registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Běžecké závody 2021

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
30.11.2021 14:20

Na virtuálních charitativních bězích PVZP FénixRun se vybralo 782 729 korun

Od dubna až do listopadu 2021 probíhala série virtuálních charitativních běhů PVZP FénixRun od Pojišťovny VZP, a. s. V rámci čtyř běhů se na startovném a dobrovolných příspěvcích vybralo celkem 782 729 korun.

Výtěžek ze tří běhů byl rozdělen mezi pětici neziskových organizací Nové háro, NF Pink Bubble, NF Modrý hroch, Nadační fond dětské onkologie Krtek, No Foot No Stress, které se dlouhodobě věnují vážně nemocným lidem nebo lidem po vážných úrazech. Výtěžku z letního běhu PVZP FénixRun Běžím za sluníčkem ve výši 242 000 korun se všechny nadační fondy vzdaly a věnovaly jej na pomoc konkrétním lidem, které v červnu tohoto roku zasáhlo tornádo a vichřice.

Virtuálních charitativních běhů se zúčastnilo celkem 1 795 zaregistrovaných sportovců, 1617 dospělých a 178 dětí. Úkolem všech sportovců bylo uběhnout nebo ujít tři kilometry, a to kdekoliv na světě. Cílem běhů byla nejen aktivizace společnosti k pravidelnému pohybu a pomoc vybraným nadačním fondům, ale také šíření povědomí o nutnosti prevence a detabuitazace tématu vážných onemocnění.

Nové Háro využilo finanční prostředky na výrobu nových paruk pro onkologicky nemocné dívky Darinku, Johanku a Marušku, kterým nové paruky dodaly sebevědomí.

Nadační fond Pink Bubble využívá výtěžek na ozdravné, resocializační a zážitkové pobyty pro takzvané Bubliny – mladé onkologické pacienty do 30 let.

Nadační fond Modrý hroch pomohl finančními prostředky sedmileté Haničce, osmnáctiletému Danielovi a tříletému Teovi, který trpí těžkým fyzickým postižením.

Nadační fond dětské onkologie Krtek využil peníze na realizaci letního tábora pro děti po onkologické léčbě a na psychologickou péči o pacienty v rámci dispenzární ambulance (ambulance, která “hlídá” onkologické pacienty v průběhu a po dokončení léčby).

 

No Foot No Stress využívá finanční prostředky z virtuálních charitativních běhů PVZP FénixRun 2021 na nákup sportovních protéz pro lidi po amputaci. Jednu z protéz obdržel například Jan Marek, který se s protézou účastní různých sportovních aktivit.

 

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
5.10.2021 23:24

Od nevidím do nevidím

Česká Skalice 16. října 2021

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
16.7.2021 23:20

Zlínský půlmaraton

TRASA 6. ROČNÍKU FESTIVALOVÉHO PŮLMARATONU DOZNÁ ZÁSADNÍCH ZMĚN

Organizátoři Festivalového půlmaraton MONET+ Zlín letos připravili pro účastníky řadu novinek. Mění se nejen místo startu, ale i samotná trasa dozná několika úprav, které ještě více zatraktivní běh ulicemi festivalového Zlína. Akce se uskuteční v neděli 12. září v rámci 61. Zlín Film Festivalu.

Hlavní závod největší běžecké události v regionu odstartuje oproti předchozím ročníkům od Kongresového centra ve Zlíně. „O přesunu místa zahájení závodu z náměstí Míru do centra festivalového dění uvažujeme už delší dobu a věříme, že se nám ji letos konečně podaří zrealizovat,“ uvedla výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová a dodala, že se změna dotkne běžců na trati čvrtmaratonu, půlmaratonu, tandemu i štafetových běhů. 

