registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Výstaviště České Budějovice

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
30.4.2019 10:57

Travelfest navštívilo téměř deset tisíc návštěvníků

Rekordní návštěvnost a pozitivní ohlasy odborné i laické veřejnosti. To je ve zkratce bilance letošního třetího ročníku nejvýznamnějšího jihočeského veletrhu cestovního ruchu Travelfest 2019, za nímž se v neděli 28. dubna zavřely brány výstaviště v Českých Budějovicích. Dnes již nedílnou součástí třídenního veletrhu, kterému předcházela dvoudenní odborná konference Travelcon 2019, byl oblíbený Gastrofest Jaro 2019.

Jana Píchová

Travelfest

Travelfest 2019

Travelfest 2019

Travelfest 2019

 

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
30.4.2019 10:41

Travelfest 2019 odstartuje spolu s Gastrofestem v pátek 26. dubna

Historické památky, dobré jídlo i pití, pohodu, zábavu, zážitky, možnosti oddechu a relaxace, tedy vše co patří ke správné dovolené, poznávací cestě nebo výletu, nabídne svým návštěvníkům letošní jihočeský Travelfest. Třetí ročník nejvýznamnějšího jihočeského veletrhu cestovního ruchu potrvá od pátku 26. do neděle 28. dubna a odehraje se v prostorách a okolí pavilonů T1, T2 a Z výstaviště v Českých Budějovicích.

Součástí atraktivního veletržního programu bude i velká soutěž o dvanáctidenní pobyt na indonéském ostrově Bali. Stačí přijít, vyplnit a odevzdat do slosování soutěžní lístek. Vyhlášení soutěže proběhne v neděli 28. dubna ve 14 hodin v pavilonu T1.

„Ve stejném pavilonu se v pátek 26. dubna v 10 hodin uskuteční slavnostní zahájení Travelfestu 2019 spolu s přehlídkou Gastrofest Jaro 2019. Travelfest tak letos ponese podtitul Travel ♥ Gastro,“ uvedla manažerka veletrhu Klára Kaštylová z Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR), hlavního organizátora veletrhu a poznamenala, že třetí ročník této výjimečné výstavní akce se koná v duchu Jižních Čech pohodových se zaměřením na život v památkách.

„Veletrh seznámí návštěvníky s nabídkou a možnostmi využití volného času, a to nejen v jižních Čechách. Na své si zde přijde každý, kdo si chce užít kultury, trochu si zamlsat, zasportovat nebo si oddechnout. Zde se dozví, jak na to,“ sdělila Kaštylová.

Travelfest a Gastrofest se v pátek 26. dubna volně prolne s o den dříve zahájenou odbornou konferencí Travelcon 2019. JCCR tímto způsobem v Českých Budějovicích představí, nejdříve odborníkům a pak zábavnou formou i široké veřejnosti, nové produkty a aktuální nabídku turismu v regionu spolu s národními či přeshraničními projekty v oblasti cestovního ruchu, na nichž se Jihočeský kraj prostřednictvím JCCR podílí.

Travelfest připomene, že „Památky žijí“

„Své významné místo bude mít na Travelfestu 2019 především prezentace pokračujícího přeshraničního projektu Památky žijí, na jehož realizaci spolupracují na české straně Jihočeská Silva Nortica jako vedoucí partner, Jihočeská centrála cestovního ruchu, Národní památkový ústav a Vysočina Tourism, na rakouské straně pak Destination Waldviertel a Mühlviertel Marken jako strategický partner,“ zdůraznil ředitel JCCR Jaromír Polášek.

Projekt „Památky žijí“ má představit méně známá historická místa a podpořit vzájemnou spolupráci například při konání kulturních akcí na těchto památkách. Cílem je zvýšení počtu návštěvníků a zvýšení počtu přenocování v projektovém regionu. „Vytvořením společných přeshraničních tematických stezek budou památky obou zemí propojeny do jednoho turistického produktu a společně propagovány,“dodala Kaštylová.

Doprovodný program bude chutnat i bavit

Velkou pozornost věnovala Jihočeská centrála cestovního ruchu při přípravách veletrhu doprovodnému programu. Výsledek naznačuje, že na výstavišti v Českých Budějovicích se budou bavit všichni, mladí, staří, děti, prostě celé rodiny napříč generacemi. Něco svého zde najde každý.

Například v pavilonu T1 se po celé tři dny mohou návštěvníci těšit na prezentaci turistických oblastí a cílů z celé České republiky i ze zahraničí, „živou“ hudbu, známé osobnosti, gastronomii a soutěže. V pátek 26. dubna se zde třeba dozví, co „Chutná hezky. Jihočesky“, co mají rádi američtí prezidenti a jak chutnají nejlepší steaky světa. V sobotu 27. dubna ukáže čokoladiér Jiří Soukup kouzlení s čokoládou a za návštěvu bude určitě stát vyprávění sportovního rybáře a cestovatele Jakuba Vágnera o jeho dobrodružství v pralesích Nové Guinei. O hudbu se zde celé tři dny bude starat skupina Tom Band.

V pavilonu T2 bude největší prostor věnován již zmiňovanému projektu „Památky žijí“ a do projektu zapojených lokalit a objektům. JCCR zde ovšem v pátek odprezentuje také projekty Kultura a příroda na Zeleném pásu, Vltava – řeka plná zážitků, Elektrokola pro seniory a Zlatá stezka. Představí se zde rovněž Turistická oblast Novohradsko – Doudlebsko. Sobota a neděle bude v T2 patřit jihočeským turistickým oblastem a projektům. V neděli se návštěvníci můžou těšit také na zážitky Michala Balouna z Rallye Dakar.

Při tvorbě třídenního kulturního programu pro pavilon T2 se JCCR spojila s Šlágr TV. Na jeho pódiu tak v pátek vystoupí hvězdy Šlágru Marta Vančurová, Josef Zoch a Veselá trojka. V sobotu Duo Aramis, Josef Oplt, PiňaKoláda, Kozlaňáci, Trio-Rio, K-Music, Šlágrparta a Myslivecká kapela Atlas. V neděli Hana Hamplová a Malá muzika Nauše Pepíka.

