registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Veterány

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
19.12.2023 10:40

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2024

BMW Group Classic a Grand Hotel Villa d'Este budou 24. až 26. května 2024 hostit legendární Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Nejpozoruhodnější vozy své éry se utkají v tradičním stylu v exkluzivních soutěžních třídách o hodnotné ceny. Nejprestižnější třídou bude Trofeo BMW Group, které uděluje vysoce kvalifikovaná porota celkovému vítězi Concorso d'Eleganza.

Hodnotící komise Concorso d'Eleganza Villa d'Este stanovila následující soutěžní třídy:

„Nejlepší vůz světa“ slaví 120 let: Rolls-Royce bude oslavovat významné jubileum

„Need for Speed: Supersportovní hvězdy video generace“

„To nejlepší z italské ladnosti a rychlosti: 110 let Maserati“

„Stroje času: Auta, na která okolní svět zapomněl“

Hodnotící komise Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2024 proto vyzývá majitele výjimečných klasických vozů, aby je přihlásili do soutěže. Již nyní se lze přihlásit do již potvrzených soutěžních tříd na webových stránkách akce https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/registration/.

Přihlásit je možné i vozy mimo dosud stanovené kategorie. Další třídy budou včas oznámeny.

Tradicí, která nemá ve světě obdoby, je současně probíhající fascinující setkání nejnovějších koncepčních vozů. Tyto výtvory umožňují nahlédnout, jak si dnešní inženýři a designéři představují automobily budoucnosti. I do této části akce se nyní mohou registrovat majitelé koncepčních vozů.

Dny pro veřejnost Concorso d'Eleganza Villa d'Este se budou konat opět v roce 2024 v areálu nedaleké vily Erba. Tento důležitý prvek Concorso d'Eleganza Villa d'Este měl v roce 2023 velký úspěch. V neděli 26. května tak bude mít veřejnost opět možnost zažít přehlídku vozů přihlášených do Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Akce Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht, kterou mnozí znají z jejích mnichovských kořenů, se v roce 2024 bude konat i na břehu jezera Como. V sobotu 25. května budou autokluby a komunity z celého světa srdečně zvány, aby své vozy představily nejširší veřejnosti. Majitelé mohou své klasické vozy přihlašovat u BMW Club & Community Management již nyní na adrese bccm@bmwgroup-classic.de.

„Integrací těchto formátů do Concorso d'Eleganza Villa d'Este pokračuje BMW Group Classic v rozvoji akce jako celku,“ řekl Helmut Käs, šéf BMW Group Classic. „Cíl, o který se tak usilovně snažíme, zůstává stejný: udělat z Concorso d'Eleganza Villa d'Este automobilový svátek, který převyšuje vše ostatní a který si může užít každý.“

Davide Bertilaccio, generální ředitel společnosti Villa d'Este Hotels, zdůrazňuje: „Concorso d'Eleganza Villa d'Este je exkluzivní a prestižní událost, na jejíž pořádání jsme velmi hrdí. Ztělesňuje fascinující kombinaci odkazu minulosti, respektu a nadčasové elegance, kterou jsme vždy byli proslulí. Určitě to bude neuvěřitelná oslava automobilového umění, která sahá do historie a která nemohla najít lepší místo než Villa d'Este. Je nám ctí potvrdit naše dlouholeté partnerství s BMW Group Classic a propagovat další ročník této jedinečné akce.“

Vstupenky na Concorso d'Eleganza Villa d'Este, na Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht a na Den pro veřejnost jsou k dispozici zde: https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/packages-tickets/

Sledujte aktuální informace na následujících kanálech:

Aplikace Concorso d'Eleganza Villa d'Este pro iOS a Android.

