registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Nezastavitelní

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
17.8.2018 02:15

Projděte bránou v Adršpašsko-teplických skalách

...pomůžete Nezastavitelným

Návštěvníci, kteří vyrazí v sobotu 18. a v neděli 19. srpna do Adršpachu, pomůžou 21 handicapovaným z projektu Nezastavitelní. Po oba dny, od 10:00 do 18:00 hodin, bude před hlavním vchodem do Adršpašsko-teplických skal umístěna nafukovací Birell brána. Každý, kdo pod ní projde, přispěje svým pohybem na sportovní pomůcky pro Nezastavitelné.

Brána cestou na Adršpašsko-teplické skály je součástí projektu Nezastavitelní, který už pátým rokem pomáhá handicapovaným lidem vrátit se k oblíbenému sportu. Za každého, kdo bránou projde, přispěje Birell na konto Nezastavitelných 5 korun. Lidé tak pomáhají svým pohybem. Výtěžek jde na sportovní vybavení jako jsou upravená kola, handbiky a jiné speciální pomůcky.

K bráně v Adršpachu dorazí v sobotu 18. srpna v 11:00 hodin i někteří účastníci letošního projektu Nezastavitelní. Mezi nimi bude například i Stanislav Frais, který po pracovním úraze zůstal upoután na invalidní vozík. Po absolvování několika operací a rehabilitací se snaží o chůzi pomocí berlí. Díky projektu Nezastavitelní by rád získal lehokolo (tříkolku) a zúčastnil se závodů. Chtěl by tak ukázat okolí, že ho úraz nezlomil a má velkou chuť žít. Pomoci mu může každý, kdo projde Birell branou.

Projekt přijde osobně podpořit místostarosta Teplic nad Metují Radim Války, který se s Nezastavitelnými setkal i v loňském roce.

Během uplynulých ročníků se do projektu zapojily statisíce lidí, kteří pomohli svým pohybem.Jen loni prošlo Birell bránou na různých místech v České republice více než 200 tisíc lidí, kteří pomohli Nezastavitelným získat sportovní vybavení za 1,3 milionu korun.

Další zastávkou Nezastavitelných bude Birell brána 8.9. na trase Birell Grand Prix v Praze.

Více o projektu na www.nezastavitelni.cz.

Jitka Němečková
jitka.nemeckova@asahibeer.cz 

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
22.7.2017 01:20

Nezastavitelní v Národním parku České Švýcarsko

Primátorka města Děčín Marie Blažková přijede v sobotu 22. července v 11:00 hodin podpořit Nezastavitelné na, v pořadí, již třetí Birell bránu do Českého Švýcarska. Tam se utká v časovce na handbiku s dvojicí letošních Nezastavitelných, Romanem Ulčem a Jiřím Korenným. 

Netradiční soutěž se uskuteční v sobotu 22. července v 11:00 hodin na Mezní Louce za kempem u hlavní vstupní brány do Národního parku, kde bude od pátku 21. července do neděle 23.července od 10:00 do 18:00 hodin umístěná Birell brána. O den dříve, 20. července vyroste brána v Děčíně.

Návštěvníci mohou pomoct svým pohybem. Za každého, kdo branou projde, proběhne nebo projede na kole, přispěje Birell na účet Nezastavitelných částkou 5 Kč. 

Výslednou částku, získanou u sedmi bran, Birell rozdělí mezi 13 Nezastavitelných, aby mohli opět aktivně sportovat, zapojit se do života a plnit si své sny. K tomu potřebují upravená kola, handbiky nebo speciální sportovní vybavení. Na kontě Nezastavitelných je už více než 213 000 Kč a lidé v Českém Švýcarsku mohou přidat další. 

Projekt Nezastavitelní organizuje již čtvrtým rokem značka Birell. Českým ambasadorem projektu je paralympionik Jiří Ježek.