Čas startu zůstává v 15.00 hodin, kdy se od Kongresového centra Zlín závodníci vydají dolů po Gahurově ulici, kolem parku Komenského, na jehož rohu odbočí na třídu Tomáše Bati. „Běžci tak budou mít neobvyklou příležitost touto jednosměrnou ulicí přímo v centru Zlína proběhnout v protisměru,“ upozorňuje na atraktivní část trasy Jarmila Záhorová. Dále budou závodníci pokračovat dalším novým úsekem trasy přes Dlouhou, Zarámí, na ulici Vodní na jejímž konci se opět napojí na Dlouhou a již tradiční okruh přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru. Pro čtvrtmaratonce zde závod končí, běžci půlmaratonu pokračují do kola druhého z náměstí přes Rašínovu na Dlouhou a dále stejně jako v prvním kole. 

Další změnou, která by měla závod také zatraktivnit z pohledu diváků, bude přesun předávky štafet a občerstvovací stanice z Bartošovy ulice, kam byl dosud ztížený přístup, přímo na náměstí Míru.

Do konce července mají možnost zájemci pořídit startovné ještě za zvýhodněných podmínek, od 1. srpna se potom startovné zvyšuje u čtvrtmaratonu na 799 Kč a u půlmaratonu na 899 Kč. Pro čtyřčlenné štafety uhrazené po tomto termínu je cena 2599 Kč, pro dvojice v tandemu 1598 Kč.

V případě nepříznivých epidemiologických podmínek garantují organizátoři stejně jako v minulém rocepřevedení startovného do následujícího ročníku. „Pokud by případně došlo k posunu termínu či zrušení závodu, startovné automaticky přesuneme do dalšího ročníku. Případně jsme za určitých podmínek schopni individuálně řešit i jeho vrácení běžcům. Běžci tak nemusí mít obavy a čekat s registrací,“ dodala Jarmila Záhorová.

Součástí Festivalového půlmaratonu je již tradičně také Festivalový VIVA rodinný běh na 1400 metrů, který stejně jako v minulých letech odstartuje z náměstí v 11.00 hodin. Závod je určený pro rodiny s dětmi a všechny amatérské běžce, kteří preferují kratší trasy.

Podrobné informace jsou k dispozici na webových stránkách www.zlinskypulmaraton.cz nebo www.zlinfest.cz

Kateřina Martykánová
PR manager 

Počet příspěvků: 1067

Horydoly

avatar
29.6.2021 16:21

Výtěžek z virtuálního charitativního běhu PVZP FénixRun Běžím za sluníčkem půjde na pomoc Moravě

Nadační fondy, na jejichž pomoc jsou virtuální charitativní běhy PVZP FénixRun organizovány, se vzdaly nároku na vybrané finanční prostředky z letního běhu PVZP FénixRun Běžím za sluníčkem ve prospěch oblastem jižní Moravy, které zpustošilo tornádo a vichřice.

Peníze vybrané na startovném a dobrovolných příspěvcích měly být rozděleny mezi pětici neziskových organizací, které se dlouhodobě věnují onkologickým pacientům nebo lidem po velmi vážných úrazech. Jedná se o nadační fondy Nové háro, Pink Bubble, Modrý hroch, Nadační fond Krtek, No Foot No Stress. Nyní se všechny fondy rozhodly, byť sami dlouhodobě a dennodenně pomáhají, přenechat výtěžek v plné výši pomoci Moravě.

Počet příspěvků: 1067

Horydoly Open

avatar
16.6.2021 12:50

Vyběhnete do žhavého Petřína

Tak vypadá láska (k běhu)

Když už se běhá, resp. závodí, tak proč nevytrvat až do prázdnin? Anebo proč se do nich rovnou nerozběhnout. Zkuste to při tradičním už osmém Trailu Praha, poslední červnovou neděli (27.) na Petříně.

Kulisy zamilovaného parku pořadatelé ze SportGroup.cz původně spojili s měsícem lásky, májovým termínem. Jednou tu na stupních vítězů pak dokonce došlo k žádosti o ruku… Ale letos stejně jako loni, tentokrát opět vynuceně vinou vládních zákazů sportování, se museli přesunout do léta, teď června, měsíce obvykle žhavého aspoň teploměru. 