Webové stránky Concorso d'Eleganza Villa d'Este: https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/

Instagram: https://www.instagram.com/concorsodeleganza_vde/

Média stránky BMW Group Classic:

https://www.bmwgroupclassic-downloads.com/Events/

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
29.9.2021 16:00

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2021

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2021se letos koná jako exkluzivní speciální edice
Od 1. do 3. října 2021 BMW Group Classic a Grand Hotel Villa d ́Este představí působivé technické a estetické automobilové koncepty z osmi desetiletí rozdělených do osmi tříd +++ Umělec Jeff Koons bude přítomen jako tvůrce edice BMW M850i xDrive Gran Coupé +++ Představení průkopnického konceptu udržitelné městské mobility BMW i Vision Circular +++ Jezero Como je dokonalou kulisou pro Rolls-Royce Boat Tail, který se zde poprvé představí na veřejnosti.

Nejexkluzivnější edice Concorso d ́Eleganza Villa d'Este se koná v Cernobbiu na břehu jezera Como v areálu Villa d'Este od 1. do 3. října 2021. Charakteristickým znakem této přehlídky elegance je vášeň pro elegantní karoserie a nadčasově krásný design. Z organizačních důvodů a vzhledem k omezením z důvodu opatření proti šíření nemoci covid-19 se v roce 2021 nekoná veřejná akce v parku Villa Erba a Concorso di Motociclette.

Pořadatelé prosí o pochopení v souvislosti s neobvyklou podobou letošní akce a umožní věrné veřejnosti sledovat legendární přehlídku vozů v sobotu 2. října 2021 od 14.00 do 16.00 hodin v živém přenosu na webových stránkách https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/.

Jeff Koons na prezentaci THE 8X JEFF KOONS poskytne první informace o svém projektu s BMW, kterým je limitovaná edice M850i xDrive Gran Coupé. Výsledek této spolupráce ztělesňuje preciznost, rafinovanost i řemeslnou zručnost a dokonale ladí s atmosférou renesančního sídla na břehu jezera Como. Jeff Koons se připojí společně s šéfdesignérem BMW Group Adrianem van Hooydonkem, aby pohovořili o spojení mezi uměním a mobilitou, inspirací a kreativitou a o interakci mezi těmito různými oblastmi.

Šéf BMW Group Classic Helmut Käs letos přebírá předsednictví Concorso d ́Eleganza Villa d'Este od Ulricha Kniepse, který tuto prestižní událost vedl v letech 2014 až 2020 a který bude přítomen i letos. Na letošním ročníku Concorso d ́Eleganza se představí přibližně 50 exkluzivně vybraných historických vozů rozdělených do následujících osmi tříd:

Třída A – Styl dvacátého století: Od cestovního torpéda po dravý roadster

Třída B – Rozvíjení tématu: Prostor, tempo a ladnost

Třída C – Showroom Showdown: Britsko-německý souboj o vrcholný luxus

Třída D – Granturismo all ́Italiana: Hledání nejlepšího receptu na správné GT

Třída E – Big Band od 40. do fantastických 80. let: Pět desetiletí vytrvalostních závodů

Třída F – Vášeň pro dokonalost: Oslava 90 let Pininfariny

Třída G – Zrození superauta: Latinský styl

Třída H   Nová generace: Hyperautomobily 90. let

Kromě vozů v těchto třídách se zúčastněné koncepční vozy a prototypy postarají mimořádnost celé akce. Pět jedinečných vizionářských speciálů se poprvé představí vedle sebe v rámci unikátní přehlídky.

BMW Group bude na této akci prezentovat svůj průkopnický koncept udržitelné mobility BMW i Vision Circular. Koncepční vůz byl důsledně navržen na základě principů cirkulární ekonomiky. Cílem je dosáhnout stoprocentního využití recyklovaných materiálů a stoprocentní recyklovatelnosti. BMW Group prostřednictvím tohoto konceptu ukazuje svůj cíl stát se nejúspěšnějším a nejudržitelnějším výrobcem prémiových vozů pro individuální mobilitu. BMW i Vision Circular také ukazuje, že prémiový přístup nemusí být v rozporu s udržitelností.

