Špinavé prádlo na Smíchoff

Špinavé prádlo na Smíchoff
SDÍLEJ:
V zákulisí druhé největší umělé lezecké stěny v Praze Smíchoff se odehrála rošáda. Tomáš Rakovič a Tomáš Holman se zbavili třetího Václava Maliny. Všichni tři sice zůstali spolumajitelé, ale Malina již není jednatelem. Nemůže tedy jednat za firmu navenek a fakticky přestal mít vliv na její chod.
Jak na to

Václav Malina je známý především jako provozovatel a dlouholetý správce pražské stěny v Ruzyni.

Tomáš Rakovič staví umělé lezecké stěny ve své firmě Lezecké stěny. Tato firma se angažovala mimo jiné ve výstavbě lezeckých stěn ve školách na Praze 4. Na protest, že byly stavební práce ve školách podle mínění některých představitelů Prahy 4 předražené a zakázky zkorumpované, odstoupilo z funkcí několik čelných představitelů radnice včetně tehdejšího místostarosty (a současného spolumajitele tohoto portálu Horydoly) Ondřeje Turka. Prsty v korupci podle nich měla rodina Hejmů, přičemž Tomáš Rakovič si nejméně s Janem Hejmou tyká.

Provozovatelem umělé lezecké stěny Smíchoff v Praze je společnost s ručením omezeným Lezecké centrum.

Tři se pohádali

Václav Malina, Tomáš Rakovič a Tomáš Holman v ní mají každý po jedné třetině třímilionového vkladu. Jsou tedy tři rovnocenní majitelé.

Václav Malina byl ovšem zbavem svého jednatelství. Když jsme se ho před pár okamžiky ptali na důvod, nechtěl odpovědět. "Nebudu se k tomu vyjadřovat. Nechci, abyste o tom psali."

Na naše naléhání prohlásil: "Kdyby to byl rozhovor mezi dvěma lezci, tak vám řeknu celou historii." Když jsme potvrdili, že žádáme informace pro média, ukončil telefonát: "Tak vám neřeknu nic."

Ještě skoupější na slovo byl Tomáš Rakovič: "V žádném případě nebudu poskytovat žádný rozhovor."

Potíže od začátku

Pokusíme se tedy sami rekonstruovat, co se stalo. Vezměme to od začátku.

Smíchoff se měl stát velkou konkurencí stávajícího lezeckého centra Mammut v Holešovicích. Nedařilo se ho však rozjet v ohlašovaném termínu. Poté přišly další potíže s penězi a Český horolezecký svaz udal Lezecké centrum s.r.o. Mezinárodní asociaci sportovního lezení, že nemá prostředky na pořádání přiklepnutého světového poháru.

Vzteklý a neprofesionální Malina

Potom se spoluvlastníci nepohodli, dva se smluvili na Malinu a zbavili ho jednatelství. Podle osob, které znají aktéry sporu, byly jedním z důležitých důvodů časté výlevy Malinova vzteku a neschopnost jednat v rámci běžných obchodních vztahů.

Tomáš Rakovič to kulantně zdůvodňuje na serveru Lezec: "...byl v nedávné době odvolán 2/3 počtem hlasů ve firmě." Potvrzuje tedy, že on a Holman Malinu vytěsnili z rozhodování.

Poté přidává i své konkrétní důvody: "Vaškova činnost na konkurenční stěně Ruzyně (slíbil ukončit), Vaškova činnost v konkurenčních lezeckých kurzech (slíbil ukončit), zcela odlišný názor na fungování firmy a mnoho osobních výpadů vůči mé osobě."

