KRK zřejmě končí...

KRK zřejmě končí...
SDÍLEJ:
...nebo ho koupíte?

Vodácký časopis Kanoe raft kajak bez dotací od Českého svazu kanoistů jen přežívá. V poslední době se zřejmě dostal do klinické smrti.

14. července 2009
Kanoe raft kajak

Jeden ze dvou vodáckých časopisů na tuzemském trhu zřejmě končí. Vydavatel MITA Press letos nevytiskl žádné číslo časopisu Kanoe raft kajak. Není k dispozici ani internetová stránka. Potácí se ve finančních potížích. Podle serveru Raft.cz je časopis na prodej. Jeho koupě je však nepravděpodobná vzhledem k malému objemu inzerce.

12. prosince 2008
KRKu chybí jedno číslo

Kanoe raft kajak vyšel letos pouze pětkrát, ačkoliv jeho periodicita byla dvouměsíční.

6. listopadu 2006
Kanoe raft kajak přechází do soukromé režie

Na říjnové schůzi výboru sekce vodní turistiky Českého svazu kanoistů odhlasovali její členové vypovězení smlouvy na vydávání svazového časopisu Kanoe raft kajak. Sekce hodlá nahradit časopis zasíláním organizačních materiálů emailem.

Důvodem jsou úspory. Podle vydavatele MITA Press však bude časopis vycházet i nadále. Nebude se však již muset striktně držet pravidel tvorby metodicko-organizačního materiálu, což prý redakci obsahově uvolní ruce.

29. března 2006
Radikální obrat

Vodácký časopis Kanoe raft kajak měl podle předchozích jednání sekce vodní turistiky Českého svazu kanoistů přijít o část dotací. V nejbližší době se tak nestane, protože další z řady hlasování dopadlo v jeho prospěch.

Veškeré dotace zůstanou na úrovni minulého roku, což je 330 tisíc korun na sedm čísel. Informovala o tom internetová verze konkurenčního vodáckého časopisu Hydromagazín.

Náhlý obrat může souviset s kotrmelci okolo Sazky, která nejdřívě měla a v současné době nemusí platit daně. Zbyde jí tedy více peněz na vyplácení podílů jednotlivým sportovním svazům.

12. března 2006
Vodní turisté šetří

Vodácký časopis Kanoe raft kajak přijde během tohoto roku nejméně o polovinu dotací od turistické sekce Českého svazu kanoistů. Schyluje se však k ukončení finanční podpory vůbec.

Oficiálně udávaným důvodem je nutnost šetřit na straně kanoistického svazu. Pikantní příchuť tomu ovšem dodává osoba Rosti Starého, který se tuto sezonu dostal do vedení turistické sekce a má na starosti mediální záležitosti. Přitom je šéfredaktorem konkurečního časopisu Hydromagazín.

Hydromagazín patří vydavateli Outdoor Media, který vydává také internetový server Svět outdooru a ročenku Malý průvodce Světem outdooru. Outdoor Media není podle důvěryhodných zpráv, které mají Horydoly k dispozici, ve významnějším zisku. Nabízí se tak spekulace, že Hydromagazín tímto způsobem likviduje konkurenci.

Sekce vodní turistiky Českého svazu kanoistů dotovala časopis Kanoe raft kajak částkou 330 tisíc korun. Letos nejprve odřekla jedno číslo, na kterém ušetřila 53 tisíc korun. Teď je pověřen Jiří Hodic, aby odmítl dotace na polovinu čísel roku 2006, čímž by sekce ušetřila dalších 160 tisíc korun. Sám ovšem navrhl, aby byly dotace zrušeny úplně.

13. února 2006
KRK vypnul internet

Vydavatelství Mita Press vypnulo internetové stránky vodáckého časopisu Kanoe Raft Kajak.

Stalo se tak po nedávném zasedání Sekce vodní turistiky Českého svazu kanoistů, která časopis dotovala částkou 330 tisíc korun na sedm čísel.