Pavilon Z bude celou sobotu a neděli patřit dětem a jejich rodičům, pro které JCCR připravila speciální zábavný program. V něm vystoupí kouzelník Radek Bakalář, Divadelní společnost Marediv s Pošťáckou pohádkou a pohádkou O pejskovi nebo Barevné divadlo s pohádkou O Smolíčkovi. Chybět nebude občerstvení, skákací hrad, dopravní hřiště, klaun a další atrakce.

Na Travelfest 2019 letos sveze zájemce i výletní vláček. Od zastávky městské hromadné dopravy „Výstaviště“ až k pavilonům, kde bude veletrh probíhat. 

Více informací lze nalézt na www.travelfest.cz  a www.travelcon.cz  a www.pamatkyziji.cz 

Jana Píchová
pichova@jccr.cz 

 

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
30.4.2019 10:38

Středočeská centrála cestovního ruchu nebude chybět na Travelfest

Středočeská centrála cestovního ruchu (SCCR) se zúčastní veletrhu cestovního ruchu Travelfest v Českých Budějovicích. V rámci třetího ročníku veletrhu bude SCCR prezentovat zajímavosti Středočeského kraje, tipy na výlety a ubytování, které přináší i nové brožury. Návštěvníci mohou zavítat na Travelfest ve dnech 26. – 28. dubna do tří pavilónů českobudějovického Výstaviště. Propagační stánek SCCR bude umístěn v pavilonu T 1 a otevřen bude každý výstavní den.

„Třetí ročník tohoto festivalu je zaměřený na téma život v památkách. Středočeský kraj se už několik let různou formou podpory snaží poměrně úspěšně život do našich památek vracet. Máme tedy co prezentovat. Návštěvníky Travelfestu, předpokládám, že půjde z velké části o Jihočechy, k nám můžeme pozvat na řadu atraktivních míst. Koneckonců s Jihočeským krajem sdílíme i v oblasti cestovního ruchu řadu aktivit. Mezi ně patří například projekt Vltava, plná zážitků,“ připomněla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová. 

Středočeská centrála cestovního ruchu bude návštěvníkům veletrhu prezentovat tematické průvodce a novinky pro letošní turistickou sezonu ve středních Čechách. Návštěvníci stánku se mohou také seznámit s brožurami na téma stylového ubytování s rodinnou atmosférou nebo luxusních zámeckých hotelů. Pro fanoušky počítačových her bude k dispozici mapa po stopách středověkého příběhu Jindřicha z RPG hry Kingdom Come: Deliverance. Chybět nebude ani nový maskot kraje pratur Karlík, který láká na výlety za zvířátky. 

Veletrh Travelfest se koná ve spojení s Gastrofestem a seznamuje návštěvníky s nabídkou a možnostmi využití volného času (nejen) v jižních Čechách. Třetí ročník se koná v duchu Jižních Čech pohodových se zaměřením na život v památkách. Návštěvníci ocení nejen cenné informace o cestování, ale i doprovodný program. Představí se Jakub Vágner, Mirek Dušek, hudební interpreti Šlágru, TOMBAND, Richard Němec a chybět nebude ani mnoho zajímavých cen v soutěžích. Na své si přijdou i návštěvníci s dětmi, pro které bude celý víkend připraven program v pavilonu Z. Součástí festivalu bude odborná konference cestovního ruchu Travelcon. 

“S Jihočeským krajem úzce spolupracujeme na projektech, a tak jsme neváhali využít příležitosti na tomto veletrhu představit střední Čechy jako přitažlivou destinaci pro všechny turisty. Návštěvníkům ukážeme, že se v našem kraji nikdo nenudí a program si najde každý. Střední Čechy jsou zajímavou turistickou oblastí, která se pyšní rozmanitou škálou historických, kulturních, přírodních i technických památek. Návštěvníci určitě ocení různorodé akce po celém kraji a bohatý program jak pro rodinné dovolené nebo pohodový pobyt pro páry,” uvádí Marek Černoch, zastupující ředitel Středočeské centrály cestovního ruchu.

Lucie Vurbsová
lucie.vurbsova@4pr.cz 

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
28.4.2019 22:25

Na odborný Travelcon 2019 naváže Travelfest a Gastrofest pro veřejnost

Výstaviště bude až do neděle patřit cestovnímu ruchu a památkám

Výstaviště v Českých Budějovicích, respektive celá jeho severní část, pavilony T1, T2, Z a jejich okolí, bude až do neděle 28. dubna patřit turismu. O aktuálních tématech, novinkách a široké nabídce tuzemského cestovního ruchu zde už od čtvrtka 25. dubna jednají bezmála čtyři stovky účastníků třetího ročníku dvoudenní odborné konference Travelcon. V pátek 26. dubna se k nim přidá i veřejnost v rámci navazujícího veletrhu Travelfest a kulinářské přehlídky Gastrofest Jaro 2019.

Po úvodních tónech Smetanovy Vltavy konferenci zahájil sérii přednášek, workshopů a diskuzí, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek, který mimo jiné připomněl hospodářský význam turismu, který loni přinesl do státního rozpočtu České republiky přibližně 120 miliard korun a další miliardy městům a obcím prostřednictvím poskytovaných služeb.

„Nejde však jen o byznys. Cestovní ruch je o lidech a pro lidi, kteří si k nám přijíždějí odpočinout, pobavit se a načerpat novou energii. Proto zde nebudou chybět témata věnovaná novým trendům, zkvalitňování služeb i zcela zásadní udržitelnosti cestovního ruchu. To vše patří do odvětví, v němž se pohybujeme. Občas se totiž stává, že myslíme na stromy a zapomínáme přitom na les,“ konstatoval Polášek.

Ambicí letošního Travelconu je stát se první plně udržitelnou konferencí v ČR. „Cestovní ruch hraje významnou roli v rozvoji území, přitom vlivem jeho obrovského vzestupu dochází k poškozování životního prostředí, nadměrnému využívání přírodních zdrojů a vzniku konfliktních situací mezi domácím obyvatelstvem a návštěvníky. Travelcon podporuje udržitelný cestovní ruch, který napomáhá rozvoji území a šetrně využívá přírodní i kulturní hodnoty a míří tak k dlouhodobé prosperitě dané oblasti,“ poznamenala manažerka Travelconu Petra Machovcová z JCCR.