Což zvyšuje náročnost zdejšího pětikilometrového okruhu, resp. desetikilometrové trati. Z ochozu za strahovskou menzou se běží podél horní stanice lanovky, pak dolů Lobkovickou zahradou s výhledem na Hrad směrem k americké ambasádě. Dále k Újezdu a pod Nebozízkem k soše romantického básníka K. H. Máchy, odtud pod Hladovou zdí do jižní části v Kinského zahradě. 

Tady se už neklesá až dolů téměř k růžovému smíchovskému tanku, ale profil ušetří metry v traverzu směrem k jezírku a vodním hrátkám. Pak ale přece jen musíte došplhat zpět až vzhůru ke kolejím. Pak to samé ještě jednou… Převýšení činí i tak řádných 320 metrů – a tedy polovinu na doprovodné pětce.

Ale nebojte, však tu v minulosti běžely i finalistky České miss, na druhou stranu historické zápisy tu činili maratonský šampion Petr Pechek, nejlepší současný český běžec Vít Pavlišta, olympijští vítězové pětibojař David Svoboda či lyžařka Kateřina Neumannová, dvakrát vyhrál elitní horský běžec Tomáš Maceček anebo se pravidelně účastní Ondřej Fejfar. „Mám to tady rád, loni mi vítězství pomohlo jako dobrý test formy i k sebevědomí do další sezony,“ říká. 

Právě on zabojuje letos o své páté prvenství. Vedle něho na startovní čáře se můžete poptat po receptu. Formu má slušnou, což ukázal už na zahajovacím podniku Trail Running Cupu, Brdském půlmaratonu v Kytíně. Mezi ženami loni triumfovala poprvé Daniela Treglerová, objev atletické Slavie.

Závodnický servis nabídne zdejší běžný vysoký standard včetně sprch, což nebývá tak úplně zvykem. „Což se hodí, pokud si třeba ještě před závěrem školního roku vyrazíte s celou rodinou na výlet do centra metropole,“ láká ředitel závodu Martin Dvořák. Po sportu, opět tu závodí i děti, můžete pokračovat na Petřínskou rozhlednu, nebo na Hrad. A třeba si tam dát i repete ve Zlaté uličce…

Ještě pro úplnost: děti startují v 11, dospělí ve 12.30. 

Registraci v samoobslužném systému orgsu.com najdete zde: https://www.trailrunningcup.cz/zavody/petrinsky-trail-praha/prihlaska

Tomáš Nohejl 

Počet příspěvků: 301

Horydoly

avatar
25.5.2021 12:14

FénixRun

Virtuální charitativní běhy PVZP FénixRun pokračují letním závodem Běžím za sluníčkem  
 
  Praha, 25. 5. 2021 – Série virtuálních charitativních závodů PVZP FénixRun, kterou v průběhu celého letošního roku organizuje PVZP, pokračuje letním závodem Běžím za sluníčkem. Výtěžek ze všech běhů bude rozdělen mezi pětici neziskových organizací, které se věnují vážně nemocným nebo lidem po vážných úrazech. První běh vynesl 261 231 Kč.  
  „U prvního závodu PVZP FénixRun Běžím s láskou jsme apelovali na to, že závažná onemocnění se týkají i těch, které milujeme, našich nejbližších, našich lásek. Chceme, aby každý aktivně hovořil o prevenci a nezanedbával ji. Běžím za sluníčkem upozorňuje na problematiku rakoviny kůže, nezdravého slunění a nutnosti chránit se před sluníčkem,“ komentuje zaměření závodů místopředsedkyně představenstva PVZP Ing. Halina Trsková.  
  PVZP FénixRun jsou čtyři virtuální charitativní běhy. Cílem je nejen uběhnout nebo ujít vzdálenost 3 kilometry, ale také pomoci pěti neziskovým organizacím a šířit povědomí o nutnosti prevence a její detabuizace. Závodníci mohou 3 kilometry absolvovat kdekoliv na světě. Důležité je dodržet datum běhu, které je vždy v rozmezí přibližně dvou týdnů. Svůj čas mohou účastníci trackovat prostřednictvím jakékoliv aplikace, která měří sportovní výkon.  
  Pětice neziskových organizací, která obdrží výtěžek ze všech čtyř běhů, je pečlivě vybraná. Jedná se o organizace Nové háro, Pink Bubble, Modrý hroch, Nadační fond Krtek, No Foot No Stress, které se dlouhodobě věnují (dětským) onkologickým pacientům nebo lidem po velmi vážných úrazech.  
  Patronem běhů je pojištění závažných onemocnění Fénix od PVZP, které v případě vážné nemoci poskytne jednorázovou výplatu až 2,5 milionu korun, a proto v sobě také každý z běhů nese tematický apel.  
 