Více o projektu a seznam dalších bran je na webu www.nezastavitelni.cz

Informace o dvou Nezastavitelných, kteří přijedou k bráně v Českém Švýcarsku:

Romanu Ulčovi v jeho 23 letech poleptal obličej hydroxid sodný. O jedno oko přišel a na druhé oko vidí jen málo. Z projektu Nezastavitelných by si přál dvojkolo, na kterém by jezdil s manželkou. Spolu s dcerou by tak mohli podnikat výlety do okolí. Jiří Korenný má od narození obrnu pravé ruky. Rád by z projektu Nezastavitelní získal speciálně upravené kolo. Odmalička hraje fotbal, aktivně běhá a do budoucna má v plánu zdolat Kilimandžáro.

Ondřej Coufal

Crest Communications Ostrava
coufal@crestmorava.cz
Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
19.6.2017 22:47

Nezastavitelní

NEZASTAVITELNÍ MÍŘÍ NA KILIMANDŽÁRO

Mají jedno společné. Běh života jim připravil menší či větší zdravotní překážku, se kterou se nechtějí smířit. Nesedí v koutě a nelitují se. Mají před sebou odvážné výzvy. Proto vstoupili se svými hendikepy do světa Nezastavitelných. Aby si mohli své vytoužené sny vyplnit, potřebují upravená kola, handbiky nebo speciální sportovní vybavení. Potřebují pomoc veřejnosti. Čtvrtý ročník projektu Nezastavitelní v Česku a na Slovensku organizuje a podporuje Birell. Českým ambasadorem je paralympionik Jiří Ježek.

Probudili se bez nohy. Projížďka na motorce skončila tragicky. Potkal je vážný pracovní úraz. To jsou jen některé z osudových okamžiků vybrané devítky Nezastavitelných. Hodili je za hlavu a chystají se pustit do něčeho nového. K tomu jim pomáhá Birell a všichni, kteří na jejich sny a návrat k aktivnímu životu přispějí. Jeden z Nezastavitelných Jiří Korenný z Čelakovic na Hané, který má obrnu pravé ruky, ke svému hendikepu přistupuje po svém: „Mám rád výzvy, pořád se snažím srovnávat se zdravými sportovci a dorovnat se jim. Odmalička hraju fotbal, aktivně běhám a do budoucna mám v plánu zdolat Kilimandžáro.“

Podpořit Nezastavitelné lze několika způsoby. V Čechách a na Moravě vyroste během letních prázdnin sedm bran na pozoruhodných místech, jako jsou Sněžka, Ještěd nebo Pustevny. Kdokoliv branou projde pěšky, proběhne nebo projede na kole, okamžitě přispěje na účet Nezastavitelných částkou 5 Kč. Přispět půjde i do kasičky u bran nebo přímo na speciální účet Konta Bariéry. Letošní novinkou je možnost zakoupit originální dárky na webu projektu a Birell pak věnuje 50 % z ceny dárku na konto Nezastavitelných.

Úspěšný projekt značky Birell míří do čtvrtého ročníku. V předcházejících letech získalo finanční podporu 25 Nezastavitelných v celkové výši 1,94 milionu korun. Jen loni projelo branami skoro 200 000 lidí. „Náš projekt však není jen o financích a nákupu speciálního vybavení.Nezastavitelní mohou být pro ostatní hnací silou a motivací, jak se zvednout ze židle a pomoci pohybem a sportem dobré věci,“ představuje hlavní cíl projektu manažerka značky Birell Veronika Hořáková.

Nezastavitelné vybrala z desítek přihlášených odborná komise pod vedením Jiřího Ježka, který ke své motivaci podporovat tento projekt uvádí. „I přes svůj handicap v sobě našli sílu. I když jim osud nepřál, mají odvahu i vůli pustit se do sportu naplno, a to pro mě znamená víc než jakákoliv sbírka medailí.“

Seznam bran:

Pustevny, 05.07. – 08.07.2017

Sněžka, 13.07. – 16.07.2017

České Švýcarsko, 21.07. – 23.07.2017

Adršpašsko-teplické skály, 27.07. – 30.07.2017

Ještěd, 04.08. – 06.08.2017

Vranovská přehrada, 11.08. – 13.08.2017

Český Krumlov, 18.8. - 20.8.2017

Více informací na www.nezastavitelni.cz

Vladimír Jurina

vladimir.jurina@pilsner.sabmiller.com 

Počet příspěvků: 1067

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se