Harrachov nechce platit své dluhy

Harrachov nechce platit své dluhy
SDÍLEJ:
Harrachov byl minulý týden odsouzený k zaplacení obřího dluhu ve výši 90 milionů korun, který město nastřádalo za osmnáct let. Jestli dluhy nezačne rychle splácet, nastoupí exekutoři. Harrachovští jsou z toho zmatení, nechápou příčiny zadlužení a nevěří české justici. Podle jejich mínění se proti nim někdo spiknul. Nevědí ale, kdo by to mohl být.

Přečtěte si, co myslí o svém finančním průšvihu místní lidé.

Horydoly popisují v článku příčinu dluhů a jejich výši:
Vítejte v Zadluženovicích!

Starostka Eva Zbrojová (Demokratická regionální strana) žádá obyvatele o pomoc, ale vlastně vůbec neví, co by mohla potřebovat:

"Pokusíme se ochránit majetek, podáme dovolání k Nejvyššímu soudu a požádáme o odklad výkonu rozhodnutí. Použijeme k tomu všech možných prostředků. Prosím tímto všechny občany, mají-li nějakou vlastní zkušenost, radu, nápad, neostýchejte se a předejte nám ji, třeba to bude právě ten střípek, který dopomůže lepšímu výsledku."

Majitel penzionu Krakonoš Daniel Beneš popisuje nesmiřitelné vztahy mezi opozicí a koalicí ve městě a především poměry při nakládání s městským majetkem:

"Město žádný dluh Crystalexu nepřevzalo, neexistuje o tom v soudním spisu jediný dokument, kromě bezdatumového listu papíru, podepsaného bývalým starostou panem Hendrychem, který k tomu neměl jakoukoliv pravomoc bez souhlasu zastupitelstva.

Domnívám se, že v době, kdy tento problém vznikl, nebyl v zastupitelstvu nikdo ze současných zastupitelů. Bohužel tu vznikají tábory koalice a opozice, které se ve vedení města vystřídaly a nejsou schopny pracovat společně.

Co se týká právníka pana Vašíčka, je potřeba si uvědomit několik faktů. Nejenom, že je to zeť bývalého místostarosty s velmi přátelskými vazbami na bývalé vedení, ale i některé jeho kroky v této kauze jsou minimálně zvláštní. Smlouvu, předloženou zastupitelům k vyřešení problému bylo potřeba schválit honem rychle bez dlouhého vysvětlování. Zastupitelé si tedy neuvědomili, že věc neskončí rozhodnutím Nejvyššího soudu, ale že se zase vrátí k Vrchnímu soudu. Potom byl podezřelý prodej dluhu Harrachova vůči advokátovi tři dny před jednáním Vrchního soudu do zahraničí a nemožnost zjistit o této firmě nejmenší informace. Podivné také bylo tvrzení bývalého starosty pana Ploce, že měl připravenou variantu, jak tento dluh uhradit, což byla jakási kooperace s panem Větrovcem, který je soudně stíhán v jakýchsi sporech gangů.

Obyvatelům Harrachova osud města ukradený není, ale město se stalo terčem skupiny tunelářů."

Provozovatelka restaurace Praha Lada Kočová na Novém Světě pochybuje o justici v diskusi na Horydoly pod přezdívkou Kytka:

"Město mělo bývalému advokátu p. Vašíčkovi zaplatit celkově kolem 10 mil. a z toho 3 mil. mu již zaplatilo a zbývající částku jaksi prodal neexistující firmě do zahraničí (to ať si každý udělá svůj názor) i když měl přislíbeno, že ji obdrží v prosinci a následující měsíce.

Mě by ani nevadila tolik snaha o informování veřejnosti, co se děje. Co mi ale opravdu vadí, je doporučení či otázka, zda jezdit do Harrachova. Já jsem z Harrachova, vše tu běží jako vždy, zimní sezóna proběhne taky v pořádku a to, že se město stalo obětí jakési justiční mafie, nebude mít na průběh sezóny doufám žádný vliv.