    „Běžím s láskou“ – závažná onemocnění se týkají i těch, které milujeme  
         
    „Běžím za sluníčkem“ – rakovina kůže se týká každého z nás a je třeba se chránit  
         
    „Běžím do školy“ – vážná onemocnění se nevyhýbají ani dětem  
         
    „Běžím v barvách podzimu“ – upozornění na vážná onemocnění, která se týkají lidí v pokročilejším věku  
 
  Seznam virtuálních charitativních běhů PVZP FénixRun pro rok 2021:  
 
      FénixRun Běžím s láskou
(od 26. 4. do 9. 5. 2021)
   
             
      FénixRun Běžím za sluníčkem
(od 28. 6. do 11. 7. 2021)
   
             
      FénixRun Běžím do školy
(od 30. 8. do 12. 9. 2021)
   
             
      FénixRun Běžím v barvách podzimu
(od 25. 10. do 7. 11. 2021)
Počet příspěvků: 1067

Horydoly Open

avatar
8.5.2021 01:27

Charitativní běh Sportovní klub vozíčkářů

Milé sportovní duše,
korona končí, pohyb začíná. Konečně klesají počty nakažených. Jaro, které přichází jen velmi pozvolna, v nás probouzí nezadržitelné city – lásku k pohybu a sportu! Pojďte vyběhnout společně s námi vstříc jarnímu a teplému počasí. Pohyb je život!

A protože jsme do pohybu celí natěšení, uspořádali jsme májovou akci charitativního běhu. Je připraveno několik kategorií pro dospělé i dětské běžce a také i pro handbikery!

Podpořte s námi sport hendikepovaných a vykouzlete radost sobě i lidem na vozíku.

Kde budete běhat a kolik si na sebe naložíte, už je jen na Vás. Květen je zkrátka nejen měsícem lásky, ale také měsícem charitativních běhů. Věřte, že SKV Praha se bude spolu s Vámi radovat z Vašich úspěchů. A abychom se neradovali jen tak naprázdno, vězte, že každý třicátý zaregistrovaný sportovec vyhrává triko. 

  • Kdy: 20. 5. – 30. 5. 2021
  • Registrace: 1. 5. - 30. 5. 2021
  • Registrovat se můžete zde
Na běh vás zve i náš krutopřísný ultramaratonec René Kujan. Míša Krunclová
předsedkyně klubu
Jsme s Vámi již 30 let!
Počet příspěvků: 301

Horydoly

avatar
24.4.2021 23:38

Běžecké závody 2021

Ahoj divočáci a laňky,

letošní Jarní ŠUTR se poběží 22. 5. 2021

Registrace spouštíme dnes v 18:00

Jak to bude probíhat? 

Trať bude značená, časomíra zajištěná a občerstvení podle aktuální situace. S největší pravděpodobností se bude startovat letmo, tzn. trať bude otevřená od 9:00 a měřit se bude až do 18:00. V tomto intervalu si můžete přijít zazávodit. Pokud to aktuální situace dovolí, domluvíme společné starty.

Další info

Podrobnější a aktuální informace najdete v propozicích na stránkách:
https://sutr54.wordpress.com/propozice-jaro-2021/

Registrovat se můžete od 18:00 tady >>>

Budeme se těšit na startu!

Michal a spol.

Počet příspěvků: 1067

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se