registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Cyklistické závody 2018

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
19.9.2018 13:26

Bike Adventure 28.9.2018

Páteční doprovodný závod MTBO

28. 8. 2018

Logo liga

Jak jsme již avizovali, v pátek odpoledne proběhne zahřívací závod před samotným BA. Jedná se o krátký závod MTBO zařazený do série Pražské MTBO Ligy. Tento závod se sice nepočítá do samotného Bike Adventure, ale přesto je to dobrý způsob, jak si disciplínu vyzkoušet a podívat se do okolních lesů. Třeba se bude znalost terénu hodit ;-). Na pátek se přihlašujte samostatně v záložce MTBO! 

Vše o závodě BIKE ADVENTURE najdete na bike-adventure.cz

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
18.9.2018 00:17

Bike Adventure v Posázaví 28.-30. září

Závod, pro který bylo horské kolo stvořeno, ukončuje přihlášky v řádném termínu již 18. 9.

2-etapový bodovací závod dvojic na horském kole s mapou, který se koná v Posázaví – v RS U Starého rybníka – Zbraslavice, se již přiblížil natolik, že v úterý 18.9. bude ukončeno 1. kolo přihlášek za zlevněné startovné.

Oč v závodu jde?

Tento závod může jet každý, kdo chce: od rekreačních sportovců až po ostřílené borce – trasu si vybírá každý sám podle svých představ a možností. Celý závod absolvuje dvojice společně, takže je důležitá spolupráce a vzájemná sehranost. Závod ve dvojici násobí zážitky, krize i radost z úspěchu.

A na co výjimečného se letos těšit?

Nové a krásné terény středních Čech, mapa připravená speciálně pro tento závod, místa, kam vás nenapadně při běžném výletu zajet, zážitky a dobrodužství – to vše se dá zažít přímo na trati. Mimoto připravujeme doprovodný program – závody a hry pro děti, vyzkoušet si klasické MTBO na speciální podrobné mapě, kdy Vám na startu s orientací pomohou současní i bývalí reprezentanti v tomto sportu. Sobotní prezentace postupů těch nejlepších jezdců. V areálu je lanový park, lukostřelba, vodní sporty. Večer pro vás zahraje DJ, abyste mohli vyklepat nohy při tanci! 

Kdo může jet?

Úplně každý! Kategorie jsou zvlášť muži / ženy / mixy / rodiny a jako novinka i elektrokola! 

Více o závodě na www.bike-adventure.cz 

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
27.7.2018 10:16

Bike Čeladná

Na CREAM Bike Čeladná přijede téměř celá bikerská špička. Ovládne závod tradiční vítěz Jaroslav Kulhavý nebo ho sesadí Boudný, Ulman či Škarnitzl? 

(Čeladná, 26. července 2018) – V areálu Základní školy Čeladná bude opět živo i přes prázdniny. V sobotu 28. července se zde uskuteční již pátý ročník oblíbeného závodu CREAM Bike Čeladná. Loni výjezd na Pustevny již poněkolikáté ovládl olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý. Konkurence ale letos bude více než silná. Mezi stovkami účastníků vyčnívá téměř kompletní reprezentace v MTB, a to slibuje zajímavou podívanou. 

Kromě olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého, čerstvě sedminásobného mistra České republiky v cross country, odstartují i další špičkoví závodníci a reprezentanti Pavel Boudný, Matouš Ulman, Jan Škarnitzl, Tomáš Višňovský nebo čerstvá mistryně republiky v maratonu Jana Pichlíková. „Letos se nám poštěstilo, že reprezentace v MTB má v těchto dnech soustředění právě v Čeladné a rozhodli se závodu zúčastnit. Posouvá to akci na vyšší úroveň a zároveň je to skvělá motivace i pro ostatní účastníky. To je právě na závodu CREAM Bike Čeladná unikátní. Málokdy se stane, že máte možnost poměřit své síly v přímém závodě s bikerskou špičkou,“ pochvaluje si Martin Kráčalík z pořadatelské agentury Seven Days Agency. 

