registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Praha na kole - akce

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
15.5.2023 18:47

Cyklistické kempy na FTVS UK

Cyklistika, vzdělání, praxe

Patříte mezi milovníky cyklistiky, trávíte v sedle volné chvíle, závodíte, ale chcete se posunout dále? Nejen výkonem, ale rádi byste získali nové poznatky, zkušenosti od profesionálů a odborníků? Učit se sport není ostuda! Naopak, pojďte se školit od těch nejlepších. Proto Fakulta tělesné výchovy a sportu ve spolupráci s partnery připravila cyklistické kempy pro zájemce o vzdělání v oboru cyklistika se zaměřením na praxi. Letošní novinkou je také denní kurz dráhové cyklistiky. 

Položili jste si někdy otázku, zda umíte opravdu jezdit na kole nebo jestli neničíte své tělo nesprávnou technikou jízdy, nevhodnými dávkami kilometrů, případně chybným posedem? Zajímá vás, jak správně kompenzovat a co a kdy jíst? Právě na tyto a další otázky vám odpoví kurzy FTVS UK.  

Charakteristika kurzů

Kempy jsou 4denní a účastníci si projdou plánování cyklistického tréninku se Svatoplukem Henkem formou přednášek. Dále si osvojí techniku jízdy na silničním a horském kole s mistrem Evropy Kristiánem Hynkem a paralympionikem Michalem Starkem. Nezbytnou součástí jsou každodenní tréninky – vyjížďky na bike i silničním kole. Díky spolupráci s Českým cyklistickým svazem je nově zařazen jednodenní kurz dráhové cyklistiky.  

Další důležitou součástí jsou lekce kompenzačních cvičení, přednášky a semináře o technice s Michalem Fiklasem, mechanikem značek Superior a Rock Machine. Současně se také podíváme pod pokličku organizace velkých cyklistických závodů (Kolo pro život, L‘Etape Czech Republic) a nastíníme problematiku sportovního marketingu v oblasti cyklistiky s Tomášem Pravencem z Petr Čech Sport. Nebudou chybět ani večerní cyklistické besedy o pověstném Cape Epic nebo paralympiádách. A jako bonus fajn parta, která ráda sportuje a jezdí na kole. 

Proč se kurzu zúčastnit, co vám přinese? 

V rámci kurzů je také možné stát se trenérem a získat kvalifikaci trenéra (trenérská licence C a B).

Zeptali jsem se: 

Kristiana Hynka (bývalého závodníka, vítěze legendárního Cape Epic) 

Jsem rád, že mohu být součásti vzdělávání v oblasti cyklistiky (kempů) pod FTVS UK. Je pro mne inspirující vidět zájem o cyklistiku mezi mladými a zároveň svou pozici vnímám jako příležitost po ukončeni své zavodní kariery předat něco ze svých zkušenosti a znalosti dal. Rád bych, aby tato specializace vychovala nové trenéry, kteří by přispěly k celkovému rozvoji cyklistiky u nás.

Tomáš Pravence (Petr Čech Sport)

Vážíme si spojení s FTVS UK a segmentem cyklistiky, která je v rámci organizace sportovních eventů naší doménou. Ať už chce někdo jezdit na kole pro radost, závodně, na nákup anebo ji dokonce studovat, fandíme tomu a maximálně tuto aktivitu podporujeme. S kempy mám osobní zkušenost a mohu je pouze doporučit. Vnímáme jako nezbytné, aby se hobby sportovci či mladí lidé ve sportu vzdělávali. 

Martina Dvořáka (Český svaz cyklistiky) 

Český svaz cyklistiky se dlouhodobě snaží zapojovat do projektů, které mají smysl, přesah a pomáhají rozvíjet cyklistiku na všech možných úrovních. Jako nejvyšší cyklistická instance v ČR vidíme velký potenciál právě v propojení se s FTVS UK, kterou považujeme za jednu z nejvyšších a nejkvalitnějších vzdělávacích institucí. Věříme, že společně můžeme účastníkům kurzu doručit kvalitní, odborné vzdělávání od předních zástupců v jednotlivých oborech.

Hanky Topolovové (Fakulta tělesné výchovy a sportu UK)

Cyklistických kempů je na trhu mnoho, přidanou hodnotou FTVS UK kempů je edukativní část, odborníci a možnost se posunout v oblasti cyklistiky dále, získat nové poznatky a zkušenosti od odborníků v různých souvislostech spojených s cyklistikou. Analyzovat možné chyby, kterých se při jízdě dopouštíte, osobní konzultace. Najedete mnoho pěkných kilometrů v lůně Šumavy po boku osobností, jako jsou Kristián Hynek, Kateřina Neumannová a další.

Pojeďte na cyklistický kemp Fakulty tělesné výchovy a sportu!

(bike, silnička, gravel a NOVĚ dráhová cyklistika) 

termín: 18. 5. ‒ 21. 5. 2023, místo: Zadov, Chalupa Kateřiny Neumannové 

CENA: 3500 Kč (studenti – specializace), 5800 Kč (studenti), 7800 Kč (ostatní)

(cena zahrnuje kurz, ubytování + snídani a balíček od partnerů)

Více informací zde 

Kontaktní osoba: Hanka Topolovová, topolovova@ftvs.cuni.cz

Děkujeme všem partnerům, kteří vnímají, že vzdělání ke sportu i cyklistice patří a nových trenérů není nikdy dost. 

 
Počet příspěvků: 1068

Horydoly Open

avatar
7.6.2012 10:42

Galerie Harfa Extreme

PŘEHLÍDKA EXTRÉMNÍCH SPORTŮ V GALERII HARFA 

Galerie Harfa připravila na sobotu 9. června 2012 od 9 do 21 hodin neobyčejný program plný adrenalinu Galerie Harfa Extreme. Na střechu tohoto obchodního centra dorazí a své dovednosti předvedou největší esa populárních extrémních sportů jako je Freestyle BMX, Skateboarding a Freestyle Scootering. A ani široká veřejnost nemusí zůstat jen pasivním publikem - připraveny jsou různé workshopy, škola ježdění a výuka základních triků těchto sportovních disciplín. Stačí dorazit v pohodlném sportovním oblečení - sportovní pomůcky budou k zapůjčení přímo na místě. Bohatým programem bude provázet 3násobný mistr světa ve Freestyle BMX Jan Valenta. Pro diváky jsou připraveny také zajímavé soutěže o ceny. Vstupné je zdarma.

Pro účely této sportovní akce vyroste na střeše Galerie Harfa speciální mobilní minirampa, na které se budou prohánět ti nejlepší sportovci jako je Marek Čejchan (SK8 Freestyle), David Foglar (BMX), Lukáš Seidler (BMX) a Tomáš Lorenc (Freestyle Scootering).

Od 9 do 18.20 hodin budou na programu tři vystoupení profesionálních sportovců VSA Xtreme teamu, od 18.30 do 21 hodin bude minirampa k dispozici pro ježdění široké veřejnosti.

Věříme, že tyto speciální sportovní disciplíny diváky zaujmou a zpestří jim volný víkendový den. Především pro diváky školou povinné to může být zajímavá inspirace pro blížící se letní prázdniny, kdy se mohou naučit něco nového - třeba právě tento typ sportů, který si poprvé bez obav mohou vyzkoušet právě tuto sobotu,“ říká Silvie Soukalová, marketingová manažerka Galerie Harfa.

www.galerieharfa.cz 

Silvie Soukalová
E-mail: silvie.soukalova@galerieharfa.cz

Kamila Čadková (Jana Bakešová)
E-mail: jana.bakesova@crestcom.cz

Počet příspěvků: 309

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se