registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Krkonoše na lyžích 2018/2019

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
4.4.2019 16:44

Sezóna ve Špindlu ještě nekončí

Lyžovat tu můžete až do poloviny dubna

Prázdné sjezdovky, nulové fronty u turniketů a 50 až 100 cm sněhu – takové jsou aktuální podmínky ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Jarní lyžovačku si v největším krkonošském středisku mohou zájemci užít až do 14. dubna. S tzv. CHYTROU SEZÓNKOU ušetří návštěvníci i na skipasech.

Přestože je jaro v plném proudu, v Krkonoších pokračuje lyžařská sezóna. Ve Špindlerově Mlýně si mohou zájemci užít lyžovačku až do neděle 14. dubna. „Sněhové podmínky jsou ve Špindlu stále vynikající, proto jsme se rozhodli ukončit letošní sezónu až v polovině dubna. Lyžovat se bude na straně Svatého Petra. Pro nadcházející víkend mají lyžaři mají k dispozici černou, červenou a modrou sjezdovku ve Svatém Petru a Hromovku. Na poloprázdných svazích je stále půl metru až metr sněhu,“ uvedl ředitel skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že s CHYTROU SEZÓNKOU mají lyžaři i mnohem lacinější lyžování. Předplatné 1490 korun je totiž levnější než zakoupení klasického dvoudenního skipasu. Lyžovat s ní zákazníci mohou neomezeně až do konce letošní sezóny. Pokud se rozhodnou doplatit na podzim 4500 korun v kategorii „Dospělí“, tak ji mohou využívat i celou příští zimu. Pro ostatní věkové kategorie je cena adekvátně nižší. „Letos poprvé je možné uhradit celou sumu za Chytrou sezónku naráz a koupit celosezónní skipas absolutně nejvýhodněji za 5 490 korun ještě do konce dubna, bez jakýchkoli pozdějších doplatků. Vyplatí se i těm, kteří přijíždějí do areálu lyžovat na dva, tři víkendy během zimy nebo na jeden týden,“ přiblížil výhody CHYTRÉ SEZÓNKY ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že s výhodnou sezónkou mohou nově všichni čerpat slevu 20 procent ve všech zařízeních Spindl Gastronomy. Od prosince 2019 do konce zimní sezóny 2020 má navíc každý sezónkář nárok na jeden malý servis svého lyžařského vybavení a další mimořádné výhody v půjčovnách i na servis.

CHYTROU SEZÓNKU je možné zakoupit jen prostřednictvím e-shopu www.gopass.cz. Registrace do věrnostního programu GOPASS je zcela zdarma.

Více na www.skiareal.cz a www.gopass.cz.

Tip na víkend:

Melting down ve Svatém Petru

V sobotu 6. dubna se v areálu Svatý Petr uskuteční jarní happening Melting down. Jde o druhý ročník Velké jarní jízdy, kde na konci závodní trati čeká účastníky jezírko s vodou, jenž musí přejet. Porota složená ze známých osobností, ve které nebude chybět např. Ondřej Bank, hodnotí nejen délku vodní plochy, kterou závodník dokáže přejet, ale i nejlepší masku.

Martina Voráčková

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
14.3.2019 15:03

Rokytnice

Lysá hora

Lysá hory Krkonoše

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
14.3.2019 14:15

ROKYTNICE NAD JIZEROU NABÍZÍ SKVĚLÉ PODMÍNKY PRO JARNÍ LYŽOVAČKU!

Zveme na dny Roky Days za zvýhodněné ceny a připravujeme soutěže nejen o skipasy.

V Čechách zavládlo jarní počasí, ale lyžařská sezóna zdaleka nekončí. Ve skiareálu Rokytnice nad Jizerou je otevřeno více než 16 km sjezdových tratí a lyžařské podmínky jsou výborné. Skiareál Horní Domky na svazích Lysé hory nabízí sjezdovky všech úrovní obtížnosti. Jižní svahy Lysé hory navíc skýtají ve slunečném počasí nádherná panoramata. V provozu je bez omezení také rodinný skiareál Studenov, který je se svými širokými mírnými svahy vhodný zejména pro začínající lyžaře a pro rodiny s dětmi.

