registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Běžecké závody 2017

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
18.10.2017 13:13

Na závod Běhej Valachy míří olympijský vítěz David Svoboda

Olympijský vítěz David Svoboda bude speciálním hostem závodu Běhej Valachy, který se uskuteční v sobotu 21. října ve Velkých Karlovicích jako poslední letošní akce seriálu VALACHY TOUR. Dospělí budou moci s nejúspěšnějším českým pětibojařem poměřit síly na hlavní trati. Kromě toho bude také patronem a startérem závodů dětí.

Ačkoli je David Svoboda známý díky pětiboji, v němž na olympijských hrách v roce 2012 získal zlatou medaili, ví se o něm, že právě běh je jeho velmi silná disciplína. Pro sportovce to určitě bude zajímavá příležitost srovnat síly,“ láká prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Ve Velkých Karlovicích jsem byl loni úplně poprvé, v Beskydech tak dvakrát, možná třikrát v životě a je tam opravdu krásně, na závod se proto už moc těším. Běh na 10 až 12 kilometrů je pro mě nejobvyklejší tréninkovou vzdáleností. A protože nejradši běhám právě v přírodě a zvlněném terénu, bude to přesně podle mého ideálu,“ prozradil David Svoboda.

Závodníci se mohou na Běhej Valachy nejen utkat o finanční odměny v celkové výši 15 tisíc korun a další ceny, ale také si na poslední chvíli vylepšit svou pozici v celkovém bodování seriálu. Jeho absolutní vítězové budou oficiálně vyhlášeni ve stejný den.

Start i cíl je tradičně u hotelu Galik, připraveny jsou dvě různě náročné trasy v délce 6,5 a 12 kilometrů. Registrace za zvýhodněnou cenu probíhá na webu www.valachytour.cz do 19. října, přihlásit se bude možné i na místě.

Dětské závody začnou v 9.30 hodin, pro malé sportovce jsou připraveny různé tratě dle věku od 100 po 1 800 metrů. Dospělí běžci odstartují v pravé poledne.

www.valachytour.cz

 

-----

 

Rozhovor s Davidem Svobodou: o závodu Běhej Valachy, dětech i spánku

 

Vaše jméno je u nás synonymem pětiboje, ale jakým sportem jste jako dítě začínal?

Úplně přirozeným pohybem a zcela spontánním sportováním všeho druhu. Nejčastěji šlo o plavání, běhání, cyklistiku a různé hry, které jsme hráli s tátou, bratry nebo s kamarády. Byl jsem od malička sportovec tělem i duší, jednoduše mě bavilo všechno, co se týkalo pohybu, hlavně v přírodě. Tělesná výchova byl vždycky můj nejoblíbenější předmět ve škole, na který jsem se vždycky těšil. První pravidelný trénink jsem zažil v bruslařské přípravce dětí, potom Karatedo, plavání... K modernímu pětiboji jsem přišel v šestnácti letech.

Před pár dny jste ohlásil konec profesionální pětibojařské kariéry s tím, že se nyní chcete věnovat kromě triathle také trénování mladých pětibojařů. Co byste nejen jim, ale obecně všem sportujícím dětem ze své zkušenosti zdůraznil?

To, že sport je především hra a proto by je to mělo hlavně bavit, aby pak byli schopní zvládnout v tréninku i vysokou zátěž, která je ve vrcholovém sportu každodenní rutinou. Sport je tak náročný, že k němu stejně nelze s dlouhodobějším úspěchem nikoho přinutit. Vzkázal bych všem dětem, aby si sportování hlavně užily, dobře si zazávodily, ale zároveň nebraly výsledky příliš vážně.

Na závodu Běhej Valachy budete nejen patronem a startérem dětských závodů, ale také se chystáte na hlavní, 12 kilometrů dlouhou trať. Jak vám tato distance a kopcovitý terén vyhovují?

Na běh v Karlovicích se moc těším, ale musím se přiznat, že vrcholového závodění už jsem si užil až příliš a právě proto mě baví takovéto akce, protože si je mohu opravdu užít, bez nadměrného stresu a pozornosti. Běh na 10 až 12 kilometrů je pro mě nejobvyklejší tréninkovou vzdáleností. A protože nejradši běhám právě v přírodě a zvlněném terénu, bude to přesně podle mého ideálu.

Popularita právě běhu v posledních letech roste. Na jaké místo si běh ve svém „osobním žebříčku popularity“ různých sportů řadíte vy?

Vůbec se nedivím, že jeho popularita roste. Přibývá lidí, kteří si mohou dovolit trávit čas sportem a chápou důležitost dobré fyzické kondice, která se hodí úplně na všechno. Navíc běh je vedle chůze nejjednodušší pohyb a stačí k tomu pouze dobré boty, trenýrky a tričko. Stačí jen vyběhnout... Běh považuji za úplný základ tréninku, na který si vždycky udělám v životě místo.

Beskydy a oblast Velkých Karlovic máte hodně z ruky, jak často se sem dostanete?

Popravdě řečeno, ve Velkých Karlovicích jsem byl loni úplně poprvé a v Beskydech jsem byl dvakrát možná třikrát v životě a je tam opravdu krásně. Moc se těším na další návštěvu. Příroda a hory – to je pro mě ideální.  

Velké Karlovice nabízejí sportovcům, zejména běžcům, cyklistům a běžkařům, nejen dobré terény, ale i podmínky pro relaxaci ve wellness centrech. Jak moc je pro vás relaxace důležitá a jaké její podobě dáváte nejraději přednost?

Úspěch každého sportovce záleží na tom, jak dobře a kvalitně si umí odpočinout. Mnoho lidí (včetně mě) na to často zapomíná, ale je to tak. Relaxovat je důležité. Mně pomáhá pobyt v přírodě, v klidu, v horách, na slunci a čistém vzduchu.. Od malička mám rád plavání a vodu a proto se v nejrůznějších vířívkách cítím jako ryba ve vodě. Masáže jsou taky super, ale odjakživa byl pro mě nejlepším odpočinkem kvalitní a poctivý spánek.

