Aktuální turistické mapy a průvodce

Aktuální turistické mapy a průvodce
SDÍLEJ:
Je tady léto a s ním přichází i hlavní turistická sezóna. Mapových a průvodcovských novinek, které vám pomohou při cestování, je tentokrát opravdu hodně.
Jak na to

Všechny publikace koupíte v Kiwi. Některé jsou k dostání přímo u vydavatelů.

Aktuální tipy z Kiwi

Turistické a cestovatelské mapy (16.4.2005)

Turistická literatura (11.9.2004)

Turistické průvodce, atlasy a příručky (12.5.2004)

Horolezecké průvodce (12.3.2004)

Nechte se inspirovat.

Národní park Šumava-jih

Turistická a cykloturistická mapa oblasti Horního Povltaví a Trojmezí si najde své příznivce hlavně díky měřítku 1:25 000. Mapa je oboustranná bez vlastivědného místopisu, vrstevnice po 10 metrech, systém WGS 84, pásové značení s kilometráží, cyklotrasy s číselným označením.

Česká Lipa, Geodézie On Line a Eurokart 2005. Orientační cena 79 Kč.

Turistická známková místa

Nové vydání vyjadřující stav k 1. květnu letošního roku je tvořeno mapou s vyznačenými a barevně a číselně odlišenými lokalitami a seznamem prodejních míst. Zahrnuty jsou i známky výroční.

Praha, Kartografie 2005. Orientační cena 30 Kč.

Orava, Liptov, Horehronie

Atlas turistických zajímavostí využívá podkladů map 1:100 000, které již na Slovensku vyšly. V této formě jsou mapy doplněny informacemi o regionu a dále popisem turisticky atraktivních míst slovensky, česky a polsky. Atlas bude více vyhovovat autoturistům, chybí totiž turistické značení.

Harmanec, VKÚ 2005. Orientační cena 129 Kč.

Chorvatské pobřeží

Turistický autoatlas ve spirálové vazbě v měřítku 1:160 000 mapuje oblast Istrie a celého pobřeží. Klasické údaje nezbytné pro řidiče, jako jsou kilometráž, čísla komunikací, čerpací stanice, tunely atd. jsou doplněny turistickým obsahem. Vyznačena jsou místa hezkého rozhledu, kempy, hrady, přírodní zajímavosti, národní parky. Vítanou pomůckou budou plánky 27 letovisek a krátký místopis v českém jazyce.

Praha, Kartografie 2005. Orientační cena 249 Kč.

Fietsroute Kaart Nederland

Cyklomapa Nizozemska v měřítku 1:300 000 zaplňuje mezeru na trhu cykloturistické literatury. Pásové barevné značení je doplněné čísly jednotlivých cyklotras a cyklostezek, vyznačeny jsou i trasy pro horská kola. Místní zajímavostí je využití mnohých vodní kanálů a toků. V mapě najdete ikonkami vyznačená místa, kde se můžete s kolem či autem nalodit a zase vylodit.

Haag, ANWB 2004. Orientační cena 199 Kč.

Sredna Stara Planina

Další příspěvek moderní bulharské kartografie zavádí do méně navštěvované oblasti balkánských hor. Mapa v měřítku 1:100 000 splňuje požadavky současného turisty. Je zde zachycena hustá síť silnic, železnice, stezky pro pěší a hlavně čtyřbarevné turistické značení. Mladší ročníky, neznalé azbuky, potěší popis přepsaný do latinky, bohužel mapa pak působí poněkud přeplácaným dojmem. Závan moderní doby odráží tabulka s GPS souřadnicemi.

Sofie, Kartografija EOOD 2005. Orientační cena 179 Kč.

Wissembourg, Strasbourg carte No 2/8

Velice zajímavou oblastí pro všechny formy aktivního odpočinku jsou francouzské Vogézy. Pěstuje se zde pěší turistika, cykloturistika, alpské i klasické lyžování. Velice podrobně mapuje tento region edice Club Vosgien. Osm map v měřítku 1:50 000 využívá jako podkladu kvalitní topografické mapy státního vydavatelství IGN.

Paříž, IGN a Club Vosgien. Orientační cena 399 Kč.

Bajkal

První produkt nesovětské resp. neruské kartografie mapující tuto oblíbenou oblast, mapa 1:750 000 s podrobnějším výřezem jihozápadní části 1:200 000.

Krakow, Aden 2005. Orientační cena 299 Kč.