Pár dní před závodem se tradičně konala i vyjížďka s Jaroslavem Kulhavým, kdy mají účastníci jedinečnou možnost projet si část reálné závodní trasy s předstihem. I když jde především o zábavu, je vidět, že bikeři závod nepodceňují a chtějí být co nejlépe připraveni. „Projela se asi stovka bikerů, bylo to moc příjemné. Jelo se hlavně na pohodu a výletním tempem, aby lidé nasáli atmosféru a projeli se s profesionály. Přece jen při samotném závodě se s námi moc nepotkají,“ popsal středeční den Jaroslav Kulhavý. Jako loňský vítěz bude mít letos o motivaci rozhodně postaráno. „Musím uznat, že letos je to nejlépe obsazený ročník. Určitě to bude o hodně rychlejší závod, pojedeme ho sice v rámci tréninku, ale rozhodně v závodní intenzitě. I tak myslím, že to bude pro lidi skvělé. Když jsem já začínal, nebyly takovéto závody, kdy jezdíte pohromadě s reprezentanty. Je skvělé, že můžeme takhle motivovat ostatní, především děti, ke sportu,“ dodává Jaroslav Kulhavý, který se nyní intenzivně připravuje na poslední velké závody sezony, a to Světový pohár, mistrovství Evropy a světa. 

Ještě než se v sobotu 28. července na Pustevny vypraví dospělí závodníci, absolvují v areálu Základní školy Čeladná svůj závod na pětisetmetrovém okruhu děti. Dospělí šlápnou do pedálů opět ve dvou prověřených trasách. Hlavní závod na 50 km (s převýšením 1 200 m) odstartuje v 11:30 hodin, závod na 22 km (s převýšením 400 m) následuje od 11:45 hodin. Trasa povede z obce Čeladná lesními cestami na hlavní hřeben Moravskoslezských Beskyd. Trasy vedou tak, aby nenarušovaly zásadním způsobem chráněné lokality a neuškodily tak překrásné beskydské krajině. O to se stará bývalý reprezentant na horských kolech Radim Kořínek. „Je to vždycky výzva, protože musíme respektovat, že se jedná o chráněnou oblast. I když jsme museli trochu improvizovat, partner CHKO Beskydy nám opět vyšel maximálně vstříc. Myslím si, že se nám podařilo opět připravit atraktivní trať, kde nechybí asfaltové úseky či průjezdy potokem. Je to hezká, členitá trasa. Letos jsme ubrali trochu single trailů, které byly těžké, tak si možná lidé trochu uleví a závod bude rychlejší. Na trase máme asi 35 hlídek, takže i pro bezpečnost jsme udělali maximum. Těším se na závod i té elitní skupiny. Přijedou nejlepší maratonci i cross country bikeři a rozhodně si nic nedarují,“ říká Radim Kořínek

Pro nejrychlejší bikery a bikerky je připravena horská prémie v podobě luxusních hodinek. Také první žena a muž v cíli v hlavním závodu na 55 km – mimo skupinu Elite – obdrží dárek, a to outdoorový mobilní telefon CAT. Odměna nemine ani nejúspěšnější rodinný tým. 

Na samotný závod ještě před startovním výstřelem nažhaví závodníky i diváky seskok parašutistů Compact Skydive Team. Odpolední blok doprovodných aktivit pak slibuje další skvělou podívanou – exhibiční vystoupení biketriality Petra Krause, jehož součástí bude i dětská biková školička, vystoupení členů klubu TJ Rožnov pod Radhoštěm na trampolínách a autogramiáda Jaroslava Kulhavého. Nedílnou součástí akcí Seven Days Agency je také projekt V jedné stopě, který zábavnou formou učí správné zásady silničního provozu. Na Oranžovém kole Nadace ČEZ bude možné vyjet opět co nejvyšší částku, která se rozdělí mezi dvě vybrané instituce – MŠ Čeladenská beruška, která u dětí podporuje sounáležitost s přírodou, a SK Beskyd Čeladná, z.s., vesnický fotbalový klub s 80 aktivními členy, který finance využije na nákup vybavení a pomůcek. 

Časový harmonogram – sobota 28. 7. 2018 

09:10 hod. Start Moneta Junior Bike Čeladná – 500 m

11:25 hod. Exhibice – seskok parašutistů Compact Skydive Team

11:30 hod. Start CREAM Bike Čeladná race/Trasa A – 55 km

11:45 hod. Start CREAM Bike Čeladná tourist/Trasa B – 20 km

13:30-15:45 hod. Biketrialová exhibice Petra Krause, biková školička, trampolíny, autogramiáda Jaroslava Kulhavého

16:00 hod. Vyhlášení výsledků závodů CREAM Bike Čeladná 

Závod CREAM Bike Čeladná 2018 vznikl ve spolupráci s CHKO Beskydy, Lesy ČR a za podpory obce Čeladná. Záštitu nad akcí převzal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislav Folwarczny a starosta obce Čeladná Pavol Lukša.