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
12.10.2017 01:04

Kilpi Trail Running Cup Český les

KTRC výprava zádumčivým Českým lesem se protahuje na půlmaraton 

Objevte nedotčené kouty zádumčivé krajiny česko-německého pohraničí v Českém lese. V druhém roce existence se zde závod ze seriálu Kilpi Trail Running Cupu protahuje z 15 km na půlmaraton, převýšení jde k 500 metrům a míří z asfaltových chodníčků do lesů a strání. Kalendář ukazuje na neděli 22. října. 

„Měli jsme loni velice pozitivní ohlasy a měli na čem stavět. Zdejší terény nabízejí vyjít vstříc požadavkům běžců po delších trasách a přírodnějších profilech. Zároveň ale zůstáváme v nejhezčích pasážích po obou stranách hranice,“ říká Martin Dvořák, ředitel KTRC.

Pořadatelé si pochvalují spolupráci s obecním úřadem v Nemanicích na Domažlicku, kde leží epicentrum závodu. Oceňují i konzultace se západočeským patriotem, bývalým výtečným běžcem Pavlem Faschingbauerem. A třeba se letos podaří získat i účast legendy Vlastimila Zwiefelhofera, rekordmana Velké kunratické i Běchovic, který žije nedaleko.

Vždyť loni přijel za terénním zážitkem i udatný silničář Róbert Štefko, jemuž utekl jen o 22 let mladší horský specialista Jan Zemaník. Rozhodl v hraničním seběhu a trať zdolal v čase 1:00:50. Mezi ženami vyhrála chodskou premiéru Martina Hampejsová.

Trasa vyráží přes Novosedelské hutě, přes bývalé osady Lískovec, Pilu a Mýtnice se dostane k přechodu Lučina a do Bavorského lesa k Untergrafenriedu a Höllu, po traverzu ve výšce okolo 600 metrů pod vrcholem Pod zámečkem zpět. „Ještě i naše doprovodná pětka má tady určitě nejkrásnější trať z celého seriálu,“ láká Dvořák.

Jeho organizační tým myslí i na doprovod závodníků. Chystá se pro ně opět komentovaná národopisná vycházka za německou hranici, kde stihnou povzbudit své favority.

Lučina, německy Grafenried, zde stála již od roku 1282, Čechám připadla část vesnice až v roce 1764. Před válkou zde žilo okolo tří stovek obyvatel, po odsunu byla dosídlena, jenže v padesátých letech zde komunisti zřídili hraniční pásmo a lidi znovu vyhnali. A zástavbu demolovali až na domy, kde přebývali pohraničníci. Podobně dopadly i Pila/Seeg a Lískovec/Haselberg…

Můžete těm časům znovu utéct, ale nádhernou podzimní krajinou. Krom tradičního závodnického servisu s úschovnou batožiny, fotografií, medailí a občerstvení s plechovkami Birellu a prohlídek flotily vozů Subaru se pro účastníky přihlášené včas do 18. 10. tentokrát nabízí zdarma triko KTRC.

Nejlepší doprava je autem z Plzně po I/26 směrem na Horšovský Týn a Babylon, pak na Klenčí a Lískovou, na německé straně je nejbližším sídlem Waldmünchen. Do Domažlic jezdí autobus i vlak, další spojení si musíte vyhledat sami.

Poslední letošní závod KTRC se běží 5. 11. na 10 km na golfovém hřišti v Praze-Motole a slavnostní vyhlášení celoročních žebříčků proběhne opět na cestovatelském festivalu Obzory 11. 11. na Filozofické fakultě UK v Praze. 

Více na www.ktrc.cz, přihlášky na sportt.cz
Tomáš Nohejl

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
8.10.2017 10:48

Ondřejnický půlmaraton

Po beskydském půlmaratonu KTRC čeká kyselica a beraní klobásy 

Mezi přípravou tratě Ondřejnického půlmaratonu Petr Mikeska míchá maso do beraních klobás. Každý závod Kilpi Trail Running Cupu má svoje kouzlo. V Beskydech nad Čeladnou v opačném svahu než leží Lysá hora, se běží posedmé už tuto sobotu. 

Původně patnáctka se loni protáhla na půlmaratonskou dvaadvacítku, letos se nemění. Stejně tak složení rodiny dřevěných portášů, stojících v polovině sjezdovky, odkud se běžci vydávají vzhůru do kopců. „Chystáme překvapení až napřesrok,“ poznamenává tajuplně ředitel závodu Petr Mikeska.

Běžci nastoupají ze ski areálu Opálená v Pstruží okolo zvoniček lásky, hnedle na to se spustí dolů do lázní v Čeladné. A zase nahoru skoro tři kilometry plahočení do sedla Skalky, 964 metrů nad mořem. Následuje čtyřkilometrová smyčka na druhý vrchol Ondřejníku (890 m), který se nejdřív oběhne a potom se zamíří k jeho nejvyššímu bodu.

Od této přibližně poloviny trati se už běží plynuleji, táhlými traverzy pod hřebenem masivu s pralesní faunou až k závěrečnému padáku do cíle. Celkové převýšení činí 1 150 metrů, což splňuje skyrunningové parametry. Na trase najdete dvě občerstvovačky.

Před třemi lety se účastníci opalovali v záři babího léta, předloni nořili do mlhy a loni přebíhali první sněhová pole. Norská předpověď se nyní mění každým dnem, ve středu na čas závodu hlásila: Polojasno, šest stupňů, lehká bríza z jihozápadu 3m/s. „Místy svítí slunce, ale objednali jsme party stany do cíle, aby se měli lidi kam schovat, kdyby foukalo nebo něco spadlo,“ dodává Mikeska. „Na přírodě vidím, že zima přijde dřív a měla by být tuhá.“

Startuje se tradičně v 11 hodin, poté co hlavní pole zmizí v lesích, budou v areálu běhat děti a mládež, chystá se i kratší doprovodná pětka. K tomu testovačky Subaru nebo ochutnávky Birelů.

Z elitních běžců ve startovce zatím chybí loňský suverén Tomáš Lichý (1:35:21) a nejlepší žena Petra Pastorová. Zato druhý muž Jan Zemaník se chystá. „Mám to tady moc rád,“ těší se přední horský běžec, který žije nedaleko, kde s bratrem Jakubem, už dvojnásobným králem Běchovic, připravují premiéru Ostravického krosu. Číslo už mají zkušení Vít Otevřel nebo Aleš Palko, mezi ženami Radka Faltusová. Ano, vyhrála tady na jaře ostravský City trail. Ale opět i Radek Leszczynski, milovník dlouhých trailů a operní zpěvák Moravského divadla v Olomouci.

