registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Ubytování v Krkonoších

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
21.2.2024 18:46

Zahrádky v Peci jdou k zemi

Původní stav horské chaty Zahrádky:

Zahrádky 1000

Zahrádky 1000

Vizualizace apartmánového domu Zahrádky 1000:

Zahrádky 1000

Zahrádky 1000

Zahrádky 1000

Zahrádky 1000

Zahrádky 1000

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
20.2.2024 15:53

Zahrádky v Peci jdou k zemi

Společnost Crescon chystá 33 plně vybavených exkluzivních apartmánů v nejvyšších standardech, které vyrostou v rámci nového projektu Zahrádky 1000. Ten vznikne rekonstrukcí staré chátrající horské chaty, a to přímo na sjezdovce Zahrádky v Peci pod Sněžkou. Projekt má již vydané stavební povolení, bourací práce původního objektu chce developer zahájit v první polovině tohoto roku. V rámci předprodejů je už zhruba 20 % jednotek prodáno či rezervováno. První apartmány plánuje společnost předávat v 1. čtvrtletí roku 2027.

Apartmánový dům s názvem Zahrádky 1000 vyroste pod taktovkou developerské společnosti Crescon na místě šestipatrové chaty, která v minulém století sloužila pro rekreaci zaměstnanců Českého rozhlasu. Po rozsáhlé rekonstrukci zůstane z původní stavby pouze část nosné konstrukce. Zachována budou i spodní dvě podlaží provedená částečně v původním kamenném obkladu. Při nové výstavbě dojde také k otočení hřebene střechy do správného směru tak, jak to v Krkonoších má být - souběžně s vrstevnicemi.

„Stavební povolení máme již vydané a je v právní moci, což v takto výjimečné lokalitě považujeme za velký úspěch. Projekt je aktuálně ve fázi předprodeje a věnujeme se finálnímu výběru všech standardů a především generálního dodavatele stavby. Aktuálně hledáme také vhodného provozovatele, který pak v objektu bude zajišťovat správu, servis, úklid a případně pronájem. A to ideálně z řad renomovaných místních hotelových operátorů," říká ředitel společnosti Crescon Jan Jerie.

Spojení pohodlí s prvotřídním zázemím
Projekt Zahrádky 1000 čítá celkem 33 plně vybavených apartmánů (vč. kuchyně) o dispozicích 1+kk až 4+kk a velikost od 34 do 133 m2. K drtivě většině z nich náleží lodžie, k těm ve spodních patrech pak terasy. Některé z nich budou mít také přípravu na vlastní saunu. Důraz Crescon klade na vysokou kvalitu použitých materiálů a zařizovacích předmětů. Samozřejmostí je absence imitací a začlenění autentických přírodních povrchů, např. dřevěných podlah. Co se týče tepelného komfortu, o ten se postará podlahové vytápění a tepelná čerpadla vzduch-voda. Ve vybraných jednotkách lze počítat rovněž s přípravou pro klimatizaci.

Příjemné místo na setkávání i relaxaci nabídne společenská klubovna s velkou terasou, jejíž jedna stěna bude celá prosklená. Noví majitelé budou moci pro uložení svého sportovního vybavení využívat také kolárnu / lyžárnu a sklepní kóje. Tři místnosti v suterénu chce Crescon vyčlenit pro přípravu na samostatný wellness, který si tam budou moci zájemci o koupi zřídit. Pro větší komfort současně developer zajistí dopravu v zimních měsících.

Zahrádky 1000 představují zcela odlišný koncept než projekt Aldrov Apartments & Resort s hotelovými službami, konferenčními sály, restaurací apod, který pod taktovkou společnosti Crescon vyrůstá v krkonošských Vítkovicích. „V tomto případě se jedná o pravý ski in & out určený pro sportovně založené klienty. Náš projekt je pro oblast Pece pod Sněžkou typický, a přesto naprosto ojedinělý. Těžko lze hledat ekvivalentní nemovitost přímo na sjezdovce v takovém standardu, jaký nabídne apartmánový dům Zahrádky 1000," uvádí Jan Jerie a doplňuje: „Poptávka po druhém bydlení je ve velmi atraktivních lokalitách stále silná. A přesně takovou je Pec pod Sněžkou, o které by se dokonce dalo říct, že jde o druhý Špindlerův Mlýn. Naše apartmány si tak své kupce bezesporu najdou. Navíc jsou rovněž skvělou volbou pro investici volných finančních prostředků. A jelikož podle zákona nabízí možnost odpočtu DPH, hodí se také pro firemní investice."

