Aktuální turistický mišmaš

Aktuální turistický mišmaš
SDÍLEJ:
Na knihkupeckých pultech je k mání obrovské množství knih, průvodců a map, které bychom chtěli do turistické knihovničky. Nejzajímavější nám představuje šéf největšího obchodu s mapami a průvodci Kiwi v Praze Tomáš Lejsek.
Jak na to

Všechny publikace koupíte v Kiwi. Některé jsou k dostání přímo u vydavatelů.

Aktuální tipy z Kiwi

Aktuální turistická literatura (17.6.2006)

Turistické mapy a průvodce (30.4.2006)

Mapy Balkánu (16.7.2005)

Turistické mapy a průvodce (28.5.2005)

Turistické a cestovatelské mapy (16.4.2005)

Turistická literatura (11.9.2004)

Turistické průvodce, atlasy a příručky (12.5.2004)

Horolezecké průvodce (12.3.2004)

Dnešní nabídka ještě neobsahuje předvánoční výpravné a drahé publikace.

Vybere si z ní nejspíše praktický turista, který se potřebuje orientovat v přírodě, nebo hledá inspiraci na výlety.

Telčsko, Thayatal

Cykloturistická a turistická mapa 1:25 000 je další z edice přeshraničních map. Vydavatel chtěl zobrazit co možná největší území, proto je mapa oboustranná a úplně chybí místopisná vlastivědná část. Obsahuje všechny prvky, na které je uživatel turistických map zvyklý - vrstevnice po 10 metrech, elektrické vedení, souřadnice WGS 84, turistické směrovky, informační tabule, pásové a místní značení bez kilometráže, památné stromy s druhovým názvem atd.

Česká Lípa, Geodézie On Line 2006. Orientační cena 79 Kč.

Žák Ladislav: Jizerskohorské přehrady a katastrofa na Bílé Desné

Publikace se zabývá ničivými povodněmi v oblasti Jizerských hor v průběhu 19. století, vznikem vodních družstev a následnou historií výstavby osmi vodních děl - Harcova, Bedřichova, Fojtky, Mlýnice, Mšena, Souše, Bílé Desné a Josefova Dolu, z nichž některé slouží již více než sto let. Kniha, vycházející u příležitosti 90. výročí protržení přehrady na Bílé Desné, přináší také řadu nových informací z průběhu samotné katastrofy, dobové záznamy pamětníků a odhaluje hlavní příčiny protržení hráze, a to i na základě nejnovějšího geotechnického výzkumu v devadesátých letech 20. století. To vše doprovází velké množství historických a současných fotografií, dobových pohlednic a stavebních plánů, z nichž mnohé jsou publikovány vůbec poprvé. Turistům a milovníkům hor jsou doporučeny i některé zajímavé turistické trasy a zastavení v okolí vodních nádrží.

Liberec, Knihy 555 2006. Orientační cena 325 Kč.

Řezbová Zdeňka: Šumava

Další titul z ediční řady Cykloprůvodce Česká republika představuje dvacet tři nejhezčí cykloturistické okruhy na Šumavě od Špičáku přes Modravu a Kvildu až k Vyššímu Brodu, s přesahem do Německa. Trasy jsou odstupňovány podle obtížnosti a rozlišeny podle vhodnosti pro horská, treková a silniční kola. Popis každé trasy doprovází podrobná mapa se zakreslením okruhu, výškový profil, fotografie a představení turisticky atraktivních míst.

Praha, Freytag&Berndt 2006. Orientační cena 168 Kč.

Garnweidner Siegfried: Turistický průvodce rakouskými Alpami

Překlad z mnichovského vydavatelství Bruckmann. Horské trasy, panoramatické vyhlídky a okružní túry od Rätikonu po Dachstein (celkem 40 horských celků). Trasy jsou rozděleny podle různých stupňů náročnosti, většinou jde o túry lehké určené začátečníkům a také rodinám s dětmi. Každou kapitolku tvoří podrobný popis túry, mapa se zákresem, údaje o časové a fyzické náročnosti, dosažitelnost dopravními prostředky, doporučená ubytovací zařízení, restaurace a mnohé další potřebné informace bez kterých se neobejdete. Zpestřením jsou barevné fotografie.

Frýdek-Místek, Alpress 2006. Orientační 279 Kč.

Cestománie II.