Úplnou novinkou konference, která se svou úrovní již napevno zařadila mezi nejvýznamnější události svého druhu v ČR, je živý on-line přenos jednání prostřednictvím internetu v češtině a angličtině do celého světa. Velký zájem o konferenci potvrdil její vysoký odborný kredit. „Samozřejmě zde hledám inspiraci, ale velice mě zajímá konkrétně tematika udržitelnosti cestovního ruchu,“ prozradila Dana Müller z destinačního managementu Zlínsko-Luhačovicko. Hana Procházková z Pohádkové kovárny v Selibově se Travelconu účastní pravidelně od jeho prvního ročníku. „Jsou zde projednávána vždy velice zajímavá témata. Letos mě zajímají hlavně otázky nedostatku pracovních sil v cestovním ruchu,“ řekla.

Na Travelcon navazuje Travelfest a Gastrofest

K účastníkům konference se v pátek 26. dubna připojí na českobudějovickém výstavišti také široká veřejnost. V prostorách pavilonů T1, T2 a Z totiž odstartuje třídenní veletrh cestovního ruchu Travelfest 2019 tradičně spojený s přehlídkou dobrého jídla a pití Gastrofest Jaro 2019. Slavnostní zahájení obou akcí se uskuteční v 10 hodin v pavilonu T1. Třetí ročník této výjimečné výstavní akce se koná v duchu Jižních Čech pohodových se zaměřením na život v památkách, jež zde budou prezentovány prostřednictvím pokračujícího česko-rakouského přeshraničního projektu Památky žijí.

Na českobudějovickém výstavišti se budou bavit všichni, mladí, staří, děti, celé rodiny. Například v pavilonu T1 se po celé tři dny mohou návštěvníci těšit na prezentaci turistických oblastí a cílů z celé České republiky i ze zahraničí, „živou“ hudbu, známé osobnosti, gastronomii a soutěže. V pavilonu T2 bude největší prostor věnován již zmiňovanému projektu „Památky žijí“, turistickým oblastem a projektům. Pavilon Z bude celou sobotu a neděli patřit dětem a jejich rodičům, pro které JCCR připravila speciální zábavný program. Jeho součástí jsou kouzelnická a divadelní představení. Chybět nebude občerstvení, skákací hrad, dopravní hřiště, klaun a další atrakce. Na Travelfest 2019 letos sveze zájemce i výletní vláček. Od zastávky městské hromadné dopravy „Výstaviště“ až k pavilonům, kde bude veletrh probíhat.

Více informací lze nalézt na www.travelfest.cz, www.travelcon.cz a www.pamatkyziji.cz

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
19.2.2019 00:16

Travelfest 2019

Travelfest nabídne cestování, dobré jídlo a pití i zábavu pro celé rodiny

Pohodu, zábavu, zážitky, možnosti oddechu a relaxace každému podle jeho gusta, aktivní i více či méně pasivní. K tomu skvělé gurmánské zážitky a atraktivní přehlídku památek. To vše nabídne svým návštěvníkům letošní třetí ročník nejvýznamnějšího jihočeského veletrhu cestovního ruchu Travelfest 2019. Ten začíná v pátek 26. a potrvá do neděle 28. dubna v prostorách pavilonů T1, T2 a Z v areálu českobudějovického výstaviště.

„Třetí ročník se koná v duchu strategie Jižní Čechy pohodové se zaměřením na život v památkách. Souběžně s třídenním Travelfestem, zaměřeným na dovolenou, cestování a volný čas, bude výstavní areál hostit Gastrofest Jaro 2019. Travelfest tak letos ponese podtitul Travel♥Gastro, Veletrh bude koncipován tak, že například u prezentace Turistické oblasti Třeboňsko bude možné ochutnat třeboňského kapra. Své lokální pochoutky budou podobně nabízet i další oblasti,“ uvedla manažerka veletrhu Klára Kaštylová.

Veletrh seznámí návštěvníky s nabídkou a možnostmi využití volného času, a to nejen v jižních Čechách. Na své si zde přijde každý, kdo si chce užít kultury, trochu si zamlsat, zasportovat nebo si oddechnout třeba na venkově? Zde se dozví, jak na to.

Oběma akcím, Tedy Travelfestu a Gastrofestu, bude ve dnech 25. a 26. dubna předcházet odborná konference Travelcon 2019. Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR), která je hlavním organizátorem veletrhu, tak v Českých Budějovicích představí, nejdříve odborníkům a pak i široké veřejnosti, nejen nové produkty a aktuální nabídku turismu v regionu, ale podrobně také pokračující přeshraniční projekt „Památky žijí“.

Památky žijí

„Vedle klasické nabídky turistických možností regionu, obsahově tradičně zacílené na celé návštěvnické spektrum, bude mít na Travelfestu 2019 své významné místo prezentace pokračujícího přeshraničního projektu Památky žijí, na němž se společně podílejí na české straně Jihočeská Silva Nortica jako vedoucí partner, Jihočeská centrála cestovního ruchu, Národní památkový ústav, Vysočina Tourism, na rakouské straně pak Destination Waldviertel a Mühlviertel Marken jako strategický partner,“ zdůraznil ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Hlavní myšlenkou a tématem projektu Památky žijí, je představit méně známá historická místa a podpořit vzájemnou spolupráci například při konání kulturních akcí na těchto památkách. Cílem zvýšení počtu návštěvníků v památkách a zvýšení počtu přenocování v projektovém regionu. „Vytvořením přeshraničních tematických stezek, například od hradu k hradu, budou památky obou zemí propojeny do jednoho turistického produktu a propagovány. Tyto stezky povedou k většímu množství delších návštěv a přenocování,“ doplnila Kaštylová.

V pavilonu T1 se veřejnost může těšit na prezentaci turistických oblastí a cílů z celé České republiky i ze zahraničí a program plný zábavy pro celé rodiny. Odpočinout si návštěvníci mohou v relax zóně. Doprovodný program obohatí mimo jiné „živá“ hudba, známé osobnosti, nebo soutěže o hodnotné ceny.