Eva Hromádková

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
29.6.2018 12:13

Re: Tour de aleje 2018

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
22.6.2018 12:31

Tour de aleje

Cyklisté vyrazí z Přibyslavi na závod Tour de aleje a pomohou chránit stromy

 Sportovci, rodiny s dětmi nebo milovníci přírody šlápnou do pedálů a podpoří stromy kolem cest. V sobotu 14. července se u Přibyslavi podruhé uskuteční Tour de aleje pořádaná spolkem Arnika, během které odstartuje benefiční závod i pohodová rodinná vyjížďka. Účastníci se projedou krásnými alejemii a dozví se o významu stromořadí pro naše životní prostředí. Pro děti jsou připravené hry, soutěže nebo lezení do stromů.

V našem kraji najdete nádherné aleje téměř na každém kroku. Aleje mám rád a pohled na vzrostlé stromy kolem cest během jízdy na kole mě nabíjí radostí a novou energií. Přijeďte se sami přesvědčit na Tour de aleje do Přibyslavi,“ říká starosta Přibyslavi Martin Kamarád, který nad akcí převzal záštitu. 

Benefiční závod bude rozdělen do tří tras podle délky a náročnosti a provede účastníky nejkrásnějšími alejemi v okolí Přibyslavi. Mini trasa měří 3,5 kilometru a trasa pro machry 30 kilometrů. Start je od přibyslavské sportovní haly v 11 hodin, cíl je u Žižkovy mohyly a u rybníku Řeka podle zvolené délky trasy.

Rodinná vyjížďka v pohodovém tempu nabídne například průjezd Lipovou alejí u Žižkova pole, na jejíž záchraně se Arnika podílela, Ranskou alejí ve Starém Ransku a dalšími kouzelnými kouty Vysočiny. Startuje se v 11:30 také od přibyslavské sportovní haly.

Prázdninová cyklojízda po malebné krajině Vysočiny nebude pouze sportovním zážitkem. Během zastávek se účastníci dozví zajímavosti o stromech, alejích a okolní přírodě. Nakonec se o aleje naučí pečovat. Průvodci budou spolky Arnika, Auto*Mat, MAS Havlíčkův kraj, ČSOP Chotěboř, správa CHKO Žďárské vrchy, Společnost pro krajinářskou a zahradní tvorbu a Mimolesní.

V cíli cyklojízdy a závodu u rybníka Řeka pak budou moci malí i velcí strávit příjemné odpoledne s poznávacími soutěžemi, divadlem, šplháním do stromů, ukázkou práce arboristů nebo zkoumáním přírody pod mikroskopem. Program připravují spolky Arnika, Auto*Mat, Hnutí Brontosaurus, projekt Lípy republiky, arboristé ze Společnosti pro krajinářskou a zahradní tvorbu, Zelený dům Chrudim, Zvonečník a další. V areálu kempu Moře navíc do konce července probíhá výstava Chraňme aleje pořádaná Arnikou. Speciální exhibici předvede patron závodu, mistr světa v Cyklotrialu Marek Pochtiol.

Aleje lemují cesty už stovky let. Poskytovaly stín, ukazovaly cesty sněhem zaváté, dávaly ovoce pocestným a příbytek ptákům a mnoha živočichům. Dnes navíc zachycují prach a čmoud z cest i hluk projíždějících aut. Tak jako dřív i dnes nás vedou k cíli a nejinak tomu bude během Tour de aleje,“ láká ke startu letošní patronka a účastnice Hana Veronika Konvalinková ze Strany Zelených Vysočina a z Občanského sdružení Javořice.

Na start Tour de Aleje jsou druhý prázdninový víkend zváni nejen obyvatelé Přibyslavi a okolí, ale lidé ze všech koutů republiky. Cyklisté navíc startovným podpoří celostátní kampaň Arniky Zachraňme stromyii.

Sponzoři a partneři akce

Hlavními sponzory jsou lokální firmy Apoly s.r.o a Envirex. Výherci závodu a dalších kategorií se mohou těšit na cyklodoplňky a vybavení od firmy J+P Sport, pásek z recyklovaných cykloduší Boio, pivní balíčky pivovarů Rychtář a Revolta. Všichni cyklisté se budou moci posílit energetickými tyčinkami a nápoji od firmy EMCO a Catus, bylinkovými sirupy Kitl a únavu svalů zahnat gelem pro sportovce s léčivou arnikou od firmy Alpa. Plánování dalších výletů usnadní mapky od Týmu silniční bezpečnosti. Děti ocení drobnosti na kolo a pudinky Amylon.

