registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Běžecká škola

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
12.9.2018 22:03

Desítka na Desítce

Od loňského jara se v Malešickém parku každé úterý podvečer schází Běžecká škola. A loni na podzim se v parku konal sportovní festival s běžeckým závodem. Letošní Desítka na Desítce vypukne v neděli 16. září.

malesickyparkbeh

Běh v Malešickém parku. FOTO: Běžecká škola 

 „Myšlenka spojení volnočasového veletrhu s charitativním během se mi v hlavě rodila již delší dobu. Na loňskou akci nám dorazila tisícovka lidí, tři sta jich běželo závod, kde se objevili i vozíčkáři, což mě velmi potěšilo. I proto pokračujeme,“ hodnotí Kateřina Peštová, předsedkyně sportovního výboru zastupitelstva městské části Prahy 10 a šéfka projektu Aktivní desítka, jehož je akce součástí.

Závod se běží na pětikilometrovém okruhu, který dobře znají frekventanti zdejší běžecké školy. Kus vede po asfaltových chodníčcích v rekonstruovaném parku, část přilehlým lesíkem směrem k Jarovu, většinou po rovině, ale s jedním výživným stoupáčkem. „Zvládne ho opravdu každý. Pro běžce naší školy to je motivace k pravidelnému tréninku, pro další třeba první zkušenost s číslem na prsou,“ říká Martin Dvořák, šéf pořadatelského týmu z agentury SportGroup.cz. A každý účastník dostane batůžek.

nohejl-tomas-nahled

Autor článku Tomáš Nohejl skončil vloni v Malešickém parku na 2. místě (na fotografii vlevo). FOTO: Běžecká škola

Děti běží 200 a 800 metrů jen v parku, každý si může zkusit 1600 metrů a závodit se bude na 5 km i 10 km trati. Děti startují ve 12:40 h a dospělí ve 14:00 h. Přihlásit se lze předem i na místě, ale loni fronta zájemců málem rozebrala všechna startovní čísla! Po celý den bude možné zúčastnit se také orientačního závodu parkem.

Loni zde stanovili traťové rekordy Pavel Skřivánek a Svatoslava Kacířová (na 10 km 33:50 min a 41:23 min), Dušan Erbs a Martina Formánková (na 5 km 16:51 a 21:45).

panenka-antonin-nahled

Antonín Panenka je sportovní ikonou Prahy 10. FOTO? Běžecká škola 

Už v 10 hodin dopoledne se otevře pomyslná brána veletrhu, kde si na jednotlivých stanovištích půjde vyzkoušet různé sportovní aktivity, získat informace o provozu klubů v Praze 10 (např. SKV Praha, Pro Fitness, HC Bohemians, DDM Praha, SK Hamr, Olymp florbal, tanečníci a mažoretky a další), nakoupit materiál anebo si jen dát něco dobrého k jídlu a pití – až po výkonu zajisté.

bagarova-nahled

Sestry Bagárovy zpívají v Malešickém parku. FOTO: Běžecká škola

Potkáte i řadu zajímavých osobností. Loni odstartoval závod nejslavnější sportovec Desítky, fotbalový básník Antonín Panenka, rozcvičce přispěl slavný hokejový gólman Dominik Hašek, v uniformě se ukázal olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda, svoji novou bruslařskou školu Padok Icering představil bývalý mistr Evropy v krasobruslení Tomáš Verner a zapěla superstar Monika Bagárová se sestrou.

INFO: Aktivní Desítka

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
15.4.2018 02:18

Běžecká škola Prahy 4 se vrátí domů

S návratem letního času se Běžecká škola Prahy 4 i ve čtvrtém roce své existence stěhuje zpátky do Krčského lesa. Ještě tento čtvrtek 29. března vás přivítá oblíbený kouč, canicrosový šampion Dušan Erbs, naposledy ve Žlutých lázních. Příště po Velikonocích 5. dubna v 18 hodin v ohbí rybníka U labutě u Krčského lesa. A pak zahájí další ze svých tradičních lekcí. Těšíme se na vás.

TOMÁŠ NOHEJL tonohejl@gmail.com  
Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
7.2.2018 13:26

Běžecká škola

Běžecká škola Prahy 4 slaví dvoustou hodinu 

Už čtvrtý rok se nepřerušeně týden co týden každý čtvrtek od 18 hodin běhá v Běžecké škole Prahy 4. Tentokrát (8. 2.) se po tradičním tréninku půjde slavit! 

Je to nejdéle fungující běžecká škola městské části v zemi. Prošlo jí, resp. proběhlo, mnoho běžců. Řada z nich se poprvé seznámila se základy běhání a systematickou běžeckou přípravou, další se se zdejší inspirací odrazili na velké závody včetně Krkonošské 50. A mnozí vytrvali od začátků až dosud.

„Jsem hrdý, že to takhle běží a jsem rád, že to je na Praze 4, kde jsem se narodil, žiju a pracuju. Takovou podporu radnice považuju za správnou investici a doufám, že vytrváme i nadále,“ říká Martin Dvořák, tvůrce ideje a ředitel organizačního týmu.

V létě se běhá v Krčském lese od Labutě, v zimě na osvětlených chodnících Podolí, Vyšehradu a Dobešky s centrem ve Žlutých lázních, kde jsou šatny se sprchami. Tradicí se stal i novoroční výběh. Stačí přijít a běžet. Žádné registrace, ani poplatky. „Těšíme se už sice zase do lesa, ale teď si to užijeme i ve městě. Připravujeme dárečky i občerstvení a potom si půjdeme posedět do restaurace,“ plánuje Dvořák.

Tomáš Nohejl

Počet příspěvků: 1078

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se