Nadčasové horské rekreační bydlení v duchu krkonošských tradic

Návrh vzešel z pera architektonického studia Labor13 a představuje kombinaci moderní horské architektury a typických rustikálních krkonošských prvků. Název Zahrádky 1000 pak odkazuje k nadmořské výšce 1 000 metrů nad mořem, ve které se stavba nachází.

„Současné architektonické řešení do Krkonoš nezapadá a neodpovídá moderním standardům. Stávající objekt bude vybourán na úroveň stropu prvního nadzemního podlaží a očištěn od historických přístaveb. Na takto vzniklé platformě vybudujeme novou stavbu rozdělenou do dvou menších budov. Ty se svojí velikostí přibližují chatám v okolní zástavbě. Díky rozdělení vrchní stavby tak ze vzdálených pohledů objekt, na rozdíl od stávající budovy, nebude působit mohutným dojmem," popisuje Jan Jerie.

Z hlediska architektury je cílem navrhovaných úprav oprostit stavbu od původního okázalého stylu, vtisknout jí moderní výraz a mnohem komornější měřítko. Za tímto účelem bude rovněž snesena celá konstrukce převýšené střechy. „Proporce a orientace hřebene nových nadzemních objektů se přibližují typické horské zástavbě, jejímž předobrazem jsou klasické krkonošské boudy. Tyto stavby, mnohdy také velmi rozsáhlé, mají obvykle hřeben střechy v podélné ose půdorysu, který je orientovaný logicky ve směru vrstevnic svahu. To je důvod, proč i my střechu otáčíme správným směrem," vysvětluje Jan Jerie.

Stále žádanější oblast Pece pod Sněžkou

Umístění projektu v centru Krkonošského národního parku zajišťuje soukromí a ničím nerušný klid uprostřed přírody. Současně lze využívat veškerou potřebnou infrastrukturu v nedaleké Peci pod Sněžkou, která mimo jiné nabízí několik vyhlášených restaurací, obchody s potravinami i sportovními potřebami. Vydat se dá také do místního bazénu či na bobovou dráhu. Příjemná je dojezdová vzdálenost z Prahy, odkud cesta autem trvá necelé 2 hodiny.

Horská lokalita představuje ideální výchozí bod túr a výletů pro milovníky přírody i všechny příznivce zimních, ale také letních sportů. Přímo z apartmánů mohou budoucí rezidenti vyrazit například na vrchol Sněžky nebo Liščí hory, k Černohorskému rašeliništi či k Obřímu dolu.

Developerská společnost CRESCON a.s. byla založena v roce 2008. Opírá se o dlouholeté předchozí zkušenosti a know-how svých kmenových pracovníků, mj. svého ředitele Jana Jerie. Společnost se zaměřuje nejen na development bytových, kancelářských a obchodních objektů, ale také na stavby pro veřejný sektor a kompletní rozvoj územních a infrastrukturních celků. Při realizaci projektů garantuje kvalitu, vysoce profesionální přístup a nadstandardní, klientsky orientovaný servis. V současné době tvoří její portfolio více než 20 projektů převážně v Praze a blízkém okolí. Aktuálně staví např. v Krkonoších projekt rekreačního bydlení vhodného i na investici Aldrov Apartments & Resort či rezidenční projekt Rezidence Dolní Roztoky u Prahy.