Že jde o velmi osobní spor, ukazuje fotogalerie snímků na internetové stránce stěny Smíchoff. Fotografie jsou vymazané a vedle nich je poznámka, že si jejich autor nepřeje, aby byly uveřejněny. Jejich autorem byl Václav Malina.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Re:Proč \"vzteklý ...\"
To by me taky zajimalo!Kosmákvizhttp://www.kr-vysocina.cz/vismo/dokumenty2.asp?u=450008&id_org=450008&id=1442885&p1=0&p2=&p3=
  • Autor Václav Kosmák
  • Datum a čas 24.5.2007 14:07
Reaguj
Proč \"vzteklý ...\"
rada bych se zeptala: z článku mi nevyplývá, proč jeho část nese název" vzteklý a neprofesionální Malina", v stati toto není vysvětleno.
  • Autor marie
  • Datum a čas 23.5.2007 16:09
Reaguj
Asi bych měla dostat provizi
Asi bych měla dostat provizi od Horydoly, protože jsem před čáskem napsala na Lezce, jak mě překvapilo na Smíchově placený parkoviště a pod mým příspěvkem se vyrojila tato diskuze! Takže jsem Vám zcela grátis zajistila informace.Zůčastněným v diskusi: Nehaňte naše politiky, berete si z nich skvělý příklad.
Reaguj
Re: Re: STB
Panebože...!!! On se tím snad ještě chlubí...???
  • Autor Pavel
  • Datum a čas 19.5.2007 22:47
Reaguj
Re: Pro Tatara, Mongola, nebo Turka

Pane inženýre Aleši, škola technického zaměření Vás zřejmě zapomněla naučit základy logiky. Kladete otázky a o pár řádek níže mi píšete, že nechcete odpovědi. Za to urážky Vám jdou velmi dobře. To je přesně v intencích onoho komunistického myšlení, které zmiňujete. Váš magistr Turek.

GUTOFFKA: V den oficiálního otevření byla již několik dní v provozu, a tak bylo možné posoudit, jak se na ní leze. Upoutávka na otevření Stěna pod širým nebem. Den otevření Na Gutoffce se drolí beton a točí chyty. Stav po nějaké době Gutoffka je ve výborné kondici.

ADAM ONDRA: Reprezentant Českého horolezeckého svazu, který je členy sponzorován (a tedy i mnou) nedodržuje základní pravidla lezení na písku a ještě tím ohrožuje dohodu s ochranáři a tím pádem i možnost lezení všech horolezeců v Česku. O tom jsme napsali v článku Lezec maže magnézium.

VOJENSKÁ KONTRAROZVĚDKA: Odkaz na větší diskusi viz výše. Jenom pár poznámek - nikde a nikdy jsem neřekl či nenapsal, že jsem byl zverbován, protože jsem byl mladej a blbej. Už mi bylo 21 a věděl jsem, o co jde. Prostě na mě přitlačili, nevěděl jsem, co všechno vědí, odhadoval jsem, že nejméně polovina pohraničníků, co byla se mnou, to podepsala taky, neustále všichni na sebe práskali, mnohé jsem odhadl, ale určitě ty chytřejší ne. Samozřejmě není nic hezkého být agentem totalitního státu, ale doufám, že jinak jsem prošel se ctí. Dílem náhodou, dílem díky svému odhadu, dílem vyšší inteligencí, než jakou disponovali moji nadřízení kontrarozvědčíci a dílem že jejich systém nebyl dokonalý. Byt, devizový příslib...? Ne. Pár informací pro kontrarozvědku? Doufám, že se netýkaly ničeho podstatného. Ještě dva roky po ukončení vojny jsem nemohl jinam, než do východního spřáteleného Německa. Prostě mi nedali pas.

HISTORIE SE NEMAŽE: Nikdy jsem svoji minulost nezamlčoval, dokonce ani za socialismu ne. Obecně jsem ovšem přesvědčen, že za takové věci mohou především komunisti. Vždycky jsem dělal všechno možné, aby nám nevládli, a poté aby se už nevrátili do vlády. P.S.: Moje okopírované materiály z Úřadu pro zpřístupňování dokumentů Vám mohu na požádání zaslat.