Mimořádně lákavá bude nepochybně přednáška Jakuba Vágnera na téma „Brutální, ale překrásná zároveň, taková je Papua Nová Guinea“. „Jakub Vágner při ní vezme návštěvníky Travelfestu na dobrodružnou cestu plnou nebezpečí, poznání, přírodních krás i proměn životních hodnot na jednom z nejtvrdších míst naší planety, kde ještě dodnes žijí lidojedi,“ prozradila Kaštylová.

V pavilonu T2 bude největší prostor věnován již zmiňovanému projektu „Památky žijí“, představí se zde do projektu zapojené památky. Doprovodný program na pódiu bude na rozdíl od pavilonu T1 cílený spíše na staršího návštěvníka. Na kulturním programu pro tento pavilon Jihočeská centrála cestovního ruchu spolupracuje společně se ŠLÁGR TV.

Na sobotu 27 a neděli 28. dubna připravili organizátoři speciální zábavný program pro celé rodiny. Pavilon Z, který bude „až po střechu“ naplněn zábavou, nabídne dětem například skákací hrad, dopravní hřiště, klauna, kouzelníka, pohádky a další atrakce.

Více informací lze nalézt na www.travelfest.cz a www.travelcon.cz

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení a komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Jihočeská centrála cestovního ruchu

www.jccr.cz
www.jiznicechy.cz 
B. Němcové 12/2, P. O. Box 80, České Budějovice CZ 370 80

e-mail: info@jccr.cz 

Klára Kaštylová, manažerka veletrhu
Petra Machovcová, manažerka konference

e-mail: kastylova@jccr.cz
e-mail: machovcova@jccr.cz 

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
7.5.2018 13:25

Travelfest a Travelcon 2018

Travelfest a Travelcon sklidily úspěch mezi laiky i odborníky

Slova chvály a uznání z řad široké laické i odborné veřejnosti udělala symbolickou tečku za letošním druhým ročníkem nejvýznamnějšího jihočeského veletrhu cestovního ruchu Travelfest 2018. Ten spolu s konferencí Travelcon 2018 pořádala od čtvrtka 12. do soboty 14. dubna v pavilonech Z a T2 na českobudějovickém výstavišti Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR).

Největším lákadlem letošního Travelfestu byl nepochybně obří, více než jeden a půl tunový, dort s motivy jihočeských památek, který bude ve spojení s veletrhem zapsán do České knihy rekordů. První ocenění kvalitní práce celého jihočeského destinačního managementu zazněla již při jeho slavnostním nakrojení z úst jihočeské hejtmanky Ivany Stráské a její středočeské kolegyně Jaroslavy Pokorné Jermanové.

„Jižní Čechy se mimo jiné díky skvělé práci Jihočeské centrály cestovního ruchu dostaly v žebříčku návštěvnosti na druhé místo za Prahu a Středočeský kraj, což je pro nás skvělou vizitkou,“ uvedla Stráská. Jermanová pak v této souvislosti vyzdvihla především vysokou úroveň spolupráce Jihočechů a Středočechů v oblasti cestovního ruchu.

Podle manažerky veletrhu Kláry Kaštylové navštívilo Travelfest celkem přibližně osm tisíc lidí a prezentovalo se zde sedmdesát vystavovatelů. Dort návštěvníci snědli do posledního kousku, což ostatně bylo i cílem organizátorů akce. Letošní ročník se stejně jako loňský premiérový nesl v duchu „Jižních Čech pohodových“.

Ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek připomněl, že svou úrovní, zdařilým a velmi pozitivně hodnoceným loňským prvním ročníkem, se Travelcon zařadil do kalendáře význačných tuzemských odborných konferencí věnovaných turismu. „Vynikající ohlasy měl už loňský premiérový ročník. Po úspěchu letošního pokračování si jsme jisti, se Travelcon a Travelfest stává novou jarní jihočeskou výstavní a kongresovou tradicí,“ zdůraznil Polášek.

„Vysoce ceněná je také spolupráce organizací působící v cestovním ruchu v kraji, což mimo jiné řadí jižní Čechy mezi TOP destinace České republiky,“ doplnil předseda Destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko David Šťastný.

V rámci letošního Travelconu předstoupilo před 270 registrovaných účastníků konference z celé České republiky během dvou dnů 46 expertů z různých oborů souvisejících s cestovním ruchem a marketingem. Organizátoři připravili mimořádně atraktivní program, který zájemcům, podnikajícím například v turismu, hotelnictví a gastronomii nabídl nové pohledy v oboru. Cenné zkušenosti zde mohli získat i provozovatelé infocenter či zástupci měst a obcí nebo různých spolků. Program byl rozdělen do pěti hlavních témat: business v cestovním ruchu, kvalitní služby a personál, mimosezóna, média a marketing a památky.

O své zkušenosti se s účastníky Travelconu podělila například Osobnost cestovního ruchu 2014 Nora Dolanská, která vedla Pražskou informační službu a poslední rok i Středočeskou centrálu cestovního ruchu. Vlastní osvědčené postupy v reklamě například při propagaci měst nabídl Jan Jelínek, kreativní ředitel agentury B&T. Benefitům vznikajícím ze vzájemné spolupráce mezi subjekty v oblasti cestovního ruchu se věnoval senior manažer pro oblast regionálního rozvoje a cestovního ruchu společnosti CE-Traffic Ondřej Špaček. Ředitel odboru regionálního partnerství a vztahů B2B agentury CzechTourism Aleš Pangrác představil plány národní turistické centrály pro roky 2018 - 2020. A tak by bylo možné pokračovat.

„Už druhým rokem se organizátorům Travelconu daří získávat nejvýznamnější odborníky v oboru. Jejich sdělení jsou velice inspirativní a všichni, kteří se konference z různých důvodů neúčastní, o hodně přicházejí. Kvalita nabízených přednášek, diskusí a prezentací, je mimořádně vysoká a skladba osobností i témat výjimečná,“ zhodnotila program konference mluvčí společnosti Jihočeské letiště České Budějovice Martina Vodičková.

Travelcon nabídl také prostor pro setkání s mnoha partnery a poskytl spoustu nových informací z regionu. Ukazuje se, že Travelcon není jen regionální událostí, ale že slouží také partnerům ze sousedních regionů, i zahraničních, jako důležitá diskusní platforma. Navíc kvalita přednášek a prezentací snese srovnání s nejvýznamnějšími mezinárodními akcemi věnovanými profesionálním otázkám turismu

„Každá profesionálně řízená turistická destinace by měla mít podobnou odbornou platformu, podobné diskusní fórum. To je cesta správným směrem,“ reagovala marketingová manažerka Hornorakouské centrály cestovního ruchu Jitka Zikmundová.