Pod Ondřejníkem mají kromě bodů do KTRC vždycky velmi solidní ceny. Z celkového budgetu 35 000 Kč berou peníze i nejlepší tři ve všech věkových kategoriích, v tombole můžete vyhrát dovolenou v Beskydech, hodinky Polar a další běžecké potřebnosti. Bohatý závodnický servis včetně medailí, fotografií a diplomů tady doplňuje místní specialita kyselica.

KTRC pak pokračuje už za dva týdny dalším půlmaratonem v Českém lese po území zpustošených německých vesnic a vrcholí desítkou přes Motolské jamky. 

Více na www.ktrc.cz

Tomáš Nohejl

 

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
8.10.2017 09:28

Běh o koláč panny z Dívčích hradů

Dovolte, abych vás pozval jménem vodáckého oddílu SK Zlíchov Praha na již 34. ročník tradičního přespolního běhu O koláč panny z Dívčích Hradů určeného všem běžeckým kategoriím.

Závod se koná v sobotu 4. listopadu tohoto roku, sraz závodníků a registrace je od 9:00 v naší loděnici na Zlíchově (nejpozději do 10:00). Start závodu se očekává v 10:30 (výklad trati od 10:15), rozdílení cen a vyhlášení výsledků ve 12:12. Startovné činí 30Kč.

Nejdelší trasa závodu měří něco okolo 5450 m, nejkratší 1000 m. Trať vede všemi terény od asfaltky po polní cestu, zahrnuje stoupání, klesání i rovinky. Běhají dvouletí i kmeti.

Spojení k naší loděnici: jakýmkoliv autobusem ze stanice metra Smíchovské nádraží na zastávku Lihovar, přes Strakonickou ulici je již vidět naše loděnice SK Zlíchov Praha.

Další informace naleznete na našich www stránkách na adrese http://skzlichov.us2.list-manage.com/track/click?u=5cf7e72cad1f51d9e4fb3efa0&id=5266ea1541&e=d84ece9464.

Pokud vytiskněte a vyvěsíte leták (http://skzlichov.us2.list-manage.com/track/click?u=5cf7e72cad1f51d9e4fb3efa0&id=3d2dc3bda3&e=d84ece9464), tak budu jedině rád, stejně jako když tento e-mail přepošlete dalším lidem.

Svou účast můžete také dát vědět ostatním na naší facebookové události (http://skzlichov.us2.list-manage.com/track/click?u=5cf7e72cad1f51d9e4fb3efa0&id=f92af538a5&e=d84ece9464).

Koláče dodává tradičně Pekařství Na Chodovci (http://skzlichov.us2.list-manage.com/track/click?u=5cf7e72cad1f51d9e4fb3efa0&id=549e456fc0&e=d84ece9464).

S heslem Sportem k trvalé invaliditě se s Vámi loučím a těším se na případné setkání Martin Humpolec SK Zlíchov Praha

web: http://skzlichov.us2.list-manage.com/track/click?u=5cf7e72cad1f51d9e4fb3efa0&id=a97a7630d4&e=d84ece9464

email: info@skzlichov.cz

Naše poštovní adresa: SK Zlíchov Praha, o.s. Strakonická 2b Praha 5 150 00 Czech Republic

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
21.9.2017 10:40

NN NIGHT PLZEŇ 23.9.2017

Úžasná atmosféra, nádherné medaile, tisíce závodníků a diváků… Přesně tak vypadá série nočních běhů NN Night Run a Avon Běh. Staňte se v letošním roce i Vy její součástí a pomozte nám vytvořit nový účastnický rekord! Bude to stát za to a rovnou v retro stylu!

Abba, Europe, A-Ha, The Beatles, Kelly Family… Co mají tyto skupiny společného? Nebo třeba taková Pomáda film, který viděl snad každý (pokud ne, určitě se podívejte!)? No jasně, je to retro! A jelikož retro máme rádi, ponese se v tomto duchu také letošní série nočních běhů NN Night Run a Avon Běh proti rakovině prsu. Tak pomalu začněte ladit kostýmy, protože to bude velké!

Během této série navštívíme celkem osm měst po celé ČR a jedním z nich je právě na podzim Praha, a to 23.9.2017.

Jak takový závod vypadá?

Po tom, co přijdete na Vypich, si vyzvednete své startovní číslo spolu s balíčkem plným dárečků od našich partnerů (letos bude ještě lepší než v loňském roce). Kdo bude mít zájem, může si přiobjednat funkční tričko, tentokrát od společnosti Mizuno v modré či bílé barvě. Další možností je také startovné s dárečkem – černým či růžovobílým tubusem. Co se týče závodů, na výběr budete mít nezávodní Bosch Family Run, kterého se může zúčastnit klidně celá rodina. Za startovné 100 kč si odnesete tričko a medaili Bosch.

Pokud si chcete zazávodit, možností máte více. První z nich je charitativní pětikilometrový Avon Běh. Část startovného jde na konto Boje proti rakovině prsu. V loňském roce jsme předali 201 500 Kč! Kdo se bude cítit na více než 5 kilometrů, může zvolit hlavní závod NN Night Run, který je dvojnásobně dlouhý. Našim hlavním cílem je ovšem podpora rodin a dětí. Proto také vznikla kategorie „rodinný tým“, který je utvořen jedním dospělým a jedním dítětem do 15 let. Jejich časy se následně sčítají.

Chtěly by Vaše děti běžet samy?

Není problém! V odpoledních hodinách proběhne také innogy Kids Cup – běžecký pohár pro děti. Startovné je pouhých 50 Kč. V letošním roce nezapomínáme ani na zkušenější běžce. Pro důchodce nad 65 let jsme připravili startovné na kterýkoliv závod zdarma! Ale co se opravdu povedlo, jsou cílové medaile pro každého. Pokud chcete vědět, jak budou vypadat, hlídejte naše stránky na Faceboku či Instagramu. Čímž navážeme na poslední zajímavou kategorii – #Blogrun. Máte svůj blog? Rádi píšete? Chcete si běh vyzkoušet na vlastní kůži? V tom případě je blog run přímo pro vás! Můžete s ostatními blogery porovnat své síly.