A že Harrachov nechtěl celé roky platit tenhle dluh? No ještě aby ho platil, když žádný nepřevzal. Všechny soudy od okresních, krajských a dokonce i Nejvyšší soud jasně řekly, že tu žádný není. Jen jakýsi pan soudce Derka (stačilo by změnit první písmeno na B:)) z Vrchního soudu si z nějakého důvodu myslí, že si ostatní soudy vymýšlejí. Důvod? Ať si každý domyslí své."

Náměstek ředitele Krkonošského národního parku Jakub Kašpar v diskusi na Horydoly zlehčuje vliv obrovského harrachovského dluhu na tamní lyžování:

"Třeba by ale Harrachov mohl trochu dluhu umořit soudní pří s Horydoly.cz kvůli té nesmyslné výzvě, aby lidi do Harrachova nejezdili. Dluh se na lyžování v Harrachově opravdu může projevit jen těžko přetěžko. Město je sice spoluvlastníkem skiareálu, ovšem drží pouhá 4 % akcií."

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Za koho kope?
Horydoly nekopou za nikoho s výjimkou čtenářů. Nemáme žádné zájmy v Harrachově ani u jeho konkurence.
Reaguj
Re: Buďte v klidu.
Pohodlí v Harrachově? Kde žijete pane? Úzké údolí většinou ve stínu, špatné sjezdovky, modrá na jednu nohu, na běžky všude do kopce, zledovatělé chodníky..... a.t.d.
  • Autor JN
  • Datum a čas 11.11.2011 00:59
Reaguj
souhlas s p. Černým. Nevím, za koho kope autor článků o Harrachovu, divím se, proč se tak chová izv outdoorový web
  • Autor karl
  • Datum a čas 10.11.2011 22:17
Reaguj
Buďte v klidu.
Vážní čtenáři,lyžaři, návštěvníci hor a milovníci zimních sportů. K danému tématu se vyjadřuji jako zastupitel Města Harrachov a letitý zaměstnanec Sportovního areálu Harrachov a.s. Můžete se naprosto spolehnout, že i když je situace města Harrachova komplikovaná, v žádném případě to neohrožuje zimní sezónu v Harrachově. Klamné články některých novinářů jsou naprosto mylné,a jen matou širokou veřejnost. Lidičky připravte si lyže a přijeďte se sami přesvědčit že fungujeme stejně jako dříve. Těšíme se na každého návštěvníka který si chce zařádit na sněhu, nebo využít širokých možností zábavy a pohodlí které vám město Harrachov nabízí.S pozdravem všem. Jiří Černý.
Reaguj
Re: Re: Spiklenecká teorie
Tuneluje se to určitě - akorát nevím jestli zrovna tady - ale o tom jsem nemluvil, oni o tom ale začali jednat až když bylo pozdě a musí platit prachy!!!
  • Autor Nobody
  • Datum a čas 10.11.2011 15:28
Reaguj
Re: Spiklenecká teorie
Ech, myslíš že pokud někdo připouští možnost, že v česku se tuneluje a jsou obča zmanipulované soudy tak podléhá spikleneckým teoriím. Pánečku, to jsi frajer! :-) A nebo věříš Kubovým analýzám? Taky dobrý! :-)
  • Autor dag
  • Datum a čas 10.11.2011 10:14
Reaguj
Spiklenecká teorie
To je dobrá ukázka, jak lidi řeší když už neni co řešit. Tak si to užijte horalové
  • Autor Nobody
  • Datum a čas 10.11.2011 09:49
Reaguj
Celkem 7 příspěvků v diskuzi


Lyžařský slang v USA / Ski Slang in the US

Lyžařský slang v USA / Ski Slang in the US

Talk Like a Skier More than any other winter discipline, skiing has its own lingo.... celý článek

České hory AKTUÁLNĚ 2023/2024

Slovensko AKTUÁLNĚ 2024

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Emerich Rath: olympionik, všestranný sportovec, Evropan