Michaela Muczková

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
8.7.2021 16:46

Dovolená na českých horách bude

Horská střediska hlásí dostatek volných pokojů

Horská střediska mají v létě stále volnou ubytovací kapacitu. Češi se nemusí obávat, že by v období letních prázdnin nesehnali na horách pokoje. Provozovatelé jsou na návštěvníky připraveni a přichystali si pro ně řadu novinek v podobě volnočasových aktivit. Investovali také do renovace a budování bike parků, naučných stezek nebo gastronomických provozů.  

Během prodlouženého víkendu zaznamenala horská střediska tradičně vyšší návštěvnost, což někde vedlo k delším čekacím dobám např. na lanovky nebo na občerstvení. „Zvýšený počet osob v některých horských oblastech v uplynulých dnech byl způsoben především státními svátky, které navazovaly na víkend. Proto jej mnoho lidí volilo pro dovolené. Nyní je situace mnohem klidnější a záběry z těchto tradičně exponovaných dní by neměly návštěvníky zbytečně odrazovat od pobytu na horách,“ uvádí Kateřina Neumannová, prezidentka Asociace horských středisek.  

Zájemci o dovolenou na českých horách se nemusí obávat naplněných ubytovacích kapacit. Česká horská střediska aktuálně hlásí červnovou obsazenost v průměru 43 %, což je téměř stejně jako v minulém roce. Ve srovnání s předchozími lety, jež nebyly poznamenány koronavirovou pandemií, je pokles rezervací o více než 20 %. „I když zájem českých hostů o dovolenou na horách stále roste, ubytovací zařízení na českých horách mají ještě dost volných míst. To je způsobeno tím, že lidé rezervují ubytování blíže k termínu pobytu, a ne s větším předstihem, jak měli ve zvyku v předchozích letech. Navíc se stále ještě plně nevrátila zahraniční klientela, takže české hory jsou celkově méně zaplněné než před covidem,“ dodává Libor Knot.  

Ani během prázdnin nejsou ubytovací kapacity naplněny. Nyní evidují obsazenost průměrně 60 %. To je o téměř 20 % méně než loni. „Jsme rádi, že si k nám klienti nacházejí cestu a věříme, že dorazí i během letních prázdnin. Zvlášť v kontextu zimy, kdy nás poškodila vláda svými nařízeními, se na ně těšíme ještě více než v jiném roce. Mrzí nás, že média preferují Chorvatsko a Řecko, místo českých destinací,“ říká Matěj Kratochvíl ze střediska Lipno. 

Nejvíce volných míst nabízí například Jeseníky nebo Krkonoše. „Aktuálně je na prázdniny stále dostatek volné kapacity. Obsazenost hotelů se liší dle nabízených služeb a velikosti hotelů. Loni touto dobou byla obsazenost na prázdniny vyšší než je tomu zatím v letošním roce a více jsou vidět rezervace na poslední chvíli,“ uvádí Adam Svačina ze střediska Špindlerův Mlýn. Naopak otálet s rezervací by návštěvníci neměli v Harrachově, Špičáku na Šumavě nebo v Monínci, kde je v současné době obsazenost pro letní měsíce nejvyšší. V některých vytíženějších střediscích může být omezenější výběr kategorie ubytování, ale i zde se nachází stále velké množství volných kapacit. „Obecně exponovanější střediska zaznamenávají vyšší zájem i v letošním roce. Není ale pravda, že by byla zcela naplněná. Návštěvníci se nemusí obávat, že by nenašli místo,“ dodává Libor Knot. 

Představitelé horských středisek také vyvrací, že jsou hory nyní na některých místech přeplněné. „V současnosti se stále ve veřejném prostoru hovoří o přeplněnosti českých hor a o tom, že návštěvníci se chovají k přírodě špatně. Jsem přesvědčen, že se to týká pouze těch nejnavštěvovanějších míst (například na Šumavě Černé a Čertovo jezero nebo v Krkonoších vrchol Sněžky) a že v drtivé většině se návštěvníci chovají ukázněně, my jsme za ně rádi a rozhodně proti nim nechystáme žádné represe,“ říká Vladimír Kasík ze Špičáku na Šumavě. 

