registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Výstaviště Praha Holešovice

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
31.8.2020 02:37

PRAHA ZÁŘÍ

Unikátní mix kulturních zážitků: 8. – 28. září na Výstavišti 

Odpověď na koronavirovou krizi a její drtivý dopad na kulturní život v metropoli? PRAHA ZÁŘÍ! Současná situace motivovala organizátory stěžejních pražských festivalů k historicky první společné akci nazvané PRAHA ZÁŘÍ - společný program předních pražských festivalů. Vydejte se od 8. do 28. září na Výstaviště v Praze – Holešovicích. Dopřejte si 20 dnů nezapomenutelných a nevídaných kulturních zážitků, hudby, tance, filmu, nového cirkusu a špičkové gastrozóny.

„PRAHA ZÁŘÍ je naprostá bomba, protože se ještě nikdy nestalo, aby tolik festivalů nabídlo tak skvělý společný program na jednom místě. To, co se bude dít na Výstavišti, už nikdy podruhé nezažijeme. Většina koncertů, představení, míst bude přístupná zdarma, některé s placenými vstupenkami. V rámci parkové plochy v dolní části Výstaviště bude přichystaná zóna s občerstvením, jídlem, nealko nápoji a také skvělou dvanáctkou Pilsner Urquell. Děkujeme jak Výstavišti, tak hlavnímu městu Praha a jeho představitelům a dalším partnerům za to, že umožnili vznik této akce. Přijďte všichni, ať už na program, nebo se jen tak projít výbornou gastrozónou, nebo si vyberte to svoje na www.prahazari.cz. Tohle je opravdový restart kulturní sezóny ve městě a nevím, jak poděkovat všem festivalům, které se na tom podílejí!“ zve David Gaydečka, jeden z iniciátorů akce PRAHA ZÁŘÍ, pořadatel festivalů United Islands of Prague a Metronome Prague.

Hned první den, 8. září, se na Výstavišti Praha sejde opravdu vybraná společnost umělců. O zahajovací koncert se postarají hudební festivaly Metronome Praguea United Islands of Prague a jejich host, skvělá kapela Zrní, mimo jiných úspěchů také držitelé ceny Anděl. Pražské jaro uvede charismatického rakouského perkusionistu Martina Grubingera. Letní Letná, největší festival nového cirkusu u nás, na scénu v parku přivede rovnou dva špičkové soubory – Cirk La Putyka & Losers Cirque Company – v jedinečném společném happeningu Be Together / Buďme spolu. „Gauč“ ve Stromovce rozpohybuje Salsa Bachata tančírna a DJ Honza El Inmortal a na večerní filmovou projekci pozve Febiofest Kino.

Stačí nahlédnout do mimořádně pestrého, událostmi nabitého programu a je jisté, že PRAHA ZÁŘÍ naVýstavišti Praha se stane velkolepou slavností zábavy a kultury. Například druhý den, 9. září, v rámci open air festivalu Mladí ladí jazz na hlavní scéně zahraje oceňovaný britský bubeník a producent Moses Boyd, za letošní album Dark Matter nominovaný na prestižní cenu Mercury. Strhující mix rythm & blues, funku a jazzu předvedou Tonya Graves & The Band, výtečnou frontwoman této sestavy určitě není třeba představovat. Zkrátka, ve velkém stylu to na PRAHA ZÁŘÍ poběží od začátku do konce: Koncert pro hrdiny IZS v podání Tomáše Kluse. Metronome Prague a United Islands of Praguenabídnou hvězdu českého hip hopu – skupinu Prago Union. Tanec Praha uvede site specific performance Bod.Y Adrena Axis. Mezinárodní přehlídka designu Designblok a Signal Festival propojí umění, městský prostor a moderní technologie. Rodinný festival Kefír a Divadlo Minor chystají spoustu rozverných blbin, třeba koncert Kašpárka v rohlíku přímo na Křižíkově fontáně! Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest a Kino Aero, orientované na nezávislou a artovou produkci, se postarají o filmovou stage a letní kino, kde představí oceňovaný snímek Cukrář. Magnesia Litera,tradičněpropagující kvalitní literaturu a dobré knihy, zprostředkuje čtení oceněných autorů… Kompletní program PRAHA ZÁŘÍ najdete na www.prahazari.cz

Akreditace a stříbrná akreditace s garancí vstupu na zvolený program

A jak se na PRAHA ZÁŘÍ můžete dostat? Nejprve je třeba se zdarma akreditovat, a poté už si můžete rezervovat místa na jednotlivé akce. Ovšem pozor, základní akreditace neposkytuje garanci vstupu na placené akce. Pro diváky, kteří budou chtít garantovaný přístup na vybraný program, je k dispozici za 500 Kč stříbrná akreditace poskytující přednostní možnost rezervace míst a 20% slevu na placený program. Držitelé stříbrné akreditace budou dostávat také průběžné informace o jimi vybraném programu. Rezervace na konkrétní program budou spuštěny postupně od středy 26.srpna.