Victoria Falls

Zalaminovaná oděru- a voděodolná mapa 1:28 500 zaměřená na adrenalinové aktivity na řece Zambezi i v jejím okolí. Najdete v ní informace pro rafting, paragliding, safari, projížďky na koních i slonech a pozorování divoké zvěře. Druhou stranu mapy zaplňuje přehledová mapa Zambie a Zimbabwe.

Washington, National Geographic 2003. Orientační cena 349 Kč.

Libya

Mapa 1:1 750 000 určená pro turisty a obchodníky. Arabsko-anglický popis, zvýrazněný reliéf.

Budapešť, GIZI 2005. Orientační cena 229 Kč.

Nevado Ojos del Salado

Vynikající trekingová mapa 1:100 000 ze známé edice Alpenvereinskarte. Podrobný topografický obsah a souřadnice WGS 84 značně ulehčí výstup na druhou nejvyšší horu Jižní Ameriky.

Vídeň, Alpenverein 2004. Orientační cena 399 Kč.

Sučková Kateřina, Abušinov Roman: Kamenný klíč 2005

Jako každým rokem musím upozornit na publikaci, kterou ocení každý milovník hradů, zámků a dalších zpřístupněných památek. Nejaktuálnější informace o každém objektu: majitel, adresa, popis, expozice, otevírací doba, vstupné, služby, kulturní a další akce.

Příbram, Sučková 2005. Orientační cena 149 Kč.

Pohorecký Vladimír: Po rozhlednách a starých hradech 4

Velice známá edice ve čtvrtém díle přináší 53 nových tipů na výlet, které v předcházejících nenajdete.

Praha, Radioservis 2005. Orientační cena 169 Kč.

Albánie: turistický a vlastivědný průvodce

Druhé vydání se trefuje do obnoveného zájmu o tuto divokou zemi. Průvodce se nezaměřuje pouze na horské masívy, ale informuje i o historii, náboženství, současném ekonomickém vývoji a albánských zvláštnostech. Spirálová vazba, praktický formát, 165 fotografií, plánky a mapky, v příloze dokonce mini CD.

Brno, Kudrna 2005. Orientační cena 188 Kč.

Pop Ivan: Podkarpatská Rus.

V edici Stručná historie států vychází kniha, kterou mohu doporučit všem návštěvníkům, kteří mají hlubší zájem o tento častý turistický cíl. Od doby kamenné, přes pro nás zajímavé období Československé republiky, sovětskou anexi až po dnešní svobodnou Ukrajinu.

Praha, Libri 2005. Orientační cena Kč.

Sharp T.: Turistický a horolezecký průvodce Západními Alpami

Nejkrásnější turistické trasy a výstupy v italských, francouzský a švýcarských Alpách v krásné celobarevné publikaci, český překlad. 22 tras, 10 výstupů s popisem, mapami, diagramy s převýšením, barevnými fotografiemi.

Frýdek-Místek Alpress, 2005. Orientační cena 299 Kč.

Kalivoda J.: Island

Turistický průvodce určený pro individuální turisty i pro kolektivní zájezdy. Po stručném geografickém úvodu následuje osm navržených tras většinou sjízdných automobilem bez terénních úprav. Okruhy jsou vždy ucelené, s vyznačenou kilometráží, s upozorněním na odbočky a popisem zajímavých míst. Bonbónkem je letecký výlet do Grónska.

Praha, Vodnář, 2005. Orientační cena 140 Kč.

Miezian Maciej: Krakows Old Town

Největším lákadlem pro naše turisty směřující do Polska je jednoznačně Krakov a jeho malebné uličky v židovské čtvrti Kazimierz a ve Starém městě. S pomocí šesti vycházek poznáte genius loci tohoto místa, text je v anglickém jazyce. Závěr je věnován praktickým informacím, důležitý je i plán středu města.

Krakov, Bezdroža 2004. Orientační cena 499 Kč.

Arnold Catherine: Baghdad

Pravděpodobně první novodobý průvodce po hlavním městě Iráku je v prvním plánu určen pro současné návštěvníky, tedy pro novináře, záchranné týmy, obchodníky, ale myslí i na budoucí turistický boom. Proto zde najdeme údaje o historii, archeologických vykopávkách, zajímavých místech a možnostech ubytování či stravování.

Bucks, Bradt 2004. Orientační cena 459 Kč.

Ludvík Bedřich: Zpět k pramenům

Málokdo ze čtenářů si nechal ujít seriál České televize, který provázel Luděk Munzar. Tato publikace je beletrizovanou podobou televizních scénářů, doplněnou osobními vzpomínkami, poznatky a barevnými fotografiemi krajinnými i situačními přímo z natáčení.