Co dalšího nás letos čeká?

I v letošním roce se můžete těšit na bohatý program ve stanu generálního partnera NN Životní pojišťovny a Penzijní společnosti. Ve stanu bude opět připraveno mnoho soutěží a dalších aktivit, například oblíbený NN fotokoutek, malování na obličej, diagnostika došlapu, dietolog a další. Před samotným závodem můžete navštívit masážní Alpa stan nebo se zúčastnit pořádné retro rozcvičky, která bude součástí každého závodu. No a po ní už nezbývá nic jiného, než se postavit na start a závod si pořádně užít! V cíli obdržíte zmiňovanou nádhernou medaili a Redbull. Nezapomeňte navštívit občerstvovací stanici Zdravé stravování s bohatým výběrem a počkat si na vyhlášení vítězů. Třeba mezi nimi budete i vy a budete si moci vychutnat potlesk ostatních běžců.

Jaké jsme připravili v letošním roce zajímavosti? Pokud odběhnete pět z osmi závodů, odměníme Vás oceněním Night Man či Night Woman. Abychom Vám ulevili i finančně, ke třem zaplaceným startovným obdržíte čtvrté zdarma.

Jednou z nich je novinka – Night Run Team – který získá mnoho výhod právě během série NN Night Run a Avon Běh 2017. Není vůbec těžké stát se jeho členem. Veškeré informace najdete na našem webu. Jsme také aktivní na instagramu a facebooku, kde můžete sledovat novinky, fotografie, videa a další informace ze závodů. A teď pánové pozor! Závodů se účastní z 67 % dámy. Pokusíme se ten poměr trošku srovnat? Třeba na některém z nich poznáte svou vyvolenou, jako se to povedlo Richardovi Bednářovi, o němž jsme psali na Valentýna. Samozřejmě bude i větší zázemí, lepší zvuk a světla a celá atmosféra v areálu.

Nezapomeňte si proto vytvořit registraci co nejdříve, abyste měli své místečko na startu jisté a nepřišli jste tak o perfektní zážitek na celý život. Protože kdo jednou NN Night Run vyzkouší, už ho nebude chtít opustit!

Pro přehlednost a jednodušší registrace jsme upravili také doménu www.nightrun.cz. Je nyní přehlednější, hezčí a plná zajímavostí.

Tomáš PAVEL
@: pavel@eventmedia.cz 
W: www.eventmedia.cz  

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
10.9.2017 18:24

Horský půlmaraton na Ještědu je stále málo objevený unikát

Dáváte přednost originálům a plagiátory pohrdáte? Anebo se jenom chcete parádně proběhnout? Oba požadavky splní příští neděli 17. 9. Kilpi Trail Running Cup na Ještědu, podruhé i s tratí horského půlmaratonu. 

Ještědský trail vytyčil současný pořadatelský tým již před šesti lety na podstatně kratší vzdálenosti 11 km. Nejrychleji tehdy vylétl k nebi Dušan Kožíšek, dvojnásobný medailista z mistrovství světa v běhu na lyžích ve sprintu dvojic.

Na vrcholu na ochozu Hubáčkova hotelu, ověnčeného architektonickými cenami, ve výšce 1 012 metrů se další rok kroužilo okolo poháru českých fotbalových mistrů aktuálně v držení zdejšího Slovanu… Pak zdejší profily na dva roky osiřely, ale po návratu byly protaženy nejprve na 16 a loni dokonce na celých 22 km. Na Ještědský půlmaraton!

Ten se i díky typickému počasí s hustou lepivou mlhou jako z filmu Grandhotel stal jedním z nejpůsobivějších dílů seriálu. Od parkoviště v Horním Hanychově běžci vyrazili strmě vzhůru do sjezdovky, pak dolů k bubnu skokanského můstku a odtud znovu nahoru na Ještěd. Z horní silniční točny se spadlo podél Vířivých kamenů na západní stranu do Světlé, odtud pod lanovkou Na Pláně opět k oblakům. A tady pak po hřebeni nad Hlubokou a zpět, než se definitivně spadne dolů do cíle.

Minimum přeběhů po asfaltu, převýšení 1 350 metrů ve třech zásadních stoupácích a jednom kratším na závěr! Limit na zdolání činí čtyři hodiny. „Oproti loňsku nic neměníme,“ potvrzuje Martin Dvořák, ředitel závodu. Můžete se těšit. Kdo nezažil, dvakrát tolik.

„Ještědský hřeben oproti Jizerkám nebo Lidovým sadům není tolik využívaný, ale neprávem. Mnoho lidí ani odtud z města je moc nezná, ale ty trasy jsou opravdu krásný, stojí za to. A není tam špatného počasí,“ říká Zuzana Kocumová, bývalá juniorská mistryně světa v běhu na lyžích, liberecká zastupitelka, kterou od startu bohužel odlákal termín mistrovství Evropy ve Spartan Race v Andoře. „Máme nabitý kalendář, v tomhle případě mě to docela mrzí.“

Na startovní listině se ale už teď skví jméno Anny Strakové, elitní české skyrunnerky, bývalé triatlonistky, anebo „local hero“ Martina Rexy. Loni a předloni tu vybrala prémie beskydská kumpačka Tomáš Lichý (1:36:41), Jan Zemaník, Vít Otevřel, komplet na stupních vítězů, a druhá Jana Galaczová. Mezi ženami vyhrála ve svém prvním půlmaratonu v životě čerstvá matka Lada Štalzerová (2:11:48). Ukázalo se plno zajímavých tváří, třeba Lukáš Rakoncaj, syn legendárního horolezce.

Vezměte celou rodinku. Kdo si netroufne na půlmaraton, určitě zvládne pohodovou pětku pro všechny. Anebo si na chvilku může odskočit povzbudit běžce nahoru historickou lanovkou.

Poslední dva roky lehce pršelo, což sice běžcům vytvořilo příjemné podmínky, ale diváky nepotěšilo. Do třetice by se to mohlo změnit, co říkáte? Ani s číslem na trati přece na sluníčko nadávat nebudete. Jak vypadá babí léto po liberecku? 