Reaguj
Pro Tatara, Mongola, nebo Turka
Hele ty retarde, sice tě neznam, ale i tak jsem tě za pár dní poznal až dost. Ty jsi nepsal info o Gutoffce, ty si jí sepsul hned ve dnech otevření!!! Proč ( když tě výkonostní lezení nezajímá ) drbeš Ondru kvůli mágu? Proč rozšiřuješ polopravdy a nepravdy o věcech, o kterých nic nevíš? A ty jsi lezl do STB, že jsi byl mladej a hloupej? Tím si to teď vysvětluješ? Že je to mladejm jedno? Kdo páchal zlo, patří do říše zatracení, ať to bylo včera nebo před sto lety. Historie se nemaže. Komouši se taky do teď oháněj tim, jak byli úspěšní v mnoha ohledech. Ale mnozí vědí. Napsal to Čapek " Proč jsem se nestal komunistou ". Nechceš o svém mládí taky něco napsat? Byt, devizový příslib za pár informací. S bonzovánim a mlženim máš praxi, to je vidět... Škodit ti zjevně nevadí, ať už komukoli a kdykoli. Živí tě sledovanost a účel světí prostředky ( to komouši taky moc dobře věděli ). Nemusíš odepisovat. Nemáš nic, co by mě zajímalo.
  • Autor Ing. Rozsypal
  • Datum a čas 18.5.2007 15:08
Reaguj
Informace
Se mi článek nelíbí, nebudu ho číst.... se mi server nelíbí, nebudu tam chodit.... mám názor, napíšu jej a podepíšu se. Pár základních pravidel chování na internetu si myslím. Jinak je mi úplně jedno, co si podnikatelé mezi sebou dělají. Nic není černé ani bílé a nikdo není 100% bez viny. Tento článek je mi ukradený, ale u diskuse se bavím.
Reaguj
běžnému návštěvníkovi stěny
to může bejt jedno, ale nemusí. já sám se třeba považuji za "angažovaného spotřebitele", a to tím způsobem, že se v rámci protestu nepřivazuju k vratum supermárketu řetězem, ale občas někde z důvodu světonázoru nenakupuju, páč si moje v potu tváře získané peníze nezasloužej. třeba nehodlám koupit nic od žádné firmy, která bude mít reklamu na volympyjádě v číně. druhej důvod, proč mi může bejt zpráva užitečná je to, že cesty (na preglejce), které staví osoba X se mi zdají o třídu lepší, než cesty od osob Y a Z. vyplývá-li ze zprávy, že pěkné cesty od X nadále na stěně S nebudou vznikat, stojí mi to za rozhodování, na kterou že to stěnu zajít.třetí možný důvod (v tomto případě ho tady nikde nevidím) je situace, kdy prosperující firmu převezme šikula, kterej už šest podobnejch firem přivedl v rekordním čase na buben. u takového mě třeba ani nenapadne si koupit předplatný nebo permanentku.
  • Autor Lukas B
  • Datum a čas 17.5.2007 07:52
Reaguj
Tlachapoud
Pod stolem do kotníku se dobře kope slečno či paní že se vám to líbí, když nemusíte nést osobní odpovědnost za své tlachání?
  • Autor Vokoun
  • Datum a čas 16.5.2007 22:13
Reaguj
Re: Re: Re: špinavé prádlo
po precteni Vami odkazovane diskuze je mi z Vas na zvraceni. ta kniha je pro vas jak na miru usita. mate o jednoho navstevnika mene.
  • Autor sladic
  • Datum a čas 16.5.2007 20:10
Reaguj
Celkem 40 příspěvků v diskuzi


Obrovský sesuv půdy na Bernině: vrtulníky hledaly zasypané

Obrovský sesuv půdy na Bernině: vrtulníky hledaly zasypané

V neděli ráno se zřítila část hory Piz Scerscen (3970 metrů) v alpské skupině Bernina. Kolem sedmé hodiny ranní se ve výšce kolem 3400 metrů uvolnilo více než milion kubických metrů skály... celý článek

Čína otevírá Everest po čtyřech letech

Čeští horolezci se přou s vedením svazu o peníze na instruktory

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Kněžívka, lezecká skalka u letiště Václava Havla

Kněžívka, lezecká skalka u letiště Václava Havla

CLIMBING GUIDE Letošní skalkařskou sezonu jsme zahájili 17. března na Kněžívce u pražského Letiště. Loňskou jsme ukončili 27. prosince na nedaleké Dynamitce na břehu Vltavy. Obě patří do seriálu Kick&Climb - přijedeme na koloběžkách, vylezeme
Vzdělávání – cesta k horolezeckému úspěchu?

