registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Vodácké závody 2018

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
10.8.2018 22:55

World Ranking Race Prague

Hilgertová, Hradilek, Prskavec, Tunka.  Startuje nový závod vodních slalomářů v Praze

Už tento víkend (11. – 12. 8) odstartuje v Praze – Troji první ročník nového závodu vodních slalomářů World Ranking Race Prague s hvězdným obsazením. Pro návštěvníky je připraven také bohatý doprovodný program s koncerty a dalšími aktivitami.

Z hvězd, které figurují na předběžné startovní listině, vyniká stříbrný olympijský medailista z Londýna a mistr světa 2013 kajakář Vavřinec Hradilek, vicemistr světa Vít Přindiš, bronzový olympijský medailista a mistr světa 2015 Jíří Prskavec, aktuální mistra světa Ondřej Tunka, a ze zahraničních závodníků pak kajakáři Etienne Daille (FRA), Martin Halčin (SVK), nebo Mike Dawson (NZL).

Mezi ženami nebude chybět matadorka vodního slalomu a sportovní legenda Štěpánka Hilgertová, slovenská legenda a olympijská vítězka Elena Kaliská (SVK), mistryně světa z Londýna 2015 Kateřina Kudějová, Rosalyne Lawrenceová (AUS), nebo Luka Jonesová (NZL).

Mezi singlkanoisty nastoupí olympionik Vítězslav Gebas, Alexander Slafkovský (SVK), Matej Beňuš (SVK), a další.

Doprovodný program:

ČEZ půjčovna paddleboardů, slackline academy exhibice v sobotní polední pauze, dětská zóna

- sobotní koncerty: 

20:30 - Tomas Bocek
22:00 - Mala Ruckus
23:30 - Circus Brothers
0:30 - DJ Alpecin

Informace: 

Výsledky - results.cz - http://live.results.cz/schedule.php?event=201841wrr

informace na fcb: canoe slalom prague a https://www.facebook.com/events/341773812981688/

PROGRAM a další informace k závodu: http://praguewhitewater.cz/wrr

Už v pátek 10.8 zahájí celý víkend akustický koncert a na sobotu večer se připravují hned dva koncerty a vodácká party až do rána. Další doprovodný program postupně na fcb @Canoe Slalom Prague.

Sobota:

9:00 Start první skupiny (C1ženy, C1muži, C2muži), interval 50s, obě jízdy, po dojetí hodina pauza

Odpolední program – druhá skupina (C2mix, K1ženy, K1muži)

20:00 Sobotní party

Neděle:

9:30 Start semifinále, 60s interval

14:00 Finále, 90s interval

17:00 Vyhlášení vítězů

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
15.4.2018 01:44

Vodácké závody 2018

Prvosjezd singlířek a počasí na tričko. Kamenice láká na Český pohár ve sjezdu

Nejen na vodu, ale i na skvělý divácký zážitek láká již tento víkend řeka Kamenice. Ve známém úseku z Plavů do Jesenného v letošní sezóně poprvé poměří své síly sjezdaři v Českém poháru. Nechá opět úřadující mistr světa Ondřej Rolenc konkurenci za zády? A jak dopadne souboj mezi jedinou českou držitelkou World Paddle Awards Barborou Dimovovou a slalomovo-sjezdovou obojživelníci Martinou Satkovou?

Odpovědi na tyto otázky a spoustu dalších zajímavých sportovních zážitků víkendový závod jistě přinese. Nedělní zápolení pak bude navíc okořeněno mistrovstvím České republiky v klasickém sjezdu, ve kterém si závodníci budou moci zapsat první nominační body v letošní sezóně. Situace bude jistě vypjatá, protože v rámci nominace na červnové mistrovství světa se pojedou pouze 4 závody, přičemž ty nejlepší tři se započítávají. Prostoru pro chybu tak není mnoho.

Řeka Kamenice je pro nováčky postrachem a pro zkušené odměnou po dlouhé zimě. Ať už ale nováček, nebo matador, každého určitě potěší předpověď počasí, která na závodní víkend hlásí slunečných 18 stupňů, což bude i pro zkušené závodníky novinkou.

Kamenice je skvělá řeka, člověk tady cítí ten kontakt s přírodou a vlastně i kořeny celého vodáckého sportu. Pokud k tomu letos ještě navíc bude svítit sluníčko namísto sněžení, které už jsme tu nejednou zažili, tak to bude zase super závod,“ komentuje trať zaříznutou v krásném přírodním údolí řeky Kamenice Ondřej Rolenc.

V letošním roce si řeka připíše kromě prvního Českého poháru ještě další významné prvenství. Poprvé ve sjezdové historii se na velmi obtížnou trať chystají vyrazit také závodnice v kategorii C1.

O startu na singlu jsem přemýšlela už několik let, ale teprve letos se věci daly do pohybu a tak trochu z hecu se nás několik na singla přihlásilo. Samozřejmě mám z trati trochu respekt, ale z kajaku už jí mám dobře najetou a tak věřím, že to v pohodě zvládnu. Jsou to trochu smíšené pocity, vlastně nevím, jestli se bát nebo těšit. Je ale super, že se několik holek odhodlalo a kategorie C1 ženy se může zase posunout o krůček dál,“ říká mistryně světa v C1 ženy z roku 2016 Anežka Paloudová.

Na Kamenici se tedy určitě nudit nebudete. Dorazte se proto podívat na některé z divácky atraktivních míst jako jsou Prádelna, Soutězka, nebo Tobogán a přijďte v sobotu i neděli od 14:00 zafandit našim nejlepším sjezdařům.


Informace k závodu zde: http://rvp.results.cz/detail_akce.php?id=1145 

Počet příspěvků: 1067

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se