Více informací a průběžné žebříčky seriálu najdete na www.ktrc.cz
Tomáš Nohejl

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
2.9.2017 03:35

Monacký cross country maraton

Klub rekreačních běžců Chrudim srdečně zve přátele dlouhých běhů na 11. ročník monackého cross country maratonu, který se uskuteční v sobotu 9. 9. 2017

Start před restaurací Monaco v 10:00 hodin (prezentace v restauraci v 9:00 hodin). Čekat na Vás bude trať maratonu a půlmaratonu v příjemném lesním prostředí.

Přihlášky a více informací u paní M. Holinkové na e-mailu marcelaholinkova@seznam.cz nebo na telefonu 724 079 237.

Irena Palatášová

 

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
16.8.2017 09:34

Lipenský půlmaraton se stává kulisou Modrého kódu

Jak tvůrci v čele s režisérem Liborem Kodadem slíbili, tak teď plní. Běžci z Kilpi Trail Running Cupu si zahrají v primáckém seriálu z prostředí záchranářů Modrý kód. Už v sobotu v rámci Lipenského půlmaratonu. Už máte svoje místo v komparsu vedle nezdolné Sabiny Laurinové, démonického Romana Zacha nebo půvabné Evy Josefíkové? 

„Náš závod a jeho účastníci budou kulisou, ale právě jsme s režisérem vymýšleli docela zajímavé zápletky do dvou epizod,“ usmívá se Martin Dvořák, ředitel největšího trailového seriálu v zemi KTRC.

Na jaře oznámené propojení s lékaři a nemocnicemi se tak rozšiřuje – už teď se ze startovného každého závodu oddělovala částka na podporu dlouhodobě léčených pacientů motolské nemocnice. Tedy možná motivace navíc.

Ta sportovní se nemění. Trasa závodu zůstává už popáté nezměněná, protože je (skoro) dokonalá, každopádně aspoň jedna z nejpestřejších, nejrozmanitějších nebo nejspektakulárnějších – jak chcete - jakou v tuzemsku najdete.

Koho snad její krásy ještě minuly, zkuste si na mapě anebo mobilu prstem vyhledat kulisy. Start dole v maríně v Lipně u luxusních plachetnic. Pak výběh do dvou třetin sjezdovky, odtud kus lesem přes hřeben až ke šplhačce k vrcholu Lúče (933 m).

Odtud strmý trailový pád do Loučovic a k Čertovým proudům na Vltavě, kudy plují odvážní vodáci. Běží se v lese podél kolejí, vskutku romantický úsek.

Jenže pak se z Dolních Jírovic za odměnu/trest zase stoupá vzhůru z opačné strany nejprve úvozem, pak loukou a nakonec sjezdovkou Dvorečnou. Od její horní stanice krátký seběh a znovu prďák až k ocelovému schodišti na vrchol Stezky v korunách stromů.

Jejím dřevěným karuselem pak za mohutného povzbuzování návštěvníků seběhnete dolů… vypadá to už na závěrečné klesání… jenže zbývá ještě kilometr a půl po asfaltovém chodníčku na Alpskou vyhlídku. Až tady kolem rybníčka to zlomíte dolů a upalujete cestou necestou dolů do maríny. Kolik soubojů se odehrálo ještě v závěrečných metrech na lipenské kolonádě!

Jen pro představu, traťové rekordy drží Jan Mrázek 1:31:43 a Kamila Gregorová 1:44:29. Ale limit vás pustí až na tři hodiny.

Startuje se v sobotu odpoledne ve 14.15 (pětka ve 13.45), přesně podle jízdního řádu vlaků, abychom se nemuseli zastavovat jako někde na Tour de France. Jako tradičně se pro ty, kdož si ještě na celou štrapáci netroufnou, nebo čekají jako support rodinného týmu v cílovém epicentru, chystá i pětikilometrový běh. „Jen po rovině, k přehradě a zpět,“ slibují pořadatelé.

KTRC nabízí vysoký závodnický standard včetně stánků spřízněných značek (Kilpi, Birell, Subaru, Salming a dalších), k tomu bohaté občerstvení v cíli, medaile, diplomy i fotografie pro všechny účastníky.

Závod zahajuje jako obvykle Lipno Sport Fest, bohatý týdenní program sportovních aktivit pro celou rodinu, kde se můžete potkat i jeho matkou Kateřinou Neumannovou. Ostatně její dávná parťačka ze štafety Iveta Zelingerová-Fořtová, sama taktéž trojnásobná olympionička a čtyřnásobná medailistka z mistrovství světa juniorů, bude opět na startu.

Kdy jindy když ne teď stojí za to se k českému „móři“ na rakouskou hranici vypravit. 

Tomáš Nohejl

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
1.8.2017 17:46

Kilpi Trail Running Cup v Krkonoších

Na královský trail Kilpi Trail Running Cupu v Krkonoších se chystá i legendární lyžař Řezáč 

Žijící legenda světového dálkového lyžování Stanislav Řezáč se chystá na sobotní sváteční Kilpi Trail Running Cup do Svatého Petra. „Jsem tlustej a potřebuju shodit,“ usmívá se a těší. 

Český Král bílé stopy 2012, vítěz FIS marathon serie, Marcialongy, Birkebeinerennetu, König Ludwig Laufu, Jizerské 50 a dalších slavných závodů toho za svůj už 44 let trvající život víc nalyžoval než naběhal. „Maraton jsem nikdy neběžel. Jen v horách v rámci tréninku nějakou třicítku, chodil jsem delší čtyřhodinové túry v Tatrách nebo v Alpách,“ vypočítává. Teď se vydá na trať 21 km, padesátku si nechá (možná) napříště.

Nejvýš běhal okolo dvou tisíc metrů nad mořem na Seiser Almu a v Livignu. „Výš už ti to nedovolí, prokládáš to chůzí. Ale zvětšující se zájem o běhání v kopcích sleduju. Je to náročnější na přípravu a taky hezčí pohybovat se v přírodě,“ dodává.

Za letní tréninkové období dokáže naběhat až tisíc pět set kilometrů. „Běh je nejlepší prostředek na funkční trénink i posílení dolních končetin. Když se ještě jezdívala klasika, běhal jsem mnohem víc. Často i s holemi do kopců. Teď dávám v létě přednost kolečkovým lyžím, ty jsou zase důležité pro techniku a sílu rukou,“ vypráví.