Sekce se snaží o snížení provozních nákladů, do kterých zahrnuje i časopis Kanoe Raft Kajak.

Mediální politiku má u vodních turistů na starosti šéfredaktor konkurenčního Hydromagazínu Rostislav Starý.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Re: Re: Re: pár věcí a nadávek .....
K této diskuzi se vracím až po delší době, protože jsem si předtím dalších reakcí nevšiml.

1) podklady ke svým tvrzení - zápisy z ČSK VT a taky účastnil jsem se valné hromady ČSK v listopadu 2005 kde bylo mnoho věcí probíráno veřejně včetně zdůvodňování problémů s penězmi od Sazky.

2) že je článek psán v neutrálním duchu?????
No ani se nebudu ptát po dovolení k tomu, abych se zasmál. A sám sebe se k tomu opravňuji, když čtu formulace typu "Pikantní příchuť tomu ovšem dodává osoba Rosti Starého" nebo "Outdoor Media není podle důvěryhodných zpráv, které mají Horydoly k dispozici, ve významnějším zisku. Nabízí se tak spekulace, že Hydromagazín tímto způsobem likviduje konkurenci."

3) na stránkách krkmag.cz hlášku o "dočasnosti" vidím až teď, protože jsem vždycky jel přes odkaz v záložkách - viz doposud fungující http://www.krkmag.cz/html/

4) jako stará důchodkyně se fakt necítím, ani když si opakovaně čtu jak článek, tak svoji reakci. Zůstává mi jen ten pocit o tom bulváru.
  • Autor PetrZ.
  • Datum a čas 24.4.2006 13:57
Reaguj
vcelku civilizované
Když vezmu v potaz, jaké informace jsou o tom na www.hydromagazin.cz, je tenhle článek více než civilizovaný. Na druhou stranu pochybuju, že by si Hydro zahnojovalo někdy až půlku obsahu svazovými záležitostmi zadarmo, zejména v situaci, kdy to nás neorganizované spíš otráví.
Reaguj
Re: bulvár
Ahoj Jirko! 1) Omlouvám se za přidání háčku nad Tvé jméno. Již je to opraveno. 2) Peníze pro KRK jsou faktickou dotací. Můžeš to označovat jakým chceš technickým termínem, ale Svaz dotuje Mita-press. 3)Pokud si nejsme jisti, uvádíme veškeré informace v podmiňovacím způsobu, případně je uvozujeme jménem mluvčího. Čtenářům tedy nic nepodsouváme, ale uvádíme věci na pravou míru.
Reaguj
Re: Re: pár věcí a nadávek .....
Ale Petře... nemohl bys dodat argumenty ke svým tvrzením? Tento článek je neutrální zpráva bez jakéhokoliv hodnocení a případně stranění jedné či druhé nebo třetí či já nevím jaké další straně. Takže o bulváru bych v tomto případě nemluvil. To už spíše Tvůj diskusní příspěvek zní jako dopuis rozlobené důchodkyně do Blesku, která si ma konci psaní nepamatuje, co napsala na začátku. A o vypnutí KRK magazínu na internetu hovoří už nějaký ten pátek hláška na homepage krkmag.cz: "Stránky jsou na dočasnou dobu mimo provoz. Po tuto dobu budeme rozesílat aktuální informace mailem do všech oddílů. Pokud chcete dostávat pravidelně informace do své osobní schránky, napište nám vaši mailovou adresu. (Velikost zpráv a příloh bude přizpůsobena přenosovým rychlostem a datovým objemům jednotlivých mailových serverů.) krk@mita-press.cz."
Reaguj
bulvár
Možná by stačilo, aby sis přečet trochu pozorněji zápisy ze schůzí výboru ČSK sekce VT nebo se někoho zeptal. Pak nebudeš zaměňovat dotace za úhradu dle smlouvy o dílo, "úkolovat" mě v rozporu s usnesením výboru, komolit mi jméno, podsouvat čtenářům dohady a nepravdy apod. Rád občas na Tvé stránky zabrousím a počtu si, ale tenhle článek opravdu zavání bulvárem, to je pecka!
Reaguj
bulvár
Možná by stačilo, aby sis přečet trochu pozorněji zápisy ze schůzí výboru ČSK sekce VT nebo se někoho zeptal. Pak nebudeš zaměňovat dotace za úhradu dle smlouvy o dílo, "úkolovat" mě v rozporu s usnesením výboru, komolit mi jméno, podsouvat čtenářům dohady a nepravdy apod. Rád občas na Tvé stránky zabrousím a počtu si, ale tenhle článek opravdu zavání bulvárem, to je pecka!
Reaguj
Re: pár věcí a nadávek .....
čtenářové sorry, zapomněl jsem, že horydoly si neporadí s odřádkováním a nevložil jsem tam patřičné HTML tagy, aby to bylo čitelnější

