registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Dotaz na Ohři v Německu

Autor Zpráva

Kuba Turek

avatar
19.2.2015 22:26

Re: Dotaz na Ohři v Německu

Dobrý den Vlasto,
díky za důvěru.

Ohře pramení ve dvou pramenech (ten druhý je spíš "vynalezený" kvůli tomu, aby se k němu dalo jednodušeji dostat na kole nebo pěšky) v lesním masivu kopce Schneeberg. Bližší popis je tady: http://www.horydoly.cz/turiste/ohre-prameni-v-bavorsku.html

Podle mých zkušeností se dá i na silničním kole s přívěsem jet krásně po silnicích. Od parkoviště je to k Novému prameni Ohře jenom asi kilometr pěšky po pěkné lesní cestě. Potom jedete přes německá městečka po výborných silnicích nazpátek do Čech. Provoz tam není příliš silný a řidiči si dávají pozor, protože místních cyklistů je tam dost. Co jsme si všiml, tak převážně se jedná o normální cesty do práce nebo na nákup. Cykloturistů jsme moc nepotkal. Některé úseky vede souběžně se silnicí cyklostezka a ta je podle německých zákonů pro cyklisty povinná (když vede vedle silnice) a prý to místní policajti dost hlídají.

S řekou se potkáváte hlavně na mostech v obcích, protože jinak teče v podmáčeném údolí a částečně je to přísná rezervace. Dokonce i vodáci tam smějí plout jen v zimě a brzy na jaře.

Jediná komplikace je na hranicích v okolí Pomezí. Buď si troufnete jet po skoro dálničním křížení s rychlostními nájezdy a sjezdy, nebo to musíte objet po polní silničce ze Schirdningu po pravé straně Roslavy (říčka Rösslau)  po Valdštejnově cyklostezce (Wallenstein), která je značená směrovkami a vede sice po asfaltu, ale mezi poli.  Tato značka Vás pak vyvede na starou chebskou silnici a po ní s mírným provozem jedete až do Chebu.

Z Chebu potom pokračuje cyklostezka číslo 6 stále podél Ohře až k Vám domů.

Mapu v Německu doporučuji prohlédnout (lze zvětšit/zmenšit a posunovat, případně měnit zda chcete fotomapu nebo silniční mapu) u nás na Horydoly ve zmíněném článku. Od Pomezí díl do Čech je perfektní cykloturistická mapa zde: http://mapy.cz/cykloturisticka
 
Cykloturistickou mapu zdarma si můžete objednat 

Počet příspěvků: 153

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se