„Převážná část zimní lyžařské sezóny je za námi, ale čeká nás ještě ta nejhezčí, kterou Rokytnice nabízí - jarní lyžování na jižních svazích Lysé hory. Jarní prázdniny pro většinu regionů pomalu končí a ubývá tak největšího náporu návštěvníků. Ti, kteří si v březnu udělají čas a vyrazí do hor, určitě nebudou litovat. Abychom poslední etapu sezóny našim návštěvníkům ještě více zpříjemnili, připravili jsme pro ně slevové akce na skipasy a soutěže o hodnotné ceny,“ uvádí k provozu Vít Pražák, ředitel Skiareálu Rokytnice nad Jizerou.

Ve středu a ve čtvrtek 6.3. – 7.3.2019 zveme na dny Roky Days! Celodenní skipas jen za 550 Kč z původních 720 Kč. Skipasy za zvýhodněné ceny lze zakoupit online prostřednictvím aplikace Rokypass nebo na pokladně skiareálu Horní Domky. 4hodinový skipas v rámci Roky Days vyjde na 470 Kč, 3hodinový pak jen na 380 Kč. Za uspořené peníze si můžete vychutnat výborný oběd na svahu!

Celý březen bude možné soutěžit se Skiareálem Rokytnice nad Jizerou o skipasy na skvělou jarní lyžovačku a v závěru sezóny proběhne slosování o dva zájezdy dle vlastního výběru od cestovní kanceláře Čedok. Více informací o soutěžích na www.skiroky.cz

„Menší počet lyžařů v závěru sezóny je určitě dobrou zprávou zejména pro rodiny s dětmi, kterým nabízíme dobré podmínky v našem rodinném areálu Studenov. Lyžování na Studenově je pro rodiny s dětmi nejen pohodlné, ale i levné. Celodenní skipas pro dospělou osobu vyjde jen na 400 Kč. Ve slunečných dnech se také často setkáváme s dotazem, zda je možné využít přepravu lanovou dráhou na Lysou horu i bez lyží či běžek na nohou. Rádi bychom touto cestou pozvali na hřebeny i nelyžaře, kteří si chtějí krásu zimních Krkonoš vychutnat po svém. Lanová dráha A5 na Lysou horu převáží pěší turisty v průběhu celé provozní doby nahoru i dolů bez omezení,“ doplňuje pozvánku Vít Pražák, ředitel Skiareálu Rokytnice nad Jizerou.

Lyžařská střediska Horní Domky a Studenov jsou v provozu denně od 8:00 do 16:00 hodin, lanová dráha na Lysou horu zahajuje provoz v 8:15 hodin.

Více informací je k dispozici na infolince +420 733 733 053 nebo na info@skiroky.cz.

Martina Heřmanová

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
7.2.2019 14:45

Metr prašanu a všechny sjezdovky v provozu

Plánujete s rodinou nebo přáteli lyžovačku? Pak je nejvyšší čas. Lednové vánice možná komplikují dopravu, ale lyžařské podmínky jsou naopak ideální. Na sjezdovkách ve Svatém Petru i Medvědíně leží skoro metr sněhu a svahy jsou oproti minulým týdnů poloprázdné. 

„V uplynulých dnech napadlo ve Špindlu skoro půl metru čerstvého prašanu. Díky stálým teplotám pod nulou tak máme nyní na sjezdovkách přibližně devadesát centimetrů zmrzlé sněhové pokrývky. Sjezdovky jsou oproti minulým týdnům poloprázdné. Podmínky jsou tak opravdu skvělé a ve Špindlu vládne opravdová zima,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš. Lyžaři mají k dispozici 27 kilometrů sjezdovek, běžecké tratě nebo třeba ledové kluziště v centru Špindlerova Mlýna. V provozu je již také večerní lyžování na nejlépe osvětlené sjezdovce v Čechách – na Hromovce. Ta je dlouhá 1540 metrů a k dispozici je i půjčovna lyžařského vybavení nebo aprés-ski bar.

