Ski openingu i na bohatý doprovodný program. Pro děti bude připraven skákací hrad se skluzavkou, soutěže i spousta dárků. Ve Svatém Petru se pojede první závod série S ČT Sport na vrchol pro amatérské lyžaře. Na pódiu vystoupí Abba Stars, Janek Ledecký se svou kapelou nebo Las Vegas se svou show. Během dne se pak můžete těšit na rozhovory a autogramiádu herců nového filmu Špindl, který se v největším krkonošském středisku minulou zimu natáčel. Do Špindlu zavítá Marek Vašut, Jakub Kohák, Anna Polívková, Jan Révai, Josef Mladý, Kateřina Klausová nebo například Anita Krausová. Po setmění pak čeká návštěvníky exkluzivní předpremiéra samotného filmu Špindl, který jde oficiálně do kin 21. prosince. 

INFO: www.skiareal.cz a www.gopass.cz

Martina Voráčková

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
8.12.2017 14:18

Lyžařská sezona ve Špindlu

Lyžařská sezóna ve Špindlu už je za dveřmi. Skiareál instaluje bezpečnostní sítě a spustil prodej lacinějších skipasů – lyžujte v lednu za 490 korun na den! 

Přestože Skiareál Špindlerův Mlýn plánuje zahájit lyžařskou sezónu tradičním Ski openingem 9. prosince, je pravděpodobné, pokud to podmínky dovolí, že se část střediska rozjede už dříve. Skiareál chystá novou lanovku na Horních Mísečkách, instaluje nové bezpečnostní sítě na sjezdovkách a spustil předprodej lacinějších jednodenních skipasů na leden. 

Perfektní lyžařské podmínky, nulové fronty u pokladen, málo lidí na sjezdovkách a laciné skipasy - takto bude vypadat leden ve Špindlerově Mlýně. Plánujete-li už nyní zimní dovolenou nebo jen pár dní na horách, s lednovým termínem rozhodně nepochybíte. Zaregistrujte se zdarma na Gopass.cz a kupte si už nyní skipasy se slevou. Za jeden den lyžování ušetříte ve dvou lidech 800 korun. „Od 15. listopadu jsme spustili na e-shopu gopass.cz předprodej jednodenních skipasů na leden za pouhých 490 korun. Běžná cena bude v sezóně 890 korun. Není nutné stanovit dopředu datum využití skipasu. Stačí jen zakoupit do konce roku a využít skipas kdykoli v období od 8. do 31. ledna 2018," uvedl obchodní a marketingový ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že lyžaři musí mít zaregistrovanou GOPASS kartu, se kterou mohou kromě zvýhodněných skipasů čerpat i další slevy a výhody po celou sezónu. Množství výhodných jednodenních skipasů na leden není nijak omezeno. Lyžujte v plné sezóně v nejlepších podmínkách a téměř za půlku! K dispozici bude 25 kilometrů denně upravovaných sjezdovek všech obtížností, šest lanovek a deset vleků. Letos bude mít premiéru nová čtyřsedačková lanovka vedoucí z Horních Míseček na Medvědín. Skiareál zároveň rozšířil sjezdové tratě a vybudoval horní i spodní stanici. Novinkou sezóny je i Burton snowpark na Horních Mísečkách nebo například měřená trať obřího slalomu Audi Race Track ve Svatém Petru. „Letos jsme se opět snažili zvýšit bezpečnost lyžování a nainstalovali jsme nové bezpečnostní sítě na červené sjezdovce na Medvědíně a na velkém hanku černé sjezdovky ve Svatém Petru," uzavřel ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek.

INFO: www.skiareal.cz 

Martina Voráčková

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
8.12.2017 14:14

Krkonoše na lyžích 2017/2018

Skiareál ve Špindlu opět zabodoval na prestižních World Ski Awards. Titul Nejlepší lyžařský resort 2017 získalo francouzské středisko Val Thorens 

Prestižní World Ski Awards mají své letošní vítěze. Výsledky zveřejnili o víkendu přední odborníci na lyžařskou turistiku. Cenu za nejlepší lyžařské středisko České republiky získal již potřetí Skiareál Špindlerův Mlýn. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil tradičně v rakouském Kitzbühelu a ocenění osobně převzala delegace v čele s ředitelem špindlerovského skiareálu Čeňkem Jílkem. 