O tom, že se Travelcon již natrvalo zapsal do kalendáře významných akcí svého druhu v ČR, nepochybuje majitel cestovní kanceláře IncoCzechTravel Prague Jan Opatrný, který se zúčastnil obou ročníků konference. „Jsou zde velice kvalitní přednášející i témata, k nimž se lze dostat z regionálního prostředí velmi obtížně, pokud vůbec. Je proto nutné ocenit práci pana ředitele Poláška a jeho týmu, který se do organizace takovéto akce pustil,“ řekl Opatrný.

Za mimořádně prospěšné označila informace načerpané v Českých Budějovicích projektová manažerka Turistické oblasti Zlínsko-Luhačovicko Dana Müller. „Byla jsem zde už loni a vrátila jsem se, protože jde o velmi inspirativní odbornou akci. Každý z účastníků si osad odveze celou řadu nových poznatků, zkušeností a informací, které lze následně aplikovat v domácím prostředí. Inspirace je jedním slovem to hlavní, co mě sem znovu po roce přivedlo,“ konstatovala Dana Müller.

Jedničku by dal konferenci i kreativní ředitel agentury B&T Jan Jelínek, který patří v oblasti cestovního ruchu k velmi uznávaným odborníkům. „Akce jako Travelcon jsou nesmírně důležité, protože lidé pracující v cestovním ruchu třeba v Praze, nebo na mezinárodní úrovni, mají nepřebernou škálu možností dalšího vzdělávání, v krajích ale tolik možností není. A zde se děje to, že lidé, kteří vytvářejí zážitky v regionech, mohou získat informace na mezinárodní úrovni přímo doma. Dozvědí se, jak se co dělá v zahraničí, jaké jsou zkušenosti, nové trendy, postupy a podobně. Je to nejen inspirativní, ale i velmi motivační prvek k dalšímu profesnímu rozvoji,“ poznamenal Jelínek. 

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism včetně jejích zahraničních zastoupení a komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů. 

Jihočeská centrála cestovního ruchu

www.jccr.cz, www.jiznicechy.cz
B. Němcové 12/2, P. O. Box 80, České Budějovice CZ 370 80 

Klára Kaštylová
manažerkaTravelfestu

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
10.4.2017 16:44

Premiérový Travelfest bodoval u veřejnosti i odborníků

Kladné reakce odborníků i návštěvníků z řad veřejnosti doprovázely letošní premiérový ročník veletrhu cestovního ruchu Travelfest, který od čtvrtka 6. do soboty 8. dubna pořádala v pavilonu Z na českobudějovickém výstavišti Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) spolu s Destinační společností Českobudějovicko-Hlubocko. Pozitivní hodnocení odborníků zněla také na adresu souběžně probíhající konference Travelcon.

„Osobně jsem vnímala velice pozitivně místo konání konference. Haly výstaviště v Českých Budějovicích nabízely dostatečný a příjemný prostor pro zajímavé a rozmanité odborné přednášky. Ty umožnily jednak intenzivní diskuzi k celému spektru otázek týkajících se cestovního ruchu a současně byly otevřené také novým a aktuálním tématům,“ uvedla ředitelka zahraničního zastoupení agentury CzechTourism pro Rakousko a Švýcarsko Yvette Polasek.

Travelcon ale podle ní nabídl také prostor pro setkání s mnoha partnery a poskytl spoustu nových informací z regionu. „Účast hostů ze zahraničí, jako například předsedy rakouského turistického svazu Österreichischer Verein für Touristik Haralda Pree svědčí o důležitosti této akce. Ukazuje se, že Travelcon není jen regionální událostí, ale že slouží také partnerům ze sousedních zemí jako důležitá diskusní platforma,“ konstatovala Polasek.

Jedním ze sobotních hostů Travelfestu, jehož premiérový ročník se nesl v duchu „Jižních Čech pohodových“, navštívil také velvyslanec Indonésie v Praze Aulia Aman Rachman. „Česká republika má svým návštěvníkům co nabídnout,“ řekl mimo jiné a ocenil přátelskou a pohodovou atmosféru veletrhu.

Ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek připomněl, že dvoudenní Travelcon byl historicky největší odbornou konferencí věnovanou problematice turistického ruchu na jihu Čech. „Nyní budeme vyhodnocovat celý průběh akce, reakce odborné i laické veřejnosti i vystavovatelů. Tyto výstupy budou základem toho, zda se Travelcon a Travelfest stane novou jarní jihočeskou tradicí a bude pokračovat i v dalších letech,“ zdůraznil Polášek.

Před 253 registrovaných účastníků konference z celé České republiky předstoupilo během 2 dnů celkem 41 expertů z různých oborů souvisejících s cestovním ruchem a marketingem. Mezi hlavní témata přednášek tak patřily například otázky komunikačních trendů v cestovním ruchu, aktivního marketingu, sociálních médií, digitálních technologií a jejich efektivního cílení, nových směrů v cestovním ruchu a další.

Odborná veřejnost, ubytovatelé, cestovní kanceláře, poskytovatelé různých turistických služeb, pracovníci infocenter, měst a obcí i další zástupci různých subjektů přímo působících v sektoru cestovního ruchu se již nyní kloní k pokračování a rozšiřování nabídky Travelfestu i Travelconu.

„Jsem velice mile překvapen úrovní přednášejících i zájmem odborníků nejen z České republiky, ale i také ze zahraničí. Přál bych Travelfestu i Travelconu, aby se jejich první ročník stal základem budoucí tradice a aby se obě českobudějovické akce staly pevnou součástí kalendáře výstavních a odborných akcí v oblasti turismu a cestovního ruchu,“ řekl jednatel cestovní kanceláře Quicktour Kamil Krupka.

Přínos podobných setkání pracovníků z „první linie“, tedy těch, kteří jsou v přímém kontaktu s návštěvníky, například restauratérů, hoteliérů a dalších podnikatelů v cestovním ruchu se zástupci destinačních managementů a institucí typu JCCR nebo Czechtourismu, je podle účastníků setkání zcela zásadní. „Výměna zkušeností, získání nových kontaktů a informací v takovém rozsahu a na jednom místě není jinak možná,“ poznamenal Petr Novotný ze společnosti Epic.