Emerich Rath: olympionik, všestranný sportovec, Evropan

NOVÉ FOTKY Český lyžařský mistr Bohumil Hanč umírá na Velikonoce roku 1913 během prestižního závodu na 50 km v Krkonoších. Ztráta kondice a nečas způsobí, že vysílený padne na sníh a zemře. Jediný, kdo
Obří důl v Krkonoších

Obří důl v Krkonoších

Obří důl je divoké strmé údolí mezi Sněžkou a Studniční horou. Vodopády a nad nimi vysokohorské rašeliniště vytvářejí nejdivočejší kout krkonošské přírody.
Výbava na hory na dluh? Někdy dává smysl. Jenže kdy?

Výbava na hory na dluh? Někdy dává smysl. Jenže kdy?

Pořídit výbavu na hory, s sebou obnáší značnou vstupní investici. Když přidáme ještě cenu ubytování, skipasů a vůbec cest za lyžováním, jsme na vyšších desítkách tisíc, které se v osobním rozpočtu nemusí podařit
TEST Sportique Century Riding Cream proti otlačeninám a puchýřům

TEST Sportique Century Riding Cream proti otlačeninám a puchýřům

Po letech trápení jsem objevila krém na nohy, který mě zbavil otlačenin, odřenin a puchýřů na nohách. Při skialpinismu, horolezectví a náročnější turistice mažu chodidla, prsty, paty i nárty českým výrobkem s cizokrajným jménem
Palán vyhrál stříbro a bronz ve speed skiing

Palán vyhrál stříbro a bronz ve speed skiing

Fantastický úspěch vybojoval rychlostní lyžař Radim Palán. Na mistrovství světa ve Vars získal stříbrnou medaili a na stejném místě potom ještě bronzovou ve světovém poháru. Je to nejlepší výsledek v disciplině speed

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Tourbusiness - veletrh Bělorusko, Minsk 18.-20.4. 18.4.
Nauticampo - veletrh Portugalsko, Lisabon 17.-21.4. Turismus a karavaning 21.4.
Spezi - veletrh Německo, Lauchringen 27.-28.4. Alternativní cyklistika 27.4.
Lodě na Labi Nymburk 29.4.-8.5. 29.4.
Hobby - veletrh České Budějovice, výstaviště 9.-12.5. 9.5.
Cestoslet - festival Běšiny 9.-12.5. 9.5.
Rodina a volný čas - veletrh Louny 17.-19.5. 17.5.
ITE - veletrh Hong Kong 13.-16.6. Cestovní ruch 13.6.
BITE - veletrh Čína, Peking 14.-16.6. 14.6.
Outdoor Retailer - veletrh USA, Salt Lake City 17.-19.6. 17.6.

Diskuse

ocaaqbcv can i order lisinopril online, 19.4.2024 3:04, 6 příspěvků
lfdphgrf best pharmacy buy tadalafil, 19.4.2024 2:42, 13 příspěvků
brcfxyfb synthroid 0.112 mg, 19.4.2024 2:39, 120 příspěvků
jzvkgwop where to buy tadalafil 20mg, 19.4.2024 2:24, 120 příspěvků
pudfqzfj metformin without a prescription drug, 19.4.2024 2:21, 6 přísp...
stjuasph prednisone 40 mg price, 19.4.2024 2:10, 6 příspěvků
tyhzoygm canadian pharmacy tadalafil 20mg, 19.4.2024 1:30, 120 příspěvků
takqqyct online pharmacy without prescription, 19.4.2024 1:19, 13 přísp...
uevvbudx online pharmacy pain medicine, 19.4.2024 0:20, 6 příspěvků
oslsyvxl metformin singapore, 18.4.2024 23:59, 6 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11
Zákolany Horydoly , 8.4.2024 18:24
Lojzovka Horydoly , 8.4.2024 18:23
Re: Praha Kuba Turek, 8.4.2024 18:13
Re: Praha Horydoly Open, 8.4.2024 18:09
Re: Divoká Šárka Kuba Turek, 6.4.2024 19:21