Horské areály investovaly zejména do budování a renovací bike parků, naučných stezek nebo gastronomických provozů. Pro návštěvníky si přichystaly také novinky, například na Lipně vylepšili zázemí a služby pro letní návštěvníky, v Dolní Moravě zase rozšířili dětské parky o obří vodní brouzdaliště. Mnohá střediska nabízí rozvinutou síť půjčoven kol, včetně elektrických, koloběžek, přičemž tyto aktivity mají v balíčcích spolu s provozem lanovek. Některé areály rozšiřují on-line prodej skipasů a služeb, díky kterému dokáží komunikovat s klienty již před příjezdem a lépe reagovat na jejich přání, nebo usnadňují rezervace sportovního vybavení.

 

Iva Řeřichová, AMI Communications

Počet příspěvků: 1078

Kuba Turek

avatar
24.1.2020 10:57

Re: Ubytování v Krkonoších se psem?

A ještě mě napadlo, že jsem viděl ceník se psem, když jsem jednu noc bydlel pod Špindlerovkou v Erlebachově boudě. Je to ale docela drahý hotel. https://www.erlebachovabouda.cz/

Počet příspěvků: 91

Horydoly Open

avatar
24.1.2020 10:56

Re: Ubytování v Krkonoších se psem?

Jo to vypadá zajímavě,Taky na Brádelerovkách je nějaká možnost.Asi bych se domluvil na Růžohorkách,teď jen ten nástup.

Počet příspěvků: 313

Kuba Turek

avatar
24.1.2020 10:55

Re: Ubytování v Krkonoších se psem?

Ahoj, pokud vím, tak boudy na hřebenech jsou všechny bez psů, snad jen na Luční boudě vás nechají.

Jde ale dojít na Špindlerovku, sjet linkovým autobusem dolů do Špindlu nebo až do Vrchlabí, tam přespat, a druhý den ráno zase vyjet nahoru a pokračovat v přechodu.

Počet příspěvků: 91

Horydoly Open

avatar
24.1.2020 10:53

Ubytování v Krkonoších se psem?

Potřeboval bych radu,Plánujeme na druhou polovinu března přechod Krkonoš stylem od boudy k boudě.Asi bych to viděl pěšky a sněžnice.Nedaří se mi ale zatím najít zařízení ,kde by nás ubytovali se psem(bordrerkolie),který je živý, leč vychovaný.Kdybys věděl o něčem osvědčeném mezi Harrachovem a Pomezkama,dej vědět.Vosecká,Dvoračkya okolí Dvoraček ,všude jen bez zvířat. Ahoj, hezký den Jirka Horáček

Počet příspěvků: 313

NerazumB NerazumB

avatar
23.11.2018 13:10

Příspěvek byl smazán autorem

Počet příspěvků: 3

Horydoly

avatar
20.11.2018 18:11

Aldrov Apartments & Resort

Luxusní rezidenční komplex s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort, za jehož realizací stojí developerská společnost Crescon, vyroste v lokalitě krkonošské obce Vítkovice. Nový projekt s dvanácti horskými chatami, který již získal pravomocné územní rozhodnutí, nabídne 139 apartmánů určených k rekreačnímu bydlení i na investici. Jeho výstavbu plánuje developer zahájit v příštím roce a dokončit v roce 2021. 

Aldrov Apartments

Základní myšlenku nového horského resortu přibližuje Jan Jerie, ředitel společnosti Crescon: „Aldrov Apartments & Resort v sobě spojuje rezidenční areál s luxusním hotelovým komplexem, který je inspirovaný alpskými středisky Rakouska, Německa nebo Švýcarska. Nový projekt zaujme všechny aktivní sportovce, kteří se věnují lyžování, turistice nebo cyklistice, i rodiny s dětmi, jež si chtějí užívat přírodních krás Krkonoš. Jednotlivé apartmány se ideálně hodí k rekreačnímu bydlení a díky komplexním hotelovým službám a zajišťovanému pronájmu představují zajímavou investiční příležitost.“ 

