registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Střední Čechy

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
26.10.2020 13:10

Re: Střední Čechy - cykloturistický průvodce

Nový průvodce po středních Čechách nabízí tipy na cyklovýlety 

Ke zdravému životnímu stylu neodmyslitelně patří cykloturistika, jejíž obliba stále stoupá. Středočeská centrála cestovního ruchu proto připravila nového průvodce, který přináší 11 tipů na cyklovýlet v okolí Prahy. Výlety jsou navrženy tak, aby je bez obtíží zvládli rekreační i zdatnější sportovci a rodiny s dětmi. Všechny výchozí a cílové body se nacházejí u železniční stanice a pro přepravu je tedy možné využít i vlak. Kromě popisu trasy nechybí ani doporučení na občerstvení a mapa se zakreslenou trasou. 

Průvodce ve velikosti, která se hravě vejde do kapsy obsahuje 11 tras napříč celými středními Čechy. Nejdelší trasa vede okolím Voděradských bučin a na trase nabízí několik příležitostí ke koupání v přírodě. Naopak nejkratší trasa vede konopišťským zámeckým parkem na hradiště Chvojen a je vhodná i pro rodiny s menšími dětmi. Výletníky zavede kromě zámku k medvědáriu i Muzeum historických motocyklů Jawa, které se vyráběly v nedalekém Týnci nad Sázavou. Dalším tipem na rodinný cyklovýlet je trasa s názvem Českým Holandskem, která kolaře seznámí s okolím řeky Vltavy i se Zooparkem Zelčín, který se zaměřuje na chov domácích zvířat. Pro zkušené „bajkery“ je pak navržena trasa z Dobřichovic na vrcholky Hřebenů, které jsou nebližším pohořím ku Praze. 

„Cykloturistika je oblíbený a zároveň k přírodě přátelský způsob objevování koutů středočeské krajiny. Poptávka po cykloprůvodcích byla velká a my se rozhodli na ní zareagovat vydáním 11 tipů na zajímavé trasy ve středních Čechách. Cyklisté se tak s naším kapesním průvodcem podívají například do královských měst, k významným řekám i do divoké středočeské krajiny. Zajímavý je také výlet okolo Staré Boleslavi, který cyklisty zavede na jedno z nejvýznamnějších míst české historie, či podél Rakovnického potoka na královský hrad Křivoklát, kde se psaly české dějiny“, říká Zuzana Vojtová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu. 

Každý výlet obsahuje detailní popis trasy včetně informací o zajímavost na trase či v okolí. Trasa je pak doplněna tipy na občerstvení, mapou se zakreslenou trasou a výškovým profilem. Nechybí ani informace o délce a náročnosti trasy ani o celkovém převýšení, které musí cyklisté překonat. 

Tištěnou verzi si mohou zájemci vyzvednout v TIC Středočeského kraje v Husově 21, Praha 1.  

Linda Dlouhá
linda.dlouha@sccr.cz 

www.strednicechy.cz 
www.facebook.com/destinacestrednicechy/ 

Počet příspěvků: 1078

admin@ngs.cz

avatar
8.9.2020 00:28

Za Pohádkové putování po středních Čechách na vás čeká odměna

Další brožuru s filmovou tematikou připravila Středočeská centrála cestovního ruchu. Tentokrát se však věnuje pouze českým pohádkám. Nový leták, nazvaný Pohádkové putování, je zároveň soutěžní hrou, kdy si pro věrné turisty centrála připravila lákavé odměny. Za své putování mohou návštěvníci získat například rodinné vstupenky nebo další zajímavé ceny. Razítkovací hra je doplněna o popis 10 českých pohádek, které byly natočeny ve středních Čechách. Nechybí ani oblíbené tipy na další zajímavá místa v okolí hlavních pohádkových lokalit. 