Někdy se polepším ....
  • Autor PetrZ.
  • Datum a čas 31.3.2006 00:29
Reaguj
pár věcí a nadávek .....
Kubo sorry, ale po přečtení tohoto článku mám pocit, že jsem na stránkách novin typu Blesk či Super. Napsáno prostě jednostranně, bez dalších informacích a souvislostí. Prostě ve stylu bulvárních plátků.O dotacích pro KRK bylo již napsáno mnohé s pohledy z obou stran, byly napsány důvody pro i proti, vyříkány názory. Jen zbytečně a navíc dosti zkresleně popisuješ situaci.Navíc je Jirka Hodic členem našeho oddílu, jehož jsem předsedou, takže mám informace takříkajícíc z první ruky a proto se ho musím zastat. A to z mnoha důvodů:- chápu, že KRK mělo být jakousi hlásnou/metodickou troubou Českého svazu kánoistů, ale jejich web stránky byly naposledy aktualizované (myšleno obsahem časopisu) zhruba před rokem, to je samo o sobě ostudou. navíc stránky www.krkmag.cz fungují (či spíše zahnívají), takže neplácej nesmysly o jejich vypnutí.- na stranu druhou je ČSK díky Sazce v problémech a doplatí na to především ti, kteří dělají něco pro jiné - to jest mládežnické oddíly a pořadatelé závodů-takže peníze ušetřené pro KRK mohly být (jak bylo navrhováno) využity na tyto účely- KRK dostávalo dotace již několik let a mohlo si díky tomu vybudovat pevné postavení. Místo toho ale docházelo k jistému zahnívání ve spokojenosti. A dle mého teprve až koncem loňského roku se tam objevili někteří aktivisti, kteří měli skutečný zájem o obsahu časopisu - vždyť i já do KRK přispíval po telefonátech od Patrika.- to že se objevil Rosťák a Hydromagazín je jako vpád štiky do zahnívajícího rybníka líných kaprů - prostě tomu dal dosti značný impuls. To že byl na valné hromadě ČSK-VT zvolen za člena výboru je možná věc jiná, možná související. Ale byl jsem u toho, sledoval jsem to a má moji podporu.- a náhlý obrat od ČSK - pokud je mi známo, tak to snad bylo o jediný hlas a navíc smlouva končí letos, takže KRK o své dotace stejně nejspíše přijde.Více se asi rozepisovat nebudu, prostě jsi mne nasr....kakal. Věnuj se více horám a dolinám, snad budeš prospěšnější. Nebo si vyžádej i informace z jiných stran. Takhle fakticky klesáš pod úroveň bulváru!!!!!
  • Autor PetrZ
  • Datum a čas 31.3.2006 00:27
Reaguj
Celkem 8 příspěvků v diskuzi


registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Instantní fotografie: Krajinou v Kutné Hoře