Za ocenění velice děkujeme. Je to pro nás opravdu hattrick vyhrát potřetí v řadě kategorii Nejlepší české lyžařské středisko. Být nejlepší třikrát za sebou už něco znamená. Lidé vidí a cítí, že se Špindl posouvá stále dál k lepšímu, že si ho stále víc užívají. Proto pro nás hlasovali. Chtěl bych poděkovat všem, co za úspěchem World Ski Awards stojí. Jsou to především všichni naši zaměstnanci, kterých je přes pět set. Je to jejich vítězství. Slibuji, že budeme v budování úspěchu pokračovat a budeme dále zvedat laťku úrovně všech našich služeb," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek při přebírání ocenění v rakouském Kitzbühelu a dodal: „Do letošní zimy jsme opět vložili nemalé finanční prostředky. Zvýšili jsme komfort na Horních Mísečkách, kde jsme vybudovali čtyřsedačkovou lanovku vedoucí na Medvědín. Rozšířili jsme zde i sjezdovku. Nainstalovali jsme nové bezpečnostní sítě ve Svatém Petru i na Medvědíně a novinkou bude například měřená trať obřího slalomu Audi Race Track ve Svatém Petru nebo nový Burton snowpark na Horních Mísečkách." Letošní sezóna odstartuje ve Špindlerově Mlýně v sobotu 9. prosince tradičním Ski openingem.

World Ski Awards je prestižní soutěž, ve které se každým rokem utkají věhlasné lyžařské resorty z celého světa. Hlasují v ní nejen přední odborníci na lyžařský průmysl a horské hoteliérství, ale i stovky tisíc lidí z široké veřejnosti. Konečné pořadí lyžařských areálů, provozovatelů lyžařských středisek i lyžařských hotelů určuje počet hlasů v anketě. Celosvětová soutěž byla založena v roce 2013 a jejím cílem je zvyšovat standardy lyžařského průmyslu a oceňovat organizace a areály, které jsou lídry ve svém oboru. Již páté výroční udílení cen se konalo v pětihvězdičkové hotelové rezidenci A-ROSA v rakouském Kitzbühelu. Porota neoceňovala jen lyžařská střediska a hotely, hodnotila v deseti různých kategoriích, od středisek přes hotely a horské chaty až po tour a transfer operátory. Absolutně nejlepším lyžařských střediskem 2017 se stal francouzský resort Val Thorens. Odborná porota ocenila i slovenské sousedy. Nejlepším lyžařským střediskem na Slovensku se stala Jasná Nízké Tatry.

Další ocenění:

2017 World Winners
World's Best Ski Resort 2017: Val Thorens (France)
World's Best Freestyle Resort 2017: LAAX
World's Best Ski Hotel 2017: W Verbier (Switzerland)
World's Best New Ski Hotel 2017: Fahrenheit Seven Val Thorens
World's Best Green Ski Hotel 2017: rocksresort
World's Best Ski Boutique Hotel 2017: The Vale Niseko (Japan)
World's Best Ski Chalet 2017: Chalet Les Anges, Zermatt (Switzerland)
World's Best New Ski Chalet 2017: Alpaca
World's Best Ski Resort Company 2017: Bergbahn AG Kitzbühel
World's Best Indoor Ski Resort 2017: Ski Dubai (UAE)
World's Best Ski Tour Operator 2017: Sunweb
World's Best Ski Travel Agent 2017: Leo Trippi
World's Best Heli-Ski Operator 2017: Bella Coola Heli Sports (Canada)
World's Best Ski Transfer Operator 2017: Ski-Lifts
Outstanding Contribution to Ski Tourism 2017: Hans Grimus
 

2017 Best Ski Resort Winners
Australia's Best Ski Resort 2017: Thredbo
China's Best Ski Resort 2017: Vanke Lake Songhua Resort
Japan's Best Ski Resort 2017: Rusutsu Resort
New Zealand's Best Ski Resort 2017: Mt Hutt
South Korea's Best Ski Resort 2017: Vivaldi Park
Andorra's Best Ski Resort 2017: Vallnord
Austria's Best Ski Resort 2017: Kitzbühel
Bulgaria's Best Ski Resort 2017: Bansko
Czech Republic's Best Ski Resort 2017: Skiareál Špindlerův Mlýn
Finland's Best Ski Resort 2017: Iso-Syöte
France's Best Ski Resort 2017: Val Thorens
Germany's Best Ski Resort 2017: Garmisch-Partenkirchen
Italy's Best Ski Resort 2017: Val Gardena
Norway's Best Ski Resort 2017: Trysil
Poland's Best Ski Resort 2017: Białka Tatrzańska – Kotelnica
Romania's Best Ski Resort 2017: Sinaia
Russia's Best Ski Resort 2017: Rosa Khutor
Slovakia's Best Ski Resort 2017: Jasná Nízke Tatry
Slovenia's Best Ski Resort 2017: Krvavec
Spain's Best Ski Resort 2017: Aramón Cerler
Sweden's Best Ski Resort 2017: Åre
Switzerland's Best Ski Resort 2017: LAAX
Argentina's Best Ski Resort 2017: Cerro Catedral
Canada's Best Ski Resort 2017: The Lake Louise Ski Resort
Chile's Best Ski Resort 2017: Nevados de Chillán
United States' Best Ski Resort 2017: Deer Valley Resort

 

Martina Voráčková
martina@primeco.cz
Počet příspěvků: 1067

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se