Vzdělávání – cesta k horolezeckému úspěchu?

Nový systém vzdělávání představil Český horolezecký svaz a reakce na něj přišly od členů prakticky okamžitě. Instruktor poskytuje metodickou přípravu, trenér se zaměřuje na výkonnostní stránku svěřenců. Oba vzdělávací směry jsou
Zbranek se dostal mezi funkcionářskou elitu na olympiádě v Paříži

Zbranek se dostal mezi funkcionářskou elitu na olympiádě v Paříži

Lezení na Olympijských hrách v Paříži zveřejnilo všechny funkcionáře. Mezi nimi je i stavěč Jan Zbranek. Je určen ke stavbě cest na obtížnost.
4 horolezecké čtyřky na pravém břehu Bielatal

4 horolezecké čtyřky na pravém břehu Bielatal

Bielatal je doporučován jako cíl prvního lezení v Sasku. V minulém díle jsme zavítali na levý břeh potoku Biela, abychom našli pár cest pro méně výkonné a více bojácné lezce. Nyní pojďme dát dohromady
Malý Javorový štít, nepříjemná zimní hřebenovka

Malý Javorový štít, nepříjemná zimní hřebenovka

Zase jsme jednou naběhli na připravené vidle! Přelezli jsme celý hřeben Malého Javorového štítu ve Vysokých Tatrách. Místo očekávané lehké vyhlídkové túry jsme absolvovali těžký celodenní boj je skálou, trávou

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Tourbusiness - veletrh Bělorusko, Minsk 18.-20.4. 18.4.
Speleoforum Sloup 19.-21.4. 19.4.
Nauticampo - veletrh Portugalsko, Lisabon 17.-21.4. Turismus a karavaning 21.4.
Padání - bouldering Žihle 26.-28.4. 26.4.
Valné zhromaždenie JAMES Žilina, Dom techniky   27.4.
Spezi - veletrh Německo, Lauchringen 27.-28.4. Alternativní cyklistika 27.4.
Lodě na Labi Nymburk 29.4.-8.5. 29.4.
Gruzie, Svanetie - diashow Praha, Klub cestovatelů Přednáší Gabriela Jurzykuwska 30.4. 18:30
Adršpach - povolené lezení
Broumovsko Povolené lezení 1.5.-30.11. 1.5.
Melloblocco - bouldering Itálie, Val di Mello 8.-11.5. 8.5.

Diskuse

rnogiqwv azithromycin 1000, 19.4.2024 7:54, 10 příspěvků
oryevksy prinivil 10 mg tab, 19.4.2024 7:52, 10 příspěvků
gwtyadxj canadian pharmaceuticals for usa sales, 19.4.2024 7:49, 16 pří...
bqxniodp online pharmacy viagra, 19.4.2024 7:17, 130 příspěvků
kqfyyqbbo valtrex canada, 19.4.2024 5:39, 130 příspěvků
xhnvjych canadian pharmacy price for synthroid, 19.4.2024 5:27, 16 přís...
fkdpirwd synthroid buy, 19.4.2024 5:11, 130 příspěvků
cepqgefd price of tadalafil 5 mg, 19.4.2024 5:02, 130 příspěvků
uxfpqopj can you buy lisinopril over the counter, 19.4.2024 4:59, 130 p...
xvcuapgf lisinopril in mexico, 19.4.2024 4:48, 130 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

S Winterbergem na Dobešku Horydoly , 11.4.2024 0:02
Re: Praha Horydoly Open, 10.4.2024 10:32
Tipy na dámské běžecké bo... Horydoly Open, 10.4.2024 10:11
Zákolany Horydoly , 8.4.2024 18:24
Lojzovka Horydoly , 8.4.2024 18:23
Re: Praha Kuba Turek, 8.4.2024 18:13
Re: Praha Horydoly Open, 8.4.2024 18:09
Re: Divoká Šárka Kuba Turek, 6.4.2024 19:21