Stále trénuje naplno, jen po zimě déle odpočíval, aby zase další zimu déle vydržel… „Zatím jsem nedělal hodně dlouhé tréninky na spálení tuků, proto jsem někde na 85 kilech,“ přiznává. Vedle „horských koz“ se tak na start postaví i pořádný chlap, však měří 189 cm.

S orientací však nebude mít problém. „I když jsem takový závod ještě nikdy neběžel, ty terény tady znám. Mám to tady naběhané a nahoře Na Pláních i naježděné na lyžích, ty cesty se mi vybaví. Jsem zvědavý, co to se mnou udělá.“ Vyrazí nalehko, tílko, trenýrky a jeden gel v kapse. Nedávno si pořídil nové terénní boty.

Domácí trasu však má v Jizerských horách, často běhá z domova na kraji Jablonce do svého penzionu na Bedřichově. Tam vyřeší provozní záležitosti a zase to mydlí nazpátek.

„Bude to pro mě výborná příprava na zimu na lyže. Pokračuju v největším seriálu Visma Ski Classic, rád bych zvládl aspoň devět z jedenácti závodů. Chci jet na celkové pořadí, nebudu se zaměřovat na jeden závod,“ plánuje dál. Takže v sobotu v 8 na startu!

Vedle Řezáče se tu objeví i řada elitních běžců. Obhájce prvenství Radoslav Groh, vítěz Hostýnské osmy Jiří Petr, úspěšný orientační běžec Jan Mrázek, výborní skyrunneři David Novák a Tomáš Buryška, skvělý skialpinista Michal Štantjeský, zkušený Aleš Palko a další.

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
1.8.2017 17:43

Šumavský ŠUTR

 
Registrace na Šumavský ŠUTR 2017 otevřena
Registrace na Šumavský ŠUTR 2017 spuštěna  

Ahoj všichni,

registrace na podzimní Šumavský ŠUTR 2017 byla spuštěna.

Víc informací a přesné propozice najdete TADY

Registrovat se můžete na stránkách www.sportt.cz nebo přímo pod TÍMTO odkazem.

No a když budete potřebovat doplnit běžeckou výbavu, s heslem “ŠUTR” máte v našem obchodě www.trailpoint.cz slevu 10%. 

Baby ŠUTR 2017

Baby ŠUTR 2017

Co by to bylo za léto, kdyby nebyl v Šárce Baby ŠUTR. Loni to bylo hoooodně na poslední chvíli a tak to letos musíme napravit. 

Letos se tahle Baby varianta oblíbeného ultratrailu poběží poslední prázdninovou neděli. Takže si hoďte do kalendáře termín 27. 8. 2017 v 16:00.

Registraci spustíme příští týden, tak sledujte Šutrstránky.

 

Budeme se těšit na startu,

Maya, Max, Dagmar, Michal a spol.

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
27.7.2017 02:26

TrailManiacs Harrachov

EPO TrailManiacs Harrachov 2017   Ahoj sportovci, přinášíme vám jedinečnou možnost přihlásit se na MČR v horském maratonu 26. 8. 2017 v Harrachově s 10% slevou.

Trať dlouhá 48 km vás provede stezkami Krkonošského národního parku, jak na české, tak na polské straně.

A pokud se připravujete na nějaký větší závod, pak vás určitě potěší, že na EPO TrailManiacs Harrachov můžete získat 3 I-TRA body.

Více informací o závodě

Přijeďte si užít nefalšovaný trailový závod a ukázat, co ve vás je.

Pro uplatnění slevy použijte kód XR384Y při registraci.

Registrovat s 10% slevou  

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
11.7.2017 12:32

Krkonošská padesátka se namísto šplhání víc rozběhne

Do rozlévající se (pochopitelné a zasloužené!) lenory počátku prázdnin, podpořené řidším závodním kalendářem léta, přicházíme s neúprosnou připomínkou. Krkonošská padesátka, královský český trail a vrchol Kilpi Trail Running Cupu, startuje už za měsíc. V sobotu 5. srpna ve Špindlu. A s novinkami. 

Tou nejzásadnější je změna trati. Třetí rok, třetí varianta, poznáváme Krkonoše. I proto přitahuje závod nevídaný zájem, hned v premiéře po něm zatoužily na tři stovky borců. Bude se víc běhat, než šplhat, což platí pro padesátku i kratší půlmaraton. To je dobrá zpráva pro běžce-vytrvalce.

Startuje se opět ve Skiareálu ve Svatém Petru, který poskytuje kvalitní zázemí. První stoupák sice míří částečně modrou sjezdovkou nahoru na Pláně, ovšem pokračuje velkým cik-cakem mechovou stezkou, takže se dá vyběhnout. Od horní stanice lanovky se pak nespadne hned zpět dolů, ale vydá se na opačnou stranu ke Klínovkám.

Vrchol Stohu se tedy obkrouží z jižní strany a tady na pistě se trasa napojuje na loňskou (vrchol 1 031 metrů). Šup dolů do Svatého Petra a nahoru ke Kozím Hřbetům, vrchní cestou zpět k hotelu Horal.

Kratší trať se odtud vyšplhá do poloviny Stohu a po dřevařské cestě spadne k cíli ve Skiareálu. Delší pokračuje ke Špindlerovce, pak dolů a ještě na 36. km vzhůru do Medvědína. Teprve odtud přes Mísečky ohne k cíli. Kdo bude ještě vnímat, užije si na závěr centrum horského střediska s Bílým mostem přes Labe.

„Vybrali jsme dvě skialpové cesty. Jednu okolo Stohu a druhou z Patejdovy boudy. Ta je v zimě určena pouze pro směr nahoru, my půjdeme dolů… To je opravdu náročné a troufnu si říct, že v takovém terénu se u nás nikde jinde neběhá,“ říká Martin Dvořák, tvůrce trati a ředitel závodu.

„To jsou opravdu divoké české hory, vyhýbáme se asfaltu, co to jen jde,“ dodává. Velká část trasy vede díky spolupráci s KRNAPem první zónou národního parku, v akci bude i Horská služba. Každý musí mít nabitý mobil a dostane mapku. Snad nebude třeba zásahu doktorů z Modrého kódu, primáckého seriálu, který je partnerem KTRC… Po trati budou také sběrné body, odkud vás v případě nemohoucnosti dopraví do cíle.