Druhý svazek navazuje na úspěšný první díl převedení televizní Cestománie do knižní podoby. Každá z kapitol přibližuje několik zajímavých míst deseti zemí: Švýcarska, Jihoafrické republiky, Peru, Srí Lanky, Kanady, Itálie, Tuniska, Austrálie, Ruska a Vietnamu. Všechny kapitoly jsou ilustrovány mnoha fotografiemi a mapami, doplněny rozhovorem s režisérem televizního pořadu a také aktuálními praktickými informacemi o každé ze zemí.

Praha, Kartografie 2006. Orientační cena 299 Kč.

Štraub Miloš, Lenková Jitka: Tajemné podzemí V., díl Severní Čechy

Publikace je pátou knihou populární encyklopedie seznamující čtenáře s historickým podzemím České republiky. Pohraniční hory na severu Čech, impozantní vrcholy Českého Středohoří, pískovcové vrcholy Českosaského Švýcarska, skalní hrady Českého ráje, jeskyně a staré důlní štoly v podhůří Krušných, Lužických a Jizerských hor, hrady a zámky v Podkrkonoší, starobylá města – Chomutov, Česká Lípa, Teplice, Terezín, Litoměřice, Frýdlant, kláštery v Oseku či Doksanech, to jsou jen zlomky míst skrývajících ve svém podzemí mnohá tajemství.

Praha, Regia 2006. Orientační cena 229 Kč.

Šíp Michal: Boubínský prales, národní přírodní rezervace a její dějiny

Publikace seznamující s historií a současností nejznámějšího chráněného území České republiky. Kniha neposlouží jako turistický průvodce, ale provede nás dobovými událostmi a fakty, ze kterých i dnes můžeme čerpat mnoho ponaučení. Závěr publikace je věnován ochraně přírody a problematice přírodních rezervací.

Sagitta 2006. Orientační cena 290 Kč.

Mudrová Ivana: Prahou s otevřenýma očima III.

Závěrečný díl úspěšné knihy, který opět není klasickým průvodcem ani samostatným literárněhistorickým dílem, nabízí další náměty k nevšedním procházkám hlavním městem. Autorka nově představuje Břevnov, Liboc, Ruzyni a Řepy, pak se do třetice vrací do historického centra (Hradčany, Malá Strana, Staré Město a Josefov, Nové Město), a poté seznamuje s opomíjenými památkami a zajímavostmi Nuslí, Pankráce, Krče, Michle, Braníka a Podolí. Podobně jako v prvních dvou dílech této volné trilogie se čtenáři vydají po stopách slavných spisovatelů, herců či výtvarných umělců a postupně objevují pozapomenutá pražská zákoutí, opředená nejen pověstmi, ale i poutavými příběhy ze současnosti.

Praha, Lidové noviny 2006. Orientační cena 199 Kč.

Alpské země - Superatlas

Honosně nazvaný autoatlas má opravdu široký záběr a kromě skutečných Alp mapuje území od Debrecínu až po Lyon včetně celého Česka. Měřítko 1:400 000 je pro většinu řidičů dostatečné, nechybí žádné podstatné informační a orientační silniční prvky. Pocit, že jde o skutečně hornaté území umocňuje použité stínování reliéfu, někdy až přehnaně barevné, zajímavostí je přehledová mapka nejvyšších alpských vrcholů i s uvedenou nadmořskou výškou. Součástí atlasu je rejstřík sídel a plánky větších měst.

Praha, Freytag&Berndt 2006. Orientační cena 398 Kč.

Zermatt, Saas Fee

-turistický atlas z nové švýcarské edice Turn´n Go. Velice praktický pomocník v měřítku 1:50 000, spirálové vazbě a kapesním formátu. V mapě je vyznačeno tradiční turistické značení trojího druhu. Pěší cesty, horské chodníky a alpské stezky a navíc 50 navržených výletů. Každý list/karta obsahuje patřičný mapový výřez, výčet zainteresovaných navržených tras (nebo částí tras), časovou a fyzickou náročnost daného úseku a tabulku významných bodů, vrcholů se souřadnicemi pro GPS. Na posledních stránkách naleznete ještě výškové profily všech výletů a celkové časové údaje.