Instantní fotografie: Krajinou v Kutné Hoře

V kutnohorském Spolkovém domě je otevřená výstava nazvaná KRAJINOU. Návod na dokonalý deník. Autorka Jana Kuželová v ní ukazuje krásu instantních fotografií z polaroidu, které zachycují přítomný okamžik i dobrodružství při jejich pořizování.
Houbařské a mykologické akce 2024

Houbařské a mykologické akce 2024

Houbaři, mykologové, přírodovědci, turisté, kuchaři, fotografové a mnozí další se zajímají o houby z mnoha různých hledisek. Přinášíme přehled akcí pro veřejnost z oboru mykologie - vycházky, exkurze, přednášky.
Siriški: Udržet výkonnost na kole a dělat zajímavý obsah YouTube

Siriški: Udržet výkonnost na kole a dělat zajímavý obsah YouTube

ROZHOVOR Damjan Siriški a Ondra Šenk tvoří bikerské duo, které je známé díky videím na YouTube kanálu Bike O’Clock. Fanoušky získali také díky talentové show Česko Slovensko má Talent, kde to
Olympiáda v Paříži začne za 100 dní. Warner Bros. Discovery ujišťuje, že se před hrami ani během nich nudit nebudete

Olympiáda v Paříži začne za 100 dní. Warner Bros. Discovery ujišťuje, že se před hrami ani během nich nudit nebudete

Těšíte se na letní Paříž? Mediální společnost Warner Bros. Discovery (WBD) dnes nabídla první ukázku toho, jak bude vypadat její pokrytí letošních Letních olympijských her v Paříži 2024. Na úvod představila
Tiskové konference

Tiskové konference

AKTUALIZACE. Kalendář akcí určených pro žurnalisty v oboru cestovního ruchu, outdoorových aktivit a s tím spojeného byznysu.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Hrnčířská sobota Veselý Kopec 4.5.
Otevření hutě Barbora Jince, Barbora 4.-5.5. 4.5. 10:00
ATM - veletrh Spojené arabské emiráty, Dubai 6.-9.5. 6.5.
Wellnesstourism - veletrh Japonsko, Tokio 8.-10.5. 8.5.
Lodě na Labi Nymburk 29.4.-8.5. 8.5.
Hobby - veletrh České Budějovice, výstaviště 9.-12.5. 9.5.
Cestoslet - festival Běšiny 9.-12.5. 9.5.
Živé dějiny Jenštejna
Jenštejn 11.5.
Ledoví muži Česko 12.-15.5. 12.5.
IMEX - veletrh Německo, Frankfurt 14.-16.5. Cestovní ruch 14.5.

Diskuse

problémy s auty Lukas B., 2.5.2024 9:35, 5 příspěvků
problémy s auty JaT, 30.4.2024 10:16, 5 příspěvků
problémy s auty Honza, 30.4.2024 10:07, 5 příspěvků
polský národní park Lukas B., 30.4.2024 9:27, 1 příspěvek
Paragliding Annecy bergot, 29.4.2024 17:24, 1 příspěvek
voda v Jižních Čechách? PK, 28.4.2024 18:51, 1 příspěvek
problémy s auty JaT, 25.4.2024 21:09, 5 příspěvků
INU Honza, 25.4.2024 20:15, 5 příspěvků
Vrchlice Klekí Petra, 24.4.2024 10:53, 4 příspěvky
V Říčanech nejezděte rych... Michael Beranek, 21.4.2024 18:21, 3 příspěvky

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

How to battle gym anxiety... Horydoly , 2.5.2024 9:51
Čarodějnický běh Horydoly , 1.5.2024 23:09
SALZKAMMERGUT TROPHY Horydoly , 1.5.2024 23:06
Pink EXPO Horydoly , 26.4.2024 0:47
O novém poznání, kterému ... milan šupa, 25.4.2024 19:37
135 let turistického značení Horydoly , 20.4.2024 19:20
EXPEDÍCIE (jar 2024) Horydoly , 20.4.2024 17:50
ČSK media - změny na PR p... Horydoly , 19.4.2024 12:00