Padesátka má převýšení 2 400 metrů a limit na její zdolání činí deset hodin. Proto startuje už v 8 ráno, stejně jako půlmaraton, který zvládne 1 600 metrů. Závodní kancelář bude otevřena už v pátek od 17 do 21 a v sobotu od 6.

Krále Krkonoš můžeme čekat v cíli okolo druhé hodiny, loňskou Krakonošovu hůl drží Radek Groh, předloni běžel Vít Pavlišta za neuvěřitelných 4:31… Velký závod má bodový koeficient 1,5 do průběžného pořadí KTRC, za kratší trať se tu výjimečně sbírají taktéž body s obvyklou hodnotou.

Ve Skiareálu poběží po celou sobotu Den na Maxximum s Evropou 2, který přinese nejen tradiční běh pro všechny na 5 km, ale i koncerty Dilated, Mirai a především skvělé Lenny. Stihnout ji na 16.30 může být jedním z prvků motivace pro „padesátníky“.

A jen pro důkladnou připomínku prázdninového kalendáře. Další prázdninový podnik KTRC, půlmaraton se Stezkou v korunách stromů na Lipně, je v plánu dva týdny poté 19. srpna. Mezitím si můžete 12. srpna na vyklepání nohou prubnout novinku osvědčeného pořadatelského týmu, Zátopkovu desítku v Houšťce u Staré Boleslavi. Na autentických stezkách v měkoučkém jehličí, kde trénoval nejlepší bílý běžec všech dob.

Více informací najdete na www.ktrc.cz

Tomáš Nohejl 

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
21.6.2017 00:56

Pražský běžecký pohár pokračuje

Pražský běžecký pohár pokračuje víkendovým dvojbojem, Škorpil poběží svoji Čtrnáctku 

Když na prázdniny, tak pořádně zruchaný. Pražský běžecký pohár připravil svým účastníkům před obdobím letního klidu víkendový dvojboj! V sobotu se běží ve Zdibech a v neděli na Černém Mostě druhý ročník Škorpilovy čtrnáctky. 

Po Skalce, Hostivaři a Trailu Praha tak čeká čtvrtý a pátý závod letošního seriálu. O 6,8 km krosíku ve Zdibech se zmíníme ještě podrobněji samostatně. Teď o neděli na Praze 14.

Tamější závod se zrodil loni inspirován naším pražským pohárem z iniciativy Městské části Praha 14, která podporuje běhání na svém území. A běžeckou školu, kterou zde rozběhl známý aktivista Miloš Škorpil, následoval i závod, nesoucí jeho jméno. Sám oblíbený nezdolný běžec přijede, postaví se na start (a v 62 letech jistě hodně hbitě i doběhne do cíle), přiveze ceny a podepíše (nejen své) knihy. Však sám pochází z nedalekých Horních Počernic, i když nyní žije v Sokolově.

„Chceme nabídnout závodní motivaci všem, kdo tady běhají. A těm ostatním z větší dálky, aby se k nám přijeli podívat,“ říká Simona Vlašimská z organizačního týmu, který má podporu starosty Radka Vondry, bikera, běžce, bruslaře i triatlonisty.

Zázemí závodu stojí v Bryksově ulici na Plechárně, bývalém výměníku, přestavěnému na kulturní a komunitní centrum, na jižním okraji sídliště. Tam můžete složit batožinu, občerstvit se, nebo pustit děti do bike parku nebo na skákací hrad. Ale dřív, ať taky vyběhnou, dětské závody od 50 do 900 metrů o ceny v programu nechybějí. Stejně jako závody kočárků a vozíčkářů na 2 km.

Vybíhá se sice po asfaltce do zdejšího centrálního parku, ale kolem rybníka Martiňáku se trať brzy stočí na polní cestu podél chatové osady k další vodné ploše Vidláku, a pak zamíří k Čihadlům, lesíku s vrcholem a vyhlídkou na Dolní Počernice, pod nímž najdete chráněnou rezervaci ptáků i vodních živočichů. Po hřebeni se dostanete zpět k sídlištnímu chodníku Černého Mostu.

Pro méně rozběhané čeká jeden okruh (tedy 7 km, ženám se počítá do Pražského poháru), ty více pak kolečka dvě (14 km, pro muže samozřejmě leží body tady). Loni se tu odehrál velmi zajímavý souboj Martina Hejného s Maxem Semenčukovem s krkolomným rozuzlením (zvláště pro prvně jmenovaného).

A obhájce prvenství (stanovil nejlepší čas na 55:26), elitní kuchař původem až z dalekého Kazachstánu, má za sebou triatlon v Račicích, kde předvedl čtvrtý nejrychlejší běh. Jak bude vypadat v neděli? A přijde zopakovat loňský triumf také Eva Slavíková?

Závodní kancelář se otvírá už v 8 hodin, děti vybíhají od 8.50, hlavní závod v 11, kočárky ve 13 a vozíčkáři ve 13.15. Od 12 ještě poběží zdarma škola inline bruslení pro děti.

Tomáš Nohejl

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
16.5.2017 11:15

Trail Praha nabízí nejkrásnější běžeckou vyhlídku na Prahu

Rozervaný básník Karel Hynek Mácha proslul také jako vytrvalý chodec. Vydal se z Prahy na Bezděz nebo do Itálie. A kdyby žil dnes, jistě by vyrazil na petřínský městský Trail Praha! 

Máj na 327 metrů vysokém vrchu nepatří dávno jen Máchovi a milencům. Ale teď už taky běžcům. Počtvrté se tu letos poběží Trail Praha, panoramatický závod s nejkrásnějšími výhledy na metropoli, které se dají najít při běžeckém závodě v metropoli. Už v neděli 28. května! A ještě ve středu 24. můžete v 18 hodin od strahovských kolejí u menzy vyrazit na trénink po trase s vynikajícím běžcem a trenérem Róbertem Štefkem.

Přes rozkvetlé koruny stromů prohlédnete na Pražský hrad, řeku Vltavu, Vyšehradu až k žižkovské věži a dál. Zafuníte okolo lanovky a i okolo Myslbekovy žulové sochy Máchy si to posupíte vzhůru, překonáte Hladovou zeď. Pětikilometrový okruh začíná a končí u strahovských kolejí, tedy na českém Silicon Hill. Závěrečný stoupák od smíchovské strany Kinskou zahradou stojí za to! A hlavní pole ho dává dvakrát!