Plnou podporu pokračování Travelfestu vyjádřil také zástupce Sdružení cestovního ruchu Jihočeské hospodářské komory Marcel Goetz. „Je to konečně první kvalitní akce svého druhu, která v regionu dlouho chyběla. První ročník Travelfestu ukázal, že to jde a bylo by chybou nepokračovat. JCCR nyní postupuje velmi systematicky a koncepčně a v tom bychom ji měli podporovat,“ upozornil Goetz. 

Jihočeská centrála cestovního ruchu je příspěvkovou organizací zřizovanou Jihočeským krajem, která využívá dotace, příspěvky a granty z nejrůznějších zdrojů na podporu cestovního ruchu, s jejichž pomocí vytváří produkty cestovního ruchu, rozvíjí turistickou infrastrukturu, kulturu v regionu a spolupráci s příhraničními regiony Horního a Dolního Rakouska a Bavorska. JCCR prezentuje region na domácích výstavách a veletrzích cestovního ruchu, provozuje oficiální Informační systém cestovního ruchu Jihočeského kraje a neustále ho rozšiřuje o aktuální data.

Hlavním cílem JCCR je realizace projektů zaměřených na rozvoj cestovního ruchu v regionu a prezentaci regionu jako turisticky atraktivní destinace. 

www.jccr.cz
www.jiznicechy.cz  

 

Petra Machovcová
Petra Štíchová
machovcova@jccr.cz
stichova@jccr.cz 

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
30.3.2017 09:43

Travelfest - program konference

Program konference a popis přednášek:

Čtvrtek 6.4.2017

Sál 1: moderuje Jakub Železný

10:00- 10:45 Novinky z oblasti cestovního ruchu

Prezentace vám představí nejen jaké jsou novinky v oblasti cestovního ruchu, ale také možnosti čerpání z nového grantového programu od Ministerstva pro místní rozvoj. Od zástupců CzechTourism se dozvíme, jak pracovat s českým trhem. Vytváření kampaní s cílením na zahraniční trh do německy mluvících zemí Německo, Rakousko a dále přes Evropu do USA. Za Jihočeský kraj nám budou představeny výsledky za rok 2016 a dozvíme se o projektu Jižní Čechy pohodové.

Jiří Zimola (?), Aleš Pangrác, Jaromír Polášek 

11:00-11:45 Fotografie jako prostředek k oslovení zákazníka

Jak silný může být vliv fotografie na zákazníka nám představí zástupce ze společnosti Amazing places.

Jana Olšovská, Petr Kotík

12:00- 12:45 Inspirace z Hornorakouské centrály cestovního ruchu

Zahraniční příklady dobré praxe v oblasti cestovního ruchu uvede Andreas Winkelhofer. Nechme se inspirovat!

Andreas Winkelhofer 

14:00- 14:45 Společný růst oblasti

Využití digitálních technologií při kampani v cestovním ruchu s konkrétní ukázkou brandové strategie turistické trasy ("driving route") v Irsku.

David Šťastný, Malcolm Allan, Jiří Zimola (?) 

15:00 – 15:45 Jak řídit kvalitu služeb pomocí značky

Jedním z hlavních způsobů, jak se může společnost odlišit, je poskytování trvale vyšší kvality služeb oproti konkurenci. Positioning je nedílnou součástí v komunikaci. Josef Vojta tvrdí "Značka není ornament. Je to nástroj, kterým dokážete řídit svůj byznys, jak navenek, tak dovnitř. "

Josef Vojta

16:00- 16:45 Přístupy ke značce v digitální éře

Vilém Rubeš, nazývaný reklamním Pohlreichem, ve své přednášce představí jak pracovat se značkou v dnešním digitálním světě.

Vilém Rubeš 

17:00- 17:45 Práce s analytickými nástroji a jejich prezentace

Spokojený a informovaný zákazník je účelem marketingu, ze strany podnikatele je to úspěšnější byznys. Jaké cesty k tomu využijte je jen na Vás. Jak pracovat s profesním webem se s námi poděli David Šťastný z reklamní agentury Good Agency, s.r.o.. V prezentaci se od zástupců Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích se dozvíte o efektivním vyhodnocování strategií, plánování kampaní a monitoringu akcí. Výsledky analýzy návštěvnosti Jihočeského kraje zpracované společností KPMG odhalí Ondřej Špaček.

Petr Štumpf, Viktor Vojtko, David Šťastný, Ondřej Špaček

Sál 2: moderuje Milan Džuba

10:00-10:45 Zaměstnanci jako rodina

Nerovnováha mezi pracovním nasazením a osobním životem je noční můrou každého zaměstnance. Jak ale můžete jako zaměstnavatel přispět ke spokojenosti svých zaměstnanců? Odpověď Vám přinese Mgr. Lukáš Dastlík.

Lukáš Dastlík

11:00- 11:45 Hodnocení kvality služeb v oblasti a její sledování

Kvalita poskytovaných služeb je v České republice dlouhodobě vnímána jako nedostatečná, a to jak tuzemskými, tak i zahraničními zákazníky. Český systém kvality služeb si proto klade za cíl pomoci těm organizacím cestovního ruchu, které si uvědomují důležitost kvality ve službách a chtějí se neustále zlepšovat a přispívat tak ke zvýšení kvality služeb ve svém regionu.

Problematikou rozvoje cestovního ruchu v městech a obcích a spoluprací s podnikateli a veřejnou sférou se bude zabývat Lenka Horejsková.

Lenka Horejsková, Simona Sýkorová, David Šťastný

12:00- 12:45 Rozvoj turistických atraktivit v oblasti

Efektivní rozvoj turistických aktivit v jižních Čechách, dojezdové vzdálenosti mezi jednotlivými atraktivitami, vytíženost ubytovacích kapacit v jednotlivých oblastech a další možné směrování. Připravované atraktivity v jižních Čechách.