Praha, Mladá Fronta 2005. Orientační cena 399 Kč.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Nízke Tatry
Nevíte někdo kde by se dala sehnat mapa Nízkych Tater? ale ne ta co prodává Klub českých turistů - taje rozdělena na 2 části - Králova hola a Chopok. Sháním mapu celých NT.nebo aspon na webu, vytiskl bych si jí.díky
  • Autor Richard
  • Datum a čas 30.5.2005 12:08
Reaguj
Celkem 1 příspěvek v diskuzi


TEST Barefoot polobotky Xero Ridgeway Mesh Low

TEST Barefoot polobotky Xero Ridgeway Mesh Low

Barefoot jsou trend, na který jsem naskočil teprve předloni, ale nemohu se ho stále nabažit. Právě jsem otestoval Xero Ridgeway Mesh Low - lehoučké botky na vycházky, lehké běhání a další rekreační sporty.... celý článek

České hory AKTUÁLNĚ 2023/2024

Polsko AKTUÁLNĚ 2024

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2024

Vysoké Tatry AKTUÁLNĚ 2024

ČERVENÝ ŽLAB Zprávy, novinky, aktuality, fotografie a videa z Vysokých Tater, z nejvyššího pohoří Karpat.
Německo AKTUÁLNĚ 2024

Německo AKTUÁLNĚ 2024

Německo je zemí řek, jezer, hor, moře, památek, tragické historie, velké vědy a techniky. Najdete v něm vše, na co si vzpomenete. Čtěte horké novinky od našich severních, západních i jižních sousedů.
Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Hrady a zámky ve středních Čechách nachystaly pro návštěvníky řadu novinek. Speciální prohlídky, přednášky a bohatý program připravili kasteláni už na Velikonoce. Na své si o velikonočních svátcích přijdou hlavně děti. Hlavní sezona
Bitva u Sudoměře ukázala sílu husitů naplno

Bitva u Sudoměře ukázala sílu husitů naplno

Žižka opustiv dle oné smlouvy Plzeň, byl po dvakrát napaden od věrných a dvakrát uživ lsti, vyvázl jako vítěz, byv skoro poražen. Místo, na němž měla být bitva svedena, bylo nepříhodné,
Praha AKTUÁLNĚ 2024

Praha AKTUÁLNĚ 2024

PŘÍVOZY Malé zprávy z velkého města přinášíme pro turisty a návštěvníky.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Koloběžkami přes ostrov Kuba - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Marek Balicki 16.4. 18:30
Island - diashow Kralupy nad Vltavou, Vltava Přednáší Martin Loew 16.4. 19:00
Nauticampo - veletrh Portugalsko, Lisabon 17.-21.4. Turismus a karavaning 17.4.
Island - diashow Kladno, Hutník Přednáší Martin Loew 17.4. 19:00
Stones, Trees, Clouds - fotovýstava Praha, Tibet Open House 26.3.-17.4. Fotografoval Petr Králík 17.4.
Island - diashow Mladá Boleslav, Škoda muzeum Přednáší Martin Loew 18.4. 19:00
Tourbusiness - veletrh Bělorusko, Minsk 18.-20.4. 18.4.
Irácký Kurdistán a Írán obytnou dodávkou - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Jindra a Daniela 22.4. 18:30
Roadtrip Afghánistánem - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Tereza Inková a Jirka Weinzettl 23.4. 18:30
Regenerace po zátěži běh/trek - přednáška Praha, Klub cestovatelů Přednáší Dagmar Lisá 24.4. 18:30

Diskuse

dwklpfgf best online tadalafil, 16.4.2024 20:56, 12 příspěvků
bzysgnei india buy prednisone online, 16.4.2024 20:53, 117 příspěvků
The most qualified hemp p... LarryCig, 16.4.2024 20:09, 1 příspěvek
Test test, 16.4.2024 18:32, 1 příspěvek
Jazyk Veronika, 15.4.2024 18:53, 5 příspěvků
milovníku cizích termitů PK, 15.4.2024 18:16, 5 příspěvků
INU IP, 15.4.2024 17:11, 5 příspěvků
z prde.. klika PK, 15.4.2024 10:05, 5 příspěvků
INU Honza, 15.4.2024 9:24, 5 příspěvků
není to blbost? Skiák, 12.4.2024 23:31, 1 příspěvek

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11
Zákolany Horydoly , 8.4.2024 18:24
Lojzovka Horydoly , 8.4.2024 18:23
Re: Praha Kuba Turek, 8.4.2024 18:13
Re: Praha Horydoly Open, 8.4.2024 18:09
Re: Divoká Šárka Kuba Turek, 6.4.2024 19:21