„Moc pěkný závod bez silnice, jako byste ani nebyli ve městě. Beru sem pravidelně i svoje svěřence, které trénuju,“ říká milovník hor a elitní český běžec Ondřej Fejfar z Krkonoš, účastník loňské světové série skyrunnerů.

Objevil se zde i pětinásobný maratonský šampion Petr Pechek nebo další skvělý vytrvalec Vít Pavlišta, držitel rekordu na 11 km verzi za 39:18, olympijští vítězové David Svoboda nebo Kateřina Neumannová. Mezi ženami letos potvrdila účast po pauze třeba zkušená terénářka Kamila Gregorová. Ukáží se taktéž herci z primáckého seriálu Modrý kód nebo Jiří Holoubek, zpěvák Spirituál kvintetu.

„U horní stanice lanovky půjdeme o chvíli dříve do terénu,“ popisuje tvůrce trati a ředitel závodu Martin Dvořák mírné zkrácení. Všechny městské traily letošního ročníku Kilpi Trail Running Cupu totiž sjednotily vzdálenost na 10 km, přírodní se srovnaly na půlmaratony 21 km. Ale pokaždé najdete i mírnější 5km závodní variantu pro všechny.

Ceny na nejlepší čekají nejen ve všech věkových kategoriích (po deseti letech), ale i speciálně pro zdravotníky nebo cizince, kterých se objevuje na startu hodně i z docela exotických zemí. Předloni tu přímo na stupních vítězů proběhla ukrajinská žádost o ruku…

Dále pro týmy, resp. dvojice mužů, žen i mixů (tam se sčítá čas jednotlivců na 10 km) a nově také štafety (kde běží každý z dvojice jeden 5 km okruh). Sbírat body tady můžete i do Pražského běžeckého poháru.

Podniky KTRC nabízejí za slušné startovné 400 Kč bohatý závodnický servis. Šatny, sprchy a toalety na kolejích. V cíli medaile, jídlo a pití. Výsledek do mobilu, fotky i certifikát v počítači. Dále šance na výhru v tombole a ještě pořadatelé stíhají přispět na charitu. Každý závod podporuje jeden konkrétní příběh pacienta z dětské onkologické kliniky v Motole.

V epicentru dění u menzy strahovských kolejí najdete stánky partnerů, značek Kilpi, Salming a dalších s výhodnými cenami, testovací centrum Fakulty tělovýchovy a sportu UK a značky Beany, která se specializuje na výrobu dětských kol. K dispozici bude i fyzioterapeutka Monika Buďová. Nebo se představí flotila vozů Subaru. Letos čerstvě podporuje KTRC také značka Birell bohatou nabídkou nápojů i doprovodného programu.

Více informací najdete na www.ktrc.cz, přihlášky na www.sportovniservis.cz
Tomáš Nohejl

 

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
22.2.2017 10:30

Běžecké závody 2017

Poslední závod zimní série je tady!

Je za námi start do nového roku, Valentýn, pomalu i měsíc únor. Jak ho zajímavě završit? Co třeba posledním závodem zimní série innogy Winter Run v Praze? Bude to poslední, šestá běžecká událost těchto běhů, na které poznáme i letošní vítěze Českého poháru v zimním běhu. A to už stojí za to, co myslíte.

První leden je doba, kdy si každý dává hromadu předsevzetí (která většinou nedodrží) a hodnotí předešlý rok, co se povedlo a co naopak ne. Pomalu tráví cukroví a všechny ty vánoční rodinné večeře. Proč se trošku nerozpohybovat? Jedním z plánů na nadcházející rok, by mělo být: „udělat něco pro své zdraví“. Běh je pro člověka ten nejpřirozenější pohyb, který se nezapomíná. Závodníci budou mít již čtvrtým rokem možnost na něm zapracovat hned v lednu a únoru, jelikož se vrací série zimních běhů innogy Winter Run, který měl v loňském roce úspěch mezi běžci a získal 7. místo jakožto TOP běžecká soutěž ČR 2016.

Innogy Winter Run je Český pohár v zimním běhu pod záštitou Českého atletického svazu. V roce 2017 proběhne v šesti městech po celé ČR: Brně, Ostravě, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Olomouci a Praze. Závodníci si volí mezi čtyřmi a osmi kilometrovou trasou (záleží, jak moc se cítí po Vánocích ve formě). Trasa je většinou vedena v centru města, tudíž ti, kteří se rozhodnou zúčastnit běhu ne proto, aby vyhráli, ale aby si ho vychutnali, budou mít možnost podívat se i na něco zajímavého.

Poslední závod se uskuteční v Praze, a to 25.2.2017. Stačí přijít na Ladronku a tam už Vás strhne celá atmosféra závodu. Přesně v 11:30 odstratujeme běh na 4 km a hodinu potom tu delší na 8 km. Když poběžíte rychle, stihnete doma i oběd. Organizátoři pro Vás v letošním roce připravili krásné medaile s vločkou, které budou krásně ladit s funkčním tričkem modré barvy s obrázkem vločky a funkční čelenkou. Tu si budete moci vybrat dokonce ze čtyř barev: růžové, černé a modré. Momentálně je registrováno okolo 900 účastníků. Online registrace jsou sice uzavřeny, ale na místě pro Vás budeme mít posledních 50 startovních čísel! Při těchto bězích panuje kolem trasy úžasná atmosféra, jelikož ti, co neběží, z plna hrdla podporují závodníky, aby innogy Winter Run zvládli v co nejlepším čase. Nesmí chybět výborné občerstvení a na zahřátí čaj s rumem.

Až cílem proběhne i ten poslední běžec, bude připraveno vyhlašování vítězů. Jako první vyhlásíme Pražský pohár. Následně si připravíme ruce na potlesk vítězům sobotního závodu na 4 a 8 km a završíme to Českým pohárem v zimním běhu. Na pódiu s námi bude také medvídek Preventan, který je vždy připraven se s Vámi vyfotit, a dokonce přinesl ze Severního Pólu i ceny pro Vás, abyste byli zdraví jako řípy. Tak pomalu masírujte nohy a uvidíme se na startu!

Tomáš PAVEL
@: pavel@eventmedia.cz
W:www.eventmedia.cz 

Počet příspěvků: 1077

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se