Nový propagační leták s atraktivitami středních Čech využívá jako motivaci pro návštěvu razítkovací hru. Odměny jsou odstupňované dle počtu navštívených míst, kdy již za 3 navštívená místa, ve kterých turisté požádají o razítko do soutěžní strany, získají drobný propagační předmět. Za 6 navštívených míst budou soutěžící odměněni rodinou vstupenkou například do Parku Mirakulum v Milovicích, Zooparku Zájezd na Kladensku, Farmaparku Soběhrdy nebo do Dětského ráje na zámku Berchtold v Kunicích. Pro ty nejvěrnější návštěvníky, kteří získají 8 razítek, pak navíc čeká ještě hodnotný dárek, kterým může být například stolní hra o Kutné Hoře. Nejzazší termín pro odeslání vyplněné soutěžní karty je 31. 8. 2021. 

Kromě soutěžní strany obsahuje leták Pohádkové putování popis 10 českých pohádek, jejichž děj se odehrával ve středních Čechách. Oblíbená pohádka Tři veteráni soutěžící zavede k lomům u Koněpruských jeskyní, kde je možné získat razítko v pokladně krasových jeskyní. Pohádka Jak se budí princezny pak návštěvníky zavede na zámek Konopiště. Nezapomnělo se ani na novodobější pohádky, a tak mohou soutěžící získat razítko ve skanzenu v Přerově nad Labem, kde se odehrála pohádka Zakleté pírko, ve skanzenu v Kouřimi, který se stal dějištěm pohádky Tajemství staré bambitky, nebo v Chrustenické šachtě u Berouna, kam filmaři zavítali při natáčení pohádky Čertí brko. 

„Dalším filmy motivovaným letákem navazujeme na úspěšnou brožuru Filmová místa, kterou jsme vydali na jaře letošního roku. Tentokrát jsme se zaměřili především na rodiny s dětmi. Pohádková podoba středních Čech je důvodem, proč se k nám filmaři rádi vracejí. Zároveň jsme chtěli návštěvníky motivovat k opakované návštěvě a odměnit je za jejich věrnost středním Čechám. Proto jsme zvolili jednoduchou soutěžní hru, kdy turisté sbírají na vytipovaných místech razítka“, říká Zuzana Vojtová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu. 

Soutěžní hra Pohádkové putování představuje 10 pohádkových lokalit. Soutěžní karta pak jasně odkazuje na celkem 8 míst, na kterých je možné získat razítko a zúčastnit se tak soutěže o zajímavé ceny, která končí 31. 8. 2021. O razítko si lze říct na hradech Český Šternberk a Točník, v pokladně Koněpruských jeskyní, na zámcích Konopiště a Žleby, ve skanzenech v Přerově nad Labem a v Kouřimi nebo v Chrustenické šachtě. Pravidla soutěže naleznou zájemci na stránkách www.strednicechy.cz v sekci Ke stažení. 

Elektronická verze brožury je ke stažení ZDE. Tištěnou verzi si mohou zájemci vyzvednout v TIC Středočeského kraje v Husově 21, Praha 1.

Středočeská centrála cestovního ruchu

Počet příspěvků: 13

Horydoly

avatar
1.2.2018 10:45

Střední Čechy

Středočeská centrála cestovního ruchu bude od února vydávat elektronický newsletter  

Od února Vás Středočeská centrála cestovního ruchu bude každý měsíc pravidelně informovat o novinkách, kulturních tipech a zajímavých akcích konaných ve Středočeském kraji prostřednictvím nového komunikačního nástroje. 

Tím je elektronický newsletter, který bude distribuován zájemcům a partnerům SCCR na jejich e-mailové adresy. 

V prvním čísle newsletteru představíme čtenářům pozvánky na blížící se masopustní oslavy Středočeského kraje, které se uskuteční v řadě středočeských měst a obcích. V souvislosti s blížícím se svátkem sv. Valentýna jsme pro Vás vybrali nejzajímavější nabídky na romantické ubytování s širokým výběrem wellness služeb a skvělou gastronomií. 

Každé číslo bude obsahovat také výběr nejzajímavějších akcí pro dané období.

Zájemci se mohou přihlásit k odběru newsletteru v pravém bočním panelu na úvodní stránce www.centralbohemia.cz

Počet příspěvků: 1078

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se