Celosvětový debut vozu Rolls-Royce Boat Tail v Mozaikové zahradě Villy d ́Este nepochybně vyvolá senzaci. Jedná se o vyvrcholení čtyřletého projektu stavby zakázkového vozu objednaného třemi neobvyklými klienty značky Rolls-Royce. Pro každého z nich byl navržen osobní automobil nejvyšší kvality. Kabriolet má délku 5,80 m a s dlouhou zádí je navržený jako jachta s cílem poskytnout dokonalý doprovod při cestě po pohádkově klikaté silnici na břehu jezera Como.

Program letošní přehlídky Concorso d ́Eleganza bude definován nejen výstavou zúčastněných vozů a jejich vytříbenou estetikou, ale také korunovací na základě hodnocení odborné poroty v disciplínách elegance a technika. Vítězové Coppa d ́Oro Villa d ́Este převezmou svá ocenění v sobotu a v neděli budou vyhlášeni vítězové jednotlivých tříd vozidel, cena za design Concorso d ́Eleganza a cena Best of Show pro celkového vítěze všech tříd.

I letos bychom rádi poděkovali našim věrným partnerům A. Lange & Söhne a Vranken Pommery, kteří nás provázejí již mnoho let.

Snímky a videa z Concorso d ́Eleganza Villa d ́Este 2021 si můžete od 2. října prohlédnout na: www.bmwgroupclassic-downloads.com.

Počet příspěvků: 1078

Horydoly Open

avatar
31.7.2019 11:15

Veteran Rallye Kutná Hora 2019

Veterány Kutná Hora 2019

Počet příspěvků: 313

Horydoly Open

avatar
31.7.2019 11:11

Veterány

XI. ročník Veteran Rallye Kutná Hora proběhne 17. – 18. srpna 2019

O víkendu 17. a 18. srpna se v Kutné Hoře a okolí odehraje oblíbený svátek milovníků nablýskaných automobilových veteránů, jejichž posádky se zároveň představí v úchvatných dobových kostýmech. Záštitu nad rallye, jíž se zúčastní několik desítek vozů vyrobených do roku 1940, tradičně převzalo Národní technické muzeum. Letos bude poprvé udělena zvláštní Cena generálního ředitele Národního technického muzea.

Závody do vrchu Kaňk

V sobotu a v neděli se uskuteční závod do vrchu Kaňk. Auta jsou výkonnostně rozdílná, a proto zde nevítězí ten nejrychlejší. Jedná o tzv. jízdu pravidelnosti, v níž se snaží závodníci zajet všechna čtyři kola (dvě v sobotu a dvě v neděli) ve stejném čase. Vítězí ten, jehož časy se nejvíce blíží prvnímu zajetému.

Spanilá jízda po okolí Kutné Hory

Nejen obyvatelé a návštěvníci Kutné Hory se mohou těšit na krásu nablýskaných aut a výpravných kostýmů. Pokud zrovna nestíháte být v centru dění, nenechte si ujít sobotní spanilou jízdu, která tentokrát povede na pohádkový zámek Žleby. Na trase z Kutné Hory prochází těmito místy: Perštejnec, Olšany, Nová Lhota, Chedrbí, Krchleby, Čáslav, Vrdy, Vinaře, zámek Žleby, na cestě zpět jsou to Vinaře, Podhořany u Ronova, Semtěš, Bílé Podolí, Zaříčany, Žehušice, Habrkovice, Svatý Mikuláš a Nové Dvory. Večer se opět všichni sejdou na Palackého náměstí v Kutné Hoře.

Doprovodný program na Palackého náměstí

Po celý víkend probíhá na Palackého náměstí také Regionální festival kvalitních potravin s bohatým doprovodným programem pro celou rodinu. Na pódiu vystoupí např. Děda Mládek Illegal Band, O5ARADEČEK či Petra Černocká. 

INFO: www.veterani-kh.cz

Mariana Pohlová
ředitelka závodu 

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se