Schönbühl, Hallwag 2006. Orientační cena 399 Kč.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Neumětely: Horymír a Šemík sem utekli před Křesomyslem

Neumětely: Horymír a Šemík sem utekli před Křesomyslem

FOOTBIKE GUIDE ...a uháněl k Neumětelům. Slavný topografický úryvek ze Starých pověstí českých zná snad každý, kdo vychodil základní školu. Jeli jsme se podívat, kde se odehrálo drama z úsvitu českých dějin.... celý článek

TEST Barefoot polobotky Xero Ridgeway Mesh Low

České hory AKTUÁLNĚ 2023/2024

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Německo AKTUÁLNĚ 2024

Německo AKTUÁLNĚ 2024

Německo je zemí řek, jezer, hor, moře, památek, tragické historie, velké vědy a techniky. Najdete v něm vše, na co si vzpomenete. Čtěte horké novinky od našich severních, západních i jižních sousedů.
Velikonoční veselí na zámcích a hradech ve středních Čechách

Velikonoční veselí na zámcích a hradech ve středních Čechách

Oslavit Velikonoce můžete ve středočeských zámcích a hradech Loučeň, Mcely, Okoř, Křivoklát a Týnec nad Sázavou.
Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Hrady a zámky ve středních Čechách nachystaly pro návštěvníky řadu novinek. Speciální prohlídky, přednášky a bohatý program připravili kasteláni už na Velikonoce. Na své si o velikonočních svátcích přijdou hlavně děti. Hlavní sezona
Bitva u Sudoměře ukázala sílu husitů naplno

Bitva u Sudoměře ukázala sílu husitů naplno

Žižka opustiv dle oné smlouvy Plzeň, byl po dvakrát napaden od věrných a dvakrát uživ lsti, vyvázl jako vítěz, byv skoro poražen. Místo, na němž měla být bitva svedena, bylo nepříhodné,
Praha AKTUÁLNĚ 2024

Praha AKTUÁLNĚ 2024

PŘÍVOZY Malé zprávy z velkého města přinášíme pro turisty a návštěvníky.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Island - diashow Mladá Boleslav, Škoda muzeum Přednáší Martin Loew 18.4. 19:00
Tourbusiness - veletrh Bělorusko, Minsk 18.-20.4. 18.4.
Nauticampo - veletrh Portugalsko, Lisabon 17.-21.4. Turismus a karavaning 21.4.
Irácký Kurdistán a Írán obytnou dodávkou - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Jindra a Daniela 22.4. 18:30
Roadtrip Afghánistánem - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Tereza Inková a Jirka Weinzettl 23.4. 18:30
Regenerace po zátěži běh/trek - přednáška Praha, Klub cestovatelů Přednáší Dagmar Lisá 24.4. 18:30
Argentina - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Karel Štěpánek 25.4. 18:30
Černobylské deníky - diashow Brno, základní škola Svážná 26.4. 16:00
Prague Bike Fest Praha, Výstaviště Holešovice 27.-28.4. 27.4.
Krakonošovo Labíčko Labe, Vrchlabí ZRUŠENO! 27.-28.4. Divoká voda 27.4.

Diskuse

xinyvpvu prednisone tablets, 19.4.2024 3:48, 7 příspěvků
pxfhfxvk synthroid 0.0125, 19.4.2024 3:28, 123 příspěvků
mmcbmioqq can i buy valtrex over the counter, 19.4.2024 3:25, 123 příspěvků
dmvpiwou prednisone 20 mg prices, 19.4.2024 3:17, 123 příspěvků
ocaaqbcv can i order lisinopril online, 19.4.2024 3:04, 7 příspěvků
lfdphgrf best pharmacy buy tadalafil, 19.4.2024 2:42, 13 příspěvků
brcfxyfb synthroid 0.112 mg, 19.4.2024 2:39, 123 příspěvků
jzvkgwop where to buy tadalafil 20mg, 19.4.2024 2:24, 123 příspěvků
pudfqzfj metformin without a prescription drug, 19.4.2024 2:21, 7 přísp...
stjuasph prednisone 40 mg price, 19.4.2024 2:10, 7 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11
Zákolany Horydoly , 8.4.2024 18:24
Lojzovka Horydoly , 8.4.2024 18:23
Re: Praha Kuba Turek, 8.4.2024 18:13
Re: Praha Horydoly Open, 8.4.2024 18:09
Re: Divoká Šárka Kuba Turek, 6.4.2024 19:21