Více o alejích:  www.aleje.org 
Kampaň zachraňme stromy : www.arnika.org/stromy

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
9.5.2018 21:10

Náměšťský Cyklomaraton

V sobotu 12.5.2018 vás všechny srdečně zveme do Náměště nad Oslavou na 2. závod Galaxy Stevens série 2018 - „ITMS plast Náměšťský Cyklomaraton 2018“. Děti a mládež, od těch nejmenších na odrážedlech až po juniorky a juniory a dospělé ve všech věkových kategoriích se utkají o ceny od našich sponzorů a krásné medaile. Nejrychlejší závodník na dlouhé trati dostane Pohár města Náměště n. Oslavou a vítězové jednotlivých kategorií na delší trati slušivé dresy Galaxy Stevens série. Loňské vítězství obhajuje Lukáš Smola /GALAXY CYKLOŠVEC STEVENS/, který dokázal už dvakrát vyhrát v celkovém pořadí Galaxy Stevens série mezi muži 19 -29 let a je vítězem i prvného letošního závodu této série – Stevens 50 Podralsko v Osečné.

Od 9:30 se nám předvedou kluci z RideWheelu biketrialovou exhibici a po celý den bude nejmenším k dispozici skákací hrad a malování na obličeje.

Závodní klání započne závodem odrážedel v 10:00 h a následovat budou další dětské kategorie. Každý malý závodník obdrží sladkou odměnu v cíli. Ti nejrychlejší pak budou v poledne slavnostně dekorováni na pódiu.

V 11:30 a 12:00 pak odstartují závodníci na tratě 28 a 56 km, kolem 12:50 budou ti nejrychlejší v cíli a 15:30 zakončíme závod slavnostním vyhlášením nejlepších.

Těšíme se na vás. Ředitel závodu Erik Hubcej a Váš Bikeklub Sokolisti.

Galaxy Stevens série 2018 pokračuje těmito závody:

15.7. MTB kritérium Okolo hradeb Galaxy CykloŠvec - Písek

28.9. Kenda Tour de Brdy - Strašice

Karel Švec
CYKLOŠVEC s.r.o.
www.cyklosvec.cz

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
9.5.2018 15:50

Janošek je znovu v kondici

Jiří Janošek je znovu v kondici, zúčastnil se závodu na Mallorce

Jednou z tváří Pojišťovny VZP je juniorský dráhový cyklista Jiří Janošek. Po loňském slabším roce se opět dostal do formy a chystá se na letošní mistrovství Evropy.

„Chci poděkovat Pojišťovně VZP, a. s., která má podíl na mém výkonnostním růstu. Díky její podpoře a péči lékařů se podařilo zjistit i důvody, proč jsem se v minulém roce nemohl dostat do závodní formy - krevní testy ukázaly, že jsem prodělal mononukleózu,“ svěřil se Jiří Janošek.

Jiří teď na sobě usilovně pracuje. „Dostal jsem nové instrukce, jak mám trénovat. Mistrovství Evropy do 23 let tento rok určitě stihnu,“ slibuje si. O dobré formě svědčí i to, že před májovými svátky stihl finále šestidenního závodu na Mallorce.

Janošek je partnerem PVZP už třetím rokem. Evropským olympijským výborem byl vyhlášen mladým evropským sportovcem roku 2015.

Jarmila Bílková

Počet příspěvků: 1077

Horydoly

avatar
27.2.2018 02:01

Cyklistické závody 2018

Senioři budou soutěžit na kolech, čeká je 1800 kilometrů

Ve čtvrtek 1. března se už potřetí spustí projekt Jedeme v tom společně, při kterém klienti z více než 50 domovů seniorů napříč republikou budou soutěžit v jízdě na rotopedech.

Během loňského roku jeli virtuální trasu z Vrbna pod Pradědem do Paříže, letos je čeká putování po vlastech československých, kdy je trasa dlouhá 1 800 kilometrů. Na ujetí mají senioři čas jen do konce dubna.

„Již potřetí se naše zařízení stalo organizátorem rotopedové soutěže mezi domovy seniorů nejen z České, ale i Slovenské republiky,“ říká ředitel domova pro seniory Vrbno pod Pradědem Jan Vavřík, který je hlavním iniciátorem i organizátorem akce. „Soutěž bude odstartována 1. 3. 2018 v 10:00 hodin přes živé vysílání YouTube.

Trasa povede z Pradědu přes Ostravu, Povážskou Bystrici, Košice, Nitru, Bratislavu, Brno, České Budějovice, Plzeň, Praha, Hradec Králové a Olomouc zpátky k nám do Pradědu. Po všechny soutěžní dny budou jednotlivé organizace společně propojeny konferenčním videohovorem, přičemž se mohou poznávat, povzbuzovat a navazovat nová přátelství,“ vysvětluje dále Vavřík, který chce projektem nejen zlepšit fyzickou kondici klientů seniorcenter, ale hlavně jim dát motivaci k aktivitě a dalšímu zapojení do běžného života.