Romana Vačkářová, Petr Studnička, Martin Krupauer

14:00 - 14:45 Plánování akcí ke zvýšení návštěvnosti

Akce může být efektivním doplňkem k nabídce pro zákazníka. Jaké akce lákají a jaké přinášejí zisk subjektům v cestovním ruchu. Plánování akcí v rámci Českobudějovicka - Hlubocka pro efektivní využit. Monitoring finančního přínosu akcí.

Petr Šalda, Lenka Střítecká, Jan Opatrný, David Šťastný

15:00 – 15:45 Efektivní turistická doprava po jižních Čechách

Zefektivnit cestování po jižních Čechách může být hračka, když víte, jaké možnosti jsou v nabídce. Ať už lodí, vlakem nebo letadlem nebo jejich kombinací. O nových formách cestování a jejich prezantace se dozvíme od pana Jiřího Borovky. Daytrip je nový startup v oblasti přepravy, který nabízí autenticitu, služby na míru a neopakovatelný zážitek z cesty. Jak funguje nám poví sám jeho zakladatel Tomáš Turek.

Jiří Borovka, Tomáš Turek, Martina Vodičková

16:00- 16:45 Trendy v sezonním gastru

Už dávno neletí nekonečný jídelní lístek s desítkami jídel, jež kuchař vařil ze zmrzlých surovin a polotovarů. Naopak, špičkové restaurace nabízejí maximálně 20 jídel včetně předkrmů a dezertů a nově vznikají i koncepty, které jsou postavené vlastně na jednom jediném jídle, byť může být připraveno třeba v pěti až osmi verzích. Trendy udávají jméno a tak buďte vidět jako podnik, který jde s dobou.

Miroslav Kalina

17:00- 17:45 Video - atraktivní propojení se zákazníkem

Intro do online videa s doporučením a příklady, jak pracovat s kreativou, plánováním a vyhodnocováním Vám představí Mgr. Dušan Gajdoštík ze společnosti Seznam.cz.

Dušan Gajdoštík

Pátek 7.4.2017

Sál 1: moderuje Jakub Železný

9:00- 9:45 Jak se stát vysněnou destinací

Každá destinace je vysněná a jak přimět turistu navštívit právě tu Vaši? V první řadě je nutné přiblížit se jeho představám a potřebám. Co vše můžeme udělat pro zvýšení návštěvnosti destinace Vám přiblíží paní Nora Dolanská, včetně příkladů ze zahraničí.

Nora Dolanská

10:00- 10:45 Jak oslovit německy mluvícího turistu

Cíl turisty se může lišit podle jeho národnosti. Co můžeme v České republice nabídnout zájemcům z německy hovořících zemí a jak je zaujmout? Čím dosáhnout faktické návštěvy našimi sousedy? O své zkušenosti se podělí Jan Opatrný.

Jan Opatrný, Harald Pree

11:00- 11:45 Komunikační trendy v cestovním ruchu

Přednáška o netradičních a nápaditých přístupech k reklamě. Přemýšleli jste někdy o tom, jak se reklamní trh změnil nástupem nových technologií a sociálních sítí? Těšit se můžete i na případové studie přímo z praxe.

Jan Jelinek

13:00- 13:45 Aktivní marketing

Možností, jak najít přes internet relevantního zákazníka, je dnes nepřeberné množství. Jak se zorientovat ve světě marketingu, jak cílit reklamu, jaké jsou novinky dnes a co očekávat do budoucna Vám představí ve své prezentaci Jan Papež.

Jan Papež, Markéta Kabátová

14:00- 14:45 Sociální média

Sociální média jsou dnes nezbytnou součástí každého podnikání. Nástroji, se kterými je důležité umět pracovat při propagaci kraje, firmy či destinace.

Tomáš Kadlec, Jaromír Polášek, Blanka Marková, Martin Pilát

15:00- 15:45 Digitální technologie a efektivní cílení

Vědět, kde najít svého zákazníka, může být kamenem úrazu při cílení. Tu pravou cestu zjistíme jen za té podmínky, kdy známe persony svých klientů.

Ondřej Sláma

 

Sál 2: moderuje Milan Džuba

9:00- 9:45 Leadership 1

Odpověď na otázku, kdo je to leader je jednodušší, než se na první pohled může zdát. Leaderem je skutečně každý, kdo má před sebou cíl a za sebou lidi, kteří mu věří a následují ho. Workshopy Vás provedel Lukáš Dastlík.

Lukáš Dastlík

10:00- 10:45 Trendy v cestovním ruchu

Co vše se dozvíte od pana docenta Vaníčka?

1. Obecné trendy v CR - prognózy UNWTO z hlediska růstu mezinárodního CR ve světě, hlavní trendy z hlediska jednotlivých makroregionů ve světě

2. Obecné trendy v CR v ČR - domácí, výjezdový a příjezdový cestovní ruch

3. Nové formy masového CR (zážitkový a poznávací CR, art turismu, heritage turismus, event turismus, MICE turismus, cruises industry, adrenalinové aktivity, hotelový a lázeňský wellness, geocouching, trendy v cykloturistice, formy gastroturismus, renesance poutního turismu, geoturismus ad.)

4. Služby pro turisty a sdílená ekonomika

5. Formy marketingové komunikace v CR (fam a press trip, road and street show, filmový turismus).

6. Nové individuální formy cestovního ruchu (sponzorství, humanitární cesty, dobrovolnická práce, přírodní turismus ad.)

7. Nové formy řízení destinace, přeshraniční destinace, produkt destinace ap. Formy trvale udržitelného CR

Jiří Vaníček

11:00- 11:45 Venkovská turistika a agroturistika

Turistika jako doplňkový zdroj pro soukromé zemědělce, včetně šance udržet mladou generaci v regionu. Standardy kvality ve venkovské turistice a agroturistice přispívají ke zvýšení návštěvnosti zařízení a trvale udržitelnému rozvoji regionu. Představení nového standardu ubytování v soukromí a značek Dovolená na farmě, Dovolená na venkově a Zážitkový program na venkově za přítomnosti Kateřiny Buzkové z Ministerstva zemědělství.

