registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Pálavský okruh

Autor Zpráva

funnyjokes

avatar
23.1.2019 02:56

Příspěvek byl smazán autorem

Počet příspěvků: 6

Horydoly

avatar
27.2.2017 21:52

Letní putování kolem Pálavy

V sobotu 16. července trasy plné výhledů a nabitý doprovodný program v cíli

V sobotu 16. července se koná letní výlet ze seriálu Krajem vína 2016. Tentokrát se milovníci dobrého vína i nadšení cyklisté sejdou v Dolních Věstonicích, aby vyrazili do vinorodých vesniček kolem Pálavy. V terénu budou vyznačeny dvě trasy pro cyklisty a jedna pro pěší a na každé bude vždy několik zastávek u místních vinařů. Start i cíl je na Husím plácku v Dolních Věstonicích, kde místní připravili velmi bohatý program. Výběr tras i cílový program nabízí celodenní vyžití pro pohodáře, zdatné cyklisty i rodiny s dětmi.

Letní putování po vinařských stezkách Mikulovska letos poprvé zavede výletníky do vinařských vesniček pod Pálavou. Všechny tři trasy nabízí téměř celou cestu skvělý výhled na známé vápencové vrchy. Na nejdelší trase vás čeká 9 zastávek u vinařů, kde můžete ochutnat lahodná místní vína a speciality. „Akce začíná v sobotu přímo na Husím plácku v Dolních Věstonicích, kde se mohou účastníci od 9 do 11 hodin zaregistrovat. V rámci startovního poplatku ve výši 120 Kč obdrží kromě skleničky také cyklopas s mapou tras a razítkovacích míst a v cíli program Věstonických slavností,“ říká organizátorka akce Eva Kvapilová z Nadace Partnerství.

V rámci výletu okolím Mikulovska jsou pro účastníky připraveny různě dlouhé trasy. Ta delší cyklistická má 44 km a je určena pro zdatné cyklisty, ti si nejprve objedou Pálavské vrchy a pak je trasa vede okolo Dolní Novomlýnské nádrže. Druhá část trasy tak vede po příjemné rovince. Pro méně odvážné cyklisty se nabízí kratší trať v délce 22 km, která vede z rovnou zpět do Dolních Věstonic. Pro pěší je připravená 12kilometrová trasa vedoucí přímo přes Pálavské vrchy, ze kterých pak míří dolů do Pavlova k vinařům a zpět přes CHKO Pálava.

Po celý víkend budou v cílovém Husím plácku v Dolních Věstonicích probíhat Věstonické slavnosti. Kromě ochutnávek vína místních vinařů, bude hrát cimbálová muzika, proběhne ukázka místních krojů i tanců vrtěná a verbuňk, těšit se můžete i na řemeslný jarmark nebo dílničky a kolotoč pro děti. Kdo má rád hlavu v oblacích, na místě bude možnost domluvit si vyhlídkový let vrtulníkem. Po sobotním putování pak v 17 hodin proběhne tradiční slosování anketních lístků o vinařské a cyklistické ceny nebo dárkové poukazy na dovolenou na Moravských vinařských stezkách.

Pro více informací navštivte webové stránky Letní putování po vinařských stezkách Mikulovska.

 

Eva Kvapilová, koordinátorka Moravských vinařských stezek
Zdeňka Prokopová, PR a komunikace 

Nadace Partnerství pomáhá lidem pečovat o životní prostředí. Poskytuje jim k tomu granty, odborné služby a inspiraci ze zahraničí. Podporuje kvalitní veřejná prostranství, zelené stavění, vzdělávání, zeleň ve městě i v krajině, zklidňování dopravy, šetrnou turistiku a ochranu přírody. Každoročně vyhlašuje oblíbenou celostátní anketu Strom roku, založila tradici Festivalu otevřených sklepů, v Brně postavila vzdělávací centrum Otevřená zahrada určené pro environmentální vzdělávání žáků škol, dospělých i studentů univerzit. www.nadacepartnerstvi.cz

Moravské vinařské stezky patří do rodiny stezek Greenways. Jsou dlouhodobým projektem Nadace Partnerství, obcí, vinařů a dalších partnerů, který pomáhá chránit kulturní dědictví a rozvíjet vinařskou turistiku na jižní Moravě. Více na www.vinarske.stezky.cz

Krajem vína je seriál cyklistických výletů pro veřejnost po vinařských stezkách, kterým Nadace Partnerství od roku 2012 společně s dalšími partnery pomáhá propagovat vinařskou turistiku a cykloturistiku na jižní Moravě. www.vinarske.stezky.cz

Počet příspěvků: 1069

Horydoly Open

avatar
10.5.2012 10:29

Pálavský okruh

V sobotu 12. května se můžete vydat na tradiční parní jízdu „Pálavský okruh“ z Brna do Mikulova, Valtic a Lednice, která slavnostně otevře turistickou a cykloturistickou sezonu na jižní Moravě.
Počet příspěvků: 309

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se