Horské apartmány s profesionálními hotelovými službami

Aldrov Apartments & Resort představuje luxusní komplex s hotelovým servisem, který tvoří 12 horských chat. V osmi z nich bude rozmístěno 139 komfortních apartmánů v dispozicích 1+kk až 4+kk a velikostech do 119 m2. Všechnybudou plně zařízené a doplněné parkovacím stáním v podzemním podlaží a sklepní kójí k uložení sezónního vybavení. Další budovy bud ou vyčleněny pro nadstandardní hotelový servis včetně služby concierge, malou pekárnu, prodejnu sportovních oděvů a wellness s řadou relaxačních procedur: bazénem, vířivkou, bylinkovou saunou nebo vyhřívanou místností, tzv. tepidáriem. Součástí resortu bude také stylová krkonošská hospoda a restaurace s vinným barem. Majitelé apartmánů a hosté budou moci využít i dětské hřiště, lezeckou stěnu nebo venkovní cvičiště jógy. Samozřejmostí bude půjčovna zimního vybavení i horských kol a elektrokol. 

Výhodná investice

Jednotlivé apartmány jsou určené na prodej do osobního vlastnictví. Majitelé je mohou využívat k celoročnímu bydlení, ale zejména se hodí jako tzv. druhé bydlení pro několikadenní či týdenní rekreace v průběhu roku. „V době jejich nepřítomnosti se o apartmány postará hotelová služba, která zajistí komplexní servis se správou i pronájmem. Majitelé tak budou mít vše bez starostí a nemovitost jim přinese zajímavé zhodnocení vložených peněz. Očekávaný příjem z pronájmu po prvním roce fungování areálu se bude pohybovat kolem 4 % po odpočtu provozních nákladů a před zdaněním,“ vysvětluje výhody investice Jan Jerie. 

Architektura inspirovaná horskou přírodou

Architektonické a urbanistické řešení nového projektu navrhl renomovaný architekt Aleš Žalský. „Aldrov Apartments & Resort je navržený v plném souladu s územním plánem obce Vítkovice a regionálním plánem Krkonoš. Horský resort tak citlivě zapadá do okolního prostředí a doplňuje panorama Vítkovic a malebný ráz zdejší krajiny. Jeho architektonický koncept vychází z tradiční krkonošské architektury. Domy proto budou mít klasické sedlové střechy a dřevěné obklady fasád v přírodních odstínech. Použity budou zejména klasické materiály kámen a dřevo, kombinované s moderními prvky jako jsou například velké prosklené plochy oken. Kvalitní přírodní materiály se promítnou také do vybavení interiérů,“ popisuje návrh projektu jeho autor. 

V srdci Krkonoš

Aldrov Apartments & Resort vyroste v lokalitě obce Vítkovice nedaleko Špindlerova Mlýna, jen pár kilometrů od Míseček. V této oblasti se nachází mnoho příležitostí ke sportovním aktivitám, k nimž patří především lyžování, horská turistika nebo cyklistika. Resort je součástí lyžařského areálu Aldrov s pěti sjezdovými tratěmi, snowparkem, dětským vlekem a lyžařskou školou. Jeho okolí nabízí několik cyklostezek, turistických tras a upravených běžeckých stop na trase Krkonošské magistrály. 

Developerská společnost CRESCON a.s. byla založena v roce 2008. Opírá se o dlouholeté předchozí zkušenosti a know-how svých kmenových pracovníků, mj. svého ředitele Jana Jerie. Společnost se zaměřuje nejen na development bytových, kancelářských a obchodních objektů, ale také na stavby pro veřejný sektor a kompletní rozvoj územních a infrastrukturních celků. Při realizaci projektů garantuje kvalitu, vysoce profesionální přístup a nadstandardní, klientsky orientovaný servis. V současné době tvoří její portfolio více než 20 projektů převážně v Praze a blízkém okolí. Aktuálně připravuje také v Krkonoších projekt rekreačního bydlení vhodného i na investici Aldrov Apartments & Resort.

Marcela Kukaňová marcela.kukanova@crestcom.cz

Marie Cimplová marie.cimplova@crestcom.cz

www.crestcom.cz www.crescon.cz

Počet příspěvků: 1078

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se