Zdenka Nosková, Hana Šťastná, Jan Papež

13:00- 13:45 Trendy v cestovním ruchu

Na základě vlastních dat Booking.com odprezentuje ředitel společnosti se svými Acount Manažery trendy v rezervacích hostů, co je pro ně při vyhledávání důležité, jaké používají filtry při hledání ubytování. Další téma by se dotklo řazení ubytování na stránkách Booking.com, vliv řazení na prodej a jak mohou ubytovatelé zvýšit svou viditelnost a počet rezervací přes Booking.com. Cílení a tvorba nabídek a jejich vyhodnocení. Zajímavým tématem může být produkt pro cestovní agentury, které tak mohou zvýšit své příjmy prodejem kapacit Booking.com, které odprezentují jejich kolegové z Strategic Partnership z Vídeňské kanceláře.

Josef Španner, Tomáš Horák, Petr Šmelhaus

14:00 – 14:45 Jak pracovat se zpětnou vazbou

S jakými daty můžeme pracovat v jižních Čechách, v České republice nebo všeobecně ve světě se s námi podělí pan ředitel a jeho Acount Manažeři z Booking.com.

Josef Španner, Tomáš Horák, Petr Šmelhaus

15:00- 15:45 Image fotografie a práce s Instagramem

Fotografie může nahradit tisíce slov a právě to může být způsob, jak oslovit nebo zaujmout zákazníka. Hynek Hampl Vám představí, co je to Instagram a o jeho propojení s travel businessem. Na toto téma naváže pan Matěj Šmucr o destinačním marketingu a přednášku završí Tomáš Kadlec z agentury CzechTourism.

Matěj Šmucr, Hynek Hampl, Tomáš Kadlec

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
29.3.2017 16:15

Výstaviště České Budějovice

Veletrh cestovního ruchu Travelfest osloví veřejnost i odborníky

Pestrá nabídka turistického vyžití (nejen) na jihu Čech bude obsahem veletrhu cestovního ruchu Travelfest 2017, který se uskuteční ve dnech 6. až 8. dubna na českobudějovickém výstavišti. Návštěvníci Travelfestu budou mít možnost navštívit expozice turistických oblastí a cílů, měst, regionů, infocenter, podnikatelských subjektů a dalších společností působících v cestovním ruchu. Odborníkům je pak určena dvoudenní konference Travelcon. Veletrh probíhá společně s festivaly Gastrofest a Febiofest.

Letošní první ročník Travelfestu, nástupce Jihočeského Kompasu, se koná v duchu „Jižních Čech pohodových“ a na své si zde přijde opravdu každý.

U nás se návštěvníci dozvědí, jak si užít kulturu, trochu si zamlsat, zasportovat, nebo si oddechnout třeba na venkově. Naše expozice nabídne relaxační zónu pod stromem Jižních Čech pohodových, kde si každý může vychutnat pravou pohodovou atmosféru. Další zajímavou zastávkou mezi stánky bude hvězdářský koutek, kde se díky interaktivním technologiím návštěvníkům otevře celý vesmír jako na dlani,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek.

Sobotní program nabídne také setkání s cestovatelskými osobnostmi

V rámci celodenního programu veletrhu cestovního ruchu TravelFest v sobotu 8. dubna se představí řada známých osobností. Chybět zde nebude například známý cestovatel a rybář Jakub Vágner, Blanka Milfaitová, držitelka několika prestižních ocenění nejen za nejlepší marmeládu na světě či Daniel Přibáň, náčelník expedice „Trabantem až na konec světa“. Sobotní programová náplň přinese zajímavá témata, soutěže o ceny i autogramiády těchto výjimečných lidí.

Nedílnou součástí Travelfestu bude dvoudenní odborná konference Travelcon, historicky největší konference věnované problematice turistického ruchu na jihu Čech. Organizátorem fóra, plného přednášek, workshopů, diskuzí, trendů a novinek, je Jihočeská centrála cestovního ruchu ve spolupráci s Destinační společností Českobudějovicko–Hlubocko. Partnerem akce je Jihočeský kraj a agentura CzechTourism. Konference se uskuteční ve dnech 6. a 7. dubna v prostorách výstavního pavilonu Z.

Travelcon je určen ubytovatelům, poskytovatelům různých turistických služeb, pracovníkům infocenter, měst a obcí i dalším zástupcům různých subjektů přímo působících v sektoru cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Podnikatelům v turismu, hotelnictví, gastronomii, dopravcům, majitelům restauračních zařízení, zábavních atrakcích nebo cestovních kanceláří. Ti všichni zde získají velký prostor nejen k výměně vlastních zkušeností, ale dostanou možnost načerpat nové vědomosti přímo z úst významných kapacit tohoto oboru.

Hlavními tématy přednášek budou například otázky komunikačních trendů v cestovním ruchu, aktivního marketingu, sociálních médií, digitálních technologií a jejich efektivního cílení, nových směrů v cestovním ruchu a řada dalších.

To vše by mělo účastníkům konference umožnit další zefektivnění jejich práce, koncepčního a strategického plánovaní a podobně, což by mělo vést mimo jiné k lepšímu využití potenciálu daných oblastí.

Podle ředitele Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromíra Poláška je program Travelconu mimořádně atraktivní a to nejen díky zvoleným tématům, ale kvalitou a erudicí vybraných přednášejících a lektorů.

Jihočeská centrála cestovního ruchu je příspěvkovou organizací zřizovanou Jihočeským krajem, která využívá dotace, příspěvky a granty z nejrůznějších zdrojů na podporu cestovního ruchu, s jejichž pomocí vytváří produkty cestovního ruchu, rozvíjí turistickou infrastrukturu, kulturu v regionu a spolupráci s příhraničními regiony Horního a Dolního Rakouska a Bavorska. JCCR prezentuje region na domácích výstavách a veletrzích cestovního ruchu, provozuje oficiální Informační systém cestovního ruchu Jihočeského kraje a neustále ho rozšiřuje o aktuální data. 

Hlavním cílem JCCR je realizace projektů zaměřených na rozvoj cestovního ruchu v regionu a prezentaci regionu jako turisticky atraktivní destinace.

Jihočeská centrála cestovního ruchu

B. Němcové 12/2, P. O. Box 80, České Budějovice CZ 370 80

www.jccr.cz

www.jiznicechy.cz 

Travelcon - konference pro odbornou veřejnost

Petra Machovcová
machovcova@jccr.cz

Ing. Petra Štíchová
stichova@jccr.cz

Počet příspěvků: 1067

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se