PRAHA ZÁŘÍ vzniká za podpory partnerů, hlavního města Prahy a Výstaviště Praha s cílem podpořit umělce, dělat radost divákům a společně oslavit návrat kulturního a společenského života.Všechna představení jsou, díky systému rezervovaných míst na jednotlivých akcích, vsouladu s platnými bezpečnostními opatřeními v České republice. Festivalový areál bude rozdělen do venkovních zón s omezenou kapacitou, kde bude dostatek prostoru k dodržování náležitých rozestupů a které budou fungovat odděleně se samostatnými vchody a přístupovými cestami. Kapacita míst bude vždy odpovídat maximálním bezpečnostním pravidlům. V celém areálu budou možné pouze bezhotovostní platby.

Intenzivní kulturní vyžití doplní zóna s občerstvením umístěná v místech nově zrekonstruované Bruselské cesty. Nabídka bude velmi rozmanitá – burgery, francouzské palačinky, vafle, tuniský street food i italská kuchyně. Okolí je vhodné nejen pro doplnění sil a odpočinek, ale za hezkého počasí si lze sednout do trávy nebo zajít s dětmi na rovněž zrekonstruovaná dětská hřiště v okolí. 

Praha záříAkci pořádá sdružení Prague Incredible, které spolu tvoří festivaly Designblok, Letní Letná, Metronome Prague, Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest, Pražské jaro, Signal Festival, United Islands of Prague. Zapojili se i organizátoři různých kulturních aktivit jako např. Aerofilms, Festival Kefír, Mladí Ladí Jazz, Tanec Praha a mnoho dalších. Celou akci podporuje Magistrát Hlavního města Prahy a Výstaviště Praha. S akcí jednotlivým pořadatelům zatím pomáhají jejich partneři a také partneři zastřešující akce Praha ZÁŘÍ: CETIN, Pilsner Urquell, Volkswagen a další podporovatelé jsou ještě v jednání. Generálním mediálním partnerem je Česká televize. Dalšími mediálními partnerem akce jsou Czech News Centre, Český rozhlas a Radio 1.

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
19.2.2019 23:33

Holiday World 2019

Středočeský kraj otevře propagační stánek na veletrhu Holiday World v Praze

Ve dnech 21. – 24. února představí Středočeská centrála cestovního ruchu (SCCR) kraj v rámci 28. ročníku středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World v areálu holešovického výstaviště v Praze. Ve čtvrtek v 10 hodin SCCR slavnostně otevře propagační stánek pro rok 2019, na kterém představí nejen nového maskota Středočeského kraje – pratura Karlíka. Středočeská centrála cestovního ruchu bude na veletrhu prezentovat další novinky a tematické průvodce pro letošní turistickou sezonu.

Pro návštěvníky stánku bude připraven zábavný fotokoutek, který je přenese přímo do zámecké zahrady ve Žlebech nebo na pastvinu s praturem Karlíkem. Maskota Karlíka je nyní možné vídat nejen v nové brožuře Za zvířátky do středních Čech, ale i v dalších propagačních materiálech SCCR, určených především rodinám s dětmi. Své místo si také našel na nových webových stránkách SCCR.

Slavnostního otevření stánku se zúčastní hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová, radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler a zástupci SCCR. U příležitosti otevření stánku zahraje historická hudba Peregrin. 

Mezi další témata, se kterými se návštěvníci stánku mohou seznámit, patří stylové ubytování s rodinnou atmosférou nebo luxusní zámecké hotely. Pro fanoušky počítačových her je k dispozici mapa po stopách středověkého příběhu Jindřicha z RPG hry Kingdom Come: Deliverance, která láká do Posázaví. Novinkou, se kterou vstupuje SCCR do tohoto roku je mapa pivovarů, která zachycuje 20 vybraných pivovarů ve Středočeském kraji, kde si mohou návštěvníci užít exkurzi provozu, zjistit zajímavosti o výrobě chmelového moku a na závěr ochutnat speciály jednotlivých pivovarů. Nejen díky spojení ubytování s širokou nabídkou dalších aktivit chce SCCR na veletrhu ukázat, proč by měli turisté strávit ve středních Čechách více dní. 

