registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Závodiště Velká Chuchle

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
31.1.2020 12:15

Závodiště Velká Chuchle

Ve čtvrtek 30. ledna byly uzavřeny první přihlášky do klasických dostihů nadcházející sezóny. Nejprestižnější akce roku, České Derby - poběží se 28. června, letos oslaví významné jubileum, do stého ročníku bylo podáno dvaačtyřicet přihlášek (prvotní informace hovořila o čtyřiceti jménech, Jockey Club ji však později, ve lhůtě, kterou umožňuje Dostihový řád, upravil). 

Mezi adepty nechybějí oba loňští dvouletí šampióni, hřebec Rate a klisna Fraga, ani vítězové dalších významných juniorských testů Albatros a Suprtupl. Do 100. Českého Derby míří 34 hřebců a 8 klisen, po jedné přihlášce dorazilo ze Slovenska a z Německa, ostatní zaslaly české stáje. Nejvíc nominovaných, pět, má stáj MUDr. Evy Nieslanikové, resp. trenér Miroslav Nielsanik.

Do 99. Velké jarní ceny Pražské plynárenské (17. května) je hlášeno 29 koní, do 75. J&T Banka St Leger (6. září) pak 46 koní. Tyto dostihy spolu s Českým Derby tvoří tzv. Klasickou trojkorunu, nominace do všech tří vlastní 15 adeptů.

Prvním datem pro dodatečné přihlášky, či škrtání ze stávajících, je 5. březen.

Doprava z centra Prahy je rychlá a pohodlná. Autobus č. 244 odjíždí ze stanice metra Smíchovské nádraží, příměstská vlaková linka S7 jezdí z Hlavního nádraží a nádraží Praha-Smíchov, v opačném směru přijíždí z výchozí stanice Beroun. Oba spoje mají zastávku pár desítek metrů od vstupu do areálu závodiště. K dispozici je také parkoviště pro osobní automobily.

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se