registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Razula ukončila zimní sezonu

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
4.4.2012 10:58

Razula ukončila zimní sezonu

Ski areál Razula ukončil sezónu, sjezdovky ale „pojedou“ i v létě

Veřejným závodem Razula Open Cup vyvrcholila v sobotu 31. března lyžařská sezóna ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích. Vlek na hlavní sjezdovce Razula se rozjel ještě i v neděli 1. dubna. Tímto dnem byla sezóna oficiálně ukončena.

„Závod Razula Open Cup se stal velmi důstojnou tečkou za lyžařskou sezónou. Na start obřího slalomu na sjezdovce Razula dorazilo téměř 130 dětských i dospělých závodníků, což je v závěru zimy vynikající číslo. Razula Open Cup byl součástí třídílného seriálu lyžařských závodů pro širokou veřejnost s názvem Valašský pohár. Poprvé se jel v rámci Razula Open Cupu také „kombinační“ závod Ski & Golf pro lyžaře - golfisty,“ uvedl Luboš Sušila ze Ski areálu Razula.
Na nedělní lyžování poté dorazily ještě zhruba tři desítky lidí. „Tím jsme sezónu oficiálně ukončili. Sněhu máme sice ještě zhruba 30 centimetrů, ale přece jen ho ubývá a lidé už navíc více žijí jarními sporty a místo lyží vyrážejí na kola,“ dodal Luboš Sušila.

Podle prvních odhadů byla letošní návštěvnost Ski areálu Razula podobná jako loni. „Považujeme to za dobrý výsledek už s ohledem na to, že počasí nám zvláště v začátku sezóny moc nepřálo. Kvůli teplému počasí v prosinci byla sezóna téměř o měsíc kratší,“ doplnil Luboš Sušila.

Sjezdovky Ski areálu Razula nezůstanou do příští lyžařské sezóny zcela opuštěné. Sjezdovka Horal v létě slouží golfistům, nachází se na ní část Golfového hřiště Horal. Sjezdovka Razula zase tradičně slouží bikerům. Bude se zde tradičně konat několik akcí - například už 12. května se tu opět odehraje závod ve sjezdu horských kol Česko-slovenský DH Cup, 15. července poté Český pohár ve sjezdu horských kol.

Martina Žáčková
ZackovaM@hptronic.cz

www.razula.cz

 

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se