Využíváme příležitosti představit náš kraj z pohledu cestovního ruchu, gastronomie, ale i regionu obchodních příležitostí. Střední Čechy jsou zajímavá turistická destinace, která se pyšní rozmanitou škálou historických, kulturních, přírodních i technických památek a vyžitím jak pro rodiny s dětmi, party kamarádů nebo zamilované páry,” uvedla Markéta Wernerová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu.

Umístění stánku SCCR na veletrhu: VH336

Lucie Vurbsová
lucie.vurbsova@4pr.cz 

www.centralbohemia.cz

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
20.2.2018 13:31

Šlechtické ubytování

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
20.2.2018 13:28

Holidayworld 2018

Středočeská centrála cestovního ruchu prezentovala na veletrhu Holiday World novinky v oblasti cestovního ruchu a získala zvláštní cenu poroty za své tematické průvodce

 Ve dnech 15. – 18. února se na holešovickém Výstavišti konal 27. ročník veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Pro odborníky i veřejnost zde stánek Středočeského kraje představil novinky z cestovního ruchu v kraji.

Vedle Středočeské centrály cestovního ruchu se na stometrovém stánku představily destinační managementy Posázaví, o.p.s., Zlatý pruh Polabí, o.p.s., Město Kutná Hora, Město Příbram, Bohemia centralis, s.p.o., Toulava, o.p.s., Destinační agentura Brdy, Zámek Loučeň a Park Mirakulum.

O víkendu čekala na návštěvníky stánku Středočeského kraje spousta lákadel. V sobotu se ve 13.00 hodin odehrálo kouzelnické vystoupení známého iluzionisty Pavla Kožíška, dále mluvčí Středočeského kraje Nicol Lenertová v roli moderátorky besed představila dva účastníky legendární dakarské rallye. Diskutovat a podělit se o své zážitky s návštěvníky veletrhu přišla motocyklová závodnice Gabriela Novotná, se kterou se mohli návštěvníci setkat už v pátek, stejně jako s geologem
a klimatologem Václavem Cílkem. Posledním sobotním hostem byl motocyklový a automobilový závodník Lukáš Kvapil, který se zúčastnil Rallye Dakar již podruhé. 

V rámci doprovodného programu se konaly také ukázky vyhlídkového letu balonem a vědomostní soutěže s městem Kutná Hora o zajímavé ceny. Znalostní soutěž, kterou připravila Středočeská centrála cestovního ruchu, probíhala po celou dobu veletrhu. Každý den se losovali dva výherci, kteří získali volné vstupenky do Leteckého muzea Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi nebo do Muzea amerických historických automobilů v Lužné u Rakovníka. V neděli odpoledne pak vylosovala ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu Nora Dolanská výherkyni hlavní ceny - celodenní rodinné vstupen ky do Aq uapalace Praha v Čestlicích, která si převzala svoji výhru přímo na stánku.                                                                                                                

V pátek získala Středočeská centrála cestovního ruchu zvláštní cenu poroty za soubor propagačních brožur. Tematické brožury představují místa ve středních Čechách spojená se vznikem první republiky, šlechtickým ubytováním a zážitkovými pobyty. 

“Vydáním brožury s názvem Šlechtické ubytování jsme vyšli vstříc zahraničním návštěvníkům, kteří se nás na veletrzích cestovního ruchu ptají na tipy na ubytování nejvyšší kvality. Pro ně jsme vytipovali dvanáct nejlepších zámeckých hotelů v kraji, kde se dá skutečně bydlet,” uvedla Nora Dolanská. 

Na veletrhu Holiday World obdrželo Turistické informační centrum Středočeského kraje, které se nachází v Husově ulici 21 v Praze, certifikaci dle jednotné klasifikace turistických informačních center. 

Středočeská centrála cestovního ruchu hodnotí účast na veletrhu velmi pozitivně. Každý den navštívily stánek Středočeského kraje stovky zájemců o cestovní ruch v kraji. 

Zuzana Janetzká
projektová manažerka

Počet příspěvků: 1067

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se