„Projekt podporuji už druhým rokem, protože mi jako bývalému sociálnímu pracovníkovi velmi záleží na tom, aby i závěrečné fáze svého života lidé prožili kvalitně, měli přátele a mohli si zažít pocit z výhry či překonání sebe samých,“ říká europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který poskytl projektu jednu ze záštit. Podle svých slov hlavně proto, že tato sociální zařízení dále pravidelně navštěvuje a uvědomuje si podfinancovanost oblasti i obrovskou důležitost podobných projektů. Vrbnu pod Pradědem se letos povede dostat do sedel více než 550 seniorů.

Díky aplikaci od studentů Univerzity Palackého v Olomouci budou letos nově výsledky družstev zaznamenávané online. Každý, kdo by chtěl seniory či konkrétní domovy podpořit, tak může sledovat výkony závodníků i jejich přesnou polohu na mapě. Dvouměsíční soutěž oživí ještě další různé minihry jako např. barevné dny.

Více informací: www.jedeme-spolecne.cz

Seznam zapojených domovů pro seniory - aktuálně 58, seznam je aktualizován na webu www.dps-vrbno.cz v záložce aktuality

1. Domov pro seniory Vrbno, p. o. 2. Domov pro seniory Kaplice 3. Domov pro seniory Světlo, Drhovle 4. Domov pro seniory Červenka 5. CPS Zahrada, o. p. s., Bystřice pod Hostýnem 6. Sociální služby Chomutov, Dps Chomutov 7. Domov Bílá Opava p. o., Opava 8. Domov pro seniory Pilníkov 9. Domov pro seniory Dubina, Pardubice 10. Domov Březiny, p.o., Petřvald 11. Zariadenie pre seniorov Katka, Považská Bystrica, SLOVENSKO 12. Domov pro seniory Duha, Nový Jičín 13. Denní stacionář Kristián, Přeštice 14. DZR "Čtyřlístek", Plzeň 15. Domov pro seniory U moravy, Kroměříž 16. Domov Slunečnice Ostrava, p.o., Ostrava 17. Domov Sosna Třinec 18. Domov Příbor 19. Domov pro seniory Gladera, Pardubice 20. Domov pro seniory J. Wolkera Most 21. Domov pro seniory Centrin, Zruč nad Sázavou 22. SeneCura SeniorCentrum Chrudim 23. SeneCura SeniorCentrum Kolín 24. Sociální služby Libina 25. Domov pro seniory Luhačovice, p.o. 26. Domov pro seniory Jasenka, Vsetín 27. Domov pro seniory G-centrum Mikulov 28. DpS a PS Česká Kamenice 29. Středisko sociálních služeb, Frýdlant nad Ostravicí 30. Domov pro seniory Bílovec 31. Domov Slunovrat, Ostrava-Přívoz 32. Domov Vesna, p. o., Orlová-Lutyně 33. Centrin s.r.o., Unhošť 34. DS sv. Hedviky-Kravaře 35. Alzheimercentrum Průhonice z. ú., Průhonice 36. Domov seniorů Chrudim 37. DPS Bechyně 38. Senior domy Pohoda a.s., Třinec 39. Senior domy Pohoda Jablunkov a.s. 40. Domov seniorů Havířov, Luna 41. Domov Sedlčany 42. Domov ve Vlašimi 43. Domov pro seniory Vychodilova, Brno 44. Diakonie ČCE- Myslibořice 45. SENIORPARK Valašské Meziříčí 46. Domov pro seniory Černá Hora 47. Domov pro seniory Karolinka 48. JESIENKA - ZPS a DS, Bytča, SLOVENSKO 49. Domov seniorů Uhlířské Janovice 50. DpS a DOZP Mašťov 51. Domov na Dómském pahorku Litoměřice 52. Domov seniorů Hranice, p. o. 53. Seniorville, okr. Malacky, SLOVENSKO 54. Domov pro seniory Rožnov p.R. 55. Arcus- ŠZ a ZpS, Košice, SLOVENSKO 56. Domov pro seniory ONDRÁŠ, p. o., Brušperk 57. DS Mikuláškovo nám., Brno 58. Městské centrum komplexní péče, Benátky nad Jizerou

fialova@zdechovsky.eu
Jitka Fialová

Počet příspěvků: 1077

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se