Martina Voráčková

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
1.12.2018 02:22

Krkonoše na lyžích 2018/2019

ZASNĚŽOVACÍ TECHNIKA V ROKYTNICI JE NACHYSTÁNA V PLNÉ ZBROJI, PŘÍPRAVY NA ZIMU VRCHOLÍ

Přípravy na zahájení zimní lyžařské sezóny v Rokytnici nad Jizerou vrcholí. Přepravní zařízení prošla potřebnými revizemi a úpravami, zasněžovací technika je rozmístěna na všech sjezdových tratích a rolby netrpělivě čekají na svou první směnu. V nadcházející zimní sezóně čeká návštěvníky Rokytnice tradičně skvělé lyžování, ale také řada novinek.

Rokytnice nad Jizerou je pátým největším lyžařským střediskem v Čechách, nabízí 17 km sjezdovek, 2 čtyřsedačkové lanovky a 6 vleků. Skiareál Horní Domky na svazích Lysé hory se pyšní sjezdovými tratěmi všech úrovní obtížnosti, které patří mezi nejdelší v Čechách a místy dosahují šířky až 100 m. Naproti tomu sjezdovky ve skiareálu Studenov, který je od Lysé hory vzdálen přibližně 3,5 km, jsou vhodné zejména pro rodiny s dětmi, milovníky odpočinkového lyžování a snowboardisty.

„Každý rok se v tomto období nejčastěji setkáváme s dotazy, jak to vypadá se zasněžováním a kdy zahájíme sezónu. Odpověď vždy závisí na vývoji počasí. Letos jsme ještě neměli možnost zasněžovat, ale jsme připraveni vše spustit, jakmile budou podmínky pro výrobu sněhu dostatečně příznivé. Sezónu bychom rádi zahájili v pátek 21. prosince a doufáme, že vývoj počasí bude našim plánům nakloněn,“ uvádí k přípravám na zimní sezónu v Rokytnici Dr. Vít Pražák, ředitel areálu.

V posledních letech se značně rozšířila nabídka doplňkových služeb, zejména ve skiareálu Horní Domky. Přímo v budově odbavovacího terminálu lanovky Horní Domky je denně v provozu půjčovna špičkového lyžařského vybavení značek Rossignol, Dynastar, Lange a Look. Je možno si zde zapůjčit k ozkoušení letošní modely lyží všech druhů od slalomek až po all-moutain lyže. Součástí půjčovny je i technický servis lyží a úschovna. V roce 2017 byla nově otevřena také půjčovna vybavení pro skialpinisty, novinkou letošní sezóny bude obchod se sportovním zbožím zásobený doplňky výše jmenovaných značek, oblečením od firmy Relax a Hannah. Všechny tyto služby zajišťuje firma Major Ski School, samozřejmostí je i dětský pohyblivý pás pro výuku těch nejmenších lyžařů a samotná lyžařská škola, kde výuku vedou certifikovaní instruktoři.

Přestože je areál Horní Domky určen spíše pro sportovní lyžaře, snaží se vytvářet zázemí i pro další návštěvníky. Pro děti a hravé dospělé letos nově vznikne ROKY FunPark, který nahradí původní snowpark. „Podmínky pro provoz snowparku nebyly v našem areálu zcela ideální, proto jsme hledali způsob, jak volný prostor co nejlépe využít. Domníváme se, že vyžití pro malé i velké hravé lyžaře v našem středisku doposud chybělo a doufáme, že nově vybudovaný FunPark se bude těšit velké oblibě. Rodiče jistě ocení skvělý výhled do FunParku ze slunné terasy restaurace Černý potok,“ doplňuje k výstavbě nového dětského parku vedoucí provozu, Michal Matoušek.

Více informací je k dispozici na hotline +420 733 733 053 nebo na info@skiroky.cz.

 

Martina Heřmanová, PR manager
media@skiroky.